abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  dinsdag 26 januari 2021 @ 13:37:19 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_197649728
Trouwe lezers,

De eveneens veelbesproken zorgbonus van 1.000 euro, die de meeste hoofdpersonen in de zorgsector en ministers in de Tweede Kamer reeds vorig jaar mochten ontvangen door hun leidende en uiterst verantwoordelijke bestuurlijke taak voor het ganse land *), zal pas worden uitgekeerd onder de juiste voorwaarden. Hoewel velen, waaronder wij uiteraard, hen een snelle bonus hadden gegund is het helaas niet anders. :7~

Vorige week tijdens overleg in de betere Randstedelijke kringen *), waar sowieso 'n aantal Haarlemmers :Y), Amsterdammers Hagenezen en andere hoogwaardigheidsbekleders rondgingen onder strikte veiligheidsprotocollen :M, was men het unaniem erover eens dat deze op het eerste gezicht onsympathieke regeling tóch op zijn plaats is. :{
En ja, het artikel zegt het al: ''wanneer achteraf blijkt dat men er geen recht op heeft is ondertekening vooraf toch van belang, en mooier kunnen men het helaas niet maken'', luidde enig commentaar onzerzijds over deze kwestie. *)

Doordat vooral in deze moeilijke tijden veel meer contact plaatsvindt tussen werkgevers en hogere organisaties zoals in Amsterdam Zuid *), doen ambtenaren en topmensen in functie *) hierover ook een communicatieve duit in het zakje *), kan ik u met gerust hart vertellen. :S___D In principe betreuren wij vanuit onze post de nodige gang van zaken ook, die op eerste gezicht een wat onsympathiek karakter heeft jegens letterlijk hardwerkende zorgmedewerkers. Evengoed moet men trachten realistisch te blijven en allereerst het met redenen omklede contract netjes te ondertekenen. :7~

Een spoedige uitbetaling van de zorgbonus met de somma van ¤1.000 blijft in grote lijnen gegarandeerd omdat het hier slechts een formaliteit betreft. In bepaalde gevallen zal het inderdaad wat langer gaan duren. In goed overleg blijven met werkgevers en de stand van zaken accepteren zoals het is, leidt tot een spoedige uitbetaling. Wij :Y) :9 hebben daar ook het volste vertrouwen in. *)
Redenen voor deze contractueel opgestelde reserve bij directe uitbetaling worden artikelsgewijs duidelijk uiteengezet. Het valt evengoed te begrijpen dat door consternatie rondom het vaccineren, problemen bij de voortgang (levering vaccins e.d.) en alle verdere rompslomp van dien, de emoties soms hoog kunnen oplopen en dan komt dit er nog bij. :|W

Overigens gebeurt er toch ook veel goeds naast alle misère, en komt men de meest hardwerkende medewerker in de vuurlinie steeds vaker tegemoet. De FNV levert inzake de bonus nu best felle kritiek, maar als het aan het FNV zelf ligt zullen betere mondmaskers van het type FFP2 in het verschiet liggen.
Tevens ook een prijzige investering lijkt mij *), maar dit alles is het meer dan waard. Vanachter de coulissen zei iemand recent nog: ''Beter beschermd zijn is zo veel meer waard dan een bonus van 1.000 euro.'' :s) :s) :s)
Wij volgen alle updates hieromtrent uiteraard nauwlettend! :7~

Goed, ik wens u een fijne dag!

Scjvb

~~~~

Eerst contract tekenen, dan pas zorgbonus’

quote:
Updated 2 uur geleden 3 uur geleden in GELD

DEN HAAG (ANP) - De zorgbonus blijft voor veel gedoe zorgen. Zo krijgen zorgwerknemers de blijk van waardering van ¤1000 pas als zij een contract voor eventuele terugbetaling hebben ondertekend.

Ⓒ ANP/HH

FNV Zorg & Welzijn kreeg de afgelopen weken veel signalen van zorgmedewerkers dat hun werkgever de bonus niet zal uitkeren, totdat zij een contract voor eventuele terugbetaling hebben ondertekend, voor het geval dat achteraf blijkt dat ze er toch geen recht op hebben.

Een andere groep werkgevers houdt het geld op de rekening tot de volledige afhandeling via loonbelasting of de eindcontrole van het ministerie van Volksgezondheid heeft plaatsgevonden. „In beide gevallen kan het tot in 2023 duren voordat zorgmedewerkers de bonus, bedoeld over het jaar 2020, pas kunnen uitgeven. Bovendien eist het ministerie bij de verlening van de bonus dat deze binnen vijf maanden wordt uitgekeerd aan de werknemers”, aldus de vakbond.

FNV ontvangt hierover vooral klachten van medewerkers uit de kraamzorg, verpleeghuizen en thuiszorg.

Respectloos

Te absurd voor woorden, zegt Kitty Jong, vice-voorzitter FNV. „Zorgmedewerkers werken inmiddels al bijna een jaar lang in het heetst van de strijd. Ze hebben een enorm groot risico gelopen voor hun eigen gezondheid, door zich dag en nacht onvoldoende beschermd in te zetten voor onze samenleving. Nu blijkt dat ze misschien nog wel twee jaar op de zorgbonus moeten wachten omdat hun werkgever geen risico wil lopen. Dit is respectloos naar al die hardwerkende zorgwerkers.”

FNV kaart onder andere dit probleem donderdag aan in een overleg met minister Van Ark voor Medische Zorg en Sport.

Vaccinaties

Ook de vaccinatievolgorde die steeds wordt aangepast, zorgt volgens de vakbond voor veel onrust onder zorgwerkers. „Sinds begin januari verschijnen er continu berichten van specifieke beroepsgroepen die voorrang willen op hun vaccinatie tegen Covid-19. Als gevolg hiervan schuiven andere beroepsgroepen in de zorg, die al gepland stonden, steeds verder door in het stroomschema. Als dit steeds wordt aangepast, omdat een bepaalde groep nou eenmaal harder schreeuwt, verliest de overheid haar geloofwaardigheid”, zegt Jong.

FNV pleit er ook voor dat alle zorgmedewerkers zogeheten FFP2-maskers krijgen, waarvan bewezen is dat ze voldoende bescherming bieden tegen het coronavirus. Van de medische mondmaskers die ze nu dragen, is dit nog niet bewezen.

De zorgbond wijst erop dat er tot nu toe 116.300 zorgmedewerkers besmet zijn geraakt met Covid-19, 781 in het ziekenhuis terecht zijn gekomen en 23 zijn overleden.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  dinsdag 26 januari 2021 @ 13:46:38 #2
153121 butz0rs
Dat zijn jouw feiten
pi_197649882
TL;DR: De zorgbonus blijft voor veel gedoe zorgen. Zo krijgen zorgwerknemers de blijk van waardering van ¤1000 pas als zij een contract voor eventuele terugbetaling hebben ondertekend

OT: Hoezo weet een werkgever niet of een werknemer recht heeft op die 1000 euro?
  dinsdag 26 januari 2021 @ 13:48:51 #3
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_197649912
Krijgen we nu weer dat gezeik met die zorgbonus?

Als er nu iemand een bonus verdient is het onderwijzend personeel. Al die ouders die in 'nood' zitten en hun onhandelbare kinderen naar de 'nood'opvang sturen omdat ze zogenaamd niet kunnen werken kunnen misschien inzien waar die de hele dag mee te maken hebben. En dan niet 1 of twee, maar gewoon 25 stuks.

Doe maar gelijk 2000 netto.
pi_197650113
Tja, Rutte die 1000 euro belooft.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_197650156
Je wordt hier gewoon stil van.

Is er dan zoveel onwil in het management bij zorginstellingen?

quote:
Een andere groep werkgevers houdt het geld op de rekening tot de volledige afhandeling via loonbelasting of de eindcontrole van het ministerie van Volksgezondheid heeft plaatsgevonden.
Gijzelen van andermans eigendommen voor eigen gewin? Grote kans dat het volk wat het verdient het dus nooit zal krijgen en de zorginstellingen er zelf mee aan de haal gaan.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 26 januari 2021 @ 14:04:13 #6
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_197650199
Blijkbaar zijn die frauderende zorgorganisaties er toch niet gerust op dat ze ermee wegkomen.

Er was vooraf bekend voor welke medewerkers de regeling wel en niet bedoeld was. Dat zorgorganisaties de vingers in de oren hebben gedaan, heel hard lalala hebben geroepen en toch gewoon een aanvraag voor het hele personeelsbestand in hebben gediend zou niet het probleem van het personeel moeten zijn.
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
pi_197650265
Bonus is allang binnen......
pi_197650275
onleesbare OP.
Bonus ontvangen zonder problemen hier.
  dinsdag 26 januari 2021 @ 14:34:19 #9
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_197650673
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 14:08 schreef Wup2 het volgende:Bonus is allang binnen......
quote:
7s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 14:09 schreef koemleit het volgende:

Bonus ontvangen zonder problemen hier.
Dat is mooi heren, maar wellicht valt u dan ook onder de categorie die het bedrag gewoon op de rekening mag hebben totdat...

quote:
Een andere groep werkgevers houdt het geld op de rekening tot de volledige afhandeling via loonbelasting of de eindcontrole van het ministerie van Volksgezondheid heeft plaatsgevonden. „In beide gevallen kan het tot in 2023 duren voordat zorgmedewerkers de bonus, bedoeld over het jaar 2020, pas kunnen uitgeven.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_197650944
Zorgbedrijven :r ik ben er niet voor niks uitgestapt, wat een stel teringlijers zijn dat :r
  dinsdag 26 januari 2021 @ 15:11:10 #11
27619 victorinox
Big, fuck-off shiny ones
pi_197651327
De zorgbonus heb ik 2 maanden terug al gekregen. P&O had al aangegeven dat mocht het ministerie de bonus terug vorderen het ziekenhuis het geld niet van de werknemers terug gaat vragen.
The thoughts of others screech at them like the forced laughs of a billion art house movie patrons.
IMDb Vote History
pi_197651739
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 15:11 schreef victorinox het volgende:
De zorgbonus heb ik 2 maanden terug al gekregen. P&O had al aangegeven dat mocht het ministerie de bonus terug vorderen het ziekenhuis het geld niet van de werknemers terug gaat vragen.
Helaas zijn er instellingen die er zo slecht voor staan, dat ze dat niet zelf kunnen of willen opvangen..
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
#Haags
pi_197652587
Eventuele terugbetaling.. want gut gut, de top in jouw ziekenhuis of zorgorganisatie verdient al zoveel dat hij of zij het waarschijnlijk al uit eigen zak zou kunnen betalen, maar nee nee, eventuele terugbetaling.

Zelfs los van enige crisis is dit wel een enorme fuck you naar je personeel toe, niets meer dan plebs die blij mogen zijn als jij toestaat als van adel dat ze wat brood naar zich toegegooid krijgen.
pi_197657287
Ik zie het nog wel gebeuren dat zorgverleners op de een of andere manier failliet gaan aan deze bonus. Rutte weet keer op keer regelingen zo kut mogelijk te maken.
pi_197657347
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 15:11 schreef victorinox het volgende:
De zorgbonus heb ik 2 maanden terug al gekregen. P&O had al aangegeven dat mocht het ministerie de bonus terug vorderen het ziekenhuis het geld niet van de werknemers terug gaat vragen.
Gewoon überhaupt dat je hier rekening mee moet houden als organisatie en werknemer zegt al genoeg.

Stem vooral op een van onze regeringspartijen voor nog 4 jaar van deze shit.
pi_197659434
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 20:12 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Gewoon überhaupt dat je hier rekening mee moet houden als organisatie en werknemer zegt al genoeg.

Stem vooral op een van onze regeringspartijen voor nog 4 jaar van deze shit.
Dit idd.
Belachelijke regel.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 26 januari 2021 @ 21:41:07 #17
60574 Joran-Joran
Denkt er het zijne van
pi_197659591
Vriendin van mn broertje werkt bij een ziekenhuis (gewoon op kantoor, ICT) en zij heeft die bonus ook ontvangen. Vond ze zelf ook nogal apart.

Die ziekenhuizen hebben gewoon niet durven selecteren met als gevolg dat zo’n beetje iedereen die bonus heeft ontvangen. Dat lijkt me toch ook niet helemaal de bedoeling, van ons belastinggeld.
pi_197660448
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 13:46 schreef butz0rs het volgende:
OT: Hoezo weet een werkgever niet of een werknemer recht heeft op die 1000 euro?
Omdat de overheid daar geen heldere voorwaarden voor heeft gesteld maar wel verlangt dat de werkgever de bonus voorschiet?
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
pi_197660508
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 15:11 schreef victorinox het volgende:
De zorgbonus heb ik 2 maanden terug al gekregen. P&O had al aangegeven dat mocht het ministerie de bonus terug vorderen het ziekenhuis het geld niet van de werknemers terug gaat vragen.
Als je een beetje slim was geweest had je met de FNV afgesproken nu het werk in de hel zorg stil te leggen en een opslag van 50% gevraagd, maar goed als je socialisten laat onderhandelen voor je dan weet je dat er iets mis gaat.
  dinsdag 26 januari 2021 @ 22:31:32 #20
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_197660644
Mijn lieftallige deerne heeft die bonus allang gekregen. En uitgegeven ook trouwens!
Life is what you make it.
pi_197660709
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 13:46 schreef butz0rs het volgende:
TL;DR: De zorgbonus blijft voor veel gedoe zorgen. Zo krijgen zorgwerknemers de blijk van waardering van ¤1000 pas als zij een contract voor eventuele terugbetaling hebben ondertekend

OT: Hoezo weet een werkgever niet of een werknemer recht heeft op die 1000 euro?
Bedankt. Je hebt me een hoop onzin bespaard.
  woensdag 27 januari 2021 @ 12:21:31 #22
35768 descon
Music is the answer
pi_197666937
Als dit al niet lukt...dan snap je toch ook waarom we die toeslagen affaire hebben |:(
Mixing for a living
pi_197667473
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 20:12 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]


Stem vooral op een van onze regeringspartijen voor nog 4 jaar van deze shit.
Wat is het alternatief?
D66?
SGP?
Henkie Krol?
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_197667625
Klaarblijkelijk hebben sommige zorginstellingen dus geen goed overzicht op wie er recht heeft op deze bonus en wie niet. Anders zou deze regeling er niet zijn. Daar ligt dan ook het probleem, niet bij de overheid.
pi_197667896
quote:
19s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 13:48 schreef Gunner het volgende:
Krijgen we nu weer dat gezeik met die zorgbonus?

Als er nu iemand een bonus verdient is het onderwijzend personeel. Al die ouders die in 'nood' zitten en hun onhandelbare kinderen naar de 'nood'opvang sturen omdat ze zogenaamd niet kunnen werken kunnen misschien inzien waar die de hele dag mee te maken hebben. En dan niet 1 of twee, maar gewoon 25 stuks.

Doe maar gelijk 2000 netto.
25? :D Mijn vrouw draaide gisteren een klas met 40 kinderen! :o School in een kleine stad waar ruim 200 kinderen op de noodopvang zitten.
“Weak or strong, clever or simple, we are all brothers.”
  woensdag 27 januari 2021 @ 13:29:45 #26
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_197667915
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 13:28 schreef Stoorzendert het volgende:

[..]

25? :D Mijn vrouw draaide gisteren een klas met 40 kinderen! :o School in een kleine stad waar ruim 200 kinderen op de noodopvang zitten.
200 van de hoeveel totaal? Sowieso (te) veel
  woensdag 27 januari 2021 @ 13:44:59 #27
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_197668113
quote:
19s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 13:48 schreef Gunner het volgende:
Krijgen we nu weer dat gezeik met die zorgbonus?

Als er nu iemand een bonus verdient is het onderwijzend personeel. Al die ouders die in 'nood' zitten en hun onhandelbare kinderen naar de 'nood'opvang sturen omdat ze zogenaamd niet kunnen werken kunnen misschien inzien waar die de hele dag mee te maken hebben. En dan niet 1 of twee, maar gewoon 25 stuks.

Doe maar gelijk 2000 netto.
Och de leraren hebben het weer slechter dan de rest van Nederland.

What else.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_197668135
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 13:28 schreef Stoorzendert het volgende:

[..]

25? :D Mijn vrouw draaide gisteren een klas met 40 kinderen! :o School in een kleine stad waar ruim 200 kinderen op de noodopvang zitten.
De rest van de docenten zat dus lekker thuis te Netflixen. Zwaar hoor dat onderwijs.
pi_197668320
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 13:46 schreef Coppi het volgende:

[..]

De rest van de docenten zat dus lekker thuis te Netflixen. Zwaar hoor dat onderwijs.
Nee die geven online les.
“Weak or strong, clever or simple, we are all brothers.”
pi_197668328
quote:
19s.gif Op woensdag 27 januari 2021 13:29 schreef Gunner het volgende:

[..]

200 van de hoeveel totaal? Sowieso (te) veel
Geen idee eigenlijk. Middelgrote school met enkele dubbele klassen. Exacte aantal weet ik niet.
“Weak or strong, clever or simple, we are all brothers.”
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')