michaelmoore | dinsdag 26 januari 2021 @ 17:13 |
https://www.telegraaf.nl/(...)na-deal-met-pepsi-coDe belegging in vleesvervangers en plantaardige producten neemt ieder jaar fors toe Hetgeen en goede zaak is , aangezien we af moeten van het klimaat onvriendelijke fabrieksmatige fokken , melken en slachten van dieren Nu al 16 % in Nederland is vleesvervangers op plantaardige basis
[ Bericht 11% gewijzigd door michaelmoore op 26-01-2021 17:34:07 ] | |
Dven | dinsdag 26 januari 2021 @ 17:15 |
Beleggers duiken nog op hun eigen moeder als het een paar cent oplevert dus dit is niet verrassend. | |
#ANONIEM | dinsdag 26 januari 2021 @ 17:16 |
Dit. Maar toch een goede zaak | |
Cockwhale | dinsdag 26 januari 2021 @ 17:58 |
Ik zag duikers voor mij die, in hun zoektocht naar broodbeleg, naar de bodem gingen duiken voor nepvlees | |
bijdehand | dinsdag 26 januari 2021 @ 17:58 |
Wat wil je dan? Sparen op de bank? 😂 | |
michaelmoore | dinsdag 26 januari 2021 @ 18:07 |
nee het gaat om de aandelen van deze bedrijven kennelijk zit er een royale marge op en neemt het assortiment flink toe daarnaast veel beter houdbaar | |
Luckyseven | dinsdag 26 januari 2021 @ 18:17 |
Hopelijk doen ze ook wat aan de smaak, heb er nog geen 1 geproefd die ik degelijk vond. Eet dan liever gewoon echt geen vlees in plaats van deze zooi naar binnen te werken. | |
Farenji | dinsdag 26 januari 2021 @ 18:23 |
Vleesvervangers en vega producten zijn wel een enorme groeimarkt en dat gaat nog wel even door. Bij het vlees is (ondanks al het krachtvoer, antibiotica en groeihormonen) de groei er wel uit. Niemand die nu nog in sigaretten gaat beleggen, met vlees gaat dat dezelfde kant op. En dat is een goede zaak. | |
michaelmoore | dinsdag 26 januari 2021 @ 18:36 |
Margarine smaakt ook anders dan Echte Boter, toch is iedereen nu aan de margarine ( kunst boter) https://gezondheidenvoedi(...)tuurlijke-roomboter/
| |
Hyaenidae | dinsdag 26 januari 2021 @ 18:42 |
Dit idd, ik ben geen vegetariër maar ik kan absoluut niet niet tegen gore enge stukjes in m'n eten. En zo at ik dus laatst een hamburger en dat een heel vies hard stukje bot ofzo in Nou dan durf ik dus jaren geen hamburgers meer te eten want daar gruwel ik van. Zelfde ervaring ooit met een kroket gehad, ik moest bijna kotsen En bij die vega burgers heb je nooit dat een verdwaald stukje goorlapperij inzit. Terwijl er best goeie burgers tussen zitten, op een broodje met sla en alles is het prima te vreten. En je weet dat je geen goor slachtafval naar binnen zit te werken. | |
Gunner | dinsdag 26 januari 2021 @ 18:43 |
Dacht dat het over broodbeleggen ging | |
YoungDriller | dinsdag 26 januari 2021 @ 18:47 |
Domme linkse hobbies | |
Aurelius | dinsdag 26 januari 2021 @ 18:53 |
Mietje. Echt weer zo iemand die is opgevoed met processed food. Je eet ook zeker alleen maar vissticks omdat daar geen graatjes inzitten? | |
Scjvb | dinsdag 26 januari 2021 @ 18:55 |
Maar toch. Beleggers hebben in de regel ook een goed belegde boterham. | |
Hyaenidae | dinsdag 26 januari 2021 @ 18:58 |
Klopt. En Aziatisch eten moet ik helemaal niks van hebben wat een ranspartij is me dat daar Tevens ook de bron van alle corona-ellende. | |
Hyaenidae | dinsdag 26 januari 2021 @ 19:00 |
Waarom zegt men dan dat de meerderheid van de beleggers verlies maakt? | |
Luckyseven | dinsdag 26 januari 2021 @ 19:01 |
Margarine heeft daarvoor ook wel de nodige ontwikkelingen moeten doormaken. En dat bied ook absoluut geen garantie dat heel Nederland overstapt op vleesvervangers. Ik koop dan liever een portobello of andere paddenstoelen als alternatief. Maar goed dat ben ik. | |
Weltschmerz | dinsdag 26 januari 2021 @ 19:03 |
Nee hoor. Het is vooral in Nederland populair doordat de overheid hier ons ten bate van Unilever heeft voorgelogen en dat nog steeds doet. | |
WammesWaggel | dinsdag 26 januari 2021 @ 19:04 |
Het leek wel een wat overgewaardeerd aandeel, interessante overname. | |
michaelmoore | dinsdag 26 januari 2021 @ 19:07 |
spoel dit dan voortaan maar snel door met een slokje bier zonder verder na te denken [ Bericht 0% gewijzigd door michaelmoore op 26-01-2021 19:12:59 ] | |
slashdotter3 | dinsdag 26 januari 2021 @ 19:13 |
https://finance.yahoo.com/quote/BYND?p=BYND | |
michaelmoore | dinsdag 26 januari 2021 @ 19:41 |
Ja het is net niet meer te stopen , gezond en eenvoudig te bewaren en te bereiden gemak dient de mens en dat samen met zeer gezond eten zonder hartklachten | |
TheoddDutchGuy | dinsdag 26 januari 2021 @ 19:58 |
Minder vlees is alleen maar goed voor de wereld. Aan de smaak wen je wel, beter dat dan een onleefbare planeet achter laten voor je kinderen, dat zou pas walgelijk zijn. | |
michaelmoore | dinsdag 26 januari 2021 @ 20:02 |
Het is geen overname
| |
Hyaenidae | dinsdag 26 januari 2021 @ 20:15 |
Net alsof dat nog boeit als je er zelf toch niet meer bent | |
TheoddDutchGuy | dinsdag 26 januari 2021 @ 20:20 |
Dat valt niet met zekerheid te zeggen. | |
michaelmoore | dinsdag 26 januari 2021 @ 20:36 |
Misschien haalt het niet bij, uitgebakkenspek met kaantjes , gekookte lever of vette worst, maar dat is voor iedereen anders | |
#ANONIEM | dinsdag 26 januari 2021 @ 21:18 |
Niet te vreten die troep. | |
Enchanter | dinsdag 26 januari 2021 @ 23:46 |
Haten op biefstukken van Loetje | |
WammesWaggel | woensdag 27 januari 2021 @ 00:18 |
Daar gaan de paarden van de ME heen nadat zij een baksteen op hun been vangen bij een relletje. | |
michaelmoore | woensdag 27 januari 2021 @ 09:20 |
Kennelijk denkt de bewuste consument er anders over , bloed uit een consumptie product zijn wij niet meer gewend , het lijkt nu nog op vlees , ik denk dat zelfs dat niet lang meer duurt | |
Red_85 | woensdag 27 januari 2021 @ 09:46 |
Helemaal prima als mensen die processed bende willen eten, maar ik hoef het niet. | |
Red_85 | woensdag 27 januari 2021 @ 09:50 |
Nee. Het is gewoonweg niet hetzelfde. Daarbij als ik een keer geen vlees wil eten, eet ik geen vlees. Dan loop ik niet naar het schap vegazooi voor een nepschnitzel. Dan eet ik gewoon geen vlees. Zat gerechten die super zijn zonder. Een surrogaat is dan ook vaak niet eens nodig. | |
michaelmoore | woensdag 27 januari 2021 @ 09:52 |
jij hoeft het niet , de trend is er duidelijk wel gezien de winstmarges we gaan ook niet allemaal elektrisch rijden | |
Farenji | woensdag 27 januari 2021 @ 09:55 |
De lekkerste vleesvervangers vind ik degene die juist niet op vlees proberen te lijken. Bijv falafel of groenteburgers/balletjes/oid die er niet "bloederig" uitzien maar gewoon echt uit groente en peulvruchten bestaan. Die beyond burger dingen vind ik echt heel raar en kunstmatig, dat hoeft voor mij niet zo. De echte vleesvervangers liggen natuurlijk niet bij de vleesvervangers maar ergens anders. Bijv grilkazen zoals haloumi of paneer, paddestoelen, bonen/linzen, noten/pinda's, etc. Eieren zijn ook prima vleesvervangers. Gewone basisdingen die altijd al hebben bestaan en waar je niet zoveel winst mee kan maken. De echte winst zit zoals altijd in prepackaged & processed voer zoals van beyond meat of de "vegetarische slager" (aka unilever). Neemt niet weg dat het op zich goed is dat het inmiddels met alle k&k vleesvervangers voor iedereen steeds makkelijker is geworden om een vleesloze maaltijd te maken zonder dat je daar je hele kook- of eetpatroon voor om hoeft te gooien. | |
Red_85 | woensdag 27 januari 2021 @ 09:57 |
Nee, exact. | |
Red_85 | woensdag 27 januari 2021 @ 10:02 |
Tegenwoordig heeft iedereen internet in zijn broekzak en is het 30 seconden googlen naar een recept. Je hoeft niet je eet- of kook om te gooien. Lekker eten zonder vlees is ook mogelijk en helemaal niet moeilijk. | |
Farenji | woensdag 27 januari 2021 @ 10:07 |
Vertel mij wat, is helemaal waar. Maar als je normaliter elke dag aardappelen/groente/vlees eet dan is het toch wel even puzzelen hoe je dat zonder vlees kan doen. Dan is het ook wel makkelijk dat je het vlees gewoon 1 op 1 kan vervangen door een vegetarische variant die er bijna hetzelfde uitziet en smaakt. De markt voor vleesvervangers bestaat ook voor een groot deel uit de incidentele flexitariers, of voor de mensen die een vegetarier te eten krijgen en normaal nooit vegetarisch eten. | |
michaelmoore | woensdag 27 januari 2021 @ 10:26 |
klopt lekker bloemkool met saus en en stukje zalm dat dan nog wel | |
Red_85 | woensdag 27 januari 2021 @ 10:41 |
Nee, helemaal geen vlees, vis, gevogelte, wat dan ook. Wat denk je van dit, dit of duik in deze database. | |
michaelmoore | woensdag 27 januari 2021 @ 10:47 |
overgaan op vegetables heeft de steun van de wetenschap vlees is duur en daar zit de marge [ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 27-01-2021 11:31:34 ] | |
Aurelius | woensdag 27 januari 2021 @ 11:47 |
Gaan jullie maar allemaal aan de Soylent Green. Ik hou het bij de keurslager om de hoek. | |
michaelmoore | woensdag 27 januari 2021 @ 11:53 |
mijn buurman die heeft ook een diesel , lekker rijden zegt ie op de lange afstanden nou Prima toch en goedkoop in aanschaf tweedehands | |
HSG | donderdag 28 januari 2021 @ 22:55 |
Daar gaat de Amazone. | |
michaelmoore | zaterdag 30 januari 2021 @ 13:31 |
Soja komt ook veel uit de USA Naast palmolie is soja ook veel gebruikt voor margarine en bakolie en koeienvoer https://www.vlees.nl/them(...)0productie%20geteeld.
| |
HSG | zaterdag 30 januari 2021 @ 14:18 |
Jij ziet het ook echt niet he. | |
michaelmoore | zaterdag 30 januari 2021 @ 14:42 |
Ok dan vragen we het aan deze | |
Intint | maandag 1 februari 2021 @ 06:58 |
Veeteelt is steeds de grootste veroorzaker van ontbossing in de Amazone. | |
michaelmoore | maandag 1 februari 2021 @ 09:44 |
Met een vleestax heeft de veggiie burger een grote toekomst https://www.telegraaf.nl/(...)aks-tot-benzineprijs
| |
Sapstengel | maandag 1 februari 2021 @ 09:50 |
Mensen die zijn gehersenspoeld door de antivlees maffia en niet realiseren dat het een complot is De lagere klasse eet alleen maar 'highly processed' plantenvoeding of insecten, terwijl de elite lekker aan de biefstuk zit. Maar ze accepteren het kritiekloos want "het milieu". Dat zijn diezelfde mensen die nu lopen te janken over hun gamestop aandelen. Geld en aandelen zijn er voor de elite, niet voor de gewone burger. Vlees zelfde verhaal. | |
SicSicSics | maandag 1 februari 2021 @ 09:54 |
Gelukkig heb jij door hoe het allemaal in elkaar steekt. Of moet ik zeggen 'steakt' Wat zouden we zonder je moeten... | |
michaelmoore | maandag 1 februari 2021 @ 10:12 |
wanneer ga jij opgenomen worden? Als jij een biefstuk wilt eten dan blijft dat gewoon mogelijk, misschien issie 10% duurder dan voorheen mij trekt het niet al dat bloed uit een rare steak , ik vind het maar een rare steak dan Een gebakken visje dat gaat nog wel Er komt een tijd dat men het rare vind, dat vlees met bloed eten , net als het roken nu of vroeger het tabak pruimen [ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 01-02-2021 10:44:35 ] | |
Knipoogje | maandag 1 februari 2021 @ 10:34 |
In andere delen van de wereld, de opkomende economieën wordt natuurlijk nog wel steeds meer vlees gegeten. Dus er kan nog genoeg belegd worden daar. | |
Sapstengel | maandag 1 februari 2021 @ 10:41 |
Ja langzaam word de maatschappij anders en iedereen accepteert het "want het is beter voor ons" of voor het milieu. Als je ziet hoe snel mensen mondkapjes en een avondklok accepteren stemt het mij somber in. Laat de overheid maar bepalen wat goed voor ons is, want zij hebben er verstand van. Over 10 jaar hebben we niks meer. Geen auto, geen huis, geen geld en geen vrijheid. Leven we allemaal in een kamertje van 10m2 want waarom heb je spullen nodig. De straat op met een mondkapje om je dagelijkse portie sprinkhanen te halen. Verder leef je digitaal, want de Taiwanese variant van corona is nu in opkomst. En ondertussen zitten de rijken der aarde rauwe biefstuk direct van het bot te eten in een soort van occult ritueel en kijken ze neer op het voetvolk, we werkmieren. | |
michaelmoore | maandag 1 februari 2021 @ 10:43 |
Ik dacht dat de rijken alleen babybloed dronken Ga emigreren joh als je het hier niet naar de zin hebt | |
Tarado | maandag 1 februari 2021 @ 10:47 |
zal wel meevallen wereldwijd gezien, Chinezen bijvoorbeeld zijn nog niet zo lang rijk en willen gewoon vlees eten, daar kunnen die paar vegans hier niet tegenop herkauwen. | |
Intint | maandag 1 februari 2021 @ 10:51 |
Welke film is dit? Klinkt wel interessant! | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 1 februari 2021 @ 10:57 |
Ik krijg er honger van Ik denk dat ik vanavond een hamburger eet | |
Tarado | maandag 1 februari 2021 @ 11:18 |
wel eentje van vlees hoop ik | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 1 februari 2021 @ 11:22 |
Nee.. | |
nixxx | maandag 1 februari 2021 @ 11:23 |
Vanaf begin dit jaar eet ik merendeels vegetarisch, met de producten die je hier in Nederland in de supermarkt vindt is dat eigenlijk heel makkelijk. Ik denk dat er zeker nog een heel grote groei potentie in zit. In dit soort vleesvervangers en ook andere soorten bronnen van proteïne zoals insecten. Die laatste misschien niet zo snel voor consumenten maar wel voor veevoer etc. | |
Tarado | maandag 1 februari 2021 @ 11:26 |
Succes, ik begin er niet aan die vleesvervangers, vind het ook niet de juiste weg om minder vlees te eten. | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 1 februari 2021 @ 11:32 |
oh je kan zonder vleesvervangers eten hoor Ooit moeten de mensen toch veranderen, want als het zo door gaat gaat de héle planeet naar de klote... Maar af en toe een vega hamburger is lekker, eigenlijk eet ik vanavond Pasta met Pesto zoiets.... https://www.leukerecepten(...)pesto-met-tomaatjes/ | |
Tarado | maandag 1 februari 2021 @ 11:37 |
ooit ja, helaas gaat zoiets nooit globaal, net zoals wij van het aardgas af moeten en Duitsland aan het aardgas gaat, zo zijn er tal van voorbeelden van wat zou moeten. | |
michaelmoore | maandag 1 februari 2021 @ 11:56 |
Als Nederland (deels) van het vlees af gaat , dan scheelt dat ook met de import van vlees uit Argentinië en Italie En als Beyond Meat burger dezelfde smaak krijgt, als de huidige vleesburgers dan kan dat goed | |
Tarado | maandag 1 februari 2021 @ 11:57 |
en dat gaat dan naar China, dan eet ik het liever zelf | |
michaelmoore | maandag 1 februari 2021 @ 12:00 |
Als je het verschil niet meer proeft zoals de claim van Beyond Meat is, dan maakt het jou ook niet uit | |
Tarado | maandag 1 februari 2021 @ 12:01 |
ik meen dat toch te betwijfelen maar ik haal m'n (vlees) hamburgers ook niet bij de supermarkt | |
nixxx | maandag 1 februari 2021 @ 12:05 |
Het proeft niet als een echte lekkere kwaliteits hamburger, maar het heeft wel een aardige smaak, dat beyond meat. Ik ben ook niet vanwege morele overweging vegetarisch gaan eten maar meer vanuit gezondheid oogpunt. Heel af en toe eet ik dus wel vlees en dan ook een lekker stukje vlees. | |
ijs. | maandag 1 februari 2021 @ 12:06 |
Dertig procent veel vinden | |
Tarado | maandag 1 februari 2021 @ 12:11 |
meer plantbased eten is prima, ik heb het alleen niet zo op processed food wat zo'n nepburger gewoon is, in die zin vind deze richting jammer terwijl er heel veel leuke initiatieven zijn hoe groente met bijvoorbeeld fermentatie mooie structuren en smaken te geven, alleen dat is niet commercieel genoeg. Zodra een Unilever er zich mee gaat bemoeien weet je al dat het niet de goeie kant op gaat. | |
nixxx | maandag 1 februari 2021 @ 12:16 |
Om een grote impact op milieu te krijgen moet je wel volume omzetten. Dat kan een partij als Unilever als geen ander. Het is dan idd niet geschikt voor in een sterren restaurant. Gewoon groente vind ik trouwens net zo lekker, een groenten curry ofzo.. maar de meer gerichte vleesvervangers zijn wel heel makkelijk, schuif je zo in je bestaande eetpatroon. | |
Candaasje | maandag 1 februari 2021 @ 13:43 |
Mwoah, ik vind het een prima richting/kant, maar ik ben er voor mezelf niet altijd even groot fan van, wat de producten betreft. Vind het soort producten/gerechten dat jij noemt doorgaans lekkerder. Maar ik eet wel eens vervangers als snack, of omdat het makkelijk en snel is. Of omdat de rest van de groep graag pizza/hamburgers/etc. wil. En dat is vaak ook wel hoe de grote meerderheid van de consumenten wil eten; het moet niet te ingewikkeld zijn, niet te lang duren, niet te exotische ingrediënten waar je 7 toko's voor af hoeft (is niet altijd het geval meer gelukkig, maar dat beeld heerst nog wel). Dan is Unilever & Co prima. De grootste doelgroepen van dit soort vleesvervangers zijn zover ik weet ook de flexitariër en vegetariërs. Niet zozeer de veganisten (hoewel er ook genoeg zijn die af en toe van wat junkfood houden dus) die zich al in de wereld van tempeh en en seitan gestort hebben. Dan is het zoals nixx zegt fijn dat je het zo in een al bekend eetpatroon kan passen. Mijn schoonmoeder is er dol op. Die houdt ook van Knorr Wereldgerechten. (En eerlijk; daar hield ik een paar jaar terug ook van. En nog steeds wel, hetzij ietwat aangepast ) | |
Maharski | maandag 1 februari 2021 @ 14:29 |
Vleesvervangers zijn heerlijk tegenwoordig. Koop niets anders meer. | |
michaelmoore | maandag 1 februari 2021 @ 16:35 |
vind ik ook en veel beter houdbaar en minder calorieën rood vlees is zo 1960 | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 1 februari 2021 @ 20:52 |
Ik geloof dat ik nu niks meer eet Maar je hebt wel gelijk.. over dat slachtafval... Ik zat net te denken op mijn onderschrift weer weg te halen weet je dat, ik heb eigenlijk helemaal geen gezeik zoals toen ik 10 jaar dat topic opende F&F / De Bio-industrie Het is lullig voor de jongste mensen die straks op een complete verklote planeet zitten maar ik denk dat ik dat onderschrift ga weghalen. Iedereen wéét het, maar de meeste mensen denken ''het zal mijn tijd wel duren dat is een probleem voor het vorige generatie'' Alleen vergeten ze dat die volgende generatie hun eigen kinderen en kleinkinderen zijn. En ik heb zelf niet eens kinderen kan je nagaan... ik haal het weg... ze zoeken het er maar uit | |
Candaasje | maandag 1 februari 2021 @ 20:55 |
Why? Misschien help je er wel meer dieren mee dan je denkt | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 1 februari 2021 @ 21:05 |
ik weet niet meer hoe ik het weg kan halen vanmorgen wist is het nog... ik zal er nog even nadenken | |
michaelmoore | maandag 1 februari 2021 @ 22:10 |
https://www.telegraaf.nl/(...)koop-vleesvervangers
| |
Maharski | maandag 1 februari 2021 @ 23:51 |
Precies. Het komt niet eens meer in me op. ben btw verder wel flexitariër, geen vegetariër. Op 't werk, op visite of onderweg of zo dan doe ik niet moeilijk over vlees en geniet van de smaak. Maar voor mezelf bak ik uitsluitend alleen nog maar met vleesvervangers. Bevalt me prima. Waarom dan nog dieren eten. | |
boskameel | dinsdag 2 februari 2021 @ 00:12 |
In een vega “biefstuk” had ik een paar keer een soortgelijk iets. Die bestaan namelijk uit een structuur die overeen moet komen met de echte, maar ik had er van die harde stukken met slierten inzitten, net alsof je op een spier kauwde. Echt smerig. Nooit meer die. | |
Hyaenidae | dinsdag 2 februari 2021 @ 00:19 |
Nooit vega biefstuk gehad, lijkt me ook goor... Maar de burgers zijn prima als je een goeie hebt | |
boskameel | dinsdag 2 februari 2021 @ 00:42 |
Zeker, of die kaasschnitzel of gyros | |
Tarado | dinsdag 2 februari 2021 @ 10:30 |
Vleesconsumptie in de jaren 60 was minder dan de helft dan wat er nu aan vlees verorberd wordt. | |
michaelmoore | dinsdag 2 februari 2021 @ 10:54 |
cola ook | |
Candaasje | dinsdag 2 februari 2021 @ 11:23 |
Best netjes gedaan dan, als het leek op een spier | |
Tarado | dinsdag 2 februari 2021 @ 11:30 |
misschien nog net maar die loopt hard teug in tegenstelling tot vlees | |
Candaasje | dinsdag 2 februari 2021 @ 11:43 |
De vleesconsumptie gaat inderdaad naar verwachting nog naar ongekende records stijgen. Mede door de toenemende welvaart in Rusland, India, China en ik dacht dat Brazilië er ook bij hoorde. Dit was in elk geval een grafiekje dat we kregen voor het vak veterinaire volksgezondheid : (Ik ken de precieze bronnen voor dit figuur niet, maar de docent die dit doceerde was wel echt een man van de nuance en gedegen wetenschappelijk onderzoek. Dus ik durf hier wel op te vertrouwen, ook al is het verder niet heel gedetailleerd.) | |
michaelmoore | dinsdag 23 februari 2021 @ 12:18 |
https://www.telegraaf.nl/(...)t-up-voor-kweekvlees Dat gaat de EU straks een hele boel subsidie schelen voor Boeren om varkens te fokken en om koeien zodra ze ietsje pietsje minder melk geven, naar de slacht te slepen https://www.ciwf.nl/pers/(...)om-van-ziek-systeem/
[ Bericht 26% gewijzigd door michaelmoore op 23-02-2021 12:27:46 ] | |
LXIV | dinsdag 23 februari 2021 @ 12:24 |
Ik houd van vlees, maar als de rest van de wereld net zoveel vlees gaat eten als wij betekent dit een totale verwoesting van de natuur. Zeker op een termijn van tientallen jaren. En als wij anderen opleggen om vleesvervangers te eten moeten we het zelf ook doen. Dus veel investeren in vleesvervangers die van goede smaak/kwaliteit zijn en dan op bijzondere gelegenheden, bijvoorbeeld Kerstmis, een stukje echt vlees. Dat lijkt me de beste optie. | |
michaelmoore | dinsdag 23 februari 2021 @ 12:26 |
Tja gewoon proberen he we moeten een keer in het diepe duiken | |
LXIV | dinsdag 23 februari 2021 @ 12:29 |
Wat mij betreft wordt echt vlees met 100% belast om vleesvervangers te subsidiëren. Maar dat zal in Nederland nooit gebeuren omdat de individuele belangen van een beperkte groep politiek zwaarder wegen dan het voortbestaan van de gehele natuur. Wij hebben lafzakken als leiders. | |
Tarado | dinsdag 23 februari 2021 @ 12:41 |
plofkip is Co2 neutraler en milieuvriendelijker dan vleesvervangers hoor, het is meer rundvlees wat daar slecht scoort | |
michaelmoore | dinsdag 23 februari 2021 @ 12:51 |
| |
Intint | dinsdag 23 februari 2021 @ 12:52 |
Bron? | |
Tarado | dinsdag 23 februari 2021 @ 12:57 |
kom met feiten ipv | |
Tarado | dinsdag 23 februari 2021 @ 13:06 |
https://teunvandekeuken.n(...)fkip-is-fantastisch/ | |
michaelmoore | dinsdag 23 februari 2021 @ 13:56 |
Ja dat zal best maar de stelling plofkip is co2 neutraal en milieuvriendelijk dat doet me denken aan de stelling dat : de gaskamers van Hitler zeer efficiënt werkten Ik bedoel klopt hoor, plofkip is goed voor het milieu , maar eh, niet voor de kip toch | |
Tarado | dinsdag 23 februari 2021 @ 14:01 |
Wel heel banaal om Hitler z'n gaskamers erbij te halen, doe normaal En mensen eten dieren, het is nu eenmaal geen Disney film, het leven. | |
michaelmoore | dinsdag 23 februari 2021 @ 14:03 |
Maar plofkip is goed voor het milieu, dat is geen stelling | |
Tarado | dinsdag 23 februari 2021 @ 14:04 |
kan je niet lezen? | |
michaelmoore | dinsdag 23 februari 2021 @ 14:39 |
Dit is geen stelling Plofkip fokken is nooit beter dan vleesvervangers produceren | |
Tarado | dinsdag 23 februari 2021 @ 14:42 |
Omdat het jouw niet zint, daar heb ik dan weer geen boodschap aan | |
michaelmoore | dinsdag 23 februari 2021 @ 14:48 |
Als je nou zegt Paella is beter en lekkerder dan vleesvervangers , nou daar zou ik nog een deel in mee kunnen gaan Mar plofkip | |
Tarado | dinsdag 23 februari 2021 @ 14:51 |
Het heeft helemaal niets met lekker te maken maar met voedselvoorziening, honger lijkt me vooralsnog een groter probleem in de wereld dan dat we aan de vleesvervangers moeten, dat zijn luxe problemen. | |
michaelmoore | dinsdag 23 februari 2021 @ 14:54 |
vleesvervangers zijn goedkoper en makkelijker te produceren dan echt vlees, daarom stappen ook al die grote bedrijven nu opeens in , Het is makkelijk, houdbaar , goedkoop en nu dus ook lekker Over 10 jaar dan worden er geen beesten als koeien en varkens meer geslacht , Dan drinken we ook geen melk van een koe meer Dat garandeer ik je
| |
Tarado | dinsdag 23 februari 2021 @ 15:00 |
natuurlijk wel, maar dromen mag | |
tfors | dinsdag 23 februari 2021 @ 16:03 |
Ook nog een ondergewaardeerd voordeel van minder vlees is minder dierenleed, maar ja | |
Nober | dinsdag 23 februari 2021 @ 16:05 |
En sowieso minder dieren want wie gaat duizenden varkens houden? NIEMAND. Heel goed. | |
MadJackthePirate | dinsdag 23 februari 2021 @ 16:16 |
Handen af van mijn biefstuk!! | |
michaelmoore | dinsdag 23 februari 2021 @ 16:18 |
jij mag best een biefstukje eten op zondag Als je maar niet iedere dag kiloknallers eet ,dat is voor jezelf ook niet goed, maar door de week zal je best een keer een vegaburger gaan proberen | |
Intint | dinsdag 23 februari 2021 @ 18:38 |
Met bron bedoel ik data, niet de mening van een columnist. | |
Tarado | dinsdag 23 februari 2021 @ 23:12 |
dan zoek je toch zelf even, hoef ik toch niet voor je te doen | |
Duveldrinker | dinsdag 23 februari 2021 @ 23:16 |
Vleesvervangers bestaan al mega lang. Namelijk bonen en vezelrijke groentes. Maar jan modaal wil het weer in vorm en naam als een stuk vlees. | |
Intint | dinsdag 23 februari 2021 @ 23:37 |
Dus jij maakt een statement en ik moet zelf gaan zoeken naar het bewijs voor jouw punt? | |
Tarado | dinsdag 23 februari 2021 @ 23:38 |
ik vind het voldoende jij niet, is dat dan mijn probleem? | |
Intint | dinsdag 23 februari 2021 @ 23:44 |
Wat voldoende bewijs is voor een dergelijk statement is niet bepaald een subjectieve kwestie. https://thelogicofscience(...)tudys-design-robust/ Als jouw lievelingskleur rood is heb je daar inderdaad geen onderbouwing voor nodig, dat is jouw mening. Als jij aangeeft dat de industrie achter plofkippen Co2 vriendelijker is dan de industrie achter vleesvervangers is daar wel bewijs voor nodig. De mening van een random columnist is geen bewijs zoals je de link hierboven aangeeft. | |
Tarado | dinsdag 23 februari 2021 @ 23:48 |
je vroeg om een bron en die heb ik gegeven, als je dat niet toereikend vindt blijft dat toch echt jouw probleem, of je het verder eens bent of niet maakt mij niet zoveel uit en als je er meer van wil weten ben je vrij om dat zelf uit te zoeken. | |
Intint | dinsdag 23 februari 2021 @ 23:53 |
Als ik om een bron vraag Ik naar een valide bron. Dat was die van jou niet. Dat is geen mening maar een feit. Of vind jij dat "dat heb op Facebook gestaan" ook voldoende bewijs gaf voor haar claim? Je doet namelijk exact hetzelfde. | |
SOG | woensdag 24 februari 2021 @ 02:31 |
Deze bron En sws staaft de bron je stelling niet | |
michaelmoore | woensdag 24 februari 2021 @ 09:48 |
Ja maar dan eet me het als een groente of bij hap Het is zaak om de hamburger of gehaktbal van het bord te halen en te vervangen door een vegaburger Dat er nu hele grote bedrijven instappen , lijkt het een goede business te zijn vlees is al erg duur en met vleestax helemaal Ik denk wel dat kip al iets beter is dan varkens- of koeien- of paardenvlees Maar plofkip is nergens goed voor en zeker niet voor het milieu | |
tfors | woensdag 24 februari 2021 @ 12:26 |
Jij hebt iets echt niet begrepen. | |
michaelmoore | donderdag 25 februari 2021 @ 09:56 |
Heel langzaam verschuift het begrip opeten van levende dieren van Dat is normaal, naar dat is wel raar En als er dan ook nog hele grote bedrijven een commercieel succes in zien, dan is de omslag aanstaande naar een fabrieksmatige vleesvervanger https://finance.yahoo.com/quote/BYND?p=BYND Ook melk is helemaal niet goed voor de moderne mens , vandaar de magere melk die meer water is dan volle melk Afgeleiden van melk als zoete pudding is nog veel erger | |
Tarado | donderdag 25 februari 2021 @ 10:00 |
Misschien in NL en de westerse wereld maar in nieuwe economieën willen mensen ook gewoon die welvaart waar vlees blijkbaar een belangrijk onderdeel van is, dus ik zie dat niet zo snel gebeuren en zeker niet in 10 jaar. | |
Tarado | donderdag 25 februari 2021 @ 10:10 |
en laten we hier eens mee beginnenSupermarktketen Dirk van den Broek begint vandaag een petitie met als inzet de verlaging van btw op groente en fruit (van 9 naar 6 procent). De supermarkt vindt het niet kunnen dat gezonde, verse producten vaak duurder zijn dan ongezonde boodschappen. ,,Hoogste tijd voor actie.’’ https://detijdisrijp.nl/ | |
michaelmoore | donderdag 25 februari 2021 @ 10:21 |
nee ,, dat klopt maar de trend is Er komt een punt dat men het raar vind , vlees opeten, net als roken of pruimtabak kauwen | |
Tarado | donderdag 25 februari 2021 @ 10:36 |
iets wat al duizenden jaren gebeurt heb je niet in 10 jaar uitgebannen en roken is ongezond, dat kan je van vlees eten niet zeggen. | |
michaelmoore | zondag 28 februari 2021 @ 21:12 |
https://www.telegraaf.nl/(...)t-fors-uit-in-europa Men heeft er wel heel erg veel vertrouwen in Er komt een tijd dat vlees van een dier niet meer te koop is in de supermarkt
| |
descon | zondag 28 februari 2021 @ 21:48 |
Tuurlijk hebben ze er vertrouwen in..ze willen meer van dat spul verkopen. Haal al tijden geen vlees meer in de supermarkt. Volgespoten rommel...alles van de slager | |
michaelmoore | zondag 28 februari 2021 @ 23:24 |
De grote concerns zien kennelijk een enorme groeimarkt opdoemen De slagers gaan een moeilijke tijd tegemoet dan | |
descon | maandag 1 maart 2021 @ 10:07 |
De trend is minder en betere kwaliteit vlees. De groeimarkt waar ze zich nu op richten is als alternatief op het lagere kwaliteit vlees (want das makkelijker te vervangen want de kwaliteit was toch al een stuk minder met alle toevoegingen). De slager die de focus heeft op kwaliteit gaat er voorlopig weinig last van krijgen. Die speelt in op het gevoel van kwaliteit en diervriendelijk vlees. | |
michaelmoore | maandag 1 maart 2021 @ 10:12 |
Ja echt vlees zal een zondag en feestdagen product gaan worden ipv woensdag gehaktdag afgeleide producten als filet americain en worstproducten blijven nog wel | |
Tarado | maandag 1 maart 2021 @ 10:27 |
Een beetje back to the sixties toen was vlees ook een uitzondering, dat is wel een beetje doorgeslagen want iedere dag vlees is niet nodig. Maar het grootste probleem is dat enorme landen zoals China dat verzadigingspunt nog niet hebben bereikt, de vraag naar echte boter en ook echt vlees is alleen maar toegenomen en daar valt voorlopig nog niet tegenop te veganburgeren hier. | |
michaelmoore | maandag 1 maart 2021 @ 10:30 |
klopt | |
soeverein | maandag 1 maart 2021 @ 12:34 |
Diervriendelijk vlees is een contradictio in interminis. Je kunt niet op een vriendelijke manier een wezen vermoorden om jezelf te bevooroordelen door zijn lichaam te verorberen. | |
michaelmoore | maandag 1 maart 2021 @ 12:42 |
| |
nixxx | maandag 1 maart 2021 @ 14:46 |
Je zou het diervriendelijk kunnen noemen als je het vriendelijker doet dan een roofdier bijv? Dus ipv een schaap achtervolgen, dan zijn keel proberen door te bijten en klauwen in hem slaan zou het vriendelijker kunnen zijn om het met electroshock te verdoven en dan de keel doorsnijden.. | |
soeverein | maandag 1 maart 2021 @ 18:01 |
Een roofdier doet het uit noodzaak mensen hebben die noodzaak niet. Onnodig leed dat voorkoombaar is door andere stof te gebruiken dan wol en lamsvlees. | |
michaelmoore | maandag 1 maart 2021 @ 20:13 |
Het afschieten van herten in de Oostvaardersplassen voor de lol is dat zinvol? | |
nixxx | dinsdag 2 maart 2021 @ 09:17 |
Is niet voor de lol, is omdat er een stomme keuze is gemaakt om daar een populatie prooidieren zonder de bijbehorende roofdieren neer te zetten. Dan kun je of wachten tot de herten populatie explodeert en weer heel veel honger sterfte krijgt in de winter ... of je schiet een gedeelte af. | |
Tarado | dinsdag 2 maart 2021 @ 09:46 |
Inderdaad, het valt niet mee om God te spelen op kleine schaal. | |
michaelmoore | dinsdag 2 maart 2021 @ 10:26 |
God zou die hele dierentuin in de Oostvaardersplassen laten sterven van de honger in een strenge winter Dat kunnen wij niet , dus moeten wij geen wildernisje gaan spelen De term Nieuwe Wildernis voor een zwik dieren die dood slaan te gaan achter een hek is dan ook dwaas | |
michaelmoore | zondag 7 maart 2021 @ 17:37 |
https://www.telegraaf.nl/(...)d-vlees-in-rookworst Daar gaan de soepballen
| |
Notorious_Roy | zondag 7 maart 2021 @ 17:46 |
Ja, idem. Bij de Mac daarom ook al overgestapt naar de Veggie Chicken. Kom maar door hoor. Enige kritiekpunten zijn het zoutgehalte en het feit dat al die vega producten vast ergens voor een nog grotere milieubelasting zorgen dan vlees (doofpot). | |
michaelmoore | maandag 8 maart 2021 @ 14:19 |
Iedereen stapt over, waarom zou je dieren vlees eten ?? als er geen smaakverschil meer is dan heeft een groente burger mijn voorkeur | |
Notorious_Roy | maandag 8 maart 2021 @ 18:06 |
Als ze nou groente ook lekker maken... | |
Intint | maandag 8 maart 2021 @ 18:08 |
Uhm.. Nee.. | |
Notorious_Roy | maandag 8 maart 2021 @ 18:11 |
Dat weten we nu nog niet. Kom over vijf jaar maar terug | |
Intint | maandag 8 maart 2021 @ 18:33 |
Weten wel al een tijdje: https://theconversation.c(...)uch%20smaller%20role. | |
Notorious_Roy | maandag 8 maart 2021 @ 18:35 |
| |
Intint | maandag 8 maart 2021 @ 18:36 |
Je punt is: je kan het academische veld compleet negeren omdat het er ooit wel eens naast heeft gezeten? | |
michaelmoore | maandag 8 maart 2021 @ 19:15 |
Groente is lekker , niet vet maar wel lekker | |
michaelmoore | maandag 10 mei 2021 @ 13:12 |
https://www.powned.tv/art(...)5qohLw2hWXosPQShF5Lk
|