Lucky_Strike | maandag 15 februari 2021 @ 11:09 |
Ik zie steeds vaker dat mensen meedoen aan online kookworkshops. Het lijkt me ook wel leuk om dat eens te doen. Wie heeft er nog leuke tips? Dit wordt hopelijk een leuke lijst met workshops: • Northern Delight • Salerno Travel, Napolitaans • Hey Groentje, vegan en Indiaas • PupediPasta, Italiaans, box met ingrediënten ophalen in Rotterdam • Open Doors, pittige workshop • MIT (university) Open Courses, 13 weken kookcursus met nadruk op chemie • Delia Smith, basiscursus • Cheflix, kookcursussen van sterrenchefs • Wateetons, over bijzondere bereidingstechnieken • De Librije, diverse sterrengerechten We lezen graag welke workshop je al hebt gevolgd en wat je er van vond ![]() [ Bericht 9% gewijzigd door Lucky_Strike op 17-02-2021 12:45:09 ] | |
kwiwi | maandag 15 februari 2021 @ 11:13 |
Online? Hoe werkt dat? Iedereen zet z'n laptop in de keuken ofzo? | |
Lucky_Strike | maandag 15 februari 2021 @ 11:26 |
Ik heb het nog nooit gedaan maar volgens mij gaat het zo ja. Je krijgt van te voren een boodschappenlijst en dan kook je met zijn allen mee met de kok die de workshop geeft. Ik weet niet of er verschillen tussen workshops, vast wel. | |
gcjoel | maandag 15 februari 2021 @ 11:39 |
Oeh Leuk! Die Nothern Delight ken ik nog niet en de Zweedse keuken vind ik wel tof. Maar vind hem wat duur voor enkel online begeleiding eigenlijk. Ik had via Myreala 2 leuke gedaan. https://www.heygroentje.com/shop Indiaas en plantaardig koken, erg leuk gedaan, kost niet veel en de ingrediënten tot nu toe makkelijk verkrijgbaar. https://www.salernotravel(...)yO_KZRpZC9cieOqA2OUE italiaans, ik had een lasagne di carneval gedaan. Leuke workshop, vond het gerecht zelf alleen wat minder maar daar had ik het niet op gekozen. Wilde gewoon iets dat weekend dus had geen andere opties. Het was wel heel lekker trouwens, dus ook gewoon een aanrader. [ Bericht 0% gewijzigd door gcjoel op 15-02-2021 11:44:58 ] | |
gcjoel | maandag 15 februari 2021 @ 11:46 |
Oh ja en dit, tot nu toe is het gewoon een soort zoommeeting meestal. Bij de indiaas is het via youtube, dus zelf geen video maar wel mogelijkheid om tijdens het koken vragen te stellen via de chat. de Italiaans was wel via zoom geloof ik, en daar hadden we ook camera aan. Dus kon je live je eventuele vragen stellen. | |
Myraela | maandag 15 februari 2021 @ 11:55 |
Pupedi Pasta van Mamma Licia in Rotterdam is ook tof: https://pupedipasta.nl Die werkt iets anders, daar haal je een doos met ingrediënten op bij het restaurant en dan maak je die samen (live op Youtube of Instagram) klaar. Is vaak iets minder workshop, je krijgt bijvoorbeeld de verse pasta al uit het restaurant. Maar wel onwijs tof en lekker. Ze hebben een maand gehad waarin ze echt de pasta zelf gingen vormen, dat vond ik het tofste. Dat is toch iets meer dan de ingrediënten in een pan gooien. Echte aanrader zijn de uitgebreidere boxen bij feestdagen. Ik heb het met Kerstmis gedaan, maar afgelopen weekend had hij ook weer zoiets voor valentijn. Dat krijg je een soort kerstpakket en maak je een driegangen diner. | |
Myraela | maandag 15 februari 2021 @ 11:58 |
Dit was ook mijn gedachte, ja. Het twee-gangen menu van volgende week sprak me best aan (al heb ik dan al een workshop Indiaas), maar ik vind 35 euro (+zelf boodschappen doen) echt veel geld voor een online workshopje. | |
Lucky_Strike | maandag 15 februari 2021 @ 12:01 |
Dat ziet er wel heel leuk uit zeg. Ik schrok ook van die 35 euro van de Zweedse workshop. 12,50-17,50 lijkt me een veel realistischer en aantrekkelijker prijs. | |
Myraela | dinsdag 16 februari 2021 @ 08:14 |
Ik kreeg deze als advertentie op Facebook: https://www.opendoors.nl/(...)de-live-kookworkshop Een gratis kookworkshop. Geen idee of het wat gaat zijn. | |
Yinny | dinsdag 16 februari 2021 @ 17:38 |
Deze lijken me interessant: https://wateetons.com/wateetons-workshops/ Je eigen frikandel en kaassoufflé maken! Hele andere insteek: https://cheflix.nl/ Van topkoks leren koken In het Engels, beginnerscursus https://www.deliaonline.com/how-to-cook En als je echt achter het waarom van koken wil weten: https://ocw.mit.edu/cours(...)pring-2009/syllabus/ | |
Yinny | dinsdag 16 februari 2021 @ 17:40 |
O, en als ik echt de tijd en geld ervoor heb: https://www.librije.com/online.html Deze staat hoog op wenslijst | |
gcjoel | dinsdag 16 februari 2021 @ 17:47 |
Oh ja daar had ik er wel een gedaan in december ofzo. Eten was natuurlijk super lekker. Maar het workshop gehalte valt enorm tegen. Ze hebben bijna alles al voorbereid. | |
kwiwi | dinsdag 16 februari 2021 @ 17:57 |
Oh dat is wel prijzig inderdaad voor een youtube/zoom workshop, zeker als daar nog de boodschappen bovenop komen. | |
Yinny | dinsdag 16 februari 2021 @ 19:57 |
Jammer....vooral voor dat bedrag | |
Myraela | dinsdag 16 februari 2021 @ 20:04 |
En zelfs gratis. Ik ga meedoen met die kaassouffle workshop. Of nouja 'meedoen', er staat bij dat live meedoen niet zo handig is. | |
Yinny | woensdag 17 februari 2021 @ 10:14 |
Ik heb me ingeschreven voor frikandel en kaassoufflé | |
Lucky_Strike | woensdag 17 februari 2021 @ 12:31 |
Ik ook voor beide. Als de eerste bevalt, wil ik die over kaasmaken ook wel doen. | |
Lucky_Strike | woensdag 17 februari 2021 @ 12:45 |
Als het goed is staan alle genoemde workshops nu in de OP. | |
Lonaa | donderdag 18 februari 2021 @ 20:59 |
Ik struikelde over deze: https://www.librije.com/2(...)-diner-4-gangen.html Live koken op Zaterdag 27 februari start om 17.30 uur en duurt circa 3 uur. Menu four hands diner: 2 amuses incl. cocktail als aperitief 2 gerechten van restaurant Daalder, geselecteerd door Dennis Huwaë 2 gerechten van restaurant De Librije, geselecteerd door Nelson Tanate Kosten zijn 75,00 euro per persoon inclusief BTW, de box is samengesteld voor 2 personen. Edit: ik had natuurlijk ook gewoon de OP kunnen lezen. Opzich. [ Bericht 2% gewijzigd door Lonaa op 18-02-2021 21:18:51 ] | |
Yinny | vrijdag 19 februari 2021 @ 09:55 |
![]() ![]() ![]() | |
Myraela | donderdag 25 februari 2021 @ 18:42 |
Ik heb net samosa's gemaakt van een kookworkshop. ![]() En zag toevallig op Instagram dat één van de deelnemers daarvan zelf ook online workshops gaat doen. Ze maakt vergan versies van filmgerechten. Leuk idee wel. De eerste twee try-outs zijn maar 7,50 en daarna 15,50 euro. Ik ga met de derde meedoen de pasta van Lady en de Vagebond. ![]() | |
Cat-astrophe | donderdag 25 februari 2021 @ 19:11 |
Waardeloos zonder link ![]() | |
Myraela | donderdag 25 februari 2021 @ 19:20 |
Ohja, kut. Dat was waarschijnlijk waarom ik de post nog niet gepost had. ![]() Dit is de link: https://www.veganfoodtourantwerp.com/kalender-reservaties | |
Myraela | donderdag 25 februari 2021 @ 19:22 |
3 high-tea gerechtjes van Alica in Wonderland lijkt me ook heel tof, maar ik heb vorig weekend al een high tea gemaakt. Dus ik ben even uitgehightead. Is dat een woord? ![]() | |
Cat-astrophe | donderdag 25 februari 2021 @ 19:53 |
Iets wat niet bestaat... daar kan geen woord voor zijn ![]() Edit: maar... ik ga hem wel uitproberen voor je. Net ingeschreven ![]() [ Bericht 9% gewijzigd door Cat-astrophe op 25-02-2021 19:58:47 ] | |
Lucky_Strike | donderdag 25 februari 2021 @ 21:04 |
Ik kijk nu de frikandelworkshop van Wateetons. Leuk ![]() | |
Myraela | vrijdag 26 februari 2021 @ 07:44 |
Was niet met direct maken, toch? Ga je ze wel nog maken? | |
Myraela | vrijdag 26 februari 2021 @ 07:46 |
Ik zocht vanochtend op Instagram nog op #onlinekookworkshop, dus toen kwam ik deze nog tegen. Lemper staat al een poosje op mijn lijstje om te maken. Heb de rijst al maanden in huis. ![]() ![]() | |
Yinny | vrijdag 26 februari 2021 @ 07:55 |
Viel samen met pubquiz, dus uiteindelijk niet gedaan....gelukkig staat het frikandel recept ook online | |
Lucky_Strike | vrijdag 26 februari 2021 @ 12:05 |
Niet direct maken inderdaad. Dat is niet te doen tijdens de workshop. Maar het was wel ontzettend leuk. Er waren allerlei technische storingen maar die Meneer is zo leuk dat hem dat wel vergeven is. Al vind ik dat hij Meneer genoemd wil worden wel ontzettend infantiel. Volgende week is de kaassoufflé-workshop. Ik heb me net ingeschreven voor de gratis krokettenworkshop. En ook voor de betaalde workshop kaasmaken. Op die avond ben ik niet thuis maar je kunt ook later terugkijken. | |
Cat-astrophe | zondag 28 februari 2021 @ 14:38 |
Ik heb deze vanmorgen gedaan. Mijn eerste kennismaking met kookworkshop vanuit huis. Voor haar was het ook een try out dus voor 7,50 euro kon ik deelnemen (normaal 15 euro). Ze doet het via Zoom en dat werkt prima. Camera op haar werkblad, camera op haar hoofd, dus je kunt alles goed volgen. Tempo was eerst wat snel, want ik had niet begrepen dat ik alles al af moest wegen (suuuupersnel citroenen persen en raspen dus!). Ik heb basis bak ervaring en na deze start kon ik het goed bijbenen. Ze neemt ook de tijd voor de uitleg en wacht tot iedereen zo ver is. De gerechtjes: Lemon cake: heerlijk! Lekker zuur, goed luchtig. Scones: ik heb een langzame oven, en die moest in korte tijd 20 graden omhoog en daar had hij weinig zin in. Vervolgens wilde ik ze nog -even- erin laten, vergat ze dus ze waren overgaar, niet gerezen en te bruin. Smaak was prima. Cucumber sandwiches: smaak was goed, maar dit gerecht vind ik te simpel. Casino brood besmeren met vega spread waarin je wat kruiden knipt, daar hoef ik geen workshop voor te volgen. Ik had gehoopt op een salade of pesto. Smaakte verder prima. Geen foto van het resultaat. Mijn moeder liep halverwege binnen dus die heeft cake en sandwich voorgeproefd (en goedgekeurd), de workshop liep iets uit en ik had snel daarna een afspraak. Als ik eraan denk maak ik nog een foto van een bordje met alle onderdelen. Workshop was trouwens vegan, eerste kennismaking voor mij. En ik heb gesmokkeld. Want ik had nog een pot echte clotted cream en dan ga ik geen opgeklopte vega crčme fraiche gebruiken ![]() Al in al: leuk om te doen. En dit dwingt je tot inkopen doen op recept en wat creatief te worden met bakken. Leuke zondag ochtend besteding. Maar ik weet niet of ik er 15 euro voor over zou hebben. | |
Myraela | zondag 28 februari 2021 @ 16:54 |
Klinkt wel tof! Ik ben benieuwd. Ik doe volgend weekend de pasta en volgens mij een dessertje in een workshop van haar. Hoeveel mensen deden er mee met de try-out? Ik vind het soms ook wel lastig om in te schatten wat ik het wel of niet waard vind. Ik vind het gewoon gezellig en fijn om 'verplicht' te worden om op een vast moment de de keuken in te duiken. Maar je wil toch ook wel wat nieuws leren. Dan zou zo'n sandwich me inderdaad iets tegen vallen. | |
Myraela | zondag 28 februari 2021 @ 16:55 |
Ik heb ook echt zin in 9 maart, de lemper. Ik ben al naar de toko geweest om allemaal spullen te halen waar ik nog nooit mee heb gekookt. ![]() ![]() | |
Cat-astrophe | zondag 28 februari 2021 @ 17:16 |
We waren met een vrouw of 14 (waaronder een koppel). En ja, dat ‘verplichte’ en dan leuk bezig zijn is zeker een factor ![]() Dus net het lijstje in de OP nagekeken op workshops. Northern lights heeft een workshop Zweedse brood taart maken. Klonk leuk, toen opgezocht wat het precies was en dan vind ik ruim 30 euro én je eigen boodschappen betalen toch weer teveel geld voor het maken van diverse (vast lekkere en creatieve) salades die je op reeds gekocht brood smeert. Nog even verder zoeken dus. Of gewoon zelf actiever recepten zoeken en inkopen doen. Leukleuk! | |
Barreltje | maandag 1 maart 2021 @ 18:00 |
Nadat ik samen met mn lief een zelfgemaakte workshop deden (I.e we kookten samen hetzelfde gerecht in 2 verschillende landen) gaan we ook eens op zoek naar workshops. Ik geloof dat wij wel eens gaan kijken wat dat northern lights dan biedt voor dat bedrag.. maar die broodtaart lijkt me dan weer helemaal niks. Dus even wachten op iets wat ik WEL wil eten ![]() Maar goed.. ik ga dus vooral kopiëren wat jullie allemaal al hebben uitgevonden ![]() | |
Myraela | maandag 1 maart 2021 @ 18:23 |
De pasta workshop is afgezegd vanwege haar persoonlijke omstandigheden. Wel jammer, maar begrijpelijk. Misschien kijken of ik anders zelf wat uitdagende recepten op kan zoeken om zelf wat in de keuken te rommelen. | |
Yinny | maandag 1 maart 2021 @ 20:39 |
Deze? https://ladyandpups.com/2(...)to-make-fresh-pasta/ | |
Cat-astrophe | dinsdag 2 maart 2021 @ 17:21 |
Ik bleek niet de enige die de sandwich te simpel vond. Ze vroeg om feedback en doet er meteen wat mee ![]() Het is nu een vegan zalm sandwich geworden. Recept daarvan heb ik alsnog gekregen. | |
Lucky_Strike | maandag 8 maart 2021 @ 17:11 |
Aviko heeft over een paar weken ook een workshop: https://avikolentekeuken.nl/ | |
Koekoekskind | donderdag 11 maart 2021 @ 19:02 |
Dit zijn leuke tips, er zitten er wel een paar tussen die ik wil proberen ![]() Maar gaat het niet te snel voor de meer ongeoefende kok? Voor mij zou het ideaal zijn als je het beeld soms kan stilzetten, ik heb twee linkerhanden ![]() | |
Yinny | donderdag 11 maart 2021 @ 21:16 |
Workshop kaassoufflé vanavond was helaas een flop wegens technisch mankement..... | |
Lucky_Strike | donderdag 11 maart 2021 @ 21:18 |
Ik ben gestopt met kijken. Geen zin in zo. Vorige keer kregen we een opname toe gemaild. Ook goed ![]() Ik heb volgende week een betaalde workshop, ben benieuwd hoe dat dan gaat. Misschien zijn er nu gewoon te veel deelnemers? | |
Yinny | donderdag 11 maart 2021 @ 21:19 |
Ik denk het, meer dan 500 mensen ofzo? | |
Knutknuttsson | donderdag 11 maart 2021 @ 21:44 |
Ik heb pas geleden de Northern Delight workshop Semlor maken gedaan en over twee weken volgen we de workshop Smörgåstårta maken. Prijzig?... ja best wel...35 euro voor de workshop en dan nog de hele lijst ingrediënten erbij kopen. Maar goed, de Semla workshop duurde 2,5 uur en was gewoon heel gezellig. Ik heb het samen met de kinderen gedaan en ze vonden het geweldig. Het resultaat was ook zeer geslaagd. Een echte Zweedse smörgåstårta maken staat bovendien al lang op ons lijstje, dus die 35 euro is het ons uiteindelijk wel waard. En het is een leuke zondagmiddag-bezigheid met de kinderen, zeker in deze tijden. | |
Tuindier | zondag 14 maart 2021 @ 18:22 |
Dit topic had ik gemist. Ik ga meteen lezen! | |
AnneX | woensdag 17 maart 2021 @ 12:54 |
Een box met 30 ingrediënten. ![]() | |
Lucky_Strike | zaterdag 20 maart 2021 @ 20:45 |
Ik ben hem nu aan het terugkijken. Leuk hoor. Ik heb er zin in. Maar morgen eerst frikandellen maken ![]() Edit: oh, het gaat nu over alternatieve vullingen. Cheddar jalapeno kaassoufflé ![]() ![]() ![]() [ Bericht 23% gewijzigd door Lucky_Strike op 20-03-2021 20:56:06 ] | |
Knutknuttsson | zondag 21 maart 2021 @ 14:54 |
We hebben net de workshop Smörgåstårta gehad. Voor iemand met bijna geen bak- of kookervaring ben ik zeer tevreden over het eindresultaat..nu nog even een paar uur in de koelkast en dan proeven ![]() ![]() [ Bericht 9% gewijzigd door Knutknuttsson op 21-03-2021 15:04:39 ] | |
Knutknuttsson | zondag 21 maart 2021 @ 15:03 |
-dat ging mis- | |
Tuindier | zondag 21 maart 2021 @ 15:17 |
Dat ziet er echt heel scandinavisch uit! | |
Yinny | zondag 21 maart 2021 @ 17:47 |
Mooie! | |
Lucky_Strike | zondag 21 maart 2021 @ 21:19 |
Prachtig ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 23 maart 2021 @ 18:35 |
Wow! ![]() | |
InTrePidIvity | maandag 29 maart 2021 @ 15:21 |
Heeft iemand al ervaring met Cheflix? Vind het een interessante propositie (de kosten zijn het ook niet), maar ben benieuwd hoe laagdrempelig het is. Moet je voor elk gerecht op zoek naar obscure ingrediënten of is het redelijk goed te doen? | |
Lucky_Strike | maandag 29 maart 2021 @ 20:39 |
Ik heb gisteren de workshop kaas maken van Wateetons gedaan. Dat was echt een fijne workshop. Duidelijk, vermakelijk. Goede balans tussen basis- en meer gevorderde kennis. We kunnen niet wachten tot we onze eerste camembert kunnen maken. En we willen zeker meer workshops volgen. | |
Lucky_Strike | woensdag 14 april 2021 @ 11:12 |
Nog meer Wateetons spam: https://wateetons.com/pro(...)nd-online-workshops/ Je kunt nu ook zijn vorige workshops terugkijken met korting. Ik wil er een stuk of 10 zien ![]() Er staat ook nog een gratis workshop grillworst maken in de agenda. | |
Tuindier | donderdag 15 april 2021 @ 08:02 |
Goeie tip! Ik zie vegetarische kroketten staan ![]() ![]() | |
Tuindier | vrijdag 16 april 2021 @ 20:50 |
Net geluisterd naar de fermenteerworkshop van meneer Wateetons. Erg leuk en ik heb meteen wat extra groente besteld. Ook ideaal voor het verwerken van dingen uit mijn groentepakket denk ik, want dat komt niet altijd op. Goeie tip dus! | |
Lucky_Strike | maandag 12 september 2022 @ 10:31 |
Deze week geeft Meneer Wateetons 5 gratis workshops over frituren. De workshops zijn live te volgen en daarna nog een week terug te kijken. https://wateetons.com/alle-wateetons-workshops/ | |
Tuindier | maandag 12 september 2022 @ 16:22 |
Ik had me al voor de kroketten ingeschreven (want ook vegan opties) maar misschien doe ik ook de vegan KFC morgenavond wel. | |
Lucky_Strike | maandag 12 september 2022 @ 17:08 |
Ik doe friet, KFC en donuts ![]() | |
Tuindier | maandag 12 september 2022 @ 17:09 |
Ohja, de donuts is ook nog wel een goede ![]() | |
miss_sly | dinsdag 13 september 2022 @ 08:54 |
Ik zie nu dit topic met de laatste schop. Wat een leuke site is dat en wat een toffe workshops, van wateetons.nl Ik heb doordeweeks nooit afspraken, en uitgerekend deze week heb ik drie avonden iets. Vrijdagavond heb ik nog vrij, dus ik heb me voor de workshop bitterballen en kroketten maken ingeschreven. Aangezien je terug kunt kijken, heb ik toch ook ingeschreven voor de donuts. [ Bericht 12% gewijzigd door miss_sly op 13-09-2022 09:00:13 ] | |
miss_sly | donderdag 15 september 2022 @ 11:27 |
Ik zit de donut-workshop nu terug te kijken, maar hij is wel een beetje druk en wat warrig soms. Hij heeft best interessante dingen te vertellen, en de donuts zien er smakelijk uit so far. Ik ben wel blij dat ik het terugkijk, dat maakt dat ik er iets naast kan doen, en dat je het recept ook nog krijgt, zodat je daarmee zelf aan de slag kan. | |
Lucky_Strike | donderdag 15 september 2022 @ 11:31 |
Ik heb gisteren de workshop patat teruggekeken. En natuurlijk duurt het nog minimaal 1,5 week voor er tijd is om te frituren ![]() | |
miss_sly | donderdag 15 september 2022 @ 11:36 |
Ik heb voorlopig ook nog even geen tijd om donuts te maken, vrees ik. Hoewel, misschien kan ik er zaterdag iets mee. Het wordt geen weer om in de tuin te werken, en verder heb ik die dag eigenlijk nog geen plannen. Ik ga het overwegen. Hoe lang duurt het voor het recept wordt gemaild? Want ik heb alleen nog de link voor de workshop. Patat is ook wel een toffe workshop. Ben wel benieuwd of je daar nog interessante nieuwe weetjes opdoet. | |
miss_sly | zaterdag 17 september 2022 @ 19:13 |
Hoe lang duurt het voor je het recept nog in de mail krijgt na de workshop van Wateetons? Iemand ervaring mee, of moet ik hem maar even een mailtje sturen? | |
Lucky_Strike | zaterdag 17 september 2022 @ 23:03 |
Ik heb nog nooit een recept van Meneer gemaild gekregen. Ik heb ook nooit gehoord dat hij dat stuurt eigenlijk. Ik maak aantekeningen terwijl ik de workshop kijk. | |
miss_sly | zaterdag 17 september 2022 @ 23:18 |
Tijdens de donut-workshop zei hij een paar keer dat dat nog nagestuurd zou worden. De kroketten-workshop heb ik nog niet teruggekeken. Ik zal hem morgen eens mailen dan. | |
111210 | zondag 18 september 2022 @ 10:25 |
Heb ooit eens een “kop tot staart” workshop van wateetons gedaan. Geloof dat hij die niet meer geeft (wel nog een boel andere) Maar dat was wel echt een leuke dag. Deze was er toen ook met meerdere kleinere workshops/recepten die we konden maken. Maar een deel geeft ie nu dus los. Gingen in ieder geval een half varken verwerken, waaronder dus worsten maken, roken, braden, frikandellen, pate en filet americain van varken, super lekker! Na afloop lekker eten wat iedereen gemaakt had en alles wat over was kon je meenemen. Als ie m weer geeft ga ik zeker weer meedoen. | |
Lucky_Strike | zondag 18 september 2022 @ 10:39 |
Wat gaaf ![]() | |
Lucky_Strike | dinsdag 20 september 2022 @ 10:46 |
Je hebt helemaal gelijk. In de mailtjes met de terugkijklink staat ook een link naar een OneDrive met recept en werkwijze. Is het bij jou nog goed gekomen? | |
miss_sly | dinsdag 20 september 2022 @ 10:51 |
Dat ga ik even checken, Ik heb hem wel gemaild, maar geen antwoord gehad. Ik zal eens in de mail met terugkijklink kijken. ![]() |