Gewoon er in laten. Dat vocht is wat de smaak aan de augurk geeft. Het is meestal een mengsel van azijn, water, suiker, zout en kruiden als dille en mosterd.quote:Op zaterdag 20 februari 2021 20:15 schreef datismijnmening het volgende:
Hoi.
Als je een pot hebt met bijvoorbeeld augurken dan zit daar altijd vocht bij. Als je de pot niet gelijk opmaakt is het dan voor de houdbaarheid beter om het vocht erin te laten of maakt het niet uit?
+ Dat er daardoor minder zuurstof bij zit.quote:Op zaterdag 20 februari 2021 20:18 schreef Farenji het volgende:
Zonder vocht verrot het heel snel. Dat vocht in een potje augurken is pekel of azijn en dat conserveert heel goed.
Ja dat is toch handig?quote:Op zaterdag 20 februari 2021 20:16 schreef Lienekien het volgende:
Je wou het potje openmaken, vocht eruit laten lopen en dan zo bewaren?
Wel als je het daarna direct opeet.quote:Op zaterdag 20 februari 2021 20:30 schreef datismijnmening het volgende:
[..]
Ja dat is toch handig?
Eerst uit laten lekken
Dat vocht is om het te conserverenquote:Op zaterdag 20 februari 2021 20:30 schreef datismijnmening het volgende:
[..]
Ja dat is toch handig?
Eerst uit laten lekken
Wat is er niet handig aan het vocht laten zitten en gewoon de augurken met een vork of je vingers uit het potje halen?quote:Op zaterdag 20 februari 2021 20:30 schreef datismijnmening het volgende:
[..]
Ja dat is toch handig?
Eerst uit laten lekken
Krijg je natte vingers vanquote:Op zaterdag 20 februari 2021 20:43 schreef spinazieruiker het volgende:
[..]
Wat is er niet handig aan het vocht laten zitten en gewoon de augurken met een vork of je vingers uit het potje halen?
Een potje sperziebonen of andere groente gaat meestal in één keer wel leeg dus die kun je wel omkeren. Daar gebruik je het vocht meestal ook om in op te warmen.
Alsof jij daar vies van bentquote:Op zaterdag 20 februari 2021 21:05 schreef datismijnmening het volgende:
[..]
Krijg je natte vingers van
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |