abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_197418212
Dat is cringe.
Als je mij ziet posten ben ik verdwaald in het verleden of mis ik jullie
pi_197422923
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 18:23 schreef Chia het volgende:
Ik kan me in een relatie echt niet vinden in de schipmetafoor hoor. In mijn relatie komen we aangaande zaken die er echt toe doen gewoon nader tot elkaar en hoeven er überhaupt geen knopen doorgehakt te worden die leiden tot iets wat één van de twee eigenlijk niet ziet zitten, maar wat diegene wel degelijk aangaat.
Same. Mijn relatie is geen schip en er zijn eigenlijk geen knopen.
pi_197423152
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 15:52 schreef Fugue het volgende:
Ja top, al zal ik de ongevraagde dickpics enorm gaan missen
Kill yourself... Come on and do us all a favor!!
  vrijdag 15 januari 2021 @ 20:35:14 #129
151979 LalalaHippie
Don't worry be Hippie
pi_197432720
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:00 schreef -marz- het volgende:
Wat een overtrokken reactie over die gordijnen enzo.

Ik snap dat je je iets niet kan voorstellen maar volgens mij fantaseer je er nu dingen bij die meer over jezelf zeggen dan over de relatie in kwestie. Als je interesse hebt kan je ook een vraag stellen zonder direct allerlei insinuaties te doen toch, waar komt dat vandaan?
[..]

Want knopen doorhakken doe je alleen als de ander het oneens is?

Als je ergens werkt hak je ook knopen door misschien, is dat dan omdat de rest het er niet mee eens is wat je beslist? Volgens mij kan het prima dat iedereen het globaal met elkaar eens is en dat jij de knoop doorhakt. Ik denk ook eigenlijk eerder dat het in Amee's relatie zo is, ipv dat we haar moeten redden uit de greep van een vrouwenonderdrukker.

Ik kan ook prima zelfstandig beslissingen nemen. Maar ik vind het prima als mijn vriend zonder mijn inbreng een weekendje weg regelt, of in een klusproject bepaalde keuzes maakt, zelfs als het in mijn huis is, of beslist wanneer hij vrij neemt, of beslist wat we eten vanavond.

Nou woon ik niet samen maar ook toen ik samenwoonde had ik echt nooit discussie. Ik kon best ergens voor gaan liggen maar was gewoon niet nodig, hij kent mij en ik ken hem dus we zorgen voor elkaar. Dat betekent dus ook dat hij een beslissing kan nemen in belang van ons beiden en daarin de leiding neemt.

Dit heeft niets met onderdanig te maken. Onderdanig is niet automatisch een gevolg van leiding ontvangen. Of voel je je ook onderdanig als je de salsa danst met een man? Voel je je onderdanig op je werk als je een leidinggevende hebt?

Ik snap dan weer niets van "om en om krijgt de één gelijk, dan weer de ander" wat geschreven werd. Als dat "de blauwdruk voor relaties" moet zijn, het klinkt voor mij meer als een zakelijke overeenkomst.

Natuurlijk prima als iedereen hier verschillend in staat, ieder doet wat hem/haar goeddunkt neem ik aan.
Dit
Mijn vriend is een nog grotere twijfelkont dan ik en vind het fijn als ik knopen doorhak. Da's geen onderdanigheid maar meer karakter.

Leidinggeven is sowieso een vak apart en wat betreft dansen gaan we er misschien wel in de toekomst naartoe dat er ook eens een vrouw leidinggeeft als ze een betere danser is dan de man... :P

Ik ben overigens wel voor wat meer hoffelijkheid in onze samenleving, zonder dat geslacht een rol speelt... Ietsje minder ikke ikke zou ons goed doen.
"There is only one good, knowledge, and one evil, ignorance. " - Socrates
"Envy is the ulcer of the soul." - Socrates
"Wie met beide benen op de grond staat, komt niet ver" - Loesje
pi_197501583
Ik snap ook wel dat het etiquette tegenwoordig minder gehanteerd wordt. Mannen en vrouwen worden steeds meer als gelijke behandeld en dat brengt maatschappelijke veranderingen mee zoals dat vrouwen dan ook dezelfde plichten krijgen als mannen.

Vroeger hadden vrouwen veel minder rechten en was het de taak van de man om voor haar te zorgen.

"jij wilt met haar trouwen en je leuter in haar steken. Bewijs maar dat jij de juiste persoon voor haar bent".
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_197502395
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 10:52 schreef HSG het volgende:
Ik snap ook wel dat het etiquette tegenwoordig minder gehanteerd wordt. Mannen en vrouwen worden steeds meer als gelijke behandeld en dat brengt maatschappelijke veranderingen mee zoals dat vrouwen dan ook dezelfde plichten krijgen als mannen.

Vroeger hadden vrouwen veel minder rechten en was het de taak van de man om voor haar te zorgen.

"jij wilt met haar trouwen en je leuter in haar steken. Bewijs maar dat jij de juiste persoon voor haar bent".
Nee, alleen de voordelen, niet de nadelen, aldus 99% van de feministen.
  KLB - Beste discussievoerder 2020 dinsdag 19 januari 2021 @ 11:41:48 #132
481686 Chia
pi_197502479
Amee had het over beslissingen nemen op basis van twee meningen, waarbij er dus wel sprake is van een oneens zijn en dat aan de hand daarvan een eindbeslissing genomen moet worden (#95). Dat is dus niet het eigenlijk gewoon eens zijn en dat één van de twee als eerste dat uitspreekt.

Sowieso is de betekenis van een knoop doorhakken het nemen van belangrijke beslissingen / een beslissing forceren / een beslissing nemen in een lastige situatie. Alledaagse beslissingen zelfstandig kunnen nemen en onafhankelijk van elkaar gemeenschappelijke beslissingen maken valt mi dus niet onder knopen doorhakken. Als dat al knopen doorhakken is in de ogen van sommigen snap ik bepaalde statements wel wat beter. _O- Alleen nog altijd niet waarom daar per se één kapitein voor nodig zou zijn zoals Amee stelde (ook in #95).
Ik weet wel CDA is Christenunie
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')