Is dit een herhaling? Of heeft een ander programma dit thema al eens uitgediept.quote:Op woensdag 31 maart 2021 17:29 schreef golfer het volgende:
Morgen:
De bakker bakt broden van graan, maar er zijn inmiddels steeds meer broden te vinden die de term meergranen meekrijgen.
Voorgaande afleveringen gingen inderdaad ook over (volkoren)brood.quote:Op woensdag 31 maart 2021 17:44 schreef qajariaq het volgende:
Is dit een herhaling? Of heeft een ander programma dit thema al eens uitgediept.
Het end van het verhaal is dat meergranen geen volkoren is.
Lijnzaad en zonnebloempitten ook al.quote:Op donderdag 1 april 2021 20:37 schreef golfer het volgende:
Sinds wanneer wordt mais tot een graan gerekend?
quote:Op donderdag 1 april 2021 20:48 schreef Caland het volgende:
Conclusie blijft, altijd, koop gewoon volkoren
Volkoren is een beschermde term. Als dat er op staat moet het volkoren zijn. Verder kan de zaak inderdaad bijgekleurd zijn. Ik ga ook gewoon voor volkoren maar als er een volkoren meergranenbrood komt dan ga ik dat testen. Als ik zelf bak dan is het tarwe en rogge maar dan wel volkoren.quote:Op donderdag 1 april 2021 20:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Maar dan wel gemaakt van echt volkorenmeel en niet van bruin gekleurd gewoon meel.
Maar dat mag toch niet volkoren genoemd worden?quote:Op donderdag 1 april 2021 20:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Maar dan wel gemaakt van echt volkorenmeel en niet van bruin gekleurd gewoon meel.
Maar waar koop je die? De meeste bakkers gebruiken toch al mixen met brood/meelverbeteraars. Hier is het iig moeilijk zoeken.quote:Op donderdag 1 april 2021 20:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Maar dan wel gemaakt van echt volkorenmeel en niet van bruin gekleurd gewoon meel.
Maar volkoren betekent niet dat het alleen maar volkoren is.. Kan net zo goed 20 procent volkoren zijn en 80 procent tarwebloem.quote:Op donderdag 1 april 2021 20:53 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Volkoren is een beschermde term. Als dat er op staat moet het volkoren zijn. Verder kan de zaak inderdaad bijgekleurd zijn. Ik ga ook gewoon voor volkoren maar als er een volkoren meergranenbrood komt dan ga ik dat testen. Als ik zelf bak dan is het tarwe en rogge maar dan wel volkoren.
Nee, dat mag nu net niet. Volkoren moet volkoren zijn.quote:Op donderdag 1 april 2021 20:54 schreef ThePlaneteer het volgende:
[..]
Maar volkoren betekent niet dat het alleen maar volkoren is.. Kan net zo goed 20 procent volkoren zijn en 80 procent tarwebloem.
De wet schrijft voor dat het 100 % moet zijn, dacht ik en lees ik.quote:Op donderdag 1 april 2021 20:54 schreef ThePlaneteer het volgende:
[..]
Maar volkoren betekent niet dat het alleen maar volkoren is.. Kan net zo goed 20 procent volkoren zijn en 80 procent tarwebloem.
Dus pak wel de lichte 100% volkoren broden.
Bij brood wel, als je net als Ersin aan komt zetten met beschuiten en tortilla's wordt het een ander verhaal.quote:Op donderdag 1 april 2021 20:55 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Nee, dat mag nu net niet. Volkoren moet volkoren zijn.
Ja ik realiseer me dat die wet enkel voor brood geldt. Dus niet voor beschuit etc waar het nog wel vaak misgaat.quote:Op donderdag 1 april 2021 20:57 schreef NoCigar het volgende:
[..]
De wet schrijft voor dat het 100 % moet zijn, dacht ik en lees ik.
Er moet in ieder geval op de ingrediëntenlijst volkoren(tarwe)meel staan.quote:Op donderdag 1 april 2021 20:54 schreef Poefbank het volgende:
Maar waar koop je die? De meeste bakkers gebruiken toch al mixen met brood/meelverbeteraars. Hier is het iig moeilijk zoeken.
Oh, ok, ik zal er eens op letten.quote:Op donderdag 1 april 2021 20:58 schreef ThePlaneteer het volgende:
[..]
Ja ik realiseer me dat die wet enkel voor brood geldt. Dus niet voor beschuit etc waar het nog wel vaak misgaat.
Dat ligt dus overal in de winkel. Ik let er op en koop het altijd, geen problemen met bakstenen e.d.quote:Op donderdag 1 april 2021 20:59 schreef Poefbank het volgende:
100% volkoren is niet te doen. Dan krijg je een brood zo klein en zwaar als een baksteen. 20 a 30% is nog te doen
Vandaar de additieven die er aan toegevoegd worden.quote:Op donderdag 1 april 2021 21:04 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Dat ligt dus overal in de winkel. Ik let er op en koop het altijd, geen problemen met bakstenen e.d.
Laat ik zeggen dat dit nieuw voor me is. Ik betwijfel dat ook . Als ik zelf meel koop dan staat er echt 10% volkoren op en daar kan je prima brood van bakken.quote:Op donderdag 1 april 2021 20:59 schreef Poefbank het volgende:
100% volkoren is niet te doen. Dan krijg je een brood zo klein en zwaar als een baksteen. 20 a 30% is nog te doen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |