abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  donderdag 28 januari 2021 @ 16:36:14 #1
65846 Bocaj
COVID-19? Scare Them To Death!
pi_197687510
Uitslaande brand Plaswijckpark vermoedelijk aangestoken.


quote:
Een uitslaande brand heeft het theatergebouw en voormalig restaurant van attractiepark Plaswijckpark verwoest. De brand is vermoedelijk aangestoken. Op snapchat gaat een filmpje rond waarop dat te zien is. De politie onderzoekt de beelden.
Op beelden die momenteel op sociale media rondgaan, is te zien dat jongeren een zak in brand steken en die tegen een gebouw leggen. ,,Dat het aangestoken is, lijkt nu wel zeker”, zegt voorzitter van de stichting Plaswijckpark Annemarie Blok-Weverling. ,,Ik ben helemaal in shock. Wie verzint dit? Dit is nog veel erger dan een ongeluk. Veel verontrustender.”

De politie is op de hoogte van de beelden, vertelt een woordvoerder. ,,We kennen dit filmpje waarop een vermeende brandstichting te zien is. Die beelden nemen we uiteraard mee in ons onderzoek.” De politie trekt de gebruikersnamen na die bij het filmpje te zien zijn. De directie van het park heeft de eigen camerabeelden aan de politie gegeven. Die zijn meteen bekeken.

Familiepark
Hulpdiensten kregen rond 19.15 uur een melding van een brand op het populaire familiepark aan de Ringdijk. Het vuur woedde in het voormalige restaurant, pal naast de ingang en de plas met de waterfietsen in de vorm van een zwaan. Het gebouw is in gebruik als ontmoetingsgebouw en wordt het ‘amfitheater’ genoemd. De brandweer had aanvankelijk moeite om de juiste ingang te vinden. Het park is voor voertuigen alleen via de achteringang aan de C.N.A. Looslaan toegankelijk.

Annemarie Blok-Weverling stond aangedaan naast het rokende gebouw: ,,Het ws al een barre tijd voor ons, dat begrijpt natuurlijk iedereen wel. We zijn op 15 december voor de derde keer dicht gegaan vanwege corona. En nu ook dit nog. Dit is uitermate verdrietig. Gelukkig waren er geen bezoekers aanwezig en hebben de verzorgers alle dieren in veiligheid kunnen brengen.’’ Vooral de ara’s hadden last van de dikke rook. Verzorgers hebben alle vogels kunnen vangen en in een hok verderop kunnen plaatsen.

Honderden nieuwsgierigen waren op de brand afgekomen. Geschrokken buurtbewoners stonden massaal op de Ringdijk te kijken en te filmen. Ze werden op afstand gehouden door de politie. ,,Ik snap het wel”, zei een woordvoerder van de brandweer. ,,Iedereen leeft mee met Plaswijckpark.” In de buurtapp explodeerden de berichten, zeggen omwonenden. ,,Kinderen boden al spontaan aan om ons te komen helpen”, zei een ander bestuurslid.

Het voormalige restaurant had een rieten dak, waardoor de brandweer speciale blustechnieken moest gebruiken. Een ladderwagen probeerde het vuur van boven te blussen, maar er was geen houden aan. Het gebouw is volledig uitgebrand. Rond negen uur, tegen de tijd dat de avondklok inging, was het vuur nagenoeg uit. Er kwam toen alleen nog een dikke rookwolk van de restanten af. De brandweer heeft in de omgeving luchtmetingen gedaan, maar heeft geen schadelijke stoffen aangetroffen in de rookpluim.

‘Wie heeft de sleutel?’
Wrang genoeg werden gisteren alle brandblussers nog gecontroleerd tijdens een routinecontrole. Blok-Weverling woont zelf om de hoek en hoorde de brandweer. ,,Toen ik ging kijken, hoorde ik roepen: ‘wie heeft de sleutel’. Ik heb de hekken geopend. Ook waarnemend parkmanager Chantal Mackay stond te kijken naar de vlammen. ,,Alle medewerkers zijn gekomen”, zei ze. ,,Iedereen heeft een Plaswijckhart. Dit is echt een deel van ons leven.” Het razend populaire attractiepark is sinds 1923 in Hillegersberg-Schiebroek gevestigd. Volgens voorzitter Blok-Weverling is het park verzekerd voor brandschade.
=============================================
Er schijnen al 2 verdachten van 14 en 15 aangehouden te zijn...

[ Bericht 2% gewijzigd door Bocaj op 28-01-2021 16:43:04 ]
Joe Biden Stole the 2020 Election! #StoptheSteal #TrumpForever and God Bless America.
  donderdag 28 januari 2021 @ 17:03:01 #2
65846 Bocaj
COVID-19? Scare Them To Death!
pi_197687947
En ook altijd maar je 'daad' weer filmen en er opscheppen erover... :')
Is maar goed ook want lekker makkelijk voor de politie! ;)
Joe Biden Stole the 2020 Election! #StoptheSteal #TrumpForever and God Bless America.
pi_197688771
Misschien gaan ze nu een degelijk gebouw plaatsen dat niet zomaar in de fik vliegt :') Maar zal wel niet, verontwaardigd zijn als je pak riet in de fik vliegt is veel leuker
The only thing I can really speculate on, is the very existence of my life with or without my wife in terms of the human relationships, the juxtaposition of one person to another. The form, the content.
pi_197688853
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 17:55 schreef phoenyx het volgende:
Misschien gaan ze nu een degelijk gebouw plaatsen dat niet zomaar in de fik vliegt :') Maar zal wel niet, verontwaardigd zijn als je pak riet in de fik vliegt is veel leuker
Ja inderdaad. Als je een rieten dak op je pand hebt liggen dan vraag je gewoon om brandstichting. Panden moeten minstens bestand zijn tegen veertienjarigen die busjes spiritus leeggieten en proberen de boel in de fik te steken. Ofzo?
  donderdag 28 januari 2021 @ 18:31:18 #5
308523 the-eye
Practical Tactical
pi_197689276
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 17:55 schreef phoenyx het volgende:
Misschien gaan ze nu een degelijk gebouw plaatsen dat niet zomaar in de fik vliegt :') Maar zal wel niet, verontwaardigd zijn als je pak riet in de fik vliegt is veel leuker
Misschien heeft de architect die het huis van Guus Meeuwis heeft ontworpen nog iets in de la liggen en anders even met Berlijn bellen of ze nog wat oude tekeningen uit wo2 hebben liggen
pi_197691154
Aangezien ze het vermoedelijk dus zelf filmen en vervolgens op social media posten, kunnen we aannemen dat we niet bepaald met genien te maken hebben. Zwakbegaafd ligt voor de hand dus zal wel een matig strafje worden.

Wel zonde, ik kom er regelmatig.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')