abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_197683262
Het is een puinhoop bij de landelijke politiedienst die gaat over het runnen van informanten, de informatiehuishouding die politiemensen moet beschermen en contact houdt met buitenlandse opsporingsdiensten. Sturing is er niet en het welzijn van politiemensen is fors afgenomen.

Die schokkende conclusies trekt de Inspectie Justitie en Veiligheid, dat onderzoek deed naar de Dienst Landelijke Informatieorganisatie (DLIO) van de Landelijke Eenheid van de politie, in opdracht van de korpsleiding van de politie en minister Grapperhaus. Het vertrouwelijke rapport gaat donderdag naar de Tweede Kamer.

De dienst behoort tot de belangrijkste binnen de Nationale Politie.

https://www.telegraaf.nl/(...)die-informanten-runt

Waarom verbaast mij dit nou niet met Grapperhaus aan het bewind O-) icm 10 jaar Rutte :(
pi_197683303
Surprise!!

Alsof je daar onderzoek voor nodig had.
pi_197683308
Het verbaasd me dat er uberhaupt gegevens zijn met de rutte doctrine
pi_197683326
Een overheidsinstelling waar het een rotzooitje is. Ja goh.
pi_197683332
Rapport: Puinhoop bij intelligence-afdeling van politie

De intelligence-afdeling van de politie, die strijdt tegen zware criminaliteit en terrorisme, heeft haar zaken bijzonder slecht op orde. De misstanden hebben geleid tot interne spanningen en zelfs tot internationale reputatieschade, concludeert de Inspectie Justitie en Veiligheid.

Afdelingen die elkaar tegenwerken, rammelende computersystemen en een verziekte werksfeer door vriendjespolitiek en discriminatie. De Inspectie Justitie en Veiligheid benoemt zware problemen binnen de zogeheten Dienst Landelijke Informatieorganisatie (DLIO) van de politie.

Veel van die problemen werden de afgelopen jaren aangekaart via de politievakbonden of de media. Ook deze site onthulde misstanden binnen de DLIO. Er werd rapport op rapport gestapeld om de situatie te verbeteren, maar het ontbrak aan duidelijke leiding, stelt de inspectie in een rapport dat zojuist is uitgebracht.

De DLIO, die valt onder de Landelijke Eenheid, vormt het hart van de intelligence van de politie en speelt bij vrijwel alle grote onderzoeken een rol, of het nu gaat om georganiseerde criminaliteit of terrorisme. Maar de kwaliteit van de informatie schiet tekort, concludeert de inspectie. Het Team Criminele Inlichtingen (TCI) levert daardoor een te kleine bijdrage aan het nationale inlichtingenbeeld.

Operationele risico's
Volgens de inspectie is er een slechte afstemming tussen inlichtingenafdelingen van de politie en tactische recherche. De manier waarop het TCI werkt, leidt zelfs tot operationele risico’s. Zo schreef deze site dat de politie niet professioneel handelde in het begeleiden van de Brabantse informant Freddy Janssen, die in 2015 dood uit een kanaal werd gevist. Na zijn dood leek de politie sporen van de operatie te hebben uitgewist.

Ook jarenlange problemen bij het Landelijke Internationaal Rechtshulp Centrum (LIRC) zijn onvoldoende aangepakt. De afdeling die onder meer verantwoordelijk is voor de afhandeling van alle rechtshulpverzoeken van en naar het buitenland, kampt al jaren met rammelende politiesystemen en een capaciteitstekort. Deze site onthulde in 2017 hoe het LIRC duizenden rechtshulpverzoeken achterliep. In het buitenland kreeg Nederland de bijnaam Mister Njet, vanwege alle afgewezen verzoeken.

Internationale spanningen
Volgens de Inspectie Justitie en Veiligheid heeft het slechte functioneren van het LIRC geleid tot nationale, maar ook internationale spanningen. Details daarvan worden in de publieksversie van het inspectierapport niet genoemd. Volgens ingewijden zou er onder meer een conflict zijn geweest met de Amerikaanse Drugs Enforcement Agency.

Ontluisterend is ook dat het LIRC en TCI niet met elkaar konden samenwerken. TCI mag informanten ‘runnen’ in het buitenland, maar het LIRC lijkt dat ook op eigen houtje te hebben gedaan. Als gevolg daarvan is ‘een verstoorde werkverhouding’ ontstaan. De eenheidsleiding was daar tot vorig jaar niet van op de hoogte, aldus de inspectie.

quote:
Volgens de inspectie zijn veel problemen binnen de afdeling al jaren geleden benoemd, maar heeft de leiding te lang niet ingegrepen. Er werden allerlei plannen gemaakt om de situatie te verbeteren, maar concrete actie bleef uit.
:') _O-

Brandbrief
Het inspectieonderzoek werd pas ingesteld nadat de politievakbonden NPB en ACP eind 2019 een brandbrief hadden gestuurd aan hoofd van de Landelijke Eenheid Jannine van den Berg en toenmalig korpschef Erik Akerboom. De vakbonden spraken van een crisis in de opsporing. Ze benoemden problemen in de omgang met informanten, integriteitsschendingen, machtsmisbruik en discriminatie.

,,Deze dienst zou het kroonjuweel van de Nederlandse recherche moeten zijn”, reageert NPB-voorzitter Jan Struijs, ,,maar heeft die belofte na de lancering van de Nationale Politie in 2013 nooit kunnen waarmaken. Zoals de overheid eind 2017 heeft toegegeven is die reorganisatie overhaast en onzorgvuldig uitgevoerd. De belangrijkste politieke drijfveer was namelijk zo snel mogelijk zoveel mogelijk ‘efficiencywinst’ binnenhalen door bezuinigingen op het politiebudget.”

ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp: ,,Gemakshalve is de politiek daarbij volledig voorbijgegaan aan de bestaande problemen binnen de regiopolitie. Die zijn klakkeloos ‘meeverhuisd’ naar het nieuwe landelijke korps. Denk aan chronische onderbezetting, onvoldoende tijd voor bijscholing en training, slechte ICT-voorzieningen en een te hoge administratieve lastendruk. Aangewakkerd door de opgelegde bezuinigingen zijn deze minpunten het prestatievermogen van de Nederlandse recherche sindsdien blijven aanvreten.”

Jannine van den Berg liet na de oproep van de vakbonden eerst een cultuuronderzoek uitvoeren door KPMG. Dat rapport bevestigde het beeld dat de vakbonden schetsten. Van den Berg verweet zichzelf dat ze te laat had ingegrepen en te veel had vertrouwd op de chefs die onder haar werkten. ,,Je moet een veenbrand blussen voordat het een steekvlam wordt. Dit rapport is een steekvlam.”

quote:
Voor de Landelijke Eenheid zijn er nog meer inspectierapporten op komst. Het onderzoek naar DLIO was er een van een drieluik.
:o
Nog meer shit die eraan komt :') _O-

https://www.ad.nl/binnenl(...)an-politie~ab77c716/

Het wachten is op prietpraat van Grapperhaus :')
pi_197683340
De hoofdprioriteiten van een regering: zorg, veiligheid, infrastructuur, huisvestiging en inkomen. Helaas stemmen de schapen in maart weer massaal op de partijen die al decennia laten zien deze hoofdprioriteiten zwaar te verwaarlozen.

Topje van de ijsberg, zoals met zoveel zaken. De waarheid zal wel in het midden liggen is een bekende uitspraak, je weet alleen dat als het gaat om de politiek en het falen van diezelfde politiek de waarheid velen malen erger is dan bekend bij het publiek.
Deze mening is volledig en alleen gebaseerd op de onderbuik en daar ben ik boerentrots op!
pi_197683362


Politiechef van de Landelijke Eenheid Jannine van den Berg

Gelukkig staat daar wel een vrouw aan het roer, want het moest een vrouw zijn, niet iemand die het aankan :r
  donderdag 28 januari 2021 @ 12:20:32 #8
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_197683368
Er is gewoon geen enkele beroepsgroep of sector waar het geen hommeles is geweest tijdens Rutte. Grenzeloos wanbestuur.
pi_197683415
Daar is de prietpraat van Grapperhaus al :r

Organisatieproblemen bij Landelijke Eenheid aangepakt en gemonitord

De organisatie van de Landelijke Eenheid van de nationale politie moet beter op orde. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft de Korpschef gevraagd een programmatische aanpak in te zetten. Dat wordt zowel intern als extern gemonitord op uitvoering en resultaat.
quote:
Extern gezaghebbend advies wordt gevraagd over de gehele aanpak om de basis van de organisatie op orde te krijgen, inzicht te geven in het verbeteren van leiderschap en cultuur en het versterken van de sturing en monitoring.
Dat schrijft minister Grapperhaus vandaag aan de Tweede Kamer in reactie op een eerste deelrapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid naar aanleiding van signalen over mogelijke misstanden bij verschillende onderdelen van de Landelijke Eenheid.

https://www.rijksoverheid(...)gepakt-en-gemonitord

We gaan weer even extern advies vragen en het mag wat kosten :') _O-
Verassend bij de kot ook gebeurd zelfs meer aan uitgegeven dan aan vergoeding ouders :r
pi_197683465
Reactie van Grapperhaus :') vinden we hier

https://www.rijksoverheid(...)ndelijke+Eenheid.pdf
pi_197683466
Wat veel schandalen en incompetentie komt er naar boven drijven de laatste tijd zeg...

Nederland is echt naar de klote.
pi_197683507
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 12:27 schreef Dimachaerus het volgende:
Wat veel schandalen en incompetentie komt er naar boven drijven de laatste tijd zeg...

Nederland is echt naar de klote.
Komt nog veel meer aan, maak je geen zorgen
Dit is slechts topje van de ijsberg dankzij de Rutte doctrine :r
pi_197683582
Volgens de Inspectie Justitie en Veiligheid heeft een jarenlang gebrek aan sturing bij de inlichtingeneenheid van de Landelijke Eenheid gezorgd voor verwaarlozing van de organisatie, werden taken slecht uitgevoerd en liepen medewerkers schade op. Dit staat in een kritisch rapport van de inspectie dat donderdag is gepubliceerd.

Het onderzoek werd eind 2019 opgestart nadat er signalen waren binnengekomen over ongewenst gedrag, een verkeerde stijl van leiderschap, machtsmisbruik en onprofessioneel handelen bij onderdelen van de Landelijke Eenheid.

De Landelijke Eenheid is binnen de politie belast met de bestrijding van zware misdaad en terrorisme. Het onderzoek van de inspectie dat donderdag is uitgebracht richtte zich op de problemen binnen het Landelijk Internationaal Rechtshulpcentrum (LIRC) en het Team Criminele Inwinning (TCI) als onderdeel van de Dienst Landelijke Informatieorganisatie (DLIO).

De problemen ontstonden volgens de inspectie toen na de aanslagen in november 2015 in Parijs en in maart 2016 in Brussel de druk op de DLIO toenam. Signalen van terroristische dreiging moesten sneller worden opgevangen, maar tegelijkertijd waren er personeelsproblemen en was er sprake van verouderde ICT.

Problemen die groter werden door de uitbreiding van het takenpakket. Door het ontbreken van sturing wist eigenlijk niemand waar hij of zij aan toe was.

De verwarring over uit te voeren taken zorgden voor een verziekte werksfeer, "waarbij men elkaar onder andere beticht van machtsmisbruik, vriendjespolitiek en ook discriminatie." Volgens de inspectie liepen in 2018 en 2019 de spanningen tussen de teamchefs van het LIRC dusdanig op dat ze het vertrouwen in elkaar opzegden.

quote:
Ook binnen de TCI zijn de problemen groot en met volgens de inspectie dezelfde oorzaak. Er wordt meer gevraagd, maar het ontbreekt simpelweg aan mankracht.
https://www.nu.nl/binnenl(...)ng-door-politie.html

Ze hebben gewoon te weinig mensen, dankzij jarenlange bezuinigingen
Maar eerst komt er een heel duur onderzoek van een bevriend bedrijf :')
pi_197683728
Veel van die problemen werden de afgelopen jaren aangekaart via de politievakbonden of de media. Ook deze site onthulde misstanden binnen de DLIO.
quote:
Er werd rapport op rapport gestapeld
:') _O- om de situatie te verbeteren, maar het ontbrak aan duidelijke leiding, stelt de inspectie in een rapport dat zojuist is uitgebracht.

Volgens de inspectie zijn veel problemen binnen de afdeling al jaren geleden benoemd, maar heeft de leiding te lang niet ingegrepen. Er werden allerlei plannen gemaakt om de situatie te verbeteren, maar concrete actie bleef uit.

quote:
Zoals de overheid eind 2017 heeft toegegeven is die reorganisatie overhaast en onzorgvuldig uitgevoerd. De belangrijkste politieke drijfveer was namelijk zo snel mogelijk zoveel mogelijk ‘efficiencywinst’ binnenhalen door bezuinigingen op het politiebudget.”
Jannine van den Berg liet na de oproep van de vakbonden eerst een cultuuronderzoek uitvoeren door KPMG. Dat rapport bevestigde het beeld dat de vakbonden schetsten. Van den Berg verweet zichzelf dat ze te laat had ingegrepen en te veel had vertrouwd op de chefs die onder haar werkten. ,,Je moet een veenbrand blussen voordat het een steekvlam wordt. Dit rapport is een steekvlam.”

https://www.gelderlander.(...)an-politie~ab77c716/

Er zijn dus al meerdere rapporten en een cultuuronderzoek geweest maar toch weer een nieuw onderzoek nu :') :r
pi_197683786
Dit was september vorig jaar en de uitkomst van een eerder onderzoek :') :|W

Vriendjespolitiek en wantrouwen bij cruciale dienst van de politie: ‘Rapport is steekvlam’

Vriendjespolitiek, discriminatie en onderling wantrouwen. Er is behoorlijk wat mis bij de landelijke informatiedienst van de politie, blijkt uit een rapport van KPMG. De onrust bij de dienst is groot, want het meest kritische rapport moet nog komen.

Ongewenst gedrag is onbespreekbaar en er is sprake van een old boys network, waarin mensen worden voorgetrokken. De cultuur bij DLIO, de landelijke informatiedienst van de politie waar een kleine duizend mensen werken, is kortom flink verziekt. Dat blijkt uit het KPMG-rapport dat in handen is van deze nieuwssite.

Aan een enquête van KPMG werkten 253 DLIO-medewerkers mee. Liefst 188 van hen zeggen het afgelopen jaar te hebben meegemaakt dat collega’s werden voorgetrokken. 141 zeggen machtsmisbruik te hebben ervaren. 62 medewerkers zagen dat er gepest werd op de werkvloer, en 57 spraken van discriminatie. In totaal werden 611 incidenten gemeld, ‘fors meer’ dan KPMG normaal verwacht.

Wantrouwen
Naast de vriendjespolitiek en ander ongewenst gedrag is er een sfeer van onderling wantrouwen. Veertig procent van de medewerkers vertrouwt zijn of haar directe collega’s niet. Er is angst om ongewenst gedrag bespreekbaar te maken. Slechts de helft voelt zich vrij dat te doen, blijkt uit het onderzoek in opdracht van de Landelijke Eenheid van de politie, waaronder DLIO valt.

De problemen zijn ernstig, want DLIO is een belangrijke dienst in de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Vanuit hier worden bijvoorbeeld de politie-liaisons aangestuurd, die overal ter wereld de vooruitgeschoven posten van de politie vormen. Ook handelt de dienst alle internationale rechtshulpverzoeken af. DLIO speelde bijvoorbeeld een grote rol in het onderzoek naar de organisatie van Ridouan Taghi.

‘Even slikken’
De uitkomst van het KPMG-rapport ‘was even slikken’, zegt hoofd van de Landelijke Eenheid Jannine van den Berg in de Volkskrant. Ze vermoedt dat het cultuurprobleem breder speelt dan alleen DLIO. ,,Hebben we, door de toegenomen werkdruk - de liquidaties, de groeiende vraag om beveiliging, de boerenprotesten, de vele demonstraties die we gehad hebben, onze focus op terrorisme, de drugsproblematiek - wel genoeg aandacht voor onze eigen mensen?”

Van den Berg verwijt zichzelf dat ze te laat heeft ingegrepen en te veel heeft vertrouwt op de chefs die onder haar werken. ,,Je moet een veenbrand blussen voordat het een steekvlam wordt. Dit rapport is een steekvlam.”

Buitengewoon ernstig
Voorzitter Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP heeft de uitspraken van Van den Berg in de Volkskrant met verbazing gelezen. ,,Jarenlang hebben de vakbonden deze problemen aangekaart. Die werden afgedaan als stemmingmakerij, onwaar en afkomstig van een klein clubje. Dit rapport toont aan dat de problemen veel breder spelen en buitengewoon ernstig zijn. Een politiechef hoort daarvan op de hoogte te zijn. We willen in gesprek met de korpschef over de problemen. Dit is niet het einde van het verhaal, maar het begin.”

De onrust bij de Landelijke Eenheid is groot. Na verschillende incidenten zijn het afgelopen jaar meerdere teamchefs gedwongen opgestapt, waaronder het hoofd van DLIO. Nu is men in afwachting van een rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid, dat naar verluidt nog kritischer wordt dan het KPMG-rapport.

https://www.ad.nl/binnenl(...)-steekvlam~a4fef8c2/

Een hoop verbeterd dus sinds september en vooral ook goede acties van Grapperhaus :') :|W
Niets van dit alles dus :r
pi_197683848
Ze heeft ook al bloed aan haar handen de trut

Twee politiechefs overgeplaatst na zelfmoord agent

De Nationale Politie gaat twee chefs van de Landelijke Eenheid in Driebergen-Rijssenburg vanwege ‘ernstige werkfouten’ overplaatsen. Dat meldt RTV Utrecht, mede op basis van een onderzoeksrapport van de politie.

Het onderzoek werd in december vorig jaar aangekondigd, nadat een agent van de eenheid zichzelf van het leven had beroofd. Deze medewerker, die binnen de eenheid bekend stond als digitaal expert, had geklaagd over pesterijen op het werk. Door zijn chefs. Hierover waren al gesprekken gevoerd.

Na het uitkomen van het rapport verklaart Janine van den Berg, baas van de eenheid, tegen RTV Utrecht dat er geen casuaal verband is tussen de fouten die de chefs hebben gemaakt en de zelfmoord. Ze zouden hun collega wel onzorgvuldig hebben behandeld.

quote:
,,Mike is niet met de zorgvuldigheid behandeld die hij mocht verwachten en dat betreur ik”, zegt ze tegen de omroep. De chefs zouden geen pestgedrag of plichtsverzuim worden verweten, maar de twee zouden wel ernstige ‘werkfouten’ hebben gemaakt
:')

Verder verklaart Van den Berg tegen RTV Utrecht: ,,De agent was onderscheidend omdat hij steeds weer met originele invalshoeken kwam voor operationele problemen. Onze organisatie heeft specialisten als nodig. Tegelijkertijd vragen zij een andere manier van leidinggeven dan we van oudsher gewend zijn binnen de politie. De leidinggevenden van hem hadden oog voor zijn kwaliteiten, maar worstelden ook met de vraag hoe om te gaan met zijn eigenzinnigheid.”

https://www.nieuwsbladdek(...)t-na-zelfmoord-agent

Een hoop verbeterd en veel van geleerd sinds dit trieste voorval :') :(
  donderdag 28 januari 2021 @ 13:09:44 #18
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_197684240
quote:
11s.gif Op donderdag 28 januari 2021 12:13 schreef ikweethetookniet het volgende:
Waarom verbaast mij dit nou niet met Grapperhaus aan het bewind icm 10 jaar Rutte
Welke beslissingen hebben zij gemaakt die aan dit probleem hebben bijgedragen dan?
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  donderdag 28 januari 2021 @ 13:17:52 #19
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_197684417
quote:
6s.gif Op donderdag 28 januari 2021 12:19 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ afbeelding ]

Politiechef van de Landelijke Eenheid Jannine van den Berg

Gelukkig staat daar wel een vrouw aan het roer, want het moest een vrouw zijn, niet iemand die het aankan :r
Waarom is het relevant of zij een vrouw is of niet? Wat een topic weer hey. :')
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_197684607
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 12:27 schreef Dimachaerus het volgende:
Wat veel schandalen en incompetentie komt er naar boven drijven de laatste tijd zeg...

Nederland is echt naar de klote.
Je zou bijna denken dat ze hebben gewacht tot de verkiezingen om hier mee naar buiten te komen.
pi_197684798
Overheden trekken ook enorme hoeveelheden incompetente mensen aan, en erger nog, ze blijven er ook plakken. Mensen die in het bedrijfsleven al lang er uit zouden zijn gevlogen kunnen jaaaaren blijven zitten en zelfs nog promotie maken.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_197684828
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 13:09 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Welke beslissingen hebben zij gemaakt die aan dit probleem hebben bijgedragen dan?
De beslissing niet in te grijpen toen er door de politievakbond jaren geleden al aan de bel is getrokken.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_197685406
quote:
10s.gif Op donderdag 28 januari 2021 13:17 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Waarom is het relevant of zij een vrouw is of niet? Wat een topic weer hey. :')
Zo kan deze user zijn/haar diepgewortelde haat tegen het justitie apparaat een beetje sturing geven.
pi_197686049
Tsja, jarenlang bezuinigen en er volkomen onnozele reorganisaties doorheen duwen waarbij iedereen moet vechten voor zijn baantje en zich niet gesteund ziet door de leiding want die zijn voornamelijk met zichzelf en excel bezig om hun baantje veilig te stellen, dan krijg je dit. Heel raar allemaal hoor....

de Nationale Politie is een politieke speelbal

[ Bericht 5% gewijzigd door AchJa op 28-01-2021 15:17:41 ]
pi_197687237
quote:
10s.gif Op donderdag 28 januari 2021 13:17 schreef IkStampOpTacos het volgende:
Waarom is het relevant of zij een vrouw is of niet? Wat een topic weer hey. :')
Omdat we goede ervaringen hebben met positieve discriminatie

Krikke Den Haag :')
Halsema Amsterdam :')
Hennis minister :')

Allemaal benoemd omdat ze nog wat tegoed hadden en vrouw zijn, Niet omdat ze competent zijn en dat is om te :r
  Mod /KLB - Meeste terechte klachten 2020 donderdag 28 januari 2021 @ 16:30:35 #26
492201 crew  Fugue
Sicker than your average
pi_197687421
quote:
6s.gif Op donderdag 28 januari 2021 12:19 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ afbeelding ]

Politiechef van de Landelijke Eenheid Jannine van den Berg

Gelukkig staat daar wel een vrouw aan het roer, want het moest een vrouw zijn, niet iemand die het aankan :r
Jammer dat je jezelf zo buiten spel zet met deze opmerking.
Don't need to shake my ass for you 'cause I've got a brain
pi_197688653
quote:
6s.gif Op donderdag 28 januari 2021 12:19 schreef ikweethetookniet het volgende:

Gelukkig staat daar wel een vrouw aan het roer, want het moest een vrouw zijn, niet iemand die het aankan :r
Als ik haar carriere zo eens bekijk is dit gewoon iemand uit de politiegelederen die gewoon op straat begonnen is dus die weet wel hoe de hazen lopen.

Als het nou een "Hillie Beentjes" achtige constructie was geweest was ik wel meegegaan in je opmerking, nu zeker niet.

quote:
Hoofd en vlagofficieren van de krijgsmacht zijn op z’n zachtst uitgedrukt bijzonder ontstemd over de laatste “politieke” manoeuvre van onze defensieminister Hans Hillen (CDA). Het is gebleken dat een burgerdefensiemedewerker mw. Hillie Beentjes deze week van haar “civiele” functie wordt bevorderd naar haar nieuwe “militaire” functie als brigadegeneraal.
Top krijgsmacht verrast door bizarre bevordering

quote:
Het wel en wee van eerdere quotumvrouwen stemt trouwens weinig hoopvol. Neem de geschiedenis van de vroegere plaatvervangend commandant van de Marechaussee, Hillie Beentjes. Van 1986 tot 1998 heeft deze Rotterdamse bedrijfskundige verschillende banen bij het Ministerie van Justitie. Dan is ze twee jaar beleidsmedewerker bij Volksgezondheid en van 2001 tot 2008 zit ze bij Financiën. Ze vervult haar rol met verve, dus in 2005 wordt ze hoofd begrotingsbeheer maar in 2008 stapt ze al over naar Defensie, waar ze zich ook op de boekhouding stort. In 2012 moet er een nieuwe plaatsvervangend commandant bij de Marechaussee worden benoemd en zonder dat ze ooit een houten pistool heeft vastgehouden of maar een rotje kan afsteken, bombardeert het Ministerie van Defensie haar tot brigade-generaal. Zelf zegt ze daarover:

'Ik ben opgegroeid in Ermelo. In die tijd waren daar veel militairen gelegerd. Toch er nooit over nagedacht om ook zelf militair te worden. Overigens heeft mijn zwager wel KMA gedaan en is hij een jaargenoot van Hans Leijtens [de commandant van de Marechaussee en dan haar direct leidingegevende, red.]. Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd. Niet met de bedoeling het bedrijfsleven in te gaan. Ik heb altijd graag bij een non-profit organisatie of de overheid willen werken.'

In het tijdschrift Marechaussee Contact zegt ze verder:

'Ik heb de afgelopen jaren ervaren hoe leuk het is om bij de KMar te werken. Als ik zie hoe professioneel we onze taken doen dan ben ik trots. Dat neemt niet weg dat we ons moeten blijven ontwikkelen. Daarom hebben we de ontwikkelagenda opgesteld. De inbreng uit alle lagen van de organisatie is daarin meegenomen.'

Zelfs de grootste feminist kan zien waar dat spaak zal lopen. Een persoon (man of vrouw, dat maakt niet uit) mag een paar decennia aan werkervaring overslaan en kan zich dan van de ene dag op de andere ‘generaal’ noemen en anderen een 'ontwikkelagenda' onder de neus schuiven. Haar ondergeschikten noemden deze hyperpromotie ‘bizar’, helemaal omdat het tekort aan ervaring met een cursus van een week werd opgevangen. Beentjes is zonder twijfel een goede directeur planning en control, dat maakt niet dat ze ervaren genoeg is om ineens mensen tijdens een gevaarlijke militaire operatie aan te sturen. Zo’n benoeming moet de verhoudingen wel verstoren, dus na twee jaren van teleurstelling zat de ‘burgergeneraal’ weer thuis op de bank. Inmiddels doet ze gelukkig weer waar ze wel goed in is, sinds vorige zomer heeft ze een financiele topfunctie bij Verkeer en Waterstaat. Aan de inzet van Beentjes zal het niet hebben gelegen, maar geen enkele organisatie accepteert een leidinggevende die, ondanks het gebrek aan ervaring, iedereen inhaalt in de strijd om een promotieplek, om geen andere reden dan het geslacht. Haar benoeming moest wel in een drama eindigen, wat een afgang voor de vrouw.
Bron

Een jaar of twee later was ze de dienst alweer uit... :')
  donderdag 28 januari 2021 @ 18:04:52 #28
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_197688896
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 13:43 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

De beslissing niet in te grijpen toen er door de politievakbond jaren geleden al aan de bel is getrokken.
Die trokken aan de bel bij Akerboom en Van den Berg. Verder had TS het over 10 jaar Rutte, die brandbrief is 1 moment. Dus beetje raar voorbeeld. Overigens heb ik de rest van de politiek hier ook niet over gehoord, niet dat dat een excuus is verder.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_197688964
quote:
6s.gif Op donderdag 28 januari 2021 12:19 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ afbeelding ]
Gelukkig staat daar wel een vrouw aan het roer, want het moest een vrouw zijn, niet iemand die het aankan :r
Pas hier toch mee op Vrouw. Met dit soort uitspraken. Dat kan echt niet meer :D
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_197690895
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 18:04 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Die trokken aan de bel bij Akerboom en Van den Berg. Verder had TS het over 10 jaar Rutte, die brandbrief is 1 moment. Dus beetje raar voorbeeld. Overigens heb ik de rest van de politiek hier ook niet over gehoord, niet dat dat een excuus is verder.
Rutte wordt niet betaald om pas in actie te komen als er persoonlijk bij hem aan de bel wordt getrokken. Hij moet zorgen dat het goed geregeld is en tijdig signaleren als dat niet zo is. Ik snap natuurlijk dat dat genuanceerder ligt en hij niet van alles op de hoogte kan zijn, maar hij is wel verantwoordelijk. Verder is dit wéér de zoveelste overheidsdienst waar het een complete puinhoop blijkt te zijn terwijl de signalen er wel waren maar er voor gekozen is om daar niks mee te doen. En dat is weer onder de eindverantwoordelijkheid van Rutte.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  vrijdag 29 januari 2021 @ 13:26:36 #31
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')