abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Beste/leukste mod 2022 vrijdag 26 februari 2021 @ 21:17:47 #101
319979 Fok-it
All is well
pi_198224375
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2021 10:00 schreef Fugue het volgende:
De donkerste nacht - gereserveerd
Lichtstadkroniek - gereserveerd
Wolfzomer - gereserveerd

De andere boeken zijn nog beschikbaar!
Boek is nog niet binnen. Wanneer is het verstuurd?
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
pi_198224411
quote:
11s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 21:17 schreef Fok-it het volgende:

[..]

Boek is nog niet binnen. Wanneer is het verstuurd?
Deze komt eind april pas uit dus voorlopig wordt die nog niet verstuurd ;)
  Beste/leukste mod 2022 vrijdag 26 februari 2021 @ 21:20:53 #103
319979 Fok-it
All is well
pi_198224439
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 21:19 schreef Fugue het volgende:

[..]

Deze komt eind april pas uit dus voorlopig wordt die nog niet verstuurd ;)
Oh :D my bad
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
pi_198623255
Over vijf jaar - Rebecca Serle



quote:
Een liefdesverhaal zoals je nog niet eerder hebt gelezen

Advocate Dannie Kohan durft wel te voorspellen hoe haar leven er over vijf jaar uit zal zien. Ze heeft net een succesvol sollicitatiegesprek gehad voor haar droombaan en diezelfde dag vraagt haar vriend haar ten huwelijk. Ze valt ’s avonds dan ook volkomen gelukkig in slaap. Maar die nacht droomt ze dat ze wakker wordt in een ander appartement, met een andere ring om haar vinger en naast een compleet andere man. De televisie staat aan en ze ziet de datum. Het is dezelfde nacht, 15 december, maar dan in 2025. Vijf jaar later. Het is maar een droom, denkt Dannie, en ze doet haar best om hem te vergeten. Totdat ze vierenhalf jaar later de nieuwe vriend van haar beste vriendin ontmoet. Het is de man uit haar droom, ze weet het zeker. Over vijf jaar is een liefdesverhaal, boordevol geluk en hartzeer. Maar het is zeker niet een liefdesverhaal zoals je dat denkt te kennen.


[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 21-03-2021 19:07:16 ]
pi_198623270
De wonderlijke wereld van televisie - Martin Mulder



quote:
In De wonderlijke wereld van de televisie vertelt Martin Mulder over zijn ervaringen als cameraman en regisseur bij de Nederlandse televisie. Mulder ging met veel plezier en overgave op stap met coryfeeën als Pieter Storms, Gert-Jan Dröge, Willem Ruis en Harry Vermeegen, maar had soms wel zijn handen vol aan hen. Hij schrijft over de tijd dat geld nauwelijks een rol speelde in Hilversum en over het gedrag, ook van hemzelf, dat dit tot gevolg had. (‘Schaam ik mij hierover? Nou vooruit, een héél klein beetje.’) Hij vertelt over zijn avontuur met Mart Smeets in Texas, met wie hij op bezoek ging bij een veelbelovende jonge wielrenner, en over een tocht langs alle eilanden van de Nederlandse Antillen met de ‘oud-internationals’; het schoolreisje-team van iconische voetballers zoals Sjaak Swart, Johnny Rep en de gebroeders Van de Kerkhof. (‘Hoewel het vriendschappelijke potjes waren, gingen René en Willy er vanaf de allereerste wedstrijd ouderwets letterlijk en figuurlijk met gestrekt been in.’) Mulder reisde veelvuldig de wereld over met bekende presentatoren en verslaggevers. Tijdens al deze buitenlandse tripjes, maar ook op locaties in eigen land, waren er uiteraard de nodige verwikkelingen, incidenten en hilarische situaties. Verhalen die inmiddels verteld kunnen worden...


[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 21-03-2021 19:08:09 ]
pi_198623289
Chinatown - Ronelda S. Kamfer



quote:
Ronelda S. Kamfer, wier poëzie Antjie Krog bestempelde als 'het beste en meest opwindende wat in de afgelopen jaren in Zuid-Afrika is verschenen', is in haar vierde bundel Chinatown genadeloos direct en overtuigend. Bij vlagen woedend, sterk feministisch maar ook met veel (inktzwarte) humor schrijft Kamfer over een geschiedenis van complexe familieverhoudingen en hoe je een dochter opvoedt in het Zuid-Afrika van nu. Op betrokken, uitdagende en toch ook vaak luchtige wijze confronteert zij haar lezers met de realiteit van marginalisering, armoede en geweld - niet van buitenaf bekeken maar beschreven van binnenuit en vanuit eigen ervaring. Haar activistische inslag spat vanaf het eerste gedicht van de pagina af, maar Chinatown bevat ook juist intieme gedichten over liefde, familie en ouderschap. Dit alles resulteert in Kamfers meest uitgesproken bundel tot nu toe.
Alfred Schaffer - dichter, vertaler en docent aan Stellenbosch University in Kaapstad - tekende voor een indrukwekkende Nederlandse vertaling.


[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 21-03-2021 19:08:42 ]
pi_198623357
Pittige shit - Nicole van den Broek



quote:
Ik lap de wetten van de schrijverswereld meerdere keren aan mijn laars en neem je mee op avontuur. Diverse taboes worden bespreekbaar gemaakt en ik dompel je onder in de wereld van contrasten met verschillende façades. Ieder huisje heeft zijn kruisje en ook achter mijn eeuwige glimlach schuilt een donker geheim. Je komt in het epicentrum der ellende.

Het is écht pittige shit en werkelijk álle registers gaan open. Niets of niemand wordt gespaard en ik laat een totaal andere kant van mezelf zien. Ik ga emotionele grenzen over en ik hoop een positieve inspiratie te zijn voor veel mensen. Dit project is een zielentocht geweest, een (z)ware bevalling en een openbaring van mijn leven in al z'n facetten. Het waren vaak pleisters, die ik van een wond moest trekken en wederom moest herbeleven. Dit was zeer zeker niet altijd makkelijk, maar wel noodzakelijk voor het gehele verhaal en de uiteindelijke boodschap.

Wie écht alles gaat lezen en het tot het einde kan volhouden? Die zal beloond worden met een oprecht inzicht in mijn keuken en krijgt een voyeuristisch gevoel bij het lezen van al mijn diepe geheimen. Alle remmen gaan los en iedereen zal zich kunnen vereenzelvigen met een van de hoofdpersonages in het verhaal of zich kunnen herkennen in een van de vele karakters.

Achter de hoge muren stormde het vaak bij mij. Je krijgt een privé blik in mijn leven gedurende mijn vele rondreizen, een eerlijk kijkje achter de schermen en dat alles terwijl ik me staande probeer te houden tussen het geweld van thema's als depressie, zelfmoord, donornieren, blindheid, ALS, kanker, cyberpesten, literatuur, porno, reizen en vriendschap. Als je alles van tevoren weet, is rijk worden niet moeilijk. Mijn boodschap ontrafelt zich gedurende het lezen. Hoe verder je in het boek komt? Des te meer inzichten je zelf in het leven krijgt.

Ik ga er met gestrekt been in en het zal behoorlijk heftig, leerzaam, verdrietig maar bovenal positief zijn. Lezen is een zintuiglijk feestje en het oog wil ook wat. Daarom zitten er meerdere verborgen verrassingen in het boek en ik daag iedereen uit dit openhartige verhaal met me mee te beleven. Ik geef me volledig bloot en laat iedereen de andere kant van mijn medaille zien. Ik hield mezelf gevangen, maar ben nu vrij. Je zal zien: het gras is écht niet groener bij de buren…


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 21-03-2021 19:11:00 ]
pi_198655460
Ik zou ‘Over vijf jaar’ wel willen voorzien van een recensie.
pi_198680836
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 maart 2021 19:56 schreef Meridiaan het volgende:
Ik zou ‘Over vijf jaar’ wel willen voorzien van een recensie.
Die is al voorzien van een recensent. Je mag mij gewoon DM'en als je iets voorbij ziet komen, gaat sneller :)
pi_198680842
Nog open staan:

De wonderlijke wereld van televisie - Martin Mulder
Chinatown - Ronelda S. Kamfer
Pittige shit - Nicole van den Broek
pi_198822561
Lieve recensenten, een aantal van jullie heeft zijn/haar boek inmiddels al even in huis. Willen jullie ajb je recensie naar mij sturen per PM?

De uitgeverijen sturen hun boeken gratis op maar verwachten hiervoor wel een recensie en het is natuurlijk wel zo netjes binnen enkele weken een online te zetten.
Geen recensies = in de toekomst geen samenwerking meer en dat zou toch zonde zijn!
pi_198850819
Nog open ter recensie: Pittige shit - Nicole van den Broek
pi_199083603
Elena Ferrante - Toevallige bedenksels



quote:
Een jaar lang schreef Elena Ferrante iedere week een column in de Engelse krant The Guardian. Die columns waren ietwat afwijkend van de rest. Ze schreef niet over onderwerpen die ze zelf had gekozen, maar over een thema dat de redactie haar opgaf. En omdat ze er maar korte tijd voor had, moest ze de bedachtzaamheid en zorgvuldigheid waarmee ze haar romans componeert, laten varen en vertrouwen op haar intuïtie.

Dat leverde intieme, heel persoonlijke stukken op, die hier gebundeld zijn. Over haar eerste liefde. Haar politieke passiviteit en haar bezorgdheid over de democratie. Haar kinderdagboeken. Haar liefde voor taal en voor het Italiaans. Haar sterke overtuiging dat een vrouwelijke regisseur haar boeken vrijelijk kan verfilmen en een man niet.

In deze 51 stukken, van prachtige illustraties voorzien door Andrea Ucini, schrijft Elena Ferrante over haar relatie met de wereld, en nodigt ons als het ware uit om de onze met andere ogen te bekijken


[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 20-04-2021 14:37:41 ]
pi_199083631
Alexandra Andrews - Wie is Maud Dixon?



quote:
Florence Darrow heeft een slechtbetaalde baan bij een uitgeverij, en droomt ervan ooit een bestseller te schrijven. Toevalligerwijs krijgt ze de kans om de assistent te worden van de wereldberoemde en geheimzinnige schrijver Maud Dixon.
Voor Florence is dit een droom die uitkomt. Eenmaal aan het werk ontdekt ze dat Maud Dixon een pseudoniem is van Helen Wilcox, een jonge vrouw tegen wie ze al snel opkijkt. Florence is vereerd als Helen haar vraagt om samen naar Marokko te reizen voor de research van haar nieuwe boek.
De eerste dagen in Marokko zijn betoverend, en Florence kan haar geluk niet op. Maar dan wordt ze wakker in het ziekenhuis. De artsen noemen haar Helen Wilcox en zeggen dat ze een auto-ongeluk heeft gehad. Florence kan zich er niets van herinneren, en Helen lijkt volledig van de aardbodem verdwenen. Florence twijfelt heel even, maar maakt dan een keuze. Ze besluit om het leven van Helen Wilcox over te nemen, en daarmee ook haar wereldberoemde pseudoniem Maud Dixon…


[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 20-04-2021 14:40:06 ]
pi_199083641
Philippe Claudel - Een Duitse fantasie Gereserveerd



quote:
Een Duitse soldaat strompelt door een bos, gekleed in lompen en tot op het bot verkleumd. Wanneer hij licht ziet branden in een gebouw denkt hij hulp gevonden te hebben. Vele jaren later stuit een joodse jongen, die zijn hele familie tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft verloren, tijdens een boswandeling op het dode lichaam van een verbrande soldaat. Elders wordt een ogenschijnlijk vreedzame oudere man in een hospice zeer slecht behandeld door een barse jonge vrouw. Maar wie van hen is het wreedst?

Op ingenieuze wijze verbindt Philippe Claudel deze verhaallijnen en construeert zo een fabel over de condition humaine. Wie is slachtoffer, wie is dader? Deze intrigerende roman biedt de lezer de kans om zelf een antwoord op deze belangwekkende vraag te formuleren.
Philippe Claudel (Dombasle-sur-Meurthe, 1962) schrijft romans, verhalen en scenario's en is lid van de prestigieuze Académie Goncourt. De roman Grijze zielen betekende zijn doorbraak naar het grote publiek. Het verslag van Brodeck werd genomineerd voor de Prix Goncourt en bekroond met de Prix Goncourt des lycéens. Zijn recentste roman is Archipel van de hond.


[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 20-04-2021 16:37:47 ]
pi_199083661
Emma Brodie - Janie Q. Gereserveerd



quote:
1969: Iedereen kijkt uit naar het jaarlijkse folkfestival en vooral naar het optreden van de beroemde zanger Jesse Reid. Wanneer hij crasht met zijn motor krijgt onverwacht de lokale band Harpoon het hoofdpodium. Zangeres Jane Quinn betovert het publiek met haar stem.
Wanneer Jesse weer beter is vraagt hij Harpoon als zijn voorprogramma mee op tour. Hij gelooft in Jane, moedigt haar aan haar eigen teksten te schrijven en al snel ontstaat er een bijzondere romance tussen de twee. Ondertussen worstelt Jesse echter met een heroïneverslaving. En ook Jane heeft een geheim. Terwijl ze dag en nacht koortsachtig werkt aan haar weldra legendarische debuutalbum, dreigt hun liefde uiteen te vallen.

Janie Q is een bruisend portret van de muziekscene in de vroege jaren zeventig, en van een vrouwelijke pionier in een door mannen gedomineerde muziekindustrie.


[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 21-04-2021 13:22:24 ]
pi_199083671
Elsa Morante - Het eiland van Arturo

quote:
In een oude villa op het Italiaanse eiland Procida woont een jongen met zijn vader. Arturo gaat niet naar school en brengt zijn dagen door in de wilde, weelderige natuur van het eiland. 's Avonds leest hij boeken over grote ontdekkingsreizen en het mysterieuze Oosten uit de bibliotheek van zijn vader Gerace. Die is zijn grote voorbeeld: groot, blond, onverschrokken - zoals de helden uit Arturo's boeken, die geheel hun eigen weg gaan.

De grote afwezige in huis is de moeder van Arturo, die in het kraambed overleed en nu als een heilige wordt vereerd door haar zoon. Er is geen vrouw ter wereld die bij haar in de buurt kan komen en zowel Arturo als zijn vader ontbreekt het aan enige interesse in en respect voor vrouwen.

Maar dan op een dag keert zijn vader terug op het eiland met een jonge vrouw, met wie hij net blijkt te zijn getrouwd. Ze is maar twee jaar ouder dan Arturo en staat als brave gelovige uit de grote stad voor alles wat hij verafschuwt. Langzaam maar zeker wordt de paradijselijke microkosmos waarin Arturo leeft doorgeprikt.
pi_199083680
Erika Robuck - De onzichtbare vrouw



quote:
Op zoek naar avontuur reist de Amerikaanse Virginia Hall begin jaren 40 af naar Europa. Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt woont ze in Parijs. Ze besluit te vechten voor haar tweede thuis en wordt gerekruteerd door de SEO, de Special Operations, die zich bezighoudt met het spioneren en saboteren van de nazi’s. Virginia blijkt een briljante spion. Maar dan maakt ze één verkeerde inschatting – met dodelijke gevolgen. Elke dag wordt ze gekweld door het verraad dat haar eerste operatie heeft doen mislukken en ze wil er alles aan doen om de dappere mensen die daarbij omkwamen te wreken. Ze is vastbesloten haar nieuwe missie te doen slagen. Vooral als ze ontdekt wat – en wie – ze echt beschermt.


[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 20-04-2021 14:43:27 ]
pi_199083691
John Preston - The Dig



quote:
In de zomer van 1939 besluit de rijke weduwe Mrs Edith Pretty om de vreemde heuvels nabij haar landhuis in Suffolk te laten onderzoeken in de hoop dat er misschien een oeroude schat begraven ligt. Een lokale amateur-archeoloog begint met de opgraving en het duurt niet lang voordat hij iets ontdekt, het blijkt een van de belangrijkste archeologische ontdekkingen van heel Engeland. Terwijl in het hele land angstvallig voorbereidingen worden getroffen voor de naderende oorlog tegen nazi-Duitsland ontstaat er rond de opgraving Sutton Hoo een intense strijd tussen archeologen om de grootste Angelsaksische schat ooitontdekt bloot te leggen. Steeds meer mensen raken betrokken bij de opgraving, en jaloezie, ambitie en liefde bepalen de koers van een lange zomer aan de kust van de Noordzee.
The Dig (De opgraving) is een aangrijpend meesterwerk over een ogenschijnlijk kleine gebeurtenis met verrassend veel verborgen lagen. Het verschijnt voor het eerst in Nederlandse vertaling.


[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 20-04-2021 14:45:36 ]
pi_199083696
Alex Schulman - De overlevenden Gereserveerd



quote:
Drie broers keren terug naar het vakantiehuis bij het meer waar twintig jaar eerder een ongeluk heeft plaatsgevonden dat hun leven voor altijd heeft veranderd. Ze hebben de as van hun overleden moeder mee om uit te strooien. Dat het hun moeders wens was om niet naast het graf van hun vader uitgestrooid te worden, ontdekken ze pas de avond voor de crematie via een brief die de broers in haar appartement vinden.
Benjamin bestuurt de auto, Pierre zit naast hem en Nils zit op de achterbank. Het is een reis naar hun verleden, naar een tijd waarin ze als jongens door hun ouders volledig aan hun lot werden over gelaten. Nu zijn ze jongemannen, uit elkaar gegroeid, maar nog altijd verbonden door een gedeelde geschiedenis van strijd om de aandacht van hun vader, en om de onvoorspelbare liefde van hun moeder. Door haar dood raakt alles in een stroom versnelling en de spanning tussen de broers loopt op. Welke tragedie heeft zich destijds precies afgespeeld?


[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 20-04-2021 15:46:28 ]
pi_199083709
Benjamin Meyers - De onderstroom Gereserveerd



quote:
Engeland, kort na de Tweede Wereldoorlog. De zestienjarige Robert Appleyard verlaat het mijnstadje waar hij woont, op zoek naar werk en avontuur. Als hij bij de oostkust aankomt, ontmoet hij Dulcie Piper. Dulcie is drie keer zo oud als hij en woont met haar herdershond Butler in een gammel huisje. Ze is een ongewone, zeer onafhankelijke, slimme en eloquente dame, die houdt van drank, lekker eten en harde grappen.
Robert werkt in de tuin en Dulcie kookt voor hem. Terwijl Robert voor het eerst proeft van gebakken kreeft en poëzie, ontstaat er een onverwachte vriendschap die hun leven voorgoed zal veranderen.

Deze historische, zintuiglijke roman viert het leven, de vriendschap en het schitterende landschap van Noord-Engeland


[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 06-05-2021 12:44:49 ]
pi_199083720
Antonio Scurati - M. De man van voorzienigheid



quote:
M. De man van de voorzienigheid, het tweede deel van Antonio Scurati’s wervelende reeks over Benito Mussolini, start in 1925. Mussolini heeft net een ernstig ziekbed achter de rug en zijn regime maakte een zware crisis door, na de moord op de socialistische leider Giacomo Matteotti. De moord is gepleegd door fascistische knokploegen en Mussolini neemt, na eerdere ontkenning, de verantwoordelijkheid op zich alsof het een verdienste is. Niet veel later laat hij zich uitroepen tot Duce, dictator van Italië.

In de jaren die volgen breidt de macht van Mussolini zich steeds krachtiger uit. Door zijn indrukwekkende vermenging van feit en fictie laat Scurati de lezer ervaren hoe het is om in het centrum van de macht te zitten. Aanstekelijk en psychologisch treffend beschrijft hij de periode van 1925 tot 1932, de eerste jaren van Mussolini als Duce.

Historisch raak en angstaanjagend actueel. Maar bovenal een overweldigend literair avontuur.


[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 20-04-2021 14:48:20 ]
pi_199083742
Arto Paasilinna - De huilende molenaar Gereserveerd



quote:
Er is een nieuwe bewoner in het dorp, de boomlange Huttunen. Hij heeft zijn intrek genomen in een verwaarloosde graanmolen, die hij zowaar weer aan de praat weet te krijgen. De molenaar wordt met argwaan bekeken, en vooral beluisterd, want hij blijkt de onweerstaanbare drang te hebben om ’s nachts luidkeels te huilen als een wolf. Hoelang gaat het goed tussen deze bijzondere man en de op rust en regelmaat gerichte dorpsbewoners?

De huilende molenaar is een van de hoogtepunten in Paasilinna's oeuvre en werd opgevoerd als toneelstuk en twee keer verfilmd


[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 29-04-2021 17:58:09 ]
pi_199083771
Bovenstaande boeken kunnen worden aangevraagd voor een recensie.

Je krijgt het boek na akkoord gratis thuisgestuurd. Houd er rekening mee dat wij en de uitgeverij wel binnen 4 weken een recensie van het boek verwachten!
Recensenten die al eerder een recensie hebben geplaatst of users die zich al eerder hebben gemeld voor een (ander) boek krijgen voorrang. :)
  Beste/leukste mod 2022 dinsdag 20 april 2021 @ 15:28:25 #125
319979 Fok-it
All is well
pi_199084611
Jantje wat een boeken. Straks even lezen
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
pi_199084770
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 15:28 schreef Fok-it het volgende:
Jantje wat een boeken. Straks even lezen
Schrijf meteen een recensie als je klaar bent.
  Beste/leukste mod 2022 dinsdag 20 april 2021 @ 15:40:45 #127
319979 Fok-it
All is well
pi_199084784
Lastig lastig, hoop potentiele pareltjes.

Doe de Overlevenden maar
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
pi_199084798
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 15:40 schreef Fok-it het volgende:
Lastig lastig, hoop potentiele pareltjes.

Doe de Overlevenden maar
Ook jij weet hoe het werkt. Even titel + je gegevens dm’en, die bewaar ik nml niet
  Beste/leukste mod 2022 dinsdag 20 april 2021 @ 15:42:23 #129
319979 Fok-it
All is well
pi_199084811
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 april 2021 15:41 schreef Fugue het volgende:

[..]

Ook jij weet hoe het werkt. Even titel + je gegevens dm’en, die bewaar ik nml niet
Dacht dat je mijn adres in je dagboek had opgeschreven
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
pi_199097533
Elena Ferrante - Toevallige bedenksels
Alexandra Andrews - Wie is Maud Dixon?
Elsa Morante - Het eiland van Arturo
Erika Robuck - De onzichtbare vrouw
John Preston - The Dig
Antonio Scurati - M. De man van voorzienigheid

Staan nog open voor recensie

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 08-05-2021 18:51:19 ]
pi_199208389
Emma Stonex - De Lichtwachters Gereserveerd



quote:
Cornwall, oudejaarsavond 1972: een boot legt aan bij de vuurtoren om de drie lichtwachters af te lossen. Maar de toegangsdeur is afgesloten en de toren blijkt leeg. Een tafel is gedekt voor een niet-genuttigde maaltijd. Het logboek van de eerste wachter beschrijft een storm die rond de toren raast – maar de lucht is de hele week helder geweest. De klokken staan allemaal stil op 8:45. De wachters worden nooit gevonden.

Twintig jaar later krijgen hun vrouwen bezoek van een schrijver, die vastbesloten is de waarheid achter de vermissing te achterhalen. Wisselend tussen de verhalen van de vrouwen en het perspectief van de wachters tijdens hun laatste weken in de vuurtoren, komen lang verborgen geheimen aan het licht. De lichtwachters is een onvergetelijke roman over obsessie en isolatie, werkelijkheid en illusie


[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 14-05-2021 11:51:21 ]
pi_199208624
Ik wil de huilende molenaar wel doen. Ik zag dat dit boek al jaren geleden voor het eerst in het Nederlands is vertaald dus curieus dat er nu een recensie moet komen. Zal wel een nieuwe druk zijn
pi_199209098
quote:
0s.gif Op donderdag 29 april 2021 17:23 schreef Pleun2011 het volgende:
Ik wil de huilende molenaar wel doen. Ik zag dat dit boek al jaren geleden voor het eerst in het Nederlands is vertaald dus curieus dat er nu een recensie moet komen. Zal wel een nieuwe druk zijn
Ik wilde deze net op gereserveerd zetten ;(
pi_199209131
quote:
0s.gif Op donderdag 29 april 2021 17:57 schreef Fugue het volgende:

[..]

Ik wilde deze net op gereserveerd zetten ;(
Oh mag wel hoor..moet toch eerst nog Wolfzomer doen dus ga je gang 👍
pi_199217571
@Fugue mag ik er nog 1 doen aangezien mijn boek in juni pas uitkomt? :@
Ik zag dat De Onderstroom volgende week uitkomt en daar heb ik ook interesse in :)
pi_199300738
Sara Mesa - Een liefde Gereserveerd

Op 14 juli verschijnt Een liefde van de Spaanse auteur Sara Mesa. In deze roman portretteert Mesa een jonge vrouw die naar het platteland verhuist, waar zij niet alleen geconfronteerd wordt met haar nieuwe dorpsgenoten, maar ook met zichzelf en haar eigen mislukkingen. Een liefde is een krachtige, verontrustende roman over relaties, vooroordelen en eenzaamheid. De roman werd door El País uitgeroepen tot Boek van het Jaar.



quote:
De jonge vertaalster Nat voelt zich niet meer op haar plek in de stad. Ze besluit te vertrekken en haar geluk te beproeven op het platteland. Eenmaal aangekomen in het dorp La Escapa wordt Nat’s leven niet plotsklaps zorgeloos. Ze heeft weinig geld en het enige wat ze zich kan veroorloven is een vervallen huis van een opdringerige huisbaas – een nare man die soms ongevraagd binnen staat. Wat in het begin wel meteen goed gaat is het contact met haar dorpsgenoten. Ze zijn vriendelijk en geven haar het gevoel dat ze welkom is. Maar Nat is ook onzeker en pakt de dingen niet altijd aan zoals de dorpelingen vinden dat het hoort. Dat levert haar een hoop weerstand op, en ondanks haar goede wil brengt haar onhandigheid Nat uiteindelijk juist dieper in de problemen.


[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 14-05-2021 11:16:46 ]
pi_199300753
Filmjaarboek 2020/2021

quote:
Het Filmjaarboek 2020/2021, dat 7 mei verschijnt, bevat van alle bioscoopfilms die in 2020 in Nederland zijn uitgebracht, de beschrijvingen en uitgebreide credits. Daarnaast houdt het boek de belangrijkste en spraakmakendste films van 2020 tegen het licht in zes artikelen. Welke films doen ertoe, welke trends blijken een lange adem te hebben en welke vergeten feiten zijn komen bovendrijven?


[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 06-05-2021 12:43:35 ]
pi_199300770
Schiavone Simson - Voor als je stuk bent



quote:
Voor als je stuk bent is een prachtige verhalen- en gedichtenbundel met ritmische en muzikale teksten. De collectie beslaat een verscheidenheid aan thema’s, waaronder liefde, liefdesverdriet, pijn, onzekerheid, imperfectie, zelfontwikkeling, geboorte en identiteit. Schiavone is een jonge, getalenteerde auteur met een buitengewoon boeiende blik op de wereld. Haar woorden raken en ze weet emoties en ervaringen treffend weer te geven. Dit boek is voor iedereen die worstelt, botst of breekt en behoefte heeft aan herkenning en troost. Want Schiavone heeft een boodschap voor iedereen die een beetje stuk is.


[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 06-05-2021 12:43:17 ]
  Beste/leukste mod 2022 donderdag 6 mei 2021 @ 13:08:06 #139
319979 Fok-it
All is well
pi_199301104
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 april 2021 14:20 schreef Fugue het volgende:
Alex Schulman - De overlevenden Gereserveerd

[ afbeelding ]
[..]

Wanneer is/wordt deze door de uitgeverij opgestuurd? @Fugue
Dan kan ik daar rekening mee houden voor er weer verzendprobleempjes ontstaan
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
pi_199301320
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 13:08 schreef Fok-it het volgende:

[..]

Wanneer is/wordt deze door de uitgeverij opgestuurd? @:Fugue
Dan kan ik daar rekening mee houden voor er weer verzendprobleempjes ontstaan
Verschijnt 13 mei dus ik verwacht ergens volgende week.
pi_199415232
Derk Egeler, Joost Manassen en Maikel Batelaan - Waarom zou ik je moeten vertrouwen?

De sleutel voor iedere zakelijke relatie, organisatie en samenleving
Een soepele samenwerking is het ideaal van iedere organisatie, maar de praktijk is weerbarstiger. Er zijn tenslotte voortdurend complexe problemen die opgelost moeten worden. Veel leiders reageren dan impulsief: ze vluchten of ze vechten. In toenemende mate zien we leiders die de oplossing kiezen die daar precies tussenin ligt: ze creëren vertrouwen.
Aan de hand van persoonlijke ervaringen in het hart van een groot aantal vooraanstaande organisaties laten de auteurs van dit boek zien wat vertrouwen in een zakelijke context nu werkelijk waard is. Hoe talent tot bloei komt.
Zonder vertrouwen blijven problemen vaak onopgelost. Vertrouwen leidt tot een betere samenleving, een succesvollere organisatie en gelukkigere werknemers.
pi_199415252
Kees Volkers - Groeten uit Baflo Gereserveerd

Regelmatig verschijnen boeken met reisverhalen. En niet zelden moeten daarin ontberingen worden doorstaan, avonturen worden beleefd, en de schrijver moet zich uit onmogelijke situaties hebben bevrijd. Als dat dus het beeld is van een boek met reisverhalen, dan is het boek ‘Groeten uit Baflo’ een verademing. De auteur, Kees Volkers noemt het zelf ‘Slow Travel’. Hij heeft reisverhalen opgeschreven die voor een belangrijk deel Nederland als decor hebben. En hij reist lekker te voet, met de fiets of per trein. Het resultaat is een boek waarin veel Nederlanders zich zullen herkennen.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 14-05-2021 13:54:24 ]
pi_199415261
Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen - Damn, horny

Op 1 juni 2021 verschijnt bij uitgeverij Blossom Books de erotische bundel Damn, horny, samengesteld door schrijversduo Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, ook wel bekend als DAMN, HONEY. De bundel bevat meer dan vijftien erotische verhalen geschreven door een grote diversiteit aan auteurs.
Om de ultieme erotische bundel samen te stellen vroegen auteurs Marie Lotte & Nydia aan hun favoriete feministische auteurs om hun eigen take on hotness op papier te zetten. "Queer seks beschreven door queer mensen, dikke konten en dikke buiken, hitsige avonturen waarin vrouwen met een beperking de hoofdrol spelen, en non-binaire personen die weten wat ze willen en daarnaar handelen; we misten dat in de seksverhalen die we lazen en daarom hebben we zelf dit boek in elkaar geknald," aldus de auteurs.

Damn, horny bevat meer dan vijftien erotische verhalen en is aangevuld met anonieme fantasieën ingestuurd door luisteraars van DAMN HONEY de podcast. Het boek is voorzien van indrukwekkende erotische lijnillustraties door Linda Rusconi. Bonus: lezers kunnen door middel van hun aankoopbewijs kans maken op een eigen erotische portret door Linda Rusconi. De bundel bevat bijdragen van onder andere Alma Mathijsen, Bas Gons, Tatjana Almuli, Jeanete Chedda, Lotte en Deen en Maud Wiemijer.
pi_199415265
Olivia Wenzel - 1000 kronkelwegen angst

Een jonge vrouw gaat naar een toneelstuk over de val van de Berlijnse Muur. Ze kijkt om zich heen en ziet dat ze de enige zwarte vrouw in het publiek is. De jonge vrouw zit met haar vriend bij een meer in een Berlijns park als vier neonazi’s op hen afkomen. De jonge vrouw loopt rond in New York en voelt zich thuis, terwijl ze tegelijkertijd snapt dat ze een andere achtergrond heeft.
De jonge vrouw onderwerpt zichzelf aan een vraag- en antwoordsessie over de tijd waarin we nu leven. Ze is soms boos, soms bang, soms geamuseerd, maar altijd vol vuur. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? Wat betekent het om de ander te zijn? Wat is de prijs die je moet betalen om ergens bij te horen? De jonge vrouw vertelt het verhaal van haar familie: hoe haar moeder als punker in Oost-Duitsland nooit de vrijheid had waar ze van droomde. Over haar Angolese vader die terugging naar zijn eigen land nog voor ze was geboren. En over haar tweelingbroer die zelfmoord pleegde toen hij zeventien was.
pi_199415574
Staat De Lichtwachters nog open?
pi_199416532
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 mei 2021 10:37 schreef Pleun2011 het volgende:
Staat De Lichtwachters nog open?
Nu niet meer *O*
pi_199416556
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 mei 2021 11:51 schreef Fugue het volgende:

[..]

Nu niet meer *O*
Volgens mij krijgen jullie meer aanvragen binnen dan dat er recensenten zijn
pi_199416617
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 mei 2021 11:53 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Volgens mij krijgen jullie meer aanvragen binnen dan dat er recensenten zijn
Doorlezen dus!
pi_199416648
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 mei 2021 11:58 schreef Fugue het volgende:

[..]

Doorlezen dus!
Hmz, als een boek mij echt niet trekt dan vind ik het teveel moeite maar ik doe mijn best
  Beste/leukste mod 2022 vrijdag 14 mei 2021 @ 12:35:00 #150
319979 Fok-it
All is well
pi_199417133
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 mei 2021 11:53 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Volgens mij krijgen jullie meer aanvragen binnen dan dat er recensenten zijn
Spread the word zou ik zeggen :7
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')