abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_197347545
Toen ik 13 jaar was besloot ik dat het tijd was om geld te verdienen. Ik wilde een Sony Walkman kopen en met alleen mijn zakgeld als inkomstenbron zou het nog jaren duren eer ik zo'n prachtig apparaat zou kunnen bezitten.

Ik heb als kind een lichte vorm van polio opgelopen, dus reed ik rond op een driewielfiets. Ik dacht: een krantenwijk zou wel iets voor mij zijn. Dus toog ik met mijn driewieler naar het distributiepunt in Hengelo en toen ze mij daar zagen moest men lachen. Waar dacht ik wel dat ik mee bezig was? In mijn naïviteit begreep ik niet waarom ik geen krantenwijk zou kunnen nemen. Was de fiets niet goed genoeg? Ik zei dat ik een wijk wilde, en de coördinator zei nuchter: "de krantentas past niet achterop, de wielen staan in de weg. Helaas, knul!"

Ik droop teleurgesteld af en vertelde mijn vader over de afwijzing. Vader zag de teleurstelling en nam me mee naar buiten. Hij keek een paar minuten naar mijn fiets en had een aha-moment! Hij haalde een Grolsch-bierkrat en plaatste deze tussen de achterwielen van mijn fiets.

Het idee was dat mijn vader de bagagedrager zou demonteren en daarvoor in de plaats de bierkrat zou installeren. Alle plastic tussenpunten zaagde hij weg en zo ontstond er een mooie, lege krat. Zoals de gladde boodschappenkratten van nu, zeg maar. Nu konden alle kranten keurig in het kratje worden uitgelijnd. Er was helemaal geen tas meer nodig!

Gewapend met een goed humeur en een lege bierkrat tussen de achterwielen fietste ik terug naar het distributiepunt. Daar zag de coördinator de blik in mijn ogen en hij wist wel: deze jongen moet ik een krantenwijk geven. Het werd de Volkskrant!

Ik stond elke dag vroeg op, rond vijf uur, en reed met een goedgevulde krantenbak naar diverse adressen in een welgestelde wijk. Daar had je blijkbaar veel lezers van de Volkskrant. In het begin was het moeilijk navigeren, maar na verloop van tijd werd ik erg handig in het besturen van een volgeladen driewieler. De huisbewoners keken me in de eerste paar weken aan met een blik die het midden hield tussen boosheid en mededogen.

Er kwamen klachten. Geen klachten over mijn bezorgservice, maar klachten over de werkgever. Hoe haalden ze het in hun hoofd om een gehandicapt kind zo te misbruiken voor geldelijk gewin? De mensen gingen er van uit dat ik werd uitgebaat door een gierige werkgever, niet wetende dat ik gewoon een Sony Walkman wilde kopen. Dat was het hogere doel!

Na verloop van tijd raakte ik aan de praat met 'mijn' krantenlezers en vooral met oud en nieuw was het feest. Dan belde ik aan om de bewoners een gelukkig nieuwjaar te wensen en dan stelden ze mij vragen over mijn handicap, over school. En waarom ik dit werk toch deed? Ik vertelde dan dat ik wilde sparen om een Walkman te kopen en ook om een nieuw kostuum voor mijn vader te kopen, want hij had er geen geld voor.

Ik haalde honderden guldens op tijdens de feestdagen en weet nog goed: toen ik mijn zakken voor de eerste keer leegde op de eettafel thuis, keek mijn vader me zó trots aan. Hij wist: met die jongen komt het wel goed. Ik kocht een Sony Walkman en draaide eindeloos muziek van de jaren '80 tijdens het uitdelen van de kranten. Mijn vader kreeg van mij een kostuum.

Helaas is hij er niet meer. Op 56-jarige leeftijd begaven zijn longen het omdat hij jarenlang in slechte arbeidsomstandigheden gewerkt heeft, vol met fijnstof en plastic walmen. Zo ging dat met gastarbeiders, ze werden geworven om hun fysieke kracht, niet om hun kennis van de Nederlandse Arbowetgeving.

En nu wil Geert Wilders de samenleving weer eens de-islamiseren. De hoofddoek weren uit het straatbeeld en alles wat met migranten, asielzoekers en vooral moslims te maken heeft, buiten de wet plaatsen. Iedereen die niet de gedroomde witte kenmerken heeft moet weg uit Nederland.

Het antwoord op die wens is simpel: dat gaan 'we' dus niet doen. Een nieuwe generatie Nederlanders staat op, met dank aan de gastarbeiders, en dat is de toekomst die Geert Wilders en de zijnen nooit zullen kunnen tegenhouden.

https://volzin.nu/een-nie(...)IVPXB6gX3n1eTJy8JnxM
pi_197347592
quote:
Iedereen die niet de gedroomde witte kenmerken heeft moet weg uit Nederland.
Klinkt als bullshit. Wilders heeft dit nooit gezegd.
  maandag 11 januari 2021 @ 18:30:27 #3
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_197347634
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 18:28 schreef Sapstengel het volgende:

[..]

Klinkt als bullshit. Wilders heeft dit nooit gezegd.
Ik zou nog even het gepresenteerde programma lezen. Dat is namelijk wel wat hij bedoelt.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_197347739
Mooi verhaal maar geen clue wat het met Wilders of moslims te maken heeft.
Gott strafe das treulose Italien!
pi_197347745
quote:
1s.gif Op maandag 11 januari 2021 18:25 schreef Gibraltar70 het volgende:
Er kwamen klachten. Geen klachten over mijn bezorgservice, maar klachten over de werkgever. Hoe haalden ze het in hun hoofd om een gehandicapt kind zo te misbruiken voor geldelijk gewin? De mensen gingen er van uit dat ik werd uitgebaat door een gierige werkgever,
Die reactie zou ik niet verwachten van Volkskrantlezers in de jaren tachtig. Idealisten met beide benen op de grond waren dat meestal.
  maandag 11 januari 2021 @ 18:39:31 #6
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_197347782
Wat is de link met Geert Wilders in dit verhaal?
Praat over de hel en je komt er.
  maandag 11 januari 2021 @ 18:39:48 #7
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_197347787
En nu TS?
pi_197347941
Twee kleuters waren aan het schommelen. Een plezier dat ze hadden. Het was vakantie, dus konden ze de hele dag lekker spelen.

Piet stak zijn buurman bruut dood.
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
pi_197347983
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 18:36 schreef LXIV het volgende:
Mooi verhaal maar geen clue wat het met Wilders of moslims te maken heeft.
Stel je voor dat nieuws van de kranten zouden koppen: "PVV wil ministerie remigratie en ontjoodsen".

Ik heb heb in LexisNexis gezocht hoe het kop in Reformatorisch Dagblad over een foute orthodoxe Jood zou zijn.

70 jaar terug werden stelselmatig de Joden geintimideerd, uitgesloten en vermoord. Daar hebben we dus niets van geleerd en gaan opnieuw hetzelfde traject in met Moslims in dit land. Zoals Rabbijn Lody Van de Kamp het heel mooi heeft verwoord: "Als ik de term 'joods-christelijke samenleving' hoor, dan voel ik mij als Jood gebruikt om moslims uit te sluiten."
pi_197348059
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 18:30 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Ik zou nog even het gepresenteerde programma lezen. Dat is namelijk wel wat hij bedoelt.
Precies, het gaat om puur racisme maar om dat te rechtvaardigen worden allerlei trivialiteiten zoals terreuraanslagen, straatintimidatie, besnijdenis, inteelt, criminaliteit, onthoofdingen, potenrammen, misogynie en geloofsdwang er an de haren bijgesleept.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 11 januari 2021 @ 18:54:55 #11
385265 datismijnmening
FOK!500 Kwaliteitsuser
pi_197348108
Ah we gaan weer op de "Wilders is een racist tour" :O
Never in the field of human conflict was so much owed by so many to so few.
-Winston Churchill
  maandag 11 januari 2021 @ 19:03:50 #12
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_197348295
quote:
1s.gif Op maandag 11 januari 2021 18:49 schreef Gibraltar70 het volgende:

[..]

Stel je voor dat nieuws van de kranten zouden koppen: "PVV wil ministerie remigratie en ontjoodsen".

Ik heb heb in LexisNexis gezocht hoe het kop in Reformatorisch Dagblad over een foute orthodoxe Jood zou zijn.

70 jaar terug werden stelselmatig de Joden geintimideerd, uitgesloten en vermoord. Daar hebben we dus niets van geleerd en gaan opnieuw hetzelfde traject in met Moslims in dit land. Zoals Rabbijn Lody Van de Kamp het heel mooi heeft verwoord: "Als ik de term 'joods-christelijke samenleving' hoor, dan voel ik mij als Jood gebruikt om moslims uit te sluiten."
Joden waren 70 jaar terug niet bezig met het onthoofden van mensen op straat. Tevens waren ze niet jankerig van alles aan het afdwingen, van verplicht kosjer eten in werkkantines tot luidsprekers op de synagoge. Ook verregaande lichaamsbedekking waardoor men niet eens meer het gelaat van mensen op straat kon zien, kwam eigenlijk niet voor. Eveneens probeerden ze niet via de politiek af te dwingen dat er over hun profeten geen kwaad woord gezegd mocht worden.

Die vergelijking met de Joden gaat aldus niet op.
Omnibus in omnibus.
pi_197348308
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 18:54 schreef datismijnmening het volgende:
Ah we gaan weer op de "Wilders is een racist tour" :O
Nee hoor, totaal geen interesse in.

De retoriek van de PVV is zo diepgeworteld dat grootste overheidsinstellingen als bijv. de Belastingdienst mensen met een immigrantenachtergrond keihard benadelen en terroriseren. Makelaars die aan hun klanten de optie geven: 'Wilt u mensen met een immigranten-achtergrond als buren? Nee, prima! Gaan we regelen!', onderwijsinstellingen en sportclubs die een immigrantenquotum volgen: 'In een klas van 20 leerlingen vind ik maximaal 3 van 'hun' wel voldoende hoor', krantenkoppen die het volgende koppen als de veroordeelde Geert W. weer een flutprogramma, de wereld inslingert, vol met haat en racisme: 'Wilders wil 140 km/u rijden en meer geld naar de zorg'.

Dit zorgt voor ontwrichting in de samenleving, vijandigheid en uiteindelijk ten nadele van het welzijn in dit land. Ik maak zorgen om deze ontwikkelingen en niet om wat een trekpop de wereld in roept vanuit zijn bunker.
  Mod / KLB - Beste baggeraar 2020 maandag 11 januari 2021 @ 19:05:28 #14
451823 crew  Plompzakker
#FREE Samuel24
pi_197348340
Traantje weggepinkt hoor
Deze user is best OK als je hem normaal aanspreekt via DM.
  maandag 11 januari 2021 @ 19:07:10 #15
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_197348383
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 19:04 schreef Gibraltar70 het volgende:

[..]

Nee hoor, totaal geen interesse in.

De retoriek van de PVV is zo diepgeworteld dat grootste overheidsinstellingen als bijv. de Belastingdienst mensen met een immigrantenachtergrond keihard benadelen en terroriseren. Makelaars die aan hun klanten de optie geven: 'Wilt u mensen met een immigranten-achtergrond als buren? Nee, prima! Gaan we regelen!', onderwijsinstellingen en sportclubs die een immigrantenquotum volgen: 'In een klas van 20 leerlingen vind ik maximaal 3 van 'hun' wel voldoende hoor', krantenkoppen die het volgende koppen als de veroordeelde Geert W. weer een flutprogramma, de wereld inslingert, vol met haat en racisme: 'Wilders wil 140 km/u rijden en meer geld naar de zorg'.

Dit zorgt voor ontwrichting in de samenleving, vijandigheid en uiteindelijk ten nadele van het welzijn in dit land. Ik maak zorgen om deze ontwikkelingen en niet om wat een trekpop de wereld in roept vanuit zijn bunker.
Ik maak me meer zorgen over de intens dunne huid van zeer veel geloofsgenoten, en de daarbij kennelijk eveneens aanwezige korte lontjes.

Sorry hoor, maar dat beeld van die docent en z'n hoofd op straat gaat nog even niet weg.
Omnibus in omnibus.
pi_197348413
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 19:03 schreef EttovanBelgie het volgende:
Joden waren 70 jaar terug niet bezig met het onthoofden van mensen op straat.
Graag een verwijzing naar een dergelijk geval in Nederland.

Dit is dus wat mij zorgen baart, dat men door al die krantenkoppen (voornamelijk de Telegraaf, maar hun rol in 1945 is ook bekend) en gebral van gekkies, het idee krijgt dat wij in Nederland elkaar aan het onthoofden zijn. In Nederland is één geval van terrorisme bekend en dat heeft plaatsgevonden in Enschede, namelijk dat er brandbommen bij een moskee naar binnen zijn gegooid.
  maandag 11 januari 2021 @ 19:08:53 #17
385265 datismijnmening
FOK!500 Kwaliteitsuser
pi_197348427
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 19:04 schreef Gibraltar70 het volgende:

[..]

Nee hoor, totaal geen interesse in.

De retoriek van de PVV is zo diepgeworteld dat grootste overheidsinstellingen als bijv. de Belastingdienst mensen met een immigrantenachtergrond keihard benadelen en terroriseren. Makelaars die aan hun klanten de optie geven: 'Wilt u mensen met een immigranten-achtergrond als buren? Nee, prima! Gaan we regelen!', onderwijsinstellingen en sportclubs die een immigrantenquotum volgen: 'In een klas van 20 leerlingen vind ik maximaal 3 van 'hun' wel voldoende hoor', krantenkoppen die het volgende koppen als de veroordeelde Geert W. weer een flutprogramma, de wereld inslingert, vol met haat en racisme: 'Wilders wil 140 km/u rijden en meer geld naar de zorg'.

Dit zorgt voor ontwrichting in de samenleving, vijandigheid en uiteindelijk ten nadele van het welzijn in dit land. Ik maak zorgen om deze ontwikkelingen en niet om wat een trekpop de wereld in roept vanuit zijn bunker.
Je zo bijna gaan denken dat de PVV al tien jaar in de regering zit en niet de VVD :')
Never in the field of human conflict was so much owed by so many to so few.
-Winston Churchill
  maandag 11 januari 2021 @ 19:09:19 #18
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_197348440
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 19:08 schreef Gibraltar70 het volgende:

[..]

Graag een verwijzing naar een dergelijk geval in Nederland.

Dit is dus wat mij zorgen baart, dat men door al die krantenkoppen (voornamelijk de Telegraaf, maar hun rol in 1945 is ook bekend) en gebral van gekkies, het idee krijgt dat wij in Nederland elkaar aan het onthoofden zijn. In Nederland is één geval van terrorisme bekend en dat heeft plaatsgevonden in Enschede, namelijk dat er brandbommen bij een moskee naar binnen zijn gegooid.
Theo van Gogh is gewoon van z'n fiets gevallen of zo?

Die eeuwige beveiliging van Wilders is omdat het eigenlijk een autist is die geen mensen te dichtbij wil hebben?
Omnibus in omnibus.
  maandag 11 januari 2021 @ 19:09:38 #19
385265 datismijnmening
FOK!500 Kwaliteitsuser
pi_197348445
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 19:08 schreef Gibraltar70 het volgende:

[..]

Graag een verwijzing naar een dergelijk geval in Nederland.

Dit is dus wat mij zorgen baart, dat men door al die krantenkoppen (voornamelijk de Telegraaf, maar hun rol in 1945 is ook bekend) en gebral van gekkies, het idee krijgt dat wij in Nederland elkaar aan het onthoofden zijn. In Nederland is één geval van terrorisme bekend en dat heeft plaatsgevonden in Enschede, namelijk dat er brandbommen bij een moskee naar binnen zijn gegooid.
Theo van Gogh alweer vergeten? :')
Never in the field of human conflict was so much owed by so many to so few.
-Winston Churchill
  maandag 11 januari 2021 @ 19:10:17 #20
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_197348462
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 18:36 schreef LXIV het volgende:
Mooi verhaal maar geen clue wat het met Wilders of moslims te maken heeft.
Deus ex machina.
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.
pi_197348506
Mooi verhaal. Doet mij denken aan reclames met pindakaas.
Bescherm de natuur en teken de petitie https://beweging.groenlinks.nl/natuur
pi_197348525
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 19:07 schreef EttovanBelgie het volgende:
Sorry hoor, maar dat beeld van die docent en z'n hoofd op straat gaat nog even niet weg.
Frankrijk is in de ban van rechtspopulisme. Die glijden steeds verder weg, waar we als Nederland niets mee te maken moeten hebben. Daar worden kansarme mensen weggestopt in banlieues en constant uitgesloten, waardoor extremisme en radicalisering ontstaat. In zo een gehucht ontstaan dan Breivieks, Tarrants en Aboulakhs.
  maandag 11 januari 2021 @ 19:13:34 #23
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_197348546
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 19:12 schreef Gibraltar70 het volgende:

[..]

Frankrijk is in de ban van rechtspopulisme. Die glijden steeds verder weg, waar we als Nederland niets mee te maken moeten hebben. Daar worden kansarme mensen weggestopt in banlieues en constant uitgesloten, waardoor extremisme en radicalisering ontstaat. In zo een gehucht ontstaan dan Breivieks, Tarrants en Aboulakhs.
... en weer geen woord over de docent in kwestie. Nee, het is allemaal vooral weer de schuld van iets anders. Alle behalve de Islam.
Omnibus in omnibus.
pi_197348583
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 19:09 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Theo van Gogh is gewoon van z'n fiets gevallen of zo?

Die eeuwige beveiliging van Wilders is omdat het eigenlijk een autist is die geen mensen te dichtbij wil hebben?
Het geval met Fortuyn dan? Zijn alle blanken nu ook terroristen?

Inzien dat dit om enkelingen gaan die gestoord zijn. Als je de daden van alle moordenaars gaat linken aan achtergrond of geloof sinds het jaar 0, dan kom jij er slechter uit dan ik (als Moslim).
pi_197348592
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2021 19:10 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Deus ex machina.
Staat op mijn pet.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')