abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_197673981
De relschoppers die afgelopen weekend voor tienduizenden euro's schade in binnensteden hebben aangericht kunnen een gepeperde rekening tegemoet zien. Minister van Justitie Ferd Grapperhaus zegt dat kosten zullen worden verhaald op de plunderaars en vernielers.

Volgens de CDA-bewindsman is er geen enkel excuus voor de schade die is aangericht. ,,Het gaat hier niet om protest tegen corona, maar om pure misdrijven en slechte daden. Die moeten we keihard aanpakken.”

,,Het is crimineel. Laat n ding duidelijk zijn: lik op stuk. Er zijn al veel mensen aangehouden, benadrukt Grapperhaus. Die mensen kunnen flinke schadeclaims verwachten.

,,Ik zie jongens van 20 en 21 die aan het begin van hun werkzame leven zijn, maar die krijgen een schadeclaim voor het feit dat ze het nodig vonden een supermarkt te plunderen”, zegt de bewindsman. ,,Dat betekent dat je zomaar, zonder dat je verzekerd bent, ineens tienduizend euro aan schade moet gaan vergoeden.’’

,,Mensen die crimineel gedrag vertonen, worden strafrechtelijk vervolgd. Ik vind het een verzwarende omstandigheid als jij, als 99 procent van de mensen zo goed en zo kwaad als het kan en met de kiezen op elkaar meedoet, dat staat te saboteren met dit soort acties.’’

Schamen
Mensen die winkels plunderen of op de vuist gaan met de politie ‘worden echt, zo heeft u gisteren goed kunnen zien, flink in de kraag gepakt. Zij mogen zich flink schamen’.

Volgens de bewindsman ‘moeten we ons niet laten provoceren door de gedachte dat er een lont in het kruitvat zit ofzo’. Hij wijst er op dat er eerder ongeregeldheden zijn geweest tegen coronamaatregelen. Toen ging het volgens hem ook niet om demonstreren maar om rellen.

Grapperhaus vindt het ook niet nodig om het leger in te zetten. ,,We hebben uitstekende politiemensen in de frontlinie.’’ Ook staat de marechaussee, net als in het weekeinde, weer klaar om de politie mee te helpen.

https://www.ad.nl/politie(...)vernielers~a28724c6/

Gelooft hij die onzin nog zelf :?

[ Bericht 3% gewijzigd door Tijger_m op 27-01-2021 20:22:41 ]
pi_197674063
Grapperhaus :’)
  woensdag 27 januari 2021 @ 20:16:35 #3
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_197674069
Grote woorden weer van de hypocriete beroepspopulist.
  woensdag 27 januari 2021 @ 20:18:19 #4
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_197674119
"Keihard aanpakken" ook weer gespot :')
pi_197674123
Alsof dat juridisch haalbaar is :')

Ah dus jij bent de Albert Heijn op CS geweest, de beelden wijzen het uit. Dan verhalen we op jou de 2.2 miljoen euro schade, want je bent de enige arrestant. Uh nee....
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
  Spellchecker woensdag 27 januari 2021 @ 20:18:21 #6
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_197674126
Niet rendabel, Schade verhalen op relschoppers wordt 'heel lastig'

Het kabinet wil, net als de verzekeraars, de schade van de rellen van afgelopen dagen graag verhalen op de relschoppers. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zeggen deskundigen. "Je moet zo ongeveer per persoon bewijzen wat hij heeft gedaan."

Het station in Eindhoven is in puin geslagen. Winkels werden geplunderd, ramen kapotgeslagen, auto's in de stad werden in brand gestoken. Niet alleen in Eindhoven ging het mis. De ruiten van de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis in Enschede werden vernield. Een coronateststraat van de GGD in Urk werd in brand gestoken.

Verhalen op plunderaars
De schade in verschillende steden loopt in de tonnen. Onverzekerde winkeliers kunnen een beroep doen op het Schadefonds Geweldsmisdrijven, zei minister Hoekstra van Financin vanmiddag. Verzekerde winkeliers kunnen terecht bij hun verzekeraar. Hoekstra denkt dat de volledige schade wordt opgevangen.

quote:
Minister van Justitie Ferd Grapperhaus zegt dat kosten zullen worden verhaald op de plunderaars en vernielers. Dat willen de verzekeraars ook – maar zo makkelijk gaat dat niet.
:')

Jarenlang probleem
In 2010 zei toenmalig staatssecretaris Fred Teeven al: "Laat die daders maar eens betalen voor de schade die ze aanrichten." Gemeenten waren in dat jaar 33 miljoen euro kwijt aan vandalisme.

Het jaar erop was dat al 2 ton meer. En dat is waarschijnlijk een onderschatting, omdat gemeenten niet alle schade door opzettelijke vernieling registreren. Het lukte het kabinet niet de kosten op de daders te verhalen.

Privacy relschoppers
In 2012 lieten duizenden relschoppers tijdens de Project-X rellen in Haren een ravage achter in het dorp. Auto's werden in brand gestoken, de ruiten van de Albert Heijn sneuvelden, relschoppers renden door straten, tuinen, gooiden met stenen en plunderden winkels. Ook toen werd gezegd: verhaal de schade op deze jongeren.

Dat wilde het Verbond van Verzekeraars ook graag, want iemand moest die schade betalen. Maar het verbond liep tegen een probleem aan:
quote:
ze kregen de gegevens van de relschoppers niet van het OM vanwege de privacywetgeving.
:|W

quote:
Daarnaast was volgens Richard Weurding, directeur van het Verbond van Verzekeraars, het innen van een schadeclaim 'tijdrovend, onrendabel en niet altijd succesvol'. Het lukte destijds niet de schade te verhalen op de relschoppers.
:')

Aangifte, aanhouding, vervolging
Is het nu, jaren later, anders? "Nee", zegt Iwanna de Jonge, woordvoerder van Verbond van Verzekeraars. "We willen de schade graag op de relschoppers verhalen, maar het is nog steeds ontzettend ingewikkeld."

Om de schade vergoed te krijgen, moet er een dader (of daders) zijn en bewijs dat de dader de schade daadwerkelijk heeft toegebracht. Die dader moet via een strafrechtelijk of civielrechtelijk proces aansprakelijk gesteld worden. Hiervoor is een aangifte nodig, een aanhouding door de politie, n het Openbaar Ministerie moet de dader(s) vervolgen.

Als dat allemaal is gedaan, kunnen benadeelde particulieren en ondernemers zich als civiele partij in het strafproces voegen om zo aanspraak te maken op een vergoeding voor de schade waarvoor zij niet verzekerd zijn. Voor verzekeraars die de schade aan hun klanten hebben vergoed, is dit voegen in het strafproces niet mogelijk. Zij moeten via de civiele rechter hun vordering op de daders indienen.

Samen optrekken
"Het is zo lastig omdat we afhankelijk zijn van het OM die ons moet laten weten welke relschoppers worden vervolgd voor welke feiten", zegt De Jonge. Toch willen de verzekeraars een poging wagen. "Om dit te laten slagen, is het belangrijk dat de informatie over de daders en de bewijslast via een centrale informatielijn kunnen worden doorgezet naar de betrokken verzekeraars."

Dat probeert het verbond nu bijvoorbeeld al te doen bij een grote serie inbraken in en om Eindhoven. "We hebben contact gezocht met de verzekeraars van alle inbraakclaims waarbij dezelfde daders in beeld zijn. We proberen nu via n gezamenlijke advocaat de door verzekeraars aan gedupeerden uitgekeerde schade terug te vorderen op de inbrekers zodra zij zijn veroordeeld."

Relschoppers aanspreken
Het verbond bekijkt nu of het mogelijk is met meer verzekeraars tegelijkertijd de relschoppers te kunnen aanspreken. "Maar of dat kan, is afhankelijk van welke informatie we vanuit de politie of het OM ontvangen over de dader en over het bewijs met betrekking tot zijn of haar acties. Een strafrechtelijke veroordeling is daarbij ook echt wel nodig."

Het OM herkent zich niet in het door het verbond geschetste beeld. :') :r
"Het OM krijgt regelmatig verzoeken van verzekeraars om informatie en vaak wordt die informatie ook verstrekt", vertelt een persvoorlichter. "Uiteraard moet wel per zaak bekeken worden of die verstrekking mogelijk is. Zo zal in het geval van een vernieling uit het strafdossier wel voldoende moeten blijken dat de verdachte de door de verzekeraar gestelde schade ook heeft aangericht."

Niet rendabel
Om de schade op de relschoppers te verhalen, speelt er nog iets: van een kale kip kun je niet plukken. Vaak hebben de jongeren die de schade veroorzaken niet veel geld op hun rekening staan, dus valt er voor de verzekeraars weinig te halen.

Iwanna de Jonge van Verbond van Verzekeraars: "Daarnaast is zo'n proces om de kosten te verhalen duur, dus voor individuele zaken is het voor een verzekeraar vaak niet rendabel zo'n procedure te starten, al gaan we het bij deze rellen zeker wel proberen."

'Schade kan alleen verhaald worden op individu'

Een groep aansprakelijk stellen is volgens de persvoorlichter bij het OM niet mogelijk. "In ons strafrecht moet het altijd gaan over strafbaar handelen van individuen. Die individuen kunnen in sommige gevallen wel voor de geleden schade, aangericht door de groep, aansprakelijk worden gesteld."

De schade wordt volgens het OM zo veel mogelijk verhaald op de daders of, als ze minderjarig zijn, op hun ouders. "Daarbij moet natuurlijk wel bewijsbaar zijn dat en welke schade zij hebben veroorzaakt."

Als er een strafzaak volgt kan een slachtoffer, bijvoorbeeld een ondernemer van wie de zaak is vernield, aangeven welke schade hij of zij heeft. "Als het om een eenvoudige strafzaak gaat, beslist de officier van justitie over de straf en over eventuele schadevergoeding. Als het om een ernstige zaak gaat, beslist de rechter. Daarnaast kan het OM bij de strafrechter als bijzondere voorwaarde eisen dat de verdachte bij veroordeling de schade voldoet."

https://www.rtlnieuws.nl/(...)ranten-verhalen-heel

Als jurist weet Grapperhaus niet eens hoe moeilijk het is en als minister moet hij als ervaringsdeskundige ook beter weten, maar doet dat dus niet
Wat een minkukel gierend incompetent, maar dat had hij gelukkig al eerder bewezen :(
pi_197674208
En nu een slimme en integere jurist die we wel serieus moeten nemen *O*

Geert-Jan Knoops over hoe overheid met avondklokrellen-schade om moet gaan

Geert-Jan Knoops besprak dinsdagavond met Onno Hoes en Eva Jinek hoe de overheid om moet gaan met alle schade bij winkeliers, die ontstond tijdens de avondklokrellen. "Je moet je uiterste best doen om het te verhalen bij degene die daarvoor verantwoordelijk is, voor zover je dat kunt bewijzen. Maar als overheid zou je in dit geval die schade moeten voorfinancieren. Dat behoort in mijn visie tot de zorgplicht van de overheid."

https://www.gids.tv/video(...)-schade-om-moet-gaan

Grapperhaus met die onzin :r
  Moderator woensdag 27 januari 2021 @ 20:24:21 #9
54278 crew  Tijger_m
42
pi_197674249
quote:
6s.gif Op woensdag 27 januari 2021 20:22 schreef ikweethetookniet het volgende:
En nu een slimme en integere jurist die we wel serieus moeten nemen *O*

Geert-Jan Knoops over hoe overheid met avondklokrellen-schade om moet gaan

Geert-Jan Knoops besprak dinsdagavond met Onno Hoes en Eva Jinek hoe de overheid om moet gaan met alle schade bij winkeliers, die ontstond tijdens de avondklokrellen. "Je moet je uiterste best doen om het te verhalen bij degene die daarvoor verantwoordelijk is, voor zover je dat kunt bewijzen. Maar als overheid zou je in dit geval die schade moeten voorfinancieren. Dat behoort in mijn visie tot de zorgplicht van de overheid."

https://www.gids.tv/video(...)-schade-om-moet-gaan

Grapperhaus met die onzin :r
Lees jij wel wat je post?

quote:
Je moet je uiterste best doen om het te verhalen bij degene die daarvoor verantwoordelijk is, voor zover je dat kunt bewijzen.
De goede man zegt dus feitelijk hetzelfde als Grapperhaus.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  Spellchecker woensdag 27 januari 2021 @ 20:34:11 #10
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_197674444
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 20:24 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Lees jij wel wat je post?
[..]

De goede man zegt dus feitelijk hetzelfde als Grapperhaus.
Zijweethetookniet
  woensdag 27 januari 2021 @ 20:40:54 #11
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197674602
Grapperhaus laat even zijn tanden zien :')

OM legt beslag op auto’s en bankrekeningen van verdachten avondklokrellen

Het Openbaar Ministerie (OM) in Oost-Brabant heeft beslag gelegd op bankrekeningen en twee auto’s van verdachten van de avondklokrellen in Den Bosch van de afgelopen dagen. Het OM meldt ook dat de onderzoeken naar de verdachten in volle gang zijn. In die stad zijn in totaal 52 relschoppers aangehouden.

Een woordvoerder van het OM laat aan de NRC weten dat als iemands vingerafdrukken worden aangetroffen in een geplunderde juwelierszaak, die persoon medepleger is. De hele groep wordt als verantwoordelijke gezien, dus niet alleen de persoon die dat ’horloge in handen had’.

Het OM heeft met een machtiging van de rechter-commissaris beslag gelegd op bankrekeningen en auto’s van verdachten. Op het moment dat zij veroordeeld worden, wordt daarmee de schade betaald.

Ook hoopt het OM dat dit mogelijk als extra argument werkt voor relschoppers om niet nog een keer de straat op te gaan.

https://www.telegraaf.nl/(...)hten-avondklokrellen

De kans dat je de schade mag verhalen op de in beslag genomen spullen is dus zeer klein, maar hier wordt politiek bedreven :r
  Moderator woensdag 27 januari 2021 @ 20:52:35 #12
54278 crew  Tijger_m
42
pi_197674863
quote:
6s.gif Op woensdag 27 januari 2021 20:40 schreef ikweethetookniet het volgende:
Grapperhaus laat even zijn tanden zien :')

OM legt beslag op auto’s en bankrekeningen van verdachten avondklokrellen

Het Openbaar Ministerie (OM) in Oost-Brabant heeft beslag gelegd op bankrekeningen en twee auto’s van verdachten van de avondklokrellen in Den Bosch van de afgelopen dagen. Het OM meldt ook dat de onderzoeken naar de verdachten in volle gang zijn. In die stad zijn in totaal 52 relschoppers aangehouden.

Een woordvoerder van het OM laat aan de NRC weten dat als iemands vingerafdrukken worden aangetroffen in een geplunderde juwelierszaak, die persoon medepleger is. De hele groep wordt als verantwoordelijke gezien, dus niet alleen de persoon die dat ’horloge in handen had’.

Het OM heeft met een machtiging van de rechter-commissaris beslag gelegd op bankrekeningen en auto’s van verdachten. Op het moment dat zij veroordeeld worden, wordt daarmee de schade betaald.

Ook hoopt het OM dat dit mogelijk als extra argument werkt voor relschoppers om niet nog een keer de straat op te gaan.

https://www.telegraaf.nl/(...)hten-avondklokrellen

De kans dat je de schade mag verhalen op de in beslag genomen spullen is dus zeer klein, maar hier wordt politiek bedreven :r
Die is dus helemaal niet zo klein mits er voldoende bewijs gevonden kan worden.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  woensdag 27 januari 2021 @ 21:58:44 #13
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_197676386
quote:
6s.gif Op woensdag 27 januari 2021 20:40 schreef ikweethetookniet het volgende:

Een woordvoerder van het OM laat aan de NRC weten dat als iemands vingerafdrukken worden aangetroffen in een geplunderde juwelierszaak, die persoon medepleger is.
Ja, dit gaat wel stand houden :')
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.
  woensdag 27 januari 2021 @ 22:01:04 #14
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_197676438
Het CDA dat een DNA-database met de profielen van alle Nederlanders wil om zo in het vervolg makkelijker vermaledijde relschoppers op te kunnen sporen in 9...8...7...6...5...4...3...2
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.
pi_197676867
quote:
6s.gif Op woensdag 27 januari 2021 20:40 schreef ikweethetookniet het volgende:
De kans dat je de schade mag verhalen op de in beslag genomen spullen is dus zeer klein, maar hier wordt politiek bedreven :r
Dit verhalen op daders gebeurt zeer regelmatig. En ja, vaak schieten overheid en/of verzekering dan eerst voor. Gaat hier ook echt wel gebeuren.

Kijk bijvoorbeeld naar de rellen in Rome, waar Feijenoordsupporters recent hebben gehoord dat ze de restauratie van de Trevi-fontijn moeten betalen (naast de gevangenisstraffen). Of denk je dat dat ook kansloos is? Ook in Nederland komt dat gewoon voor, schadevergoeding door daders is heel normaal.

Grapperhaus laat hier dus gewoon iets doen waar niemand met enig fatsoen in zijn lijf wat tegen kan hebben.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  woensdag 27 januari 2021 @ 22:27:44 #16
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_197677143
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 22:01 schreef -XOR- het volgende:
Het CDA dat een DNA-database met de profielen van alle Nederlanders wil om zo in het vervolg makkelijker vermaledijde relschoppers op te kunnen sporen in 9...8...7...6...5...4...3...2
Sinds 11 september wordt het hier steeds meer China. Wereldkampioen aftappen, crowd control, nudging, algoritmes, hoofdredacteuren censuur opleggen/vragen en de hele santenkraam is er op los gelaten.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 27 januari 2021 @ 22:37:54 #17
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197677383
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2021 22:16 schreef Hanca het volgende:
Grapperhaus laat hier dus gewoon iets doen waar niemand met enig fatsoen in zijn lijf wat tegen kan hebben.
Meneer Knoops legt het even uit ;)

Minister Grapperhaus wil de schade van de avondklokrellen gaan verhalen op de vernielers, maar is dit juridisch haalbaar? Advocaat Geert-Jan Knoops vreest een lang proces, maar hij heeft een alternatief plan om winkeliers te helpen. Knoops legt het uit

https://www.evajinek.nl/o(...)ps-winkeliers-rellen

^O^ _O_
pi_197677533
quote:
6s.gif Op woensdag 27 januari 2021 22:37 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Meneer Knoops legt het even uit ;)

Minister Grapperhaus wil de schade van de avondklokrellen gaan verhalen op de vernielers, maar is dit juridisch haalbaar? Advocaat Geert-Jan Knoops vreest een lang proces, maar hij heeft een alternatief plan om winkeliers te helpen. Knoops legt het uit

https://www.evajinek.nl/o(...)ps-winkeliers-rellen

^O^ _O_
Een lang proces. Maar dus wel doenbaar. Grapperhaus heeft ook nergens gezegd dat dit snel zal gebeuren, onder het snelrecht zie je dan ook vooral straffen voor mensen die de politie bekogelden en niet de plunderaars. Dat gaat wel even duren, inderdaad. In de tussentijd moeten de kosten inderdaad worden voorgeschoten.

Jammer dat jij je eigen bronnen niet snapt. Knoops zegt hier volledig hetzelfde als Grapperhaus.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_197677881
Wie is hier nou het spoor bijster
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 27 januari 2021 @ 23:10:37 #20
408813 crew  trein2000
pi_197677994
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 20:18 schreef de_boswachter het volgende:
Alsof dat juridisch haalbaar is :')

Ah dus jij bent de Albert Heijn op CS geweest, de beelden wijzen het uit. Dan verhalen we op jou de 2.2 miljoen euro schade, want je bent de enige arrestant. Uh nee....
6:166 BW. Groepsaansprakelijkheid. Kom je nog best een eind mee.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  woensdag 27 januari 2021 @ 23:20:20 #21
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197678169
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 23:10 schreef trein2000 het volgende:
6:166 BW. Groepsaansprakelijkheid. Kom je nog best een eind mee.
Dat legt Knoops dus uit daar zit het verschil tussen straf en civiel
Voor schadevergoeding moet je precies bewijzen wie wat waar gestolen heeft en kom je niet weg met je was erbij
Dat bedoel ik nou uit te leggen met dit topic
En dat blijkt dus heel moeilijk te zijn en toch hele sterke praat van Grapperhaus :') die al lang niet meer serieus te nemen is na Corona bruiloft ;)
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 27 januari 2021 @ 23:23:51 #22
408813 crew  trein2000
pi_197678226
quote:
6s.gif Op woensdag 27 januari 2021 23:20 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Dat legt Knoops dus uit daar zit het verschil tussen straf en civiel
Voor schadevergoeding moet je precies bewijzen wie wat waar gestolen heeft en kom je niet weg met je was erbij
Dat bedoel ik nou uit te leggen met dit topic
En dat blijkt dus heel moeilijk te zijn en toch hele sterke praat van Grapperhaus :') die al lang niet meer serieus te nemen is na Corona bruiloft ;)
Klok klepel. Voor strafrechtelijke aansprakelijkheid (dus om een straf op te kunnen leggen) moet je inderdaad kunnen bewijzen wie wat deed. Voor civielrechtelijke aansprakelijkheid, dus voor de schadevergoeding is het voldoende dat je kunt bewijzen dat iemand deel uitmaakte van de groep.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  woensdag 27 januari 2021 @ 23:25:23 #23
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_197678248
Maare TS, wat wil jij dat Grapperhaus gaat zeggen hierover?
  woensdag 27 januari 2021 @ 23:28:58 #24
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197678298
Schade te gecompliceerd voor de strafzaak?

Soms is de schade te gecompliceerd om door de strafrechter te worden meegenomen in de beoordeling van de strafzaak. De vordering van de benadeelde partij (het slachtoffer dus) is dan een ‘onevenredige belasting van het strafproces’. Bij overzichtelijke schades wil de strafrechter zich dus best uitspreken over een schadevergoeding, maar niet als het te ingewikkeld wordt.

In die gevallen kunt u beter bij de civiele rechter een schadevergoeding eisen. De civiele rechter oordeelt over zaken tussen burgers onderling en dus ook over de vraag of en hoeveel een dader aan schade moet vergoeden aan een slachtoffer, hoe gecompliceerd de schade ook is.

https://salvaschaderecht.(...)ing-in-de-strafzaak/

Ook lekker, is het te ingewikkeld wordt je doorverwezen :')

Dan komt lid 2 in werking van 166
Grapperhaus dat wordt scoren hoor :')
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 27 januari 2021 @ 23:29:41 #25
408813 crew  trein2000
pi_197678310
quote:
6s.gif Op woensdag 27 januari 2021 23:28 schreef ikweethetookniet het volgende:
Schade te gecompliceerd voor de strafzaak?

Soms is de schade te gecompliceerd om door de strafrechter te worden meegenomen in de beoordeling van de strafzaak. De vordering van de benadeelde partij (het slachtoffer dus) is dan een ‘onevenredige belasting van het strafproces’. Bij overzichtelijke schades wil de strafrechter zich dus best uitspreken over een schadevergoeding, maar niet als het te ingewikkeld wordt.

In die gevallen kunt u beter bij de civiele rechter een schadevergoeding eisen. De civiele rechter oordeelt over zaken tussen burgers onderling en dus ook over de vraag of en hoeveel een dader aan schade moet vergoeden aan een slachtoffer, hoe gecompliceerd de schade ook is.

https://salvaschaderecht.(...)ing-in-de-strafzaak/

Ook lekker, is het te ingewikkeld wordt je doorverwezen :')

Dan komt lid 2 in werking van 166
Grapperhaus dat wordt scoren hoor :')
Relevantie? Nul.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  woensdag 27 januari 2021 @ 23:30:30 #26
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197678319
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 23:25 schreef Hexagon het volgende:
Maare TS, wat wil jij dat Grapperhaus gaat zeggen hierover?
Dat de kans dat een dader daadwerkelijk voor de schade gaat opdraaien heel klein is
En er in een noodtoestand dus een aparte regeling voor schade moet komen, en niet prietpraat die je toch niet waar kan maken :7
  woensdag 27 januari 2021 @ 23:34:39 #27
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_197678363
quote:
6s.gif Op woensdag 27 januari 2021 23:30 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Dat de kans dat een dader daadwerkelijk voor de schade gaat opdraaien heel klein is
En er in een noodtoestand dus een aparte regeling voor schade moet komen, en niet prietpraat die je toch niet waar kan maken :7
Ach ik kan me wel in de intentie vinden om die relschoppers zo veel mogelijk uit te kleden. Of het altijd gaat lukken is vers twee.
pi_197678393
Ach ja, uiteindelijk betalen we het volgend jaar allemaal zelf door hogere premies en hogere belastingen. Politiek kan roeptoeteren wat ze willen vanuit die poppenkast waar ze in zitten.
  woensdag 27 januari 2021 @ 23:38:26 #29
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_197678399
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 23:34 schreef Hexagon het volgende:
Ach ik kan me wel in de intentie vinden om die relschoppers zo veel mogelijk uit te kleden. Of het altijd gaat lukken is vers twee.
Intentie inderdaad meer wordt het niet
Gewoon fonds oprichten of verzekeraars ook bij noodtoestanden uit laten keren eventueel met een back up van de overheid
En de verhaalsmogelijkheden op de daders uitbreiden naar een goed werkend systeem, niet iets wat niet werkt zoals nu het geval is :7
pi_197679876
quote:
6s.gif Op woensdag 27 januari 2021 23:38 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Intentie inderdaad meer wordt het niet
Gewoon fonds oprichten of verzekeraars ook bij noodtoestanden uit laten keren eventueel met een back up van de overheid
En de verhaalsmogelijkheden op de daders uitbreiden naar een goed werkend systeem, niet iets wat niet werkt zoals nu het geval is :7
Ik geloof dat jij het nieuws niet leest:
Kabinet komt met nieuw schadefonds voor geplunderde bedrijven

quote:
Minister Grapperhaus van Justitie kondigde vandaag in de Tweede Kamer de oprichting van een fonds 'Bedrijvenschade bij coronarellen' aan.
Verzekeraars en Schadefonds vergoeden schade van winkels na rellen

quote:
Onverzekerde winkeliers die door de rellen van de afgelopen dagen schade opliepen, kunnen een beroep doen op het Schadefonds Geweldsmisdrijven, zegt minister Wopke Hoekstra (Financin) woensdag.
Gewoon twee berichten van voor jij je topic opende. Zo'n fonds is er bijna altijd en er is nooit enige indicatie geweest om te denken dat die er nu niet zou komen.

Maar goed, jij wil Hoekstra kaalplukken (en zonder proces opsluiten) om een affaire waar hij slechts zijdelings bij betrokken was en nu het liefst criminele relschoppers niet voor schade op laten draaien, het is duidelijk waar jouw belangen hier liggen: schoppen tegen politici.

[ Bericht 10% gewijzigd door Hanca op 28-01-2021 07:28:46 ]
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  Spellchecker donderdag 28 januari 2021 @ 07:36:51 #31
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_197679977
quote:
Dit artikel bewijst dat het wel kan. Wel jammer van de feitelijke onjuistheden, de overheid richt dus wel een fonds op. Gistermiddag al naar de kamer gestuurd, dat hadden de journalisten van het AD moeten weten.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')