abonnement Unibet Coolblue
pi_198288246
Wat een leuke verrassing Tink!

En Kwak fijn dat de baby goed groeit. Straks kun je maatje 56 zo overslaan!

Hier was eerste trimester ook niet zo leuk en gezellig. Pas het moment dat ik beweging voelde kon ik er wat positiever in staan en na de 20 weken echo waren de meeste grote zorgen wel wat weggenomen.

Net weer goedgekeurd door de verloskundige. Stond binnen vijf minuten weer buiten, het gaat allemaal rustig z’n gang. Morgen voorlichting over bevallen vanuit de verloskundige. In mijn hoofd ben ik er nog helemaal niet mee bezig.

En de stukadoor weet nog niet wanneer hij aan de slag gaat. ‘Ergens’ in maart. Daar kan ik niet zoveel mee :(
pi_198288378
Hier ook weinig puf om te updaten. Ik wil dan netjes op alles en iedereen reageren enzo, maar dat kan mijn zeefhoofd niet aan en wil niet dat iemand zich niet gehoord voelt :') En ben zoveel minder fit dan de vorige keer. Het idee dat ik de vorige keer nog met 38 weken aan het gewichtheffen was met 25 kilo lijkt wel het verhaal van iemand anders :+

Maar ik ga een poging doen B-)

Vallen de laatste loodjes zwaar Aure? Kun je een beetje genieten van verlof?

Tink, die tip van gember. Sjeeeeesus hee. What was she thinking? Dan heb je echt even geen dossierkennis.

Kwak, hoe gaat het met jouw bekken enzo? Nog beetje vol te houden? Babywasjes O+ Wat lief zeg van die alternatieve babyshower O+ Ik zag gisteren op instagram bij een kennis die buiten stond met een tafeltje “champagne” (denk appelcider ofzo) en haar vriendinnen reden langs met de auto met blauwe ballonnen erop. Toch lief.

Cygne, ik hoop echt dat het de goede kant op blijft gaan zeg! Wow! Licht aan het einde van de tunnel.

Rebubled, hopelijk kan je snel bij de POP terecht. Ik ben wel benieuwd hoe ze zo’n traject aanpakken. Fijn dat het bestaat.

Succes morgen bij de groeiecho Maria! :*

Ik heb sinds vandaag verlof *O* Echte rust krijg ik pas volgende week als de klusser op zolder pleite is (dakkapel erop gehengst en worden slaapkamers gemaakt) en kind naar de opvang, maar hee, ik hoef niet meer naar kantoor. 2 weken geleden met 34 weken had ik het eigenlijk al helemaal gehad met werk. Gedoe met collega’s etc. Mocht er ooit een 3e komen, ga ik met 34 weken met verlof. Eerder de knop om ^O^

Hoe gaan jullie evt kraambezoek aanpakken? Ik (wij) gaan iedereen sowieso de eerste weken afhouden (heerlijk excuus, corona, ondanks dat we de vorige x probeerden rustig te doen met bezoek vond ik het alsnog taai elke keer) behalve onze ouders en mijn zus. Maar toen kwam de vraag: mogen die binnen op afstand komen kijken? Man wil geen enkel risico nemen, dus het wordt raambezoek. Ik hang wat slingers op bij de tuindeur, zet wat champagne en taart op de tuintafel en dan maken we het wel even gezellig. Wat ik heel jammer vind, maar ik me ook in kan vinden. Ik ken een gezin dat besmet is geraakt toen hun baby 6 weken was en het baby’tje was heel benauwd. :'( Was wel weer even een realitycheck, ondanks dat ik me aan de maatregelen houd. Ben benieuwd hoe jullie dat aanpakken. :)
Dit, dat, alles.
pi_198289176
Oh wauw Philo, dat is toch wel een geslaagde poging, ik doe het je dus niet na :P :D

Ja de laatste loodjes vallen wat zwaar, mede door de bekkenpijn en gewoon fysiek er klaar mee zijn. Mentaal niet per se klaar mee, maar wel klaar voor :) ik heb eigenlijk best zin in de bevalling 8)7 :D Genieten van verlof lukt gelukkig wel, als Jip op de opvang is vermaak ik mezelf met de PlayStation :+

Fijn dat je verlof hebt, lekker hoor. Nog plannen of vooral rustig aan doen?

Qua kraambezoek, als de kraamzorg er is laten we niemand langs komen. Daarna alleen familie van dichtbij (dus onze ouders en broers/zus+aanhang). Ze mogen wel binnen komen. Qua baby vasthouden weet ik nog niet wat we doen, in ieder geval handen wassen (sowieso natuurlijk) en geen klachten hebben, dan zou het mogen als we dat doen. Maar dat vind ik zelf nog een lastige :{
  dinsdag 2 maart 2021 @ 18:53:06 #179
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_198289439
@Philomijn ik wil wel bezoek, heel graag zelfs. Word erg verdrietig van het idee dat er niemand mag komen in het ziekenhuis en ook overdag als de kraam er is, dus wil eigenlijk wel in de namiddag bezoek ontvangen.

In elk geval de naaste familie en mijn beste vriendinnen. Mijn ouders en schoonouders en broertje zien we nu ook, dus dat is niet anders dan anders.

Baby vasthouden mogen ze ook wel als ze handen wassen en geen klachten hebben.
Kwak
pi_198289530
Ergens denk ik ook, Jip gaat gewoon naar de opvang. En als er iemand virussen mee naar huis neemt is het deze jongeman wel :') :')
  dinsdag 2 maart 2021 @ 19:31:06 #181
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_198290151
Ik wil de meest nabije mensen gewoon binnen hoor! Misschien niet vasthouden gelijk maar aan de andere kant: peuter neemt van alles mee dus tja. En ik heb mijn moeder simpelweg nodig dus die gaat dan extra voorzichtig doen maar vervolgens gewoon meehelpen de baby verzorgen en zo. En de vader natuurlijk ook. Wel een goede reden om de rest van het bezoek minstens op een andere bank te houden maar de meeste mensen wonen buiten onze stad dus raambezoek... dan stel ik het liever uit geloof ik.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  dinsdag 2 maart 2021 @ 19:32:52 #182
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_198290199
Verder ben ik na werken en peuter te moe om nog reacties hier te typen, meestal. Het gaat nu best goed, dus er is ook niet zoveel te melden.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  dinsdag 2 maart 2021 @ 21:07:32 #183
319308 Tink89
To live is to dance
pi_198292455
Mijn zusje is bij ons voor prul als we thuiskomen en voor de rest hebben we nu ingezet op raamvisite. Wel met een tafel en stoeltjes en beschuit met muisjes en koffie enzo, maar in principe wel aan de andere kant van het glas. Misschien denk ik daar tzt anders over (ook omdat ik in december corona had en de baby dus als het goed is ook antistoffen heeft), maar tot nu toe is dit wat we familie alvast meegegeven hebben. Maar prul gaat idd wel naar de opvang, dus het voelt wel wat overdreven voorzichtig. We zien wel, soepeler worden kan altijd nog.

En verder ben ik een zeur vandaag. Ik kots, ben doodmoe en heb overal spierpijn en kramp enzo. Ik hoop dat de gyn donderdag meegaat in een inleiding over een week of twee. Mijn lijf is echt, echt op nu.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  dinsdag 2 maart 2021 @ 21:14:26 #184
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_198292619
Ik leef met jullie mee dames, het is niet fijn om lichamelijk niet meer te kunnen en dat mentaal te blijven voelen.

Ik kan niet echt omschrijven of het hier rommelt.. de baby is de afgelopen 2 dagen wel flink actiever en ik heb wat meer last van de binnenkant van de bekken. Anderzijds ben ik afgelopen 3 dagen ook afstanden gaan wandelen die ik al maanden niet meer deed :') (dan hebben we het over 2-4,5 km). Dus dat vind ik ook niet gek. Ik verveel mij thuis nog steeds een beetje, maar zware klussen doe ik echt niet. Vandaag nog de gordijnhaken juist bevestigd, en ben dan te eigenwijs om niet op een klein laddertje te gaan staan maar op de fauteuil. Recipe for evenwichtsverlies. Het maakt mij bang dus doe ik andere dingen niet, maar als ik alsnog iets doe gaat het steeds net niet mis met een val oid. Beetje mentale struggles.

Ik ben zondag uitgerekend trouwens, zullen zien of hij zich voor die tijd besluit te melden. Ik denk haast van niet :+
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
  dinsdag 2 maart 2021 @ 22:18:15 #185
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_198294145
Klinkt als echte laatste loodjes Monsterd. :*

Ben benieuwd wanneer t gaat rommelen! En wel voorzichtig blijven doen he...

Ik heb nog steeds onderdruk rond de 65 dus ben regelmatig duizelig. Kind daalt ook nog niet in dus maagzuur en zwarte vlekken als ik buk :') hij is wel weer head down gaan liggen (dat is de 4e keer draaien sinds week 34, ben benieuwd of hij nu blijft liggen, zal toch haast wel bij 36+4?)

De babywasjes zijn gedraaid, geboortetraktaties voor grote zoon besteld, morgen komt mijn moeder helpen gordijnen korter maken en een boxzak naaien, en ik heb het hele internet nu leeggekocht denk ik :') hoera voor online shoppen met nesteldrang

SPOILER: “de schade”
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kwak
pi_198295177
Goede score @kwakz0r!
  woensdag 3 maart 2021 @ 07:17:54 #187
456899 VenusFlyTrap
vind alles leuk
pi_198296976
Hier zijn we ook al aan het nadenken over (k)raamvisite. Mijn vader woont in het buitenland en is nogal corona-wappie en stuurt de raarste corona-waanzin filmpjes. Hij laat zich niet vaccineren ondanks dat hij door oa zijn leeftijd een risico loopt.

Hopelijk tegen de tijd dat onze baby er is (eind aug) is de vaccinatiegraad wat hoger en mogen we meer.
Eigenlijk vind ik het helemaal niet erg om geen kraamvisite te ontvangen. In week 3 geloof ik hadden we vrienden van mijn schoonouders + volwassen dochter over de vloer. Kwamen binnen, deden geen schoenen uit, handen niet gewassen. Toen belde mijn schoonmoeder en kon ik mijn baby wel even aan haar geven. En ja hoor ging meteen op de foto en van arm tot arm. Ik heb er nog steeds trauma's aan!

We denken er over dat we een bubbel afspreken de eerste weken waar alleen eerstegraads familie (van ons) komt en zij mogen ons helpen met V en de baby. Ze houden zich aan onze huisregels en worden geacht te helpen in huis. Mijn man vond het vreselijk dat Jan en alleman onaangekondigd langskwam en was ook erg moe.
Dan zeg ik wel ''we'.. mijn man vind alles goed als hij maar een beetje de regie heeft wanneer bezoek weer vertrekt. Eigenlijk zouden we een codewoord af moeten spreken.

Ik vind de raam-visite een goed alternatief! Jammer dat ik niet beval in hartje winter want dan zijn ze gauw weer weg. Je houd dan afstand en krijgt niet de oneindige k*tvragen hoe de bevalling was, of ik pijnstilling had en en dan moet je natuurlijk haar verhaal ook aanhoren (Gatverdamme!!!!) Onderhand al 6x het bevallingsverhaal van mijn schoonmoeder gehoord.
  woensdag 3 maart 2021 @ 09:52:49 #188
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_198298346
Onaangekondigd bezoek snap ik sowieso niet zo goed en zou ik altijd de deur wijzen tenzij ik net enorm verlegen zat om een praatje. Maar de kraamperiode is wel bij uitstek een tijd om heel goed je eigen grenzen te volgen. En dingen als schoenen uit / handen wassen / thuisblijven bij snot ook na negatieve test kan je gewoon vragen toch? Lijkt me ook volstrekt redelijk. En zo niet, dan nog! Vervelend dat je het de vorige keer helemaal niet als fijn hebt ervaren.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  woensdag 3 maart 2021 @ 10:03:00 #189
319308 Tink89
To live is to dance
pi_198298469
Ik vind het ook best bizar idd, vrienden van je schoonouders al zo snel op bezoek... Ik denk dat grenzen aangeven dan extra belangrijk is. Gebruik daar vooral ook je kraamzorg en je man voor als je dat zelf niet lukt.

Overigens hebben wij ook op ons kaartje gezet dat mensen moeten bellen van tevoren. Lijkt overbodig, maar is het toch niet altijd, zo blijkt maar weer.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  woensdag 3 maart 2021 @ 10:20:20 #190
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_198298723
Poeh als ik als jullie kraambezoek verhalen lees dan vraag ik mij af of ik me zorgen moet maken, dat mensen die ik nauwelijks spreek ineens op de stoep staan.
Ik moet het geboortekaartje überhaupt nog definitief maken, maar we sturen hem alleen rond naar familie en dichtbijstaande vrienden. Qua kraambezoek verwacht ik er niet veel van eerlijk gezegd. Een deel van de familie, is niet veel contact mee mijnerzijds dus die zullen niet komen denk ik. Ik denk dat mijn ouders en zusje komt, mijn schoonmoeder, en Max 5 vrienden van ons beiden. Ik zou het heel raar vinden als vrienden van familie nog zouden komen, kan mij daar helemaal niets bij voorstellen. Maargoed ik ken de kraam etiquette ook niet :+
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
pi_198299719
Wij zagen net een hartje kloppen O+
Zwangerschapsdocent bij de vereniging Samen Bevallen ❤
pi_198299733
Bijna uitgerekend Monsterd,spannend! Bij de eerste rommelde het toen bij mij ook niet echt.

Wij hebben ook op 't kaartje staan dat mensen eerst even moeten appen inderdaad. Maar in het begin dus sowieso niemand en daarna alleen dichte familie. Het lijkt mij nu al fijner dan de eerste keer :D toen had ik meteen op dag 1 en 2 thuis alle families over de vloer en was ik helemaal gesloopt.
pi_198299739
Wat fijn Sicilia O+
  woensdag 3 maart 2021 @ 11:51:09 #194
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_198300086
quote:
0s.gif Op woensdag 3 maart 2021 11:27 schreef Sicilia het volgende:
Wij zagen net een hartje kloppen O+
Super, blijft een magisch moment hè!

@Aure, mooi het voordeel van deze tijd iig ;)
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
  woensdag 3 maart 2021 @ 16:59:11 #195
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_198304154
Fijn Sicilia!

Ik voel me altijd een beetje een vreemde eend in de bijt hier bij dit soort onderwerpen, maar ik vind bezoek superleuk, liefst zo veel en vaak mogelijk, mag ook onverwacht (leuk! Wil je blijven eten?) al zetten we wel op t kaartje of mensen even willen appen als ze willen komen.

Ik ga dan ook niet in de gastvrouw stand ofzo, gewon leuk om aanspraak en afleiding te hebben.

Ik houd ook van mijn verjaardag vieren, kerst met een grote groep mensen etc. Ben niet voor niets een echte extravert.

Ben door dit soort posts soms wel een beetje bang dat ik dus overal enorm ongewenst ben als ik op bezoek kom :')
Kwak
  woensdag 3 maart 2021 @ 17:08:34 #196
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_198304323
Ik ben juist dol op mensen die inititief nemen, Kwak. Ben daar zelf geen held in en neig juist tot introvert op de bank zitten en ‘een andere keer’ mijn vrienden weer eens bellen. Je zou er vanuit mogen gaan dat mensen om je heen zelf wel zeggen als het niet uitkomt toch?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_198304361
Ahw kwak dat zal toch wel meevallen? Als mensen je op bezoek laten komen dan is het toch sowieso niet ongewenst :) Ik vond vooral die eerste week qua bezoek echt intens en ben blij dat ik dat nu anders kan doen. Maar verder hou ik ook heel erg van socializen hoor :P en vind ik alles een reden voor een feestje :D ik vind het heerlijk om dan uitgebreid zoete meuk te bakken en lekkere hapjes te maken en dat iedereen daar dan van geniet O+

Maar nu dus wel blij dat we het de eerste week (en de weken erna ook wel) rustig aan gaan doen O+ kan Jip ook een beetje wennen aan de nieuwe situatie.
  woensdag 3 maart 2021 @ 19:08:19 #198
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_198306171
Ik lig natuurlijk sowieso twee tot drie dagen in het zkh en kan dan alleen man zien (niet eens Melba), dus de eerste week blijft t ook bij mijn ouders en schoonouders denk ik hoor.
Kwak
pi_198306272
quote:
1s.gif Op woensdag 3 maart 2021 16:59 schreef kwakz0r het volgende:
Fijn Sicilia!

Ik voel me altijd een beetje een vreemde eend in de bijt hier bij dit soort onderwerpen, maar ik vind bezoek superleuk, liefst zo veel en vaak mogelijk, mag ook onverwacht (leuk! Wil je blijven eten?) al zetten we wel op t kaartje of mensen even willen appen als ze willen komen.

Ik ga dan ook niet in de gastvrouw stand ofzo, gewon leuk om aanspraak en afleiding te hebben.

Ik houd ook van mijn verjaardag vieren, kerst met een grote groep mensen etc. Ben niet voor niets een echte extravert.

Ben door dit soort posts soms wel een beetje bang dat ik dus overal enorm ongewenst ben als ik op bezoek kom :')
Deels plus 1 ben wel een introvert maar vind bezoek wel leuk, niet onverwacht wel afgesproken maar dan, heel leuk juist! En mee eten kan ook altijd.
  woensdag 3 maart 2021 @ 19:18:05 #200
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_198306338
Ik naaide vandaag met mijn moeder samen een boxzak trouwens O+ ben er super blij mee




Boxkleden zijn ook okergeel, er ligt nu een kleed op ivm kat :')
Kwak
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')