abonnement Unibet Coolblue
pi_197440124
https://www.telegraaf.nl/(...)ebeurd-is-vastgelegd

Ik kan dit artikel niet lezen maar zal alles op camera staan?
pi_197441309
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 09:48 schreef vrouwtje-theelepel het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)ebeurd-is-vastgelegd

Ik kan dit artikel niet lezen maar zal alles op camera staan?
quote:
Volgens deze omwonende moet bekend zijn wat er precies is gebeurd. „Want op dat industrieterrein ernaast hangen echt overal camera’s”, zegt ze stellig. „Geloof mij, alles wat daar is gebeurd, is vastgelegd.
  Spellchecker zaterdag 16 januari 2021 @ 12:30:50 #123
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_197442745
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:15 schreef Zipportal het volgende:

[..]


[..]

quote:
beweert ze stellig
Ik ben benieuwd of dat zo is.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 12:49:59 #124
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_197443084
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:15 schreef Zipportal het volgende:
Volgens deze omwonende moet bekend zijn
DAN ZAL HET WEL ZO ZIJN!!!11!!!!
  zaterdag 16 januari 2021 @ 12:51:05 #125
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_197443110
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 12:30 schreef maily het volgende:

[..]

[..]

Ik ben benieuwd of dat zo is.
Het zal wel niet. Er is geen zinnige reden om een bewakingscamera die kant op te richten.
Op donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
pi_197446332
Er zullen misschien camerabeelden zijn van ergens op de aanrijd route naar die plek waardoor politie kan zien of Lotte bijvoorbeeld zelf erheen is gefietst. Met gezelschap of niet.
Of dat er alleen een auto of bestelwagen erheen is gereden.
Daaruit kunnen ze veel afleiden.
pi_197450698
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 12:51 schreef Domnivoor het volgende:

[..]

Het zal wel niet. Er is geen zinnige reden om een bewakingscamera die kant op te richten.
Waarom niet er staat overal camera's. Het is geen luxe om je spullen te bewaken
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  Spellchecker zaterdag 16 januari 2021 @ 19:32:28 #128
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_197451048
Laten we hopen dat evt. camerabeelden bijdragen aan het oplossen van dit misdrijf.
pi_197484714
quote:
Politie vraagt in 'zaak Lotte' bewakingsbeelden omliggende bedrijven op; meerdere meldingen na getuigenoproep

Het rechercheteam, dat de dood van de 14-jarige Lotte uit Almelo onderzoekt, heeft de beelden opgevraagd van bewakingscamera's van meerdere bedrijven op industrieterrein Het Wendelgoor. Lotte's lichaam werd gevonden aan de rand van dit bedrijventerrein. De kans dat het misdrijf bij toeval op film is vastgelegd, is overigens klein. Uitgerekend het bedrijf, waar Lotte zo ongeveer in de 'achtertuin' werd aangetroffen en van waaruit er zicht is op de vermoedelijke plaats delict, heeft namelijk geen cameratoezicht.

De politie heeft gisteren een wagen, voorzien van een matrixbord, neergezet in de buurt van de plek waar Lotte een week eerder werd gevonden. Daarbij werd een ieder, die die zondag op deze plek was geweest, opgeroepen zich te melden.

Volgens politiewoordvoerster Chantal Westerhoff hebben zich na de oproep meerdere mensen gemeld. "Daar zijn we erg blij mee. Ook mensen die niets hebben gezien, kunnen in onderzoeken als deze namelijk een waardevolle getuige voor ons zijn. Onder meer om zo goed zicht te krijgen op het tijdsbeeld van die middag."

Beelden opgevraagd
Het rechercheteam, dat de codenaam Bateleur 21 draagt, heeft de afgelopen week bij diverse omliggende bedrijven de beveiligingsbeelden opgevraagd. Chantal Westerhoff bevestigt dit desgevraagd. Ze wil echter niet ingaan op de vraag of er mogelijk verdachte situaties zijn gefilmd.

Wel wil ze kwijt dat bewakingsbeelden sowieso ook een belangrijke rol spelen in grootschalige rechercheonderzoeken. "Al is het alleen al voor het opstellen van een tijdlijn."

Tot op minuut nauwkeurig
Zo'n tijdlijn vormde destijds ook een belangrijk bewijsmiddel tijdens het strafproces rond de viervoudige moord in Enschede. Het rechercheteam Litouwen kon in die zaak aan de hand van beveiligingsbeelden - afkomstig van onder meer bedrijven en omwonenden - een goede reconstructie maken van de route die de vader en zijn twee zonen, die in deze zaak tot levenslang werden veroordeeld, hadden gereden.

Via de beveiligingsbeelden kon tot op de minuut nauwkeurig worden vastgesteld waar de drie zich bevonden en dat ze rond het tijdstip van de moord in de buurt waren van de growshop, de plek waar de vier slachtoffers in november 2018 werden doodgeschoten.

Beelden afgestaan
De ondernemers van bedrijven op industrieterrein Het Wendelgoor in Almelo hebben afgelopen week meteen de beveiligingsbeelden afgestaan toen de politie daarom verzocht. "Of er wat op te zien is, zou ik niet weten", zegt de eigenaar van een groot sanitairbedrijf. "We hebben de beelden meegegeven zonder dat we die zelf hebben gezien."

Zicht op vindplek
De vermoedelijke plaats delict ligt op steenworp afstand van een grote woninginrichter. Vanaf dit bedrijfsperceel is er zicht op de plek, waar Lottes lichaam later in een sloot werd aangetroffen.

"Wij hebben alleen geen bewakingscamera's", zegt een woordvoerder van dit bedrijf. "Onze naaste buurman heeft die apparatuur wel, maar van daaruit is de plek waar Lotte is gevonden al niet meer zichtbaar."

Voorarrest
In deze zaak worden een 43-jarige vader uit Almelo en zijn twee zonen van 15 en 17 jaar vastgehouden. Beide zonen worden verdacht van 'betrokkenheid bij de dood van Lotte', zoals bleek tijdens de voorgeleiding afgelopen donderdag. Daarbij werd het voorarrest met twee weken verlengd

De vader wordt een minder zware rol in het misdrijf toegedicht dan zijn zoons. Hij wordt vooral vastgehouden voor nader onderzoek.
https://www.rtvoost.nl/ni(...)en-na-getuigenoproep
pi_197503888
quote:
Lotte (14) voor herdenkingsbijeenkomst nog één keer naar school gebracht

Klasgenoten van Lotte (14) uit Almelo nemen woensdagmiddag afscheid van hun medescholier, die vorig weekeinde door een misdrijf om het leven kwam. De school is er - in samenspraak met de familie van Lotte en de GGD - in geslaagd een ‘coronaproof’ herdenkingsbijeenkomst te organiseren. Daartoe zal de kist met het lichaam van Lotte naar school worden overgebracht, waarna klasgenoten en docenten afscheid van haar kunnen nemen.

Ook burgemeester Arjen Gerritsen zal erbij zijn op school.

De opleiding van Lotte, het Zone.college in haar woonplaats Almelo, was meteen na haar dood al van plan een bijeenkomst te organiseren, maar COVID-19 maakte dat extra lastig. “In samenspraak met de GGD, maar ook de gemeente en politie is besloten tot deze aanpak”, aldus Jeroen Baardemans, woordvoerder namens de familie.

'Waardige herdenking'
De bijeenkomst is vooral bedoeld voor leerlingen van 2G1, de klas van Lotte. Maar ook enkele andere naaste vriendjes en vriendinnetjes van Lotte zullen erbij zijn. “Het zal in totaal om hooguit enkele tientallen personen gaan”, aldus woordvoerder Baardemans. “Vanwege corona kan de bijeenkomst namelijk alleen op uitnodiging worden bijgewoond.”

De familie is volgens Baardemans opgelucht dat het ondanks corona toch is gelukt een bijeenkomst te organiseren, waarbij Lotte op waardige wijze kan worden herdacht. “Vooral ook omdat de school een belangrijke rol in haar leven speelde", zegt Baardemans.

Condoleance
Vanavond is er bij het Uitvaarthuis Twente in Almelo eerst nog een condoleancebijeenkomst. Hiervoor worden mensen opgeroepen om zich - vanwege corona - in verschillende groepen op verschillende tijdstippen te melden. Daarbij zijn groepen op basis van het alfabet ingedeeld.

Na afloop van de herdenkingsbijeenkomst van woensdagmiddag op school zal het lichaam van Lotte worden overgebracht naar het crematorium. “Vanwege corona kunnen daar sowieso al niet veel mensen bij zijn, maar los daarvan vindt de crematieplechtigheid in alle beslotenheid plaats. De familie heeft vooral behoefte aan rust en privacy”, aldus zegsman Baardemans.

Herdenkingshoekje
Los van de bijeenkomst van woensdagmiddag heeft de school sinds vorige week een speciaal herdenkingshoekje ingericht voor Lotte. Daar brandt een kaarsje bij haar foto en ligt er een condoleanceboek, waarin scholieren een persoonlijke boodschap kwijt kunnen. Daar wordt volop gebruik van gemaakt.

Vader en zonen vast
Lotte's lichaam werd vorige week zondagmiddag gevonden in een sloot aan de rand van industrieterrein Het Wendelgoor in Almelo. Ze bleek door een misdrijf om het leven gebracht.
In het onderzoek naar haar dood worden een vader en zijn twee minderjarige zonen van 15 en 17 jaar vastgehouden. Hun voorarrest is eind vorige week met veertien dagen verlengd.

https://www.rtvoost.nl/ni(...)naar-school-gebracht
Mooi dat er toch nog iets te regelen viel voor klasgenoten en vriendjes en vriendinnetjes. Zelf op jongere leeftijd twee keer een klasgenootje verloren (eerst basisschool, daarna middelbare) en dit is echt ongelofelijk belangrijk.
pi_197580694
Waardevolle getuige heeft zich gemeld volgens het AD.
Alius aliud dicit
pi_197580713
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 21:40 schreef Mrmime het volgende:
Waardevolle getuige heeft zich gemeld volgens het AD.
Dat was de bestuurder van die blauwe Mercedes die daar stond. Die heeft zich gemeld.
  Spellchecker zaterdag 23 januari 2021 @ 08:05:35 #133
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_197585549
'Waardevolle' getuige meldt zich in zaak omgekomen Lotte
quote:
Een mogelijk waardevolle getuige voor het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Lotte uit Almelo heeft zich vrijdag gemeld bij de politie. De politie deed eerder op de dag een oproep aan onder anderen de twee inzittenden van een blauwe Mercedes om contact op te nemen, waarna de bestuurder zich meldde.
De Mercedes stond op zondagmiddag 10 januari omstreeks 16.20 uur bij de spoorbrug over het Twenthekanaal geparkeerd. Dat is dicht bij de plek waar de 14-jarige Lotte in een sloot lag langs industrieterrein Het Wendelgoor.
De politie zoekt verder ook mensen die die middag met de trein hebben gereisd van Almelo naar Wierden in Twente. Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de dood van het meisje weet dat „op cruciale momenten” treinen van spoorwegbedrijven Keolis of NS langzaam hebben gereden langs het industrieterrein waar het meisje dood werd gevonden. Reizigers en personeel van die bedrijven wordt gevraagd om zich te melden.

Tussen 14.30 en 17.15 uur zou iemand vanuit de trein iets gezien kunnen hebben. De politie hangt ook posters met verzoeken om informatie op in de treinen.

Roeiers
Het rechercheteam zoekt ook naar drie mensen die op de bewuste zondagmiddag in een roeiboot over het kanaal hebben gevaren. Er zijn volgens een woordvoerster verschillende tips binnengekomen over die roeiboot.

Een man uit Almelo en zijn twee minderjarige zoons zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het meisje. Over de doodsoorzaak wil de politie alleen kwijt dat er sprake is van een misdrijf. Over de relatie tussen het meisje en de drie verdachten is nog niets bekend.
pi_197593265
Wat zou een mercedes op die afgelegen plek te zoeken hebben gehad?
pi_197593933
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 17:40 schreef RapaNui het volgende:
Wat zou een mercedes op die afgelegen plek te zoeken hebben gehad?
Een kanta was een ander verhaal?
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_197594022
Dat die vader ook nog steeds vastzit is toch ook wel een teken dat zijn betrokkenheid verder gaat dan bemoeienis achteraf. Of zie ik dat verkeerd?

quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 17:40 schreef RapaNui het volgende:
Wat zou een mercedes op die afgelegen plek te zoeken hebben gehad?
Beetje chillen op zondagmiddag?
pi_197594369
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 18:44 schreef TargaFlorio het volgende:
Dat die vader ook nog steeds vastzit is toch ook wel een teken dat zijn betrokkenheid verder gaat dan bemoeienis achteraf. Of zie ik dat verkeerd?
[..]

Beetje chillen op zondagmiddag?
Vissen.
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_197594484
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 17:40 schreef RapaNui het volgende:
Wat zou een mercedes op die afgelegen plek te zoeken hebben gehad?
Vissen, wandelen, boten spotten, seksen, fotografie. Genoeg te bedenken.
  zaterdag 23 januari 2021 @ 19:18:11 #139
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_197594567
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 16:47 schreef freako het volgende:
Naar verluidt een uit de hand gelopen ruzie. Dit artikel van RTV Oost is wel informatief:

https://www.rtvoost.nl/ni(...)-Lotte-14-uit-Almelo
Ook apart dat vader elders ingeschreven stond...
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Spellchecker zaterdag 23 januari 2021 @ 19:19:05 #140
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_197594585
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 19:18 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ook apart dat vader elders ingeschreven stond...
Ja bij zijn broer in Wierden. Op diens naam stond ook de bus ...
pi_197595855
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 19:18 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ook apart dat vader elders ingeschreven stond...
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 19:19 schreef maily het volgende:

[..]

Ja bij zijn broer in Wierden. Op diens naam stond ook de bus ...
Raar inderdaad.

In het verleden financiële problemen gehad en op deze manier bedrijven/instanties om te tuin leiden?
pi_197596193
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 19:14 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Vissen, wandelen, boten spotten, seksen, fotografie. Genoeg te bedenken.
Ja, ok, maar wie rijdt er nou met een dure mercedes off the road door de modder?
pi_197597223
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 20:35 schreef RapaNui het volgende:

[..]

Ja, ok, maar wie rijdt er nou met een dure mercedes off the road door de modder?
Een Mercedes hoeft toch niet duur te zijn?
pi_197611573
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 21:11 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Een Mercedes hoeft toch niet duur te zijn?
Misschien niet, ik weet het niet.
We moeten maar afwachten wat er voor meer info over het misdrijf komt.
pi_197613359
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 20:35 schreef RapaNui het volgende:

[..]

Ja, ok, maar wie rijdt er nou met een dure mercedes off the road door de modder?
kan toch een G-klasse zijn
  Spellchecker zondag 24 januari 2021 @ 17:23:56 #146
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_197613610
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 20:35 schreef RapaNui het volgende:

[..]

Ja, ok, maar wie rijdt er nou met een dure mercedes off the road door de modder?
Kan ook gewoon een oldtimer zijn ... of een geïmporteerde.
  Spellchecker maandag 25 januari 2021 @ 18:03:30 #147
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_197635346
Drie getuigen hebben zich gemeld; een spoorwegmedewerker en twee roeiers.
pi_197635373
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 20:35 schreef RapaNui het volgende:

[..]

Ja, ok, maar wie rijdt er nou met een dure mercedes off the road door de modder?
Maar goed dat jij niet bij de politie zit :')
I wanna go back with a club and attack
I wanna take to my guns and break you
pi_197668507
twitter


OM vordert gevangenhouding voor moord/doodslag op 14-jarige meisje

quote:
Het Openbaar Ministerie Oost Nederland verdenkt een vader en twee minderjarige zoons van het om het leven brengen van een 14-jarig meisje uit Almelo. Vandaag vordert het OM bij de raadkamer van de rechtbank in Almelo de gevangenhouding van de drie verdachten voor moord, dan wel doodslag.

Ook is het verhullen van het stoffelijk overschot aan alle verdachten ten laste gelegd. In dit stadium van het onderzoek is er volgens het OM nog voldoende reden om alle verdachten in voorlopige hechtenis te houden voor de moord dan wel doodslag op het 14-jarige meisje. Het onderzoek is nog in volle gang. De rechtbank in Almelo zal de beslissing van de raadkamer bekend maken.

https://www.om.nl/actueel(...)g-op-14-jarig-meisje
  woensdag 27 januari 2021 @ 14:15:16 #150
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_197668527
Wat een helden zeg. :{
Wie dit leest is een lezer van dit
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')