FOK!forum / Lifestyle / maak jij je spagetti altijd al-dente of gaar
BloodhoundFromHellvrijdag 24 januari 2003 @ 17:31
dus stevig of slap... Ik hoorde net dat je van gare spagetti dik wordt ,omdat er dan veel meer afvalstioffen in je licghaam gevormd worden... Ik kook mijn spagetti dus zeker al-dente voortaan..
dutchmagevrijdag 24 januari 2003 @ 17:32
is ook lekkerder dan die slappe hap "Al Dente is echt italiaans...


edit: je bent niet van het vrouwlijk geslacht laat maar..

[Dit bericht is gewijzigd door dutchmage op 24-01-2003 17:34]

Herfstvrijdag 24 januari 2003 @ 17:33
Altijd al dente
Leonardo1504vrijdag 24 januari 2003 @ 17:35
Meestal al-dente.
Gaar alleen als ik kook voor mensen zonder gebit.
postmanvrijdag 24 januari 2003 @ 17:35
ik dacht dat ik als enigste naar braak( ) hekke keek.
detulp050vrijdag 24 januari 2003 @ 17:36
al dente

(jij hebt naar Braakhekke gekeken)

IndemnitYvrijdag 24 januari 2003 @ 17:36
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 17:31 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
dus stevig of slap... Ik hoorde net dat je van gare spagetti dik wordt ,omdat er dan veel meer afvalstioffen in je licghaam gevormd worden... Ik kook mijn spagetti dus zeker al-dente voortaan..
Hmm, heb je niets sexueels te vertellen?? Of kun jij misschien nog iets doen met stijve spaghetti?
BloodhoundFromHellvrijdag 24 januari 2003 @ 17:36
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 17:32 schreef dutchmage het volgende:
is ook lekkerder dan die slappe hap "Al Dente is echt italiaans...


edit: je bent niet van het vrouwlijk geslacht laat maar..


Discriminatie!!

Ik dacht er komt lekker iemand hier koken, valt dat even tegen..

artharpevrijdag 24 januari 2003 @ 17:41
al dente
SPvrijdag 24 januari 2003 @ 17:42
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 17:31 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
dus stevig of slap... Ik hoorde net dat je van gare spagetti dik wordt ,omdat er dan veel meer afvalstioffen in je licghaam gevormd worden... Ik kook mijn spagetti dus zeker al-dente voortaan..
Wat een kul, dikker worden van zompige spaghetti!
Meer afvalstoffen, daar zou je juiste dunner van moeten worden....

Anyway ik al dente omdat het lekkerder is!

chip_hvrijdag 24 januari 2003 @ 17:43
Ik kook het altijd zolang als op de verpakking staat .
postmanvrijdag 24 januari 2003 @ 19:03
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 17:42 schreef SP het volgende:

[..]

Wat een kul, dikker worden van zompige spaghetti!
Meer afvalstoffen, daar zou je juiste dunner van moeten worden....

Anyway ik al dente omdat het lekkerder is!


als het gaar(der) gekookt is, is het moeilijk voor je maag te verwerken, waardoor je meer stoffen opneemt dan uitschijt.. zoiets iig.
Qarinxvrijdag 24 januari 2003 @ 19:08
Ow, ik altijd gaar.. krijg altijd maagpijn als het al-dente gekookt is..
yvonnevrijdag 24 januari 2003 @ 19:09
Gaar, is gewoon lekkerder, ga maar eens italiaans eten, krijg je het ook niet al dente.
Eightballvrijdag 24 januari 2003 @ 19:10
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 17:43 schreef chip_h het volgende:
Ik kook het altijd zolang als op de verpakking staat .
Haal daar maar minimaal een minuutje vanaf..
Sandervrijdag 24 januari 2003 @ 19:11
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 19:03 schreef postman het volgende:

[..]

als het gaar(der) gekookt is, is het moeilijk voor je maag te verwerken, waardoor je meer stoffen opneemt dan uitschijt.. zoiets iig.


andersom dus, moeilijk te verwerken zooi levert meer afval op
Qarinxvrijdag 24 januari 2003 @ 19:12
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 19:11 schreef Slarioux het volgende:

[..]

andersom dus, moeilijk te verwerken zooi levert meer afval op


Dat leek mij ook..
chocolatemoezevrijdag 24 januari 2003 @ 19:13
al dente!
Dr_Croutonvrijdag 24 januari 2003 @ 19:15
Maakt mij niet zo veel uit, maar als ik het maak, al dente! Italiaans eten is
MSXUservrijdag 24 januari 2003 @ 19:18
Als half Italiaan maak ik m'n spaghetti altijd 'al dente'. Die superslappe, papperige reut gaat direct de container in.
Goofupvrijdag 24 januari 2003 @ 19:22
Spaghetti is per definitie lekker.
En ik hoef niet op te passen dat ik dik word. Moet er juist eerder m'n best op doen
MSXUservrijdag 24 januari 2003 @ 19:24
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 19:22 schreef Goofup het volgende:
Spaghetti is per definitie lekker.
Nou, dat ben ik niet geheel met je eens. Als ik zie wat sommigen door hun spaghetti gooien...
Vaak presteren ze het ook nog om hun spaghetti flink door te koken, zodat het helemaal een vage, ranzige brij wordt.
HeatWavevrijdag 24 januari 2003 @ 19:29
Pannetje met water+zout+olijfolie, koken, spaghetti ala ouvo erbij, 10-11 minuutjes.... Al dente dus.

Afgieten, nog klein beetje olijfolie en heeeerlijke pasta. Ik heb het NET op

Dissidentvrijdag 24 januari 2003 @ 19:35
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 19:09 schreef yvonne het volgende:
Gaar, is gewoon lekkerder, ga maar eens italiaans eten, krijg je het ook niet al dente.
Ehm, juist wel, toch?
In Italië zelf in elk geval wel...
Qarinxvrijdag 24 januari 2003 @ 20:06
Als ik heel eerlijk mag zijn vind ik de pasta in nederland sowieso niet echt lekker.....
M'n moeder neemt vaak pasta voor me mee uit Parijs en daar is de smaak al 10x beter van...
#ANONIEMvrijdag 24 januari 2003 @ 20:15
Ertussenin. Mag dat ook?

Ik vind het fijn als hij een beetje zacht is, maar 'spaghettipap' die aan alle kanten aan elkaar kleeft hoef ik niet.

Maar ik neig wel meer naar al-dente.

yvonnevrijdag 24 januari 2003 @ 20:16
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 20:06 schreef Qarinx het volgende:
Als ik heel eerlijk mag zijn vind ik de pasta in nederland sowieso niet echt lekker.....
M'n moeder neemt vaak pasta voor me mee uit Parijs en daar is de smaak al 10x beter van...
Psies, het ligt ook aan de kwaliteit van de spaghetti zelf!
Goofupvrijdag 24 januari 2003 @ 20:21
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 19:24 schreef MSXUser het volgende:

[..]

Nou, dat ben ik niet geheel met je eens. Als ik zie wat sommigen door hun spaghetti gooien...
Vaak presteren ze het ook nog om hun spaghetti flink door te koken, zodat het helemaal een vage, ranzige brij wordt.


ik vind spaghetti gewoon lekker (laat mij nou in die waan)
MSXUservrijdag 24 januari 2003 @ 20:36
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 20:21 schreef Goofup het volgende:
ik vind spaghetti gewoon lekker (laat mij nou in die waan)
Grin!!! Normaal gesproken vind ik spaghetti ook erg goed te eten.

Nog een tip van wijlen m'n pa om te zien of je spaghetti precies goed is: In bijna elke keuken hangen wel van die witte, geglazuurde tegels aan de muur. Pak een sliert uit de pan, breek er een stukje af en gooi deze tegen de tegels. Indien het blijft hangen is je spaghetti precies goed. Hij maakte er ook altijd grapjes over (en voor de gein deed hij het ook wel eens) en het gekke is dat het wel degelijk klopt!

Qarinxvrijdag 24 januari 2003 @ 20:44
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 20:36 schreef MSXUser het volgende:Nog een tip van wijlen m'n pa om te zien of je spaghetti precies goed is: In bijna elke keuken hangen wel van die witte, geglazuurde tegels aan de muur. Pak een sliert uit de pan, breek er een stukje af en gooi deze tegen de tegels. Indien het blijft hangen is je spaghetti precies goed. Hij maakte er ook altijd grapjes over (en voor de gein deed hij het ook wel eens) en het gekke is dat het wel degelijk klopt!
Haha, die tip heb ik ook van m'n moeder.. maar ik gooi dus ook macaroni tegen de muur
dolle_hondvrijdag 24 januari 2003 @ 20:50
ik breek voordat het de pan in gaat de spagetti altijd in kleine stukken. dan hoeft het ook minder lang te koken.
MSXUservrijdag 24 januari 2003 @ 20:53
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 20:44 schreef Qarinx het volgende:
Haha, die tip heb ik ook van m'n moeder.. maar ik gooi dus ook macaroni tegen de muur
Het is een algemeen bekend truukje in Italië en waarschijnlijk ook wel in andere landen. Met macaroni werkt het inderdaad ook goed
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 20:50 schreef dolle_hond het volgende:
ik breek voordat het de pan in gaat de spagetti altijd in kleine stukken. dan hoeft het ook minder lang te koken.
Tip: kook vermicelli!
Qarinxvrijdag 24 januari 2003 @ 20:58
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 20:53 schreef MSXUser het volgende:

Tip: kook vermicelli!


Neeh, das alleen lekker in de soep..
MSXUservrijdag 24 januari 2003 @ 21:10
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 20:58 schreef Qarinx het volgende:
Neeh, das alleen lekker in de soep..
Je hoeft het in ieder geval niet meer te breken. Ik vind het eigenlijk eeuwig zonde als je spaghetti breekt voor je het in de pan doet. M'n ex was ook al zo'n barbaar, ondanks dat het heel erg eenvoudig is om zelfs in een kleine pan de lange spaghetti overal even 'gaar' te krijgen.
Qarinxvrijdag 24 januari 2003 @ 21:11
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 21:10 schreef MSXUser het volgende:

[..]

Je hoeft het in ieder geval niet meer te breken. Ik vind het eigenlijk eeuwig zonde als je spaghetti breekt voor je het in de pan doet. M'n ex was ook al zo'n barbaar, ondanks dat het heel erg eenvoudig is om zelfs in een kleine pan de lange spaghetti overal even 'gaar' te krijgen.


Gewoon traditioneel met een lepel en
MSXUservrijdag 24 januari 2003 @ 21:12
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 21:11 schreef Qarinx het volgende:
Gewoon traditioneel met een lepel en
Hoewel ik het altijd zonder lepel eet
#ANONIEMvrijdag 24 januari 2003 @ 21:51
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 20:50 schreef dolle_hond het volgende:
ik breek voordat het de pan in gaat de spagetti altijd in kleine stukken. dan hoeft het ook minder lang te koken.
Dat doe ik ook, maar vooral omdat dat veel makkelijker eet.

Ik zie tegenwoordig trouwens ook al al dat ze het kant en klaar gebroken verkopen.

BloodhoundFromHellvrijdag 24 januari 2003 @ 21:53
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 21:51 schreef postinggirl het volgende:

[..]

Dat doe ik ook, maar vooral omdat dat veel makkelijker eet.

Ik zie tegenwoordig trouwens ook al al dat ze het kant en klaar gebroken verkopen.


dat hoort niet.
dolle_hondvrijdag 24 januari 2003 @ 22:02
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 21:53 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

dat hoort niet.


dat is voor mij ook de reden. en het gaat sneller dan snijden wanneer het gaar is.
MSXUservrijdag 24 januari 2003 @ 22:26
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 22:02 schreef dolle_hond het volgende:
dat is voor mij ook de reden. en het gaat sneller dan snijden wanneer het gaar is.
Zo moeilijk is het toch niet om het om je vork te draaien?
Dr_Croutonzaterdag 25 januari 2003 @ 07:17
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 22:26 schreef MSXUser het volgende:

[..]

Zo moeilijk is het toch niet om het om je vork te draaien?


Straks gaan ze nog vertellen dat ze spaghetti gesneden en met een lepel eten...
Loiszaterdag 25 januari 2003 @ 07:23
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 20:44 schreef Qarinx het volgende:

.. maar ik gooi dus ook macaroni tegen de muur


Hahaha wij ook!
dolle_hondzaterdag 25 januari 2003 @ 13:42
quote:
Op zaterdag 25 januari 2003 07:17 schreef Dr_Crouton het volgende:

[..]

Straks gaan ze nog vertellen dat ze spaghetti gesneden en met een lepel eten...


dat niet. maar dat vorkdraaien duurt zo lang
Pikkebaaszaterdag 25 januari 2003 @ 13:46
Altijd Al-Dente !
Jerommeke.nlzaterdag 25 januari 2003 @ 13:48
9 minuten, in water met zout en evt. wat olijfolie en een bouillonblokkie...
SuperRembozaterdag 25 januari 2003 @ 18:13
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 20:50 schreef dolle_hond het volgende:
ik breek voordat het de pan in gaat de spagetti altijd in kleine stukken. dan hoeft het ook minder lang te koken.
Hoe kom je daar nou bij? De kooktijd van pasta hangt af van de dikte, niet de lengte.
femmeChantalzaterdag 25 januari 2003 @ 18:20
Spaghetti altijd 'al dente'!
Maar soms is mijn rijst ook al dente
Charyszaterdag 25 januari 2003 @ 19:02
Zoals het hoort.
Goofupzaterdag 25 januari 2003 @ 22:29
quote:
Op zaterdag 25 januari 2003 18:13 schreef SuperRembo het volgende:
...hangt af van de dikte, niet de lengte.
laten we dit soort opmerkingen maar aan de vrouwen overlaten.

Nee, spaghetti moet je slurpen!! met van die lange slierten die tegen je kin zwiepen.

MSXUserzaterdag 25 januari 2003 @ 22:31
quote:
Op zaterdag 25 januari 2003 13:42 schreef dolle_hond het volgende:
dat niet. maar dat vorkdraaien duurt zo lang
Kwestie van oefenen
Goofupzaterdag 25 januari 2003 @ 22:39
quote:
Op zaterdag 25 januari 2003 22:31 schreef MSXUser het volgende:

[..]

Kwestie van oefenen


Ik was pas in een restaurant net aan het doen of ik netjes aan het eten was, blijkt dat ik het verkeerd doe.

moet je nu die sp. om je vork draaien met behulp van lepel en op de vork laten zitten en daar vanaf eten, of van de vork af schuiven op de lepel en dan oppeuzelen?

MSXUserzaterdag 25 januari 2003 @ 22:45
Ik gebruik zelf nooit een lepel en of ik het goed doe weet ik ook niet (hoewel m'n familie in Italië ook zonder lepel aan de slag gaat). Wat ik doe is het om de vork draaien en het ook van de vork afeten. In het begin zit je nog wel eens te klooien met hoeveel slierten je nu eigenlijk om je vork moet draaien om het fatsoenlijk naar binnen te werken. Da's en kwestie van uitproberen. In ieder geval moet het niet zo zijn dat je in één keer een half bord aan je vork hebt hangen.
Goofupzaterdag 25 januari 2003 @ 22:54
quote:
Op zaterdag 25 januari 2003 22:45 schreef MSXUser het volgende:
...In ieder geval moet het niet zo zijn dat je in één keer een half bord aan je vork hebt hangen.
*herkenning* dat je je hele bek hebt volgestouwd en eigenlijk niet meer kan kauwen

[off topic]je moet ook niet als je een auto aan het besturen bent een wedstrijd wie-het-meeste-spekkies-in-zijn-bekkie-kan-proppen houden[/offtopic]

Athanasiazaterdag 25 januari 2003 @ 23:44
Niet helemaal gaar, want dan worden het echt van die vieze glibber sliertjes

Ze moeten wel een beetje stevig zijn hoor

dolle_honddinsdag 28 januari 2003 @ 09:39
quote:
Op zaterdag 25 januari 2003 18:13 schreef SuperRembo het volgende:

[..]

Hoe kom je daar nou bij? De kooktijd van pasta hangt af van de dikte, niet de lengte.


niet alleen dikte. ongebroken spagetti moet eerst door zijn knieen zakken. daarna komt de bovenste helft pas in het kokende water
Leonardo1504dinsdag 28 januari 2003 @ 10:30
quote:
Op dinsdag 28 januari 2003 09:39 schreef dolle_hond het volgende:

[..]

niet alleen dikte. ongebroken spagetti moet eerst door zijn knieen zakken. daarna komt de bovenste helft pas in het kokende water


Grotere pan kopen kan helpen
Lucilledinsdag 28 januari 2003 @ 10:36
quote:
Op vrijdag 24 januari 2003 19:09 schreef yvonne het volgende:
Gaar, is gewoon lekkerder, ga maar eens italiaans eten, krijg je het ook niet al dente.
Ik weet niet in welk Italiaans restaurant jij komt, maar een goede Italiaan heeft stevige pasta hoor.
sabynedinsdag 28 januari 2003 @ 12:05
Ik wil hem gaar a.u.b!!!