abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 20 januari 2021 @ 10:51:30 #251
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_197524217
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2021 10:47 schreef Mariposas het volgende:
Persoonlijk vind ik de avondklok een onzinnige maatregel. Dan gaan mensen in het weekend wel langs bij elkaar. Of ergens overdag. En daarnaast, het valt niet te handhaven. Voor mij persoonlijk maakt het niet uit, ik zie toch al niemand en zit altijd thuis. :')

Ik ben niet tegen de maatregelen maar ik ben wel van mening dat er iets zal moeten gaan veranderen en dat er meer vrijheden moeten komen. Het hoge aantal besmettingen en het risico op hoog aantal besmettingen kan namelijk zomaar nog 3-4 maanden duren. En dan moet die lockdown dus ook zo lang duren? Dat kán gewoon niet, de economie gaat eraan onderdoor en het gaat ten koste van het welzijn van de mens. Ik weet niet hoe het dan wel zou koeten, maar ik denk wel dat demonen zich moet richten op hoe we het dagelijkse leven weer op korte termijn op een verantwoorde manier kan worden hervatten.
Ja dat, in het begin was ik er helemaal voor om uit solidariteit met de zwakkeren mijn vrijheden op te offeren, maar het duurt nu echt te lang. Zeker voor kinderen en jongeren. Je kan niet nog tot mei/juni zo doorgaan, dan meer vrijheid en de zomer, en komende winter zijn er vast weer nieuwe coronagevallen dus dan nog maar een lockdown?
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  woensdag 20 januari 2021 @ 10:52:06 #252
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_197524230
zodra het kan en we het overal onder controle hebben ga ik op vakantie en dan een aantal weken.
lekker genieten van natuur, cultuur en slapen. afrika, zuid amerika, vietnam ik weet nog niet wat ik kies maar ik ga ver en ik ga alleen. *O* en dat vooruitzicht is wat mij nu nog in staat laat zijn om te functioneren opgesloten in mijn huis met man en kinderen. want ik trek het echt poepie slecht met 6 personen in huis 24/7
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie woensdag 20 januari 2021 @ 10:52:49 #253
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_197524247
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 10:47 schreef oh-oh het volgende:

[..]

Ik mis de stoffenmarkt ja! Ik koop stof liever niet online ik wil het echt in mn handen hebben en mn nieuwste hond is te groot voor de lappen fleece die ik nog had liggen dus de drommel moet het nu doen met 1 pak, ik loop nu fleecedekens te bietsen bij al mn vrienden :')
misschien kun je wat met de surprisebox van rijstextiel. Ok,niet voelen maar wel mooie lappen
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_197524251
Ik vind het vooral om heel lastig dat er steeds gezegd wordt van het is toch maar voor even en we moeten hier 'even' doorheen.
Inmiddels is het zo een partij maatregelen met zo'n enorme impact dat ik het 'even' en meeveren steeds lastiger/moeilijker vind ook mentaal. Maatregelen worden steeds verlengd en het voelt iig voor de komende maanden behoorlijk uitzichtloos.

Dit gevoel staat overigens volledig los van het feit dat ik begrijp dat(strengere) maatregelen nodig zijn
alleen wil dat niet zeggen dat het makkelijk is of mentaal niks met je doet.
Het welzijn van de mens versus de maatregelen is wel een enorme spagaat en ik hoop dat we snel weer wat naar normaal kunnen
pi_197524265
Ik heb van de zomer nog een hele middag alleen gewinkeld en geluncht in de stad. Was heerlijk.
Daar verlang ik echt weer naar. *O*
  woensdag 20 januari 2021 @ 10:54:07 #256
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_197524276
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 10:52 schreef Ynske het volgende:

[..]

misschien kun je wat met de surprisebox van rijstextiel. Ok,niet voelen maar wel mooie lappen
Es ff kijken!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_197524533
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 10:54 schreef oh-oh het volgende:

[..]

Es ff kijken!
Ik heb een paar merken waarvan ik weet dat de stoffen ook heel fijn aanvoelen en die durf ik wel online te bestellen, maar het blijft idd altijd wel een gokje.
Misschien heb jij zo ook een paar favoriete merken en kun je uit die collecties iets kiezen.
Ook zijn er webshops waar je staaltjes kan bestellen en dan kun je toch de stof voelen
pi_197524553
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2021 09:29 schreef vencodark het volgende:
Er was ook een topic over maar dat liep niet zo vlot als nu hier. :+
Iemand schreef hier over een ladycup en een organicup. Welke merk gebruikt de rest?
Ik heb de claricup:

https://www.cutecotton.nl/menstruatiecups/claricup-menstruatiecup

Op vakantie in juli werd ik ineens eerder ongesteld dan verwacht, toen heb ik een reserve gekocht van kruidvat eigen merk. Die is van veel soepeler siliconen gemaakt en vind ik iets lastiger inbrengen dan de claricup. Die is steviger en duwt makkelijker door op de lichte dagen.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_197524672
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 10:51 schreef SaskiaR het volgende:

[..]

Ja dat, in het begin was ik er helemaal voor om uit solidariteit met de zwakkeren mijn vrijheden op te offeren, maar het duurt nu echt te lang. Zeker voor kinderen en jongeren. Je kan niet nog tot mei/juni zo doorgaan, dan meer vrijheid en de zomer, en komende winter zijn er vast weer nieuwe coronagevallen dus dan nog maar een lockdown?
In mijn optiek heeft het niet zoveel te maken met 'solidariteit met de zwakkeren' maar alles met het niet overbelasten van de zorg. Bedenk wat er gebeurt als je- ik noem maar wat doemscenario's - een knobbeltje in je borst vindt of je kind wordt aangereden door een auto of je vader een hartinfarct in een volkomen overbelast zorgsysteem. Het gaat ons allemaal direct aan.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_197524708
En als het dan toch wel gaat over solidariteit met zwakkeren:

quote:
Kwetsbaren
Stine Jensen
filosoof, programmamaker

Een flink aantal jaren terug ging ik met een groepswandelreis mee naar IJsland. Ik had er obsessief naar uitgezien, mijn droom kwam uit! Zoals wel vaker bij wandelvakanties splitste de groep zich al snel op in drie groepen: de fanatieke koplopers, vaak lange, lenige mensen voor wie de sportieve uitdaging vooropstaat; de middenmoters – daar behoorde ik toe – met gemiddelde lichamen en gemiddelde snelheden; en de achterblijvers. Die laatste groep bestond uit wat oudere vrouwen, en ze hielden de boel op, want twee hadden hoogtevrees, de derde een blessure aan haar been en de vierde leek niet vooruit te branden. Je móést in dit onherbergzame landschap op elkaar wachten, en dat wij al een halfuur zaten te pauzeren en het koud kregen deed er niet toe: ook de traagsten hebben recht op een pauze.

Ik ergerde me kapot. Dit schoot niet op zo, met dat gemekker over hoogtevrees, en dat allemaal tijdens míjn droomreis, waarvan ik geen seconde onbenut wilde laten. Ik probeerde de irritatie uit mijn lijf te benen.

De tweede lockdown is een test van beschaving

Op dag drie werd ik wakker met pijn in mijn knie. Ik kon nauwelijks een stap zetten. Een vrouw uit de trage groep bood me meteen haar wandelstok aan. Ik geneerde me, zei dat ik er zelf een zou kopen. De aardige IJslandse buschauffeur die ons een stuk reed naar een volgend verblijf, regelde met een bevriende andere chauffeur dat die twee stokken mee zou nemen van weer een bevriende collega met een sportzaak uit een klein IJsland dorp. In een besneeuwd landschap in the middle of nowhere stopten twee bussen, de ramen gingen open, de stokken werden aangereikt. Ze waren voor mij. De hele groep sloeg het tafereel gade, terwijl het schaamrood me naar de kaken steeg.

De dagen erna liep ik achteraan. De trage groep was ontstellend lief voor me. Ze wachtten op me, hadden het goed met elkaar en ik mocht erbij horen. De een vertelde dat ze kanker had overleefd; IJsland was haar cadeau. De ander had haar man net verloren; IJsland was helende grond. Schaamte, geluk, liefde, dankbaarheid – ik voelde veel tegelijkertijd.

Ik nam me voor deze levensles nooit meer te vergeten. Na de aankondiging van de tweede lockdown dacht ik eraan terug. Jort Kelder zei op televisie: ‘We zijn een kleine, zeer kwetsbare groep nu aan het beschermen, ten koste van al het andere.’ Zeker, dacht ik, en dat is precies de kern van beschaving en de test ervan: hoe je met de allerkwetsbaarsten omgaat. Soms betekent het: wachten op een ander, soms betekent het: je bekommeren om het verhaal van de ander. De kwetsbaren kunnen jong zijn, of oud. Het kan je vader of je moeder zijn. Of, op een dag, jijzelf.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_197524711
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2021 10:14 schreef vencodark het volgende:
De eerste thuisonderwijs-meltdown van zoon van vandaag is al binnen! *O*
:') En het is nog maar 10:15.
Hier heeft jongste ook geen zin. De instructie van 9 uur gedaan. En juf zei nog, lekker aan de slag, dan ben je zeker voor 12 uur klaar (want woensdag). Hij is nu net 3 minuten bezig. En dan krijgt hij het dus niet af voor 12 uur. Maar niet mijn probleem. Zijn probleem. Dan gaat hij vanmiddag maar verder. :%

quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 10:45 schreef exode het volgende:
Oh en 1 schaal er hoppakee bij nu en ik krijg een mooi overzicht van skills die ik moet gaan nalopen en dan officieel indienen en dan waarschijnlijk nog 1 omhoog.
Was een goed gesprek in ieder geval, kon open mijn gevoel en mening geven.
Fijn Exode! Helemaal als je er nog eentje bij kunt krijgen.
Wel jammer dat het op zo'n manier moet gaan.

Die avondklok maakt me niet zoveel uit. Na 8 uur kom ik eigenlijk toch niet buiten. Hoogstens om naar de container te lopen. Dan moet ik een stukje over de stoep. Nu maar hinkstapsprong over de struikjes in de voortuin om bij de containers bij de garage te komen :P

Maar bezoek aan mijn ouders wordt wel lastig met 1 bezoeker, meestal gaan we een nachtje logeren daar. Eens in de de 6 weken ongeveer. Nouja, misschien wordt dat het enige ondeugende dat ik dan doe deze hele lockdown. :o
  woensdag 20 januari 2021 @ 11:18:16 #262
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_197524784
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 11:12 schreef Clubsoda het volgende:

[..]

In mijn optiek heeft het niet zoveel te maken met 'solidariteit met de zwakkeren' maar alles met het niet overbelasten van de zorg. Bedenk wat er gebeurt als je- ik noem maar wat doemscenario's - een knobbeltje in je borst vindt of je kind wordt aangereden door een auto of je vader een hartinfarct in een volkomen overbelast zorgsysteem. Het gaat ons allemaal direct aan.
Dat snap ik, maar ik had gehoopt dat we inmiddels betere manieren zouden hebben om dit te voorkomen dan nog meer lockdowns met nog meer maatregelen. Daarbij creëren de lockdowns heel veel nieuwe 'zwakkeren' - mensen die te lang niet behandeld zijn voor ziekten, mensen met psychische klachten, mishandelde kinderen, kinderen met leerachterstanden, ondernemers die failliet zijn, werklozen enz. Uiteindelijk gaat dat heel veel extra (gezonde) levensjaren kosten. Naar mijn mening is de schade van de lockdowns nog altijd groter dan van Covid zelf.

En inderdaad, je weet zelf nooit wanneer je een 'zwakkere' bent of wordt, dat is zeker waar.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_197524879
Het feit dat ze juist nu verstrengen is voor mij een teken dat ze toch iets geleerd hebben het voorbije jaar. Want de voorspellingen zien er echt niet goed uit. Of de nieuwe maatregelen ook iets gaan doen, geen idee.
Zoon wacht ook op zorg. Niets levensbedreigends maar het is best voor een bepaalde tijd opgelost of het risico op gevolgen wordt groter. Dat we nog langer moeten wachten ligt niet zozeer aan de lockdowns maar aan de druk op de zorg. Die wordt net niet lager als je gaat versoepelen.
pi_197524892
Je verwoord mijn gedachten SaskiaR.

Die lijn is inmiddels flinterdun aan het worden. Ik zie steeds meer mensen het echt enorm moeilijk hebben. Niet omdat ze niet naar de Hema kunnen maar omdat ze gewoon geen geld meer hebben. Bedrijven die omvallen etc. Mensen die echt depressief worden.

Ik had gisteren wel een discussie met iemand die vond dat alle 60+ maar geïsoleerd moesten worden totdat ze allemaal ingeënt waren. Toen ik aangaf dat de risicogroep toch echt wel groter was, kregen we een discussie over gezonde levensstijl. De link met mensen met kanker of bijvoorbeeld astma kreeg hij toch niet gelegd. Ik vind dat nog steeds zo bizar, dat je echt denkt dat alleen de oude mensen er dood aangaan of ziek van worden. Heel naïef en lekker egoïstisch ook.
  woensdag 20 januari 2021 @ 11:26:02 #265
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_197524939
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 11:23 schreef exode het volgende:
Je verwoord mijn gedachten SaskiaR.

Die lijn is inmiddels flinterdun aan het worden. Ik zie steeds meer mensen het echt enorm moeilijk hebben. Niet omdat ze niet naar de Hema kunnen maar omdat ze gewoon geen geld meer hebben. Bedrijven die omvallen etc. Mensen die echt depressief worden.

Ik had gisteren wel een discussie met iemand die vond dat alle 60+ maar geïsoleerd moesten worden totdat ze allemaal ingeënt waren. Toen ik aangaf dat de risicogroep toch echt wel groter was, kregen we een discussie over gezonde levensstijl. De link met mensen met kanker of bijvoorbeeld astma kreeg hij toch niet gelegd. Ik vind dat nog steeds zo bizar, dat je echt denkt dat alleen de oude mensen er dood aangaan of ziek van worden. Heel naïef en lekker egoïstisch ook.
Het is ook moeilijk... je zou bijvoorbeeld prima een feest met duizenden mensen onder de 30 jaar kunnen geven. De kans dat ze ernstig ziek worden is klein, en als mensen onder de 30 dat risico willen nemen, moeten ze dat zelf kunnen beslissen. Als ze dan daarna 10 dagen in quarantaine gaan! Maarja, te veel deelnemers aan zo'n feest zullen dat niet willen of kunnen, waarmee zulke mogelijkheden gelijk vervallen.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  woensdag 20 januari 2021 @ 11:27:07 #266
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_197524968
Het is echt zo, ik had in oktober tietgedoe, werd een spoedoperatie, en het was enkele dagen voor de pleuris weer uit brak in de ziekenhuizen, dus wat dat betreft had ik nog mazzel. De nazorg is echter uitgebleven door het hele corona gedoe, of de geplande afspraken eind februari door gaan is nog maar de vraag. Nu denk ik zelf dan maar zo dat als het echt belangrijk was dat ik het dan wel al geweten had, maar goed, wie weet of dat wel zo is nu?
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_197524975
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 11:14 schreef Clubsoda het volgende:
En als het dan toch wel gaat over solidariteit met zwakkeren:
[..]

prachtig! Precies dat!
  woensdag 20 januari 2021 @ 11:30:21 #268
472506 Nanukerst
Beter bekend als L-E.
pi_197525024
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 11:14 schreef Clubsoda het volgende:
En als het dan toch wel gaat over solidariteit met zwakkeren:
[..]

Hoewel ik dit een prachtige column vind, ben ik inmiddels ook van mening dat we nu heel selectief zijn in wie we 'de zwakkeren' noemen. Ik vind mentale gezondheid een groot goed, en daar wordt compleet aan voorbij gegaan in het hele 'solidair zijn met de zwakkeren'.
pi_197525026
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 11:18 schreef SaskiaR het volgende:

[..]

Dat snap ik, maar ik had gehoopt dat we inmiddels betere manieren zouden hebben om dit te voorkomen dan nog meer lockdowns met nog meer maatregelen. Daarbij creëren de lockdowns heel veel nieuwe 'zwakkeren' - mensen die te lang niet behandeld zijn voor ziekten, mensen met psychische klachten, mishandelde kinderen, kinderen met leerachterstanden, ondernemers die failliet zijn, werklozen enz. Uiteindelijk gaat dat heel veel extra (gezonde) levensjaren kosten. Naar mijn mening is de schade van de lockdowns nog altijd groter dan van Covid zelf.

En inderdaad, je weet zelf nooit wanneer je een 'zwakkere' bent of wordt, dat is zeker waar.
Ja, dat is ook zo. Ik ken veel van die verhalen vanuit mijn werk en het is niet makkelijk (ik las net dit: https://nos.nl/artikel/23(...)et-ic-personeel.html ;) Zo voel ik me overigens niet hoor, maar dat terzijde). Ik weet of niet of dit de oplossing is en ik zie ook absoluut de nadelen. Maar ik vind dat we ook een beetje afmoeten van het idee dat we dit doen om een select groepje verwende babyboomers te beschermen (ik chargeer) en discussie zoals @exode schetst. Mijns inziens is het primaire doel dat acute zorg beschikbaar blijft voor covid én non-covid. Maar misschien is dat ook wel mijn eigen bubble, ik krijg dagelijks mails over de bezettingscijfers en hoe daarop weer beleid gemaakt wordt.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_197525044
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 11:30 schreef Nanukerst het volgende:

[..]

Hoewel ik dit een prachtige column vind, ben ik inmiddels ook van mening dat we nu heel selectief zijn in wie we 'de zwakkeren' noemen. Ik vind mentale gezondheid een groot goed, en daar wordt compleet aan voorbij gegaan in het hele 'solidair zijn met de zwakkeren'.
Ja, ben ik met je eens :Y Ligt misschien ook niet zo binnen de belevingswereld van politici en wetenschappers ;) Misschien moet er maar een psychiater of psycholoog of orthopedagoog in het OMT.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
  woensdag 20 januari 2021 @ 11:33:43 #271
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_197525077
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 11:30 schreef Clubsoda het volgende:

[..]

Ja, dat is ook zo. Ik ken veel van die verhalen vanuit mijn dagelijks werk en het is niet makkelijk (ik las net dit: https://nos.nl/artikel/23(...)et-ic-personeel.html ;) Zo voel ik me overigens niet hoor, maar dat terzijde). Ik weet of niet of dit de oplossing is en ik zie ook absoluut de nadelen. Maar ik vind dat we ook een beetje afmoeten van het idee dat we dit doen om een select groepje verwende babyboomers te beschermen (ik chargeer) en discussie zoals @:exode schetst. Mijns inziens is het primaire doel dat acute zorg beschikbaar blijft voor covid én non-covid. Maar misschien is dat ook wel mijn eigen bubble, ik krijg dagelijks mails over de bezettingscijfers en hoe daarop weer beleid gemaakt wordt.
Ja, het is net wat je dagelijkse leven is... voor mij vooral oververmoeide ouders van kleine kinderen die gezeur hebben met werk :P
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  woensdag 20 januari 2021 @ 11:34:36 #272
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_197525102
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 11:31 schreef Clubsoda het volgende:

[..]

Ja, ben ik met je eens :Y Ligt misschien ook niet zo binnen de belevingswereld van politici en wetenschappers ;) Misschien moet er maar een psychiater of psycholoog of orthopedagoog in het OMT.
En een paar gedragswetenschappers die kunnen vertellen of al die maatregelen wel haalbaar en effectief zijn, en zo ja hoe mensen ertoe gebracht kunnen worden om ze te volgen.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie woensdag 20 januari 2021 @ 11:34:38 #273
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_197525103
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 10:54 schreef oh-oh het volgende:

[..]

Es ff kijken!
Toevallig de hydrofielbox ontvangen.
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_197525188
De gevolgen voor mentale gezondheid zijn waarschijnlijk veel moeilijker in cijfers uit te drukken. Het lijkt mij een heel moeilijke afweging.
pi_197525201
En zelf heb ik ook geen oplossing.

Wij hebben het goed, werk, een huis, kinderen die het goed doen etc etc. Ik ken iemand die op het museumplein was en nee daar ben ik het absoluut niet mee eens. Maar zij is wel haar bedrijf kwijt, 0 inkomen, haar vriend zijn restaurant staat na tientallen jaren op omvallen.
Dat zit je heel anders in de wedstrijd lijkt mij. Die denkt solidair? Hallo ik kan dadelijk niet eens meer een boterham kopen.

Zij vindt echt dat je alle risicogroepen moet isoleren, als ze dat willen. Dat het je eigen keuze moet zijn. Nee, ik kan daar niet mee leven, maar zo denken steeds meer mensen. Die noemen we snel egoïstisch maar we zien niet at die er aan onderdoor gaan, letterlijk en figuurlijk.

Ik maakte pas de vergelijking met Trump stemmers tegen een vriendin. Je kan die 70 miljoen mensen die op hem hebben gestemd achterlijk noemen en negeren of je kan naar ze luisteren. Waarom hebben ze op hem gestemd? Er zijn er genoeg met onzinnige redenen maar ook genoeg die wel degelijk argumenten hebben.

Waarom houden veel mensen zich niet aan de maatregelen? Waarom stonden er zoveel mensen op het Museumplein? Waarom geloven mensen die griezelige Willem Engel?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')