abonnement Unibet Coolblue
pi_197781773
quote:
Memelords op Reddit kosten Wall Street miljoenen met Gamestop-actie

Krijgen steun van Elon Musk

Een groep amateur handelaren op een Reddit-forum zorgt voor lichte paniek op Wall Street. De groep richt zich onder meer op hedgefund Melvin Capital door de aandelen van het bedrijf Gamestop op te kopen en zo de koers te laten stijgen. Melvin heeft juist heel veel geshorte aandelen in Gamestop en verliest hevig als de koers stijgt.

De koers van Gamestop daalde jarenlang en kende vorig jaar rond april het dieptepunt rond 2,8 dollar. Sindsdien heeft het bedrijf een deal gesloten met Microsoft en ging het iets beter, maar pas vanaf het moment dat het Reddit-forum Wallstreetbets de schouders onder het bedrijf zette, is de koers echt explosief gestegen. Waar het aandeel op de eerste handelsdag van 2021 nog rond 17 dollar waard was, is dat inmiddels gestegen naar 150 dollar.

En dit doet pijn bij de grote hedgefunds die massaal short gingen op Gamestop. Volgens databedrijf S3 Partners hebben speculanten die tegen GameStop hebben gehandeld dit jaar in totaal 3,3 miljard dollar verloren. Het eerder genoemde Melvin Capital staat door de actie 30 procent in de min en had een extra investering van 2,7 miljard dollar nodig van bevriende investeringsfondsen om niet failliet te gaan.

Ondertussen lijkt het einde van de Gamestop-sprint nog niet in zicht. Tesla-opperhoofd Elon Musk bemoeide zich gisteren met de zaak door alleen het woord 'Gamestonk!!' en een link naar de subreddit te twitteren. Het zorgde voor een extra na-markt piek voor Gamestop, waarbij het aandeel boven de 200 dollar uitkwam. Daarmee is het bedrijf enorm overgewaardeerd, maar dat lijkt de kleine investeerders niet te interesseren. Alle logica is uit het raam in deze strijd met de grote jongens.

https://www.nieuwnieuws.n(...)-met-gamestop-actie/
Originele OP:

Heerlijk feel good verhaal. O+

Een short seller leent een aandeel een verkoop deze meteen door. Hij moet het aandeel wel op een bepaalde datum teruggeven. Hij gokt erop dat, wanneer hij het aandeel moet terugkopen, de koers gedaald is. Het verschil steekt hij in zijn zak.

Short sellen is een manier om snel veel geld te verdienen op de beurs. Je gokt erop dat het slecht gaat met een bedrijf, of zelfs op faillissement. Desnoods help je ze een handje door bijvoorbeeld het verspreiden van geruchten of aandelen te dumpen. Daarom doen vooral de aasgieren van Wall Street (Hedge Fonds) dit. Je maakt een bedrijf bewust kapot en zorgt er voor dat een boel mensen werkloos worden.

Een Hedge Fund had er zwaar in gegokt dat de koers van Gamestop (soort Gamemania in de VS) zou dalen. Op reddit hebben een groep gebruikers er nu voor gezorgd dat de aandelenkoers van Gamestop juist enorm gestegen is. Dit kost dat hedge fonds tot nu toe al 3+ miljard dollar (!) aangezien ze aandelen moeten terugkopen. En die reddit-ers verdienen er goud geld aan, al was dat niet het doel.

En dit is slechts het begin. Er zijn meer hedge fonds die dit kunstje flikken. Dit zou wel eens het einde van die parasieten kunnen betekenen aangezien het nu meer bekendheid krijgt en er meer mensen meedoen. Verslagen in hun eigen spel.

Het is een soort virtueel Occupy Wall Street geworden zeg maar.

Gamestop aandeel op yahoo:
https://finance.yahoo.com/quote/GME?p=GME&.tsrc=fin-srch

De beruchte subreddit waar het allemaal gaande is:
https://www.reddit.com/r/Wallstreetbets
pi_197781791
Net weer trading halted



ff 10k de markt op knallen :D
pi_197781793
Waarom volgen GME en AMC vandaag exact hetzelfde patroon in koersverloop?
pindazakje
pi_197781821
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2021 18:03 schreef Hyaenidae het volgende:
Waarom volgen GME en AMC vandaag exact hetzelfde patroon in koersverloop?
Die is idd wel heel erg gelijk :D

Geen idee overigens
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 2 februari 2021 @ 18:06:06 #5
414785 sirdanilot
pi_197781826
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2021 18:03 schreef Hyaenidae het volgende:
Waarom volgen GME en AMC vandaag exact hetzelfde patroon?
1. DriveWealth (de broker achter veel retailbrokerplatforms, waaronder Revolut en zo'n beetje een monopolie op de Braziliaanse retailbrokermarkt) heeft GME en AMC op sell-only gezet.
2. Manipulatie door hedgefondsen.

Ik ga ervanuit dat mijn aandeel Gamestop gewoon weg is. Op verlies verkopen ga ik niet doen. Ze kunnen de vinketeri... krijgen zal ik maar zeggen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_197781964
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2021 18:06 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Ik ga ervanuit dat mijn aandeel Gamestop gewoon weg is. Op verlies verkopen ga ik niet doen. Ze kunnen de vinketeri... krijgen zal ik maar zeggen.
Waarom ga je daar vanuit? Hij gaat toch deze maand nog naar 10k knallen staat op het officiele WSB vermeld. Minimaal.
Ik heb er nu 10 dus tel uit je winst!
pindazakje
pi_197782060
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2021 15:45 schreef Houtenbeen het volgende:
[ twitter ]
Zo te zien heeft DeGiro ook een gedeeltelijke lopende blokkade opgeworpen

AFM bekijkt beperking handel in GameStop bij brokers Binck en DeGiro
  dinsdag 2 februari 2021 @ 18:28:22 #8
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_197782249
https://www.nrc.nl/nieuws(...)trategie-is-a4030189

‘Piraat’ en held van WallStreetBets Keith Gill weet niet wat een exitstrategie is

Financieel analist Keith Gill, alias DeepFuckingValue, wordt door internetters vereerd als grondlegger van een revolutie op de beurs. Wie is hij?

Hij woont in een rustige buitenwijk van Boston, is een keurige huisvader en miljoenen mensen beschouwen hem als een god. De Amerikaan Keith Gill, beter bekend onder zijn internetalias DeepFuckingValue, investeerde als een van de eerste leden van Reddit-forum WallStreetBets in GameStop. Nu de aandelenprijs van de noodlijdende videogameketen door toedoen van een leger internetbeleggers is geëxplodeerd, zien de Reddit-bezoekers Gill als een legende, de grondlegger van een revolutie op de beurs.



Het astronomische rendement van Gills GameStop-belegging maakt hem in de ogen van zijn bewonderaars nog iconischer. Wie is hij en wat drijft hem?

Gill (34) liet in september 2019 voor het eerst van zich horen op WallStreetBets. Hij plaatste een screenshot van zijn beleggingsportefeuille, met daarin de 53.000 dollar (44.000 euro) aan opties op GameStop-aandelen die hij de maanden daarvoor had ingekocht. Anderen verklaarden hem voor gek: GameStop kwakkelde al jaren en deed het op de beurs belabberd. „Meteen verkopen”, schreef een forumbezoeker.

Maar Gill verkocht niets. Hij bleef bij zijn theorie over GameStop, namelijk dat het bedrijf sterk ondergewaardeerd werd. Halverwege 2020 besprak hij zijn argumenten nogmaals, in een YouTube-video die in de commentaren inmiddels „internetgeschiedenis” wordt genoemd. Heel kort samengevat: er is nog een veel grotere markt voor de fysieke videogames die GameStop verkoopt dan andere analisten denken.

Stiekem meer potentie
De meeste investeerders schreven GameStop te snel af, zei Gill vorige week tegen The Wall Street Journal. „Ze groeven niet diep genoeg. De mogelijkheden werden totaal verkeerd ingeschat.” Het is een beleggingsstrategie waar Gill sterk in zegt te geloven: zoeken naar bedrijven die stiekem veel meer potentie hebben dan de prijs van hun aandelen doet vermoeden. In jargon heet dat value investing – vandaar ook Gills gebruikersnaam.

In de updates van zijn beleggingsportefeuille die Gill sinds 2019 plaatst, prijkten aanvankelijk vooral rode cijfers. Dat veranderde toen GameStop in de loop van 2020 mede dankzij Gills enthousiasme langzaam in waarde ging stijgen. De climax vormden de prijsstijgingen vorige week van vele honderden procenten, aangejaagd door massa-inkopen door WallStreetBets-bezoekers. Afhankelijk van de koersschommelingen was Gills GameStop-investering de afgelopen dagen tussen de 30 en 50 miljoen dollar waard. Ook veel andere internetters staan op winst. „Jouw voorbeeld heeft letterlijk de levens van duizenden gewone mensen veranderd”, schreef een forumbezoeker vorige week.

Op zijn YouTube-kanaal Roaring Kitty vierde Gill de exploderende GameStop-koers vorige week samen met zijn fans in een urenlange livestream. Die is 650.000 keer bekeken – ook buiten Reddit wint Gill, die tijdens streams meestal een rode bandana en een kattenshirt draagt, snel aan populariteit.

Anders dan veel van de ruim acht miljoen WallStreetBets-leden, is Gill geen beginner op de beurs. Na zijn afstuderen als boekhoudkundige in 2009 verdiepte hij zich verder in de financiële wereld. Gill, die een vrouw en een tweejarig dochtertje heeft, doorliep met succes het notoir moeilijke examenproces voor het dragen van de titel van Chartered Financial Analyst, een prestigieus privaat keurmerk voor financieel analisten. „Hij kleedt zich als een piraat, maar hij heeft een goed onderbouwde theorie”, zei hedgefondsmanager Benn Eifert vrijdag in de Financial Times. „Hij had makkelijk als analist kunnen werken bij een of ander chique hedgefonds.”

Revolutionair sentiment
Hedgefondsen die juist op een koersdaling hadden gespeculeerd, hebben tijdens de GameStop-gekte grote verliezen geleden. Tot vreugde van WallStreetBets, waar veel leden zichzelf zien als representanten van ‘de kleine man’, die eindelijk eens de kans krijgt het grootkapitaal ervan langs te geven. Gill draagt zo'n revolutionair sentiment op YouTube en in zijn forumberichten niet uit. „Ik heb het op niemand gemunt”, zei hij ook tegen The Wall Street Journal.

Aan de andere kant lijkt Gill wel grotendeels het centrale credo te ondersteunen van het forum, dat de prijs het liefst nog veel hoger wil opdrijven: niet verkopen, onder geen enkele voorwaarde. Dinsdag bestond circa een derde van zijn beleggingsportefeuille – ruim 10 miljoen dollar – uit contanten. Maar het grootste deel laat hij echter nog zitten in GameStop-aandelen en -opties, die bij een haast onvermijdelijke koersdaling razendsnel al hun waarde kunnen kwijtraken.

„YOLO”, schrijft Gill bij zijn inmiddels dagelijkse updates, je leeft maar één keer. Een potentieel verlies van miljoenen dollars jaagt hem geen angst aan, zo wil hij maar doen voorkomen. In december vroeg een forumbezoeker hem naar zijn exitstrategie. Zijn antwoord: „Wat is een exitstrategie?”

https://www.youtube.com/c/RoaringKitty/videos



pi_197782290
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2021 18:13 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]

Waarom ga je daar vanuit? Hij gaat toch deze maand nog naar 10k knallen staat op het officiele WSB vermeld. Minimaal.
Ik heb er nu 10 dus tel uit je winst!
Hoef je de rest van het jaar niet meer te werken
No bitch to me
pi_197782360
Wat een gekkerd he die Gill
  dinsdag 2 februari 2021 @ 18:42:45 #11
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
  dinsdag 2 februari 2021 @ 18:46:50 #12
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_197782593
https://www.reddit.com/r/(...)go_all_in_this_week/

A billionaire is going to go all in this week. Theoretically, if he buys a bunch of short expiry OTM calls and lots of other people also buy it, it will trigger another gamma squeeze

What is a gamma squeeze?

This is the reason for the massive price increases the last weeks. The price of GME stagnated the last few days partially because of the short attacks but also a large reason is because the price had already been gamma squeezed twice, and that is not happening anymore because OTM call options have gotten really expensive.

However, if this billionaire spends a bunch of money buying OTM calls with progressively growing strike prices and in general if lots of people buy enough OTM calls with short expiry dates with various strike prices, there might be another gamma squeeze which might trigger the short squeeze. OTM calls with longer expiry dates will also cause delta hedging from the market makers (which is why a gamma squeeze happens) but just to a lesser extent

What are call options?

Call options are financial contracts that give the option buyer the right, but not the obligation, to buy 100 shares of a stock at the strike price. You choose a strike price for the option as well as an expiry date. For calls, a strike price higher than the actual price is Out The Money. Options expire worthless on the date of expiry you have bought. Further OTM strike prices are higher risk higher reward. Shorter expiry dates are higher risk higher reward.

Who is this billionaire?

Used to be @KjetillStjerne on Twitter. He says he wants to make a free and democratic market, has claimed he has created something related to algorithmic trading or the idea of algorithmic trading in general, has claimed he used to be an algo dev 35+ years ago, and claimed to be “rocking 10 digit stealth wealth”. There are only a few people on this planet who fit this description and one person in particular who matches with this description (not naming to protect his identity). Last Thursday he Tweeted about something happening on Friday and posted a screenshot of a bash (code) command. If you look at the price action on Friday all the short attacks were quickly patched up by buys so it matches his claim that he and 130+ activist investors will buy 648 million dollars of GME. Uberkikz aka RodAlzmann, one of the earliest GME DD wsb resident and creator of https://www.gmedd.com/ has vouched for him.

To all the people unsure whether Kjetill is the real deal or not, all I have to say is I can't tell if all these people who are so suspicious of Kjetill are new, shills, or just paranoid. He has been here for a while and very trustworthy to long time WSB visitors and other prominent WSB members.

Is this financial advice?

Absolutely not. This is not financial advice and I am not a licensed financial professional. I am uneducated on any trading and economic matters. This is my opinion. I am long on GME with shares and I will be planning on buying call options when the markets open tomorrow morning.
  dinsdag 2 februari 2021 @ 19:39:05 #13
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_197784220
Dus een miljardair gaat al zijn geld in GME pompen? Echt? Hoe weten ze dat op reddit?
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 2 februari 2021 @ 19:48:37 #14
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_197784497
Didn’t think I had to remind some of you 🧻🙌, but guess I was wrong. This is the 2008 Volkswagen squeeze. You can’t make tendies if you don’t want to lose tendies.

https://www.reddit.com/r/(...)me_of_you_but_guess/

  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 2 februari 2021 @ 20:02:34 #15
414785 sirdanilot
pi_197784878
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2021 18:13 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]

Waarom ga je daar vanuit? Hij gaat toch deze maand nog naar 10k knallen staat op het officiele WSB vermeld. Minimaal.
Ik heb er nu 10 dus tel uit je winst!
Ik betwijfel het. Maar ik ga er nu niet uitstappen. Misschien komt er nog een lichte piek terug. Maar ik houd ze totdat gamestop failliet verklaard wordt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_197785041
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2021 19:48 schreef slashdotter3 het volgende:
Didn’t think I had to remind some of you 🧻🙌, but guess I was wrong. This is the 2008 Volkswagen squeeze. You can’t make tendies if you don’t want to lose tendies.

https://www.reddit.com/r/(...)me_of_you_but_guess/

[ afbeelding ]
De trigger van de short squeeze kwam na de dip en die kwam uit het niets.

Zondag 26 okt persbericht Porsche
ma en di 27 en 28 okt de short squeeze

Zie ook mijn eerdere post

quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2021 22:39 schreef tjoptjop het volgende:
Voor de liefhebbers, dit was de trigger bij VW, https://www.porsche-se.co(...)mination-agreement-1

Even 2 alinea's eruitgepakt
[..]

[..]

Cue shorters:
[ afbeelding ]

Porsche 'had' dus 74,1%, de deelstaat 20% en dan nog wat procent voor trackerfondsen. Daar gaat je float :D
pi_197785118
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2021 20:02 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ik betwijfel het. Maar ik ga er nu niet uitstappen. Misschien komt er nog een lichte piek terug. Maar ik houd ze totdat gamestop failliet verklaard wordt.
Dus bij 10k per aandeel straks blijf je stug holden?
pindazakje
pi_197785142
En vwb vergelijking, VW ging x5 ongeveer, GME is al x100 gegaan
pi_197785360
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2021 20:02 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ik betwijfel het. Maar ik ga er nu niet uitstappen. Misschien komt er nog een lichte piek terug. Maar ik houd ze totdat gamestop failliet verklaard wordt.
Deze saga begon toch juist met het punt dat Gamestop best een goede kans had te overleven met een miljardair die een groot belang had gekocht en het roer overnam, waardoor het op dat moment initieel niet zo risicovol was om er in te stappen en mogelijk, mogelijk, zou leiden tot een short squeeze?!
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 2 februari 2021 @ 20:18:25 #20
414785 sirdanilot
pi_197785390
quote:
14s.gif Op dinsdag 2 februari 2021 20:09 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]

Dus bij 10k per aandeel straks blijf je stug holden?
Ik wil verkopen zodat ik netto weinig/geen verlies draai.

De kans dat dat gaat lukken is wellicht niet zo groot maar op verlies verkopen nu heeft ook geen zin.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 2 februari 2021 @ 20:19:09 #21
414785 sirdanilot
pi_197785410
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2021 20:10 schreef tjoptjop het volgende:
En vwb vergelijking, VW ging x5 ongeveer, GME is al x100 gegaan
Als ik dit had geweten voordat ik was ingestapt, was ik niet ingestapt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_197785594
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2021 20:19 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Als ik dit had geweten voordat ik was ingestapt, was ik niet ingestapt.
Op hoeveel ben je ook alweer ingestapt?
pi_197785957
Verkopen in een vallende markt doe ik sowieso al niet, voor GME dus al helemaal hold tot het bittere eind.

Het voorspelde bloedbad is wel eerder gekomen dan was gedacht, dat heeft echt tot enorme selldrops geleid jammer genoeg. Short ladder attacks hebben echt enorm effect gehad.

Gelukkig, zoals iedereen kon verspellen, een buywall rond de 100 dollar. Sinds het blocken van short-posities wil de markt ook gelijk stabiliseren. Geen kunstmatige down-trend en je ziet gelijk het effect van marktwerking: herstel.

De vraag is nu vanaf welke prijs men weer in wil stappen, en vanaf welke prijs buy-orders leiden tot een nieuw momentum. Ik ben benieuwd of de short-block ook blijft staan wanneer de prijs weer boven de 250 gaat, maar dat zal wel weer niet ben ik bang.

Ik blijf in ieder geval hodlen. De prijs die ik betaald heb staat op de lange termijn denk ik wel in lijn met wat het bedrijf in potentie waard is en kan worden. 35% Op de e-commerce in zo’n korte tijd zijn veelbelovende berichten. Ik wacht echt met spanning op het moment dat Gamestop gaat spreken.

Wat een rollercoaster om in te zitten _O_ Echt ontzettend genieten. *O*
  dinsdag 2 februari 2021 @ 20:38:24 #24
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_197785985
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2021 20:19 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Als ik dit had geweten voordat ik was ingestapt, was ik niet ingestapt.
Had je kunnen weten
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_197786037
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2021 20:38 schreef LXIV het volgende:

[..]

Had je kunnen weten
Laagste uitspraak die je als belegger kan doen.

Valt me van je tegen @LXIV
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')