abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_198758956
1. Frankrijk - Vive La France!
2. ItaliŽ - De ballads in San Remo waren het dit jaar allemaal net niet. Des te groter was de verrassing dat dit geweldige lied het redde.
3. Bulgarije - Ongeacht hoe dit gaat scoren is Victoria wel een enorme aanwinst die bekend geworden is door het ESF.
4. OekraÔne - OekraÔne stuurt vaak toffe liedjes en ook dit jaar slagen ze er weer in.
5. Litouwen - Het briljante On Fire was wel beter, maar ook hier luister ik graag naar.
6. IJsland - Vorig jaar had IJsland natuurlijk moeten winnen. Spijtig dat Dadi voor altijd de beste ESF-winnaar gaat worden die het ESF nooit heeft gehad.
7. Zwitserland - Duncan is eigenlijk de betere versie hiervan, dus wat dat betreft misschien jammer dat ze niet in omgekeerde volgorde aan het ESF meedoen. Maar ook dit lied is erg sterk.
8. BelgiŽ - Een sympathieke maker als Jeangu zou je een goed lied toewensen. Dit goede lied zou je misschien een sympathieke maker gunnen.
9. Cyprus - Lichtelijk gedateerd, maar dat boeit ook eigenlijk niet, dus Lady Gaga in 2021 kan nog prima.
10. Rusland - Ik was niet meteen enthousiast, maar dit is toch wel een leuke aanwinst voor het deelnemersveld.

11. ServiŽ - Het is geen Bohemian Rhapsody, maar wel uitstekende kitsch die mij prima bevalt. Maar goed, ik was vroeger al fan van Barbarella. Die kent u niet, maar na het ESF kent u Hurricane ook niet meer.
12. Duitsland - Niets mis met een optimist tot in de kist.
13. Griekenland - Uitstekend liedje, fijn dat Griekenland weer iets beters stuurt. De jonge uitvoerende is daarbij wel een kleine dissonant. Zo'n net-niet meisje uit je klas met Fila schoenen en een rugzak waarop ze van Eastpak Lastpak heeft gemaakt.
14. Malta - De topfavoriet. Zo goed is die niet, maar er doen zeker mindere platen mee.
15. MoldaviŽ - Als MoldaviŽ wint, presenteert Philipp Kirkorov volgend jaar de show. Dit is verder geen anti-stemadvies.
16. Verenigd Koninkrijk - Als ik uit mezelf de inzending opzet van een muziekdwerg als het VK, dan is dat niets minder dan een enorm compliment.
17. KroatiŽ - Ik zou dit eigenlijk iets leuker moeten vinden, maar het is toch hooguit bovenkant middenmoot geworden.
18. Noorwegen - Ze hadden een interessante methode om een Monumentale teleurstelling als ťťn van de favorieten op het ESF te voorkomen door die teleurstelling al te slikken op hun eigen NSF. Deze inzending is niet beter, maar zeker niet onaardig.
19. Portugal - Iets te traag om echt goed te zijn, maar wel een prima inzending.
20. Denemarken - Ik weet niet of dit een eigentijdse Sha-La-Lie is of gewoon een gedateerd feestnummer, maar het heeft wel iets vermakelijks.

21. TsjechiŽ - Deze uitvoerende kan wel iets, maar hij komt nu nog meer dan vorig jaar met een lied waar dat niet uit blijkt.
22. Ierland - Onschuldig vermaak. Waarschijnlijk ook onschuldig scorend, maar dat hebben de Ieren aan zichzelf te wijten.
23. Finland - Het voelt iets te veel als Radio 3FM in de '00s. Oho, ze roepen op om je middelvinger op te steken en dat mag je helemaal niet zeggen! (maar wij draaien het wel, want dat is vet stoer). Leuk voor de variatie, maar binnen het genre niet echt bijzonder.
24. SloveniŽ - Als Cťline dit op een album zingt, zou het prima passen. Maar die zingt het niet.
25. San Marino - Ze hebben zeker minder gestuurd, maar binnen de uptempo platen geen favoriet van mij.
26. Oostenrijk - Meneer Bueno trakteert ons niet op een Kinder Surprise. Het liedje is de eerste minuut best aardig. De tweede minuut redelijk. De derde minuut te lang.
27. Zweden - Dit liedje is zo clichť, dat je er eigenlijk nauwelijks aan ontkomt om clichťmatig te reageren. Van Tusse's lied slaat je bier dood, pak je je telefoon erbij om iets te checken of neem je nog maar een bitterbal om de avond door te komen.
28. AlbaniŽ - De Albanezen moeten weer eens iets uptempo's sturen in plaats van het zoveelste nummer dat al te ver van de landsgrenzen niemand boeit.
29. AustraliŽ - Het is een nogal rommelig nummer, maar goed in stoffige steden in het Rode Centrum als Alice Springs of Coober Pedy spoelen de straten niet elke week schoon, dus dan krijg je dat. Montaigne komt dan wel uit Sydney, maar daar gaat het nu niet om.
30. Nederland - Je hebt soms een goed lied, dat jou dan niet raakt. Of een slecht lied, dat toch een guilty pleasure wordt. Deze is helaas geen van beide. Ik vind er weinig aan en ik vind het lied ook niet goed gemaakt.

31. Azerbeidzjan - Het is maar goed dat het ESF niet nog een paar keer gecanceld is, want dan was Cleopatra nog een paar keer in de blender gestopt.
32. RoemeniŽ - Wat flauw met de titel, maar ik vergeet steeds dat deze ook nog meedoet.
33. GeorgiŽ - Als je in Nederland op je telefoon 911 belt, word je automatisch doorverbonden naar 112. Ik denk, ik gooi er even een leuk weetje in, want over deze niet heel slechte, maar wel vrij saaie Georgische inzending heb ik weinig te zeggen. En om nou elk jaar die grap te recyclen dat hij op donderdagavond met de Midnight Train To Georgia terug naar huis kan is ook weer zowat.
34. IsraŽl - Net als vorig jaar en het jaar ervoor lijkt het erop dat IsraŽl niet nog eens hoeft te winnen. En ondanks dat deze zangeres me nogal een aandachtsorgel lijkt, verdient ze nu al twee keer op rij wel een beter liedje.
35. Noord-MacedoniŽ - Dit klinkt alsof het uit een musical komt. Dat zou een compliment kunnen zijn, maar er zijn basisschoolmusicals waar meer memorabele liedjes in voorkomen dan dit. Er waait een windkracht 8 om dit terug te blazen naar Noord-MacedoniŽ.
36. Estland - De Esten zijn al een paar jaar afgezakt naar het niveau van een Nederlandse voorronde van een jaar of 20-30 terug. Dat de lokale bevolking het na een paar keer gehoord te hebben niet onaardig vindt, maar de bittere realiteit op het ESF zo enorm tegenvalt. En dan zijn wij niet eens de lokale bevolking, kan je nagaan hoe teleurstellend die hele voorselectie voor ons was.
37. Polen - Dit krijg je als je de lokale Jan Smit naar het ESF stuurt.
38. Spanje - Zou een land dat HSL-lijnen van niets naar nergens aanlegt (van onze belastingcenten!) in staat zijn een goed ESF-liedje met een kop en staart te produceren dat iets toevoegt? U en ik hoeven geen Spaanse ESF-user te PB'en om het antwoord te weten.
39. Letland - ArmeniŽ stuurt dit jaar zijn kat. Dat is een Vlaamse uitdrukking om te zeggen dat ze niet komen. De Letten hadden beter ook hun kat gestuurd, want die zingt beter.

[ Bericht 0% gewijzigd door Fred_B op 29-03-2021 23:46:49 ]
De Sahara is zonder meer erg droog.
  ESF Reporter zondag 4 april 2021 @ 18:01:25 #77
87554 Cee
Welluk?
pi_198852705
Okť, alle liedjes hebben nu een maandje kunnen marineren en ik heb nog flink wat zitten overpeinzen en ben tot de volgende pre-rehearsal top 39 gekomen. Deze kan misschien nog veranderen, maar niet gigantisch. Afgelopen maand hebben de grootste verschuivingen zich plaatsgevonden voor Duitsland, het VK (beiden keihard uit mijn top 10 gevallen) en Portugal (gestegen van 38 naar 12 _O- ). Het mooie is, ik vind geen enkel nummer echt razend k*t. De laatste groep van 9 bestaat uit nummers waarvan sommigen vorig jaar misschien wel m’n top 20 hadden gehaald.

1. Frankrijk
2. Litouwen
3. Zwitserland
4. Ierland
5. Nederland
6. ItaliŽ
7. Cyprus
8. Bulgarije
9. Noorwegen
10. San Marino

11. BelgiŽ
12. Portugal
13. IJsland
14. Rusland
15. MoldaviŽ
16. Malta
17. VK
18. Polen
19. Griekenland
20. KroatiŽ

21. Israel
22. TsjechiŽ
23. Duitsland
24. RoemeniŽ
25. Zweden
26. Oostenrijk
27. Estland
28. Denemarken
29. AustraliŽ
30. Finland

31. OekraÔne
32. AlbaniŽ
33. Azerbeidzjan
34. Spanje
35. GeorgiŽ
36. Noord-MacedoniŽ
37. Letland
38. ServiŽ
39. SloveniŽ
pi_198862489
Favorieten:
1. Frankrijk
2. Bulgarije
3. Zwitserland
4. KroatiŽ
5. ItaliŽ
6. TsjechiŽ
7. IJsland
8. RoemeniŽ
9. Litouwen
10. Rusland

Prima:
11. Cyprus
12. Malta
13. AustraliŽ
14. Zweden
15. ServiŽ
16. BelgiŽ
17. OekraÔne
18. Nederland
19. IsraŽl
20. Griekenland

Wel okť:
21. Portugal
22. UK
23. San Marino
24. Spanje
25. Ierland
26. Noorwegen
27. Finland

Meh (volgorde ook inwisselbaar):
28. Azerbaijan
29. Letland
30. MoldaviŽ
31. SloveniŽ
32. AlbaniŽ
33. Noord-MacedoniŽ
34. GeorgiŽ
35. Denemarken
36. Oostenrijk
37. Polen
38. Duitsland
39. Estland
pi_198918080
1. BelgiŽ
2. ItaliŽ
3. Denemarken
4. Portugal
5. Zwitserland
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')