abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_197520963
Met 96.571.899 besmettingen wereldwijd, een constant muterend virus, en veel landen die nauwelijks aan sequencing doen, vraag ik me af in hoeverre er heden een variant kan rondgaan buiten ons zicht, niet te detecteren middels PCR etc.

Ik vraag me dit af om een aantal redenen, nog altijd is een deel van de opgenomen patiŽnten, in NL maar ook in andere landen covid vermoed, maar niet vastgesteld. Van de zomer betrof dat in NL soms zelfs 3/4 van de gevallen in de ziekenhuizen.
Bij de trials van Pfizer waren er 3400 vermoedde covid besmettingen opgetekend onder de kandidaten waarbij covid niet vastgesteld konden worden.

Tevens zijn er wekelijks in Nederland zo'n 400.000 mensen die vermoeden covid te hebben, maar waarvan bij slechts ongeveer 12% daadwerkelijk de huidige covid variant kan worden aangetoond.

Indien er wekelijks 400.000 mensen zijn waarvan het merendeel symptomen heeft gelijkend op griep, in een tijd waarin er simpelweg geen griepgevallen zijn, kan dan een deel van deze mensen in Nederland, of elders ter wereld besmet zijn met een schaduw variant, een mutatie die wij niet dmv de huidige tests kunnen vaststellen, en die zich geheel buiten ons zicht verspreid?
Misschien een variant waarvan mensen minder ziek worden inmiddels, maar wel bescherming tegen de andere varianten opbouwen?

Een variant door middel waarvan het virus zichzelf misschien buiten beeld muteert tot een variant waarvoor men niet meer hoeft te vrezen, en die al langzaam dominant aan het worden is? YOP
pi_197520980
Ja
Ja
Ja
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_197521009
Nee. Als het niet zou worden opgemerkt als Covid (welke net als elk biologisch zijn een specifieke sequentie heeft die vrij consistent is en waarbij maar op enkele eiwitten/ deeltjes een mutatie/ aanpassing heeft plaatsgevonden waarnaar wetenschappers redelijk minutieus op zoek moeten ook om te kijken welke daarvan van invloed zijn op elkaar en de gastheer en in welke mate) gaat het om een ander eventueel virus. En zou het om een ander virus gaan, dan zou deze worden opgemerkt en hadden we dit echt wel geweten.

Sterker nog ze zouden er ontzettend stijf van worden en staan te springen de eerste te zijn om het de wereld in te brengen.

Paar kinderen die ziek waren tijdens de eerste lockdown en het stond al bol in het nieuws. Dat is nu niet dus zet het uit je hoofd.

[ Bericht 6% gewijzigd door Azula op 20-01-2021 02:08:32 ]
pi_197523248
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2021 02:01 schreef Azula het volgende:
Nee. Als het niet zou worden opgemerkt als Covid (welke net als elk biologisch zijn een specifieke sequentie heeft die vrij consistent is en waarbij maar op enkele eiwitten/ deeltjes een mutatie/ aanpassing heeft plaatsgevonden waarnaar wetenschappers redelijk minutieus op zoek moeten ook om te kijken welke daarvan van invloed zijn op elkaar en de gastheer en in welke mate) gaat het om een ander eventueel virus.
Maar alleen de UK doet aan ruime sequencing, in BraziliŽ, Iran of India kunnen varianten toch gewoon onder de radar zijn?

Zelfs de Britse mutatie kan niet via elke PCR test aan het licht komen, dus een variant met grotere mutaties in andere genomen, of de Britse variant met verdere mutaties, en indien een minder belastende variant zou dan buiten beeld kunnen blijven.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')