abonnement Unibet Coolblue
pi_197422104
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 10:56 schreef eragon2890 het volgende:

[..]

De huidige routekaart kan niet volstaan, omdat daar letterlijk geen niveau 0/einde crisis in bestaat, al zijn er 0 besmettingen.

En als die 70-80% gevaccineerd is gaat beter die 1.5m en andere beperkingen eraf. Ik deal nu al bijna een jaar met deze levende hel. Ik ben nu al woest dat puur door efficient beleid in Taiwan in November ze alweer anime conventies hadden zoals wij in 2019, wat ik nou juist zo mis. Ze hebben daar, en China, en nieuw Zeeland, em nog een paar, 0 corona, 0 corona doden, en daardoor ook weer gewoon hun hele vrijheid. Danceclubs, volle stadions en restaurants, festivals, cons, alles.

Dat vaccin moet dat hier terugbrengen. Het wordt letterlijk als argument gebruikt voor jongeren, met experts die letterlijk in het ad zeggen "waarom zou ik me als jongere eigenlijk laten vaccineren?" "Simpel, als 70% gevaccineerd is kunnen de maatregelen weg en we terug naar normaal".

Wat denk je dat er gebeurt als die magische 70% bereikt wordt en dat blijkt dan niet te kunnen? Hoe denk je dat de bevolking, de jongeren, de ondernemers in festivalsector etc (!) dan reageren, zeker daar ze ondertussen ongetwijfeld nog steeds op de nos, nu, rtlnieuws, cnn etc wekelijks zien dat het oude normaal in China, Taiwan, etc tegen die tijd al weer een jaar terug is rn dus weten dat daar wel alles kan en mag weer en het onder controle is?

Wel, iig voor mezelf: als dat gebeurt is de maat vol, ga ik alleen nog maar geld sparen, en zo snel mogelijk emigreren naar Taiwan of China en daar weer lekker van mn oude leven en hobbies genieten. 25% van mn opleiding zit nu al in shenzhen om die reden, en ik garandeer je dat dat heel snel dan tegen de 100% wordt. Alles wat jong is en ziet dat het normale leuke leven daar wel terug is zal vluchten als ze ook maar enigzins kunnen. Ook maar enigzins kunnen betekent in de praktijk dat alles vertrekt wat een economisch belangrijke opleiding heeft en dus alle betas verdwijnen en andere vakken die de toekomst hebben en de genderstudies studenten achterblijven.

Dat is een. Daarnaast voorspel ik een gigantische toename van het aantal mensen die concludeert dat we het dan toch maar gewoon los moeten laten. Denk niet iig dat veel mensen voor eeuwig met de 1.5m door willen gaan.

Totale chaos, volkswoede, en braindrain dus.

Dus voor de toekomst van het land hoop ik dat alle experts gelijk krijgen en de 1.5m eraf kan als we die 70-80% halen.

En anders ga ik sparen sparen sparen en jobhunten in Taiwan Taiwan shenzhen en zie in 2023 de puinhopen wel vanaf daar lachend terwijl ik gezellig lol sta tr hebben op een con in mn nieuwe cosplay.
Ik begrijp je sentiment.
Of China er helemaal van af is valt te bezien, hele steden gaan alweer in lockdown. En daar kun je geen tegenspraak tegen de overheid hebben. Europa moet wel een enorme hel worden wil het huidige China een aantrekkelijk alternatief worden.
Taiwan doet het beter, maar voor beide landen geldt wel een heel streng quarantaine beleid. Je zit daardoor bijna opgesloten in eigen land.
Ik weet zelf niet of dat wel zo aantrekkelijk is.
Dat de routekaart het einde van de crisis bevat klopt, maar dat hoeft in feite ook niet. Op het moment dat het virus beheersbaar is kunnen we ook besluiten dat de crisis voorbij is. Daar is geen routekaart voor nodig. Die schept alleen maar valse hoop.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')