Kippenoesters zijn de stukjes vlees aan beide zijden van de rug van de kip die uit een holte van het karkas gepeuterd moeten worden en ook wel als sot l’y laisse – de gek laat ze zitten – worden aangeduid. In restaurant Vossius serveerde Robert Kranenborg ooit een memorabel voorgerecht waarin de kippenoesters geglaceerd waren met vloeibaar gemaakte foie gras, anno nu maakt Rogier van Dam in Lastage iets heel lekkers met dit ‘vergeten vlees’. Kippenoesters zou je kunnen rangschikken onder de ‘incourante delen’ waarvoor geldt dat de gek ze inderdaad weggooit, zoals de tong van de kabeljauw, het oor van het varken, de lever van de mul.quote:Op donderdag 14 januari 2021 16:21 schreef Kanaroe het volgende:
Hoi, ik ben dol op hele gebraden kip!
Wat bedoel je met "Ben je een gek die de 'oesters' laat zitten?"
Ja, ik noem dat 'het muisje' van de kip, het lekkerste stukje.quote:Op donderdag 14 januari 2021 16:27 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Kippenoesters zijn de stukjes vlees aan beide zijden van de rug van de kip die uit een holte van het karkas gepeuterd moeten worden en ook wel als sot l’y laisse – de gek laat ze zitten – worden aangeduid. In restaurant Vossius serveerde Robert Kranenborg ooit een memorabel voorgerecht waarin de kippenoesters geglaceerd waren met vloeibaar gemaakte foie gras, anno nu maakt Rogier van Dam in Lastage iets heel lekkers met dit ‘vergeten vlees’. Kippenoesters zou je kunnen rangschikken onder de ‘incourante delen’ waarvoor geldt dat de gek ze inderdaad weggooit, zoals de tong van de kabeljauw, het oor van het varken, de lever van de mul.
Zijn dat die vieze korrelige grauwe stukjes die je tussen de botten weg kan pulken?quote:Op donderdag 14 januari 2021 16:27 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Kippenoesters zijn de stukjes vlees aan beide zijden van de rug van de kip die uit een holte van het karkas gepeuterd moeten worden en ook wel als sot l’y laisse – de gek laat ze zitten – worden aangeduid. In restaurant Vossius serveerde Robert Kranenborg ooit een memorabel voorgerecht waarin de kippenoesters geglaceerd waren met vloeibaar gemaakte foie gras, anno nu maakt Rogier van Dam in Lastage iets heel lekkers met dit ‘vergeten vlees’. Kippenoesters zou je kunnen rangschikken onder de ‘incourante delen’ waarvoor geldt dat de gek ze inderdaad weggooit, zoals de tong van de kabeljauw, het oor van het varken, de lever van de mul.
Weet ik niet. Hier in de Randstad hebben we winkelketen 'Kippie', en die hebben best lekkere kip, maar het is soms toch wat droog. Als ik zelf kip aanbraad in de braadpan en daarna in de oven stop, is het toch echt sappiger. Alleen heb ik de perfecte kruidenmix nog niet gevonden.quote:Op donderdag 14 januari 2021 18:03 schreef Fer het volgende:
Gegrild van een kraampje. Tegen die 6¤ kun je zelf amper beter grillen.
Ook buiten de Randstad hoor.quote:Op donderdag 14 januari 2021 19:54 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Weet ik niet. Hier in de Randstad hebben we winkelketen 'Kippie', en die hebben best lekkere kip, maar het is soms toch wat droog. Als ik zelf kip aanbraad in de braadpan en daarna in de oven stop, is het toch echt sappiger. Alleen heb ik de perfecte kruidenmix nog niet gevonden.
Oh echt? Ja wij in de Randstad denken soms dat de wereld ophoudt daarbuitenquote:
Die je zegmaar hebt bovenaan de binnenkant van de poot/dij? Ik heb me dus altijd afgevraagd wat dat isquote:Op donderdag 14 januari 2021 17:49 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Zijn dat die vieze korrelige grauwe stukjes die je tussen de botten weg kan pulken?
Weet niet precies waar ze zitten, maar ik kan ze altijd tussen de botten vandaan peuteren. Lijken wel ingewanden oid. Fijn dat ik niet de enige ben die zich afvraagt wat het is.quote:Op vrijdag 15 januari 2021 08:59 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Die je zegmaar hebt bovenaan de binnenkant van de poot/dij? Ik heb me dus altijd afgevraagd wat dat is
Dat laatste geloof ik direct. Het mengsel van olie en het gesmolten kippevet zal wel op de aardappeltjes druipen. Dat smaakt heerlijk.quote:Op vrijdag 15 januari 2021 10:44 schreef JohnnyKnoxville het volgende:
Laatst toevallig twee keer gemaakt. Beide keren in bakblik in de oven. Recept van Jamie Oliver. 45 min op borst, daarna roodschilaardappelen in partjes eromheen en 45 min op rug.
Kip ingesmeerd met peper, zout en olijfolie. Eerste keer gevuld met citroen en tijm. Tweede keer met sinaasappel.
Met citroen was lekkerder, maar ook iets droger.
Waren beiden hele kippen van Picnic.
Met name de aardappelen worden gruwelijk lekker bij de kip in het bakblik. .
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |