abonnement Unibet Coolblue
pi_197265084
Waar het mij om gaat, is dat iemand die door zijn ASS geen idee heeft hoe hij goed contact kan maken met een vrouw die hij leuk vindt, concrete tips krijgt die voor hem de kans op een date vergroten.

Die baard is maar één enkel voorbeeld van wat als tip kan dienen. Ik kwam hiermee aan, want ik ken situaties waarbij iemand met een onverzorgde nekbaard er echt niet bij nadacht dat hij daardoor een uiterlijk heeft die de meeste vrouwen niet aantrekkelijk vinden. Daarmee zeg ik dus niet dat iedereen met ASS een onverzorgde nekbaard heeft of niet weet dat vrouwen het meestal onaantrekkelijk vinden. Er zijn heel veel mannen met autisme, inclusief degenen op wie dit wel van toepassing is.

Het topic wordt dan meer een soort checklist waar iemand op moet letten als hij wilt daten.
  donderdag 7 januari 2021 @ 13:27:59 #27
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_197265475
Bedoel je zo'n checklist?
[ ] Heb je je tanden gepoetst?
[ ] Geen broccoli tussen je tanden te zien?
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
pi_197265910
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 13:03 schreef PabstBlueRibbon het volgende:
Waar het mij om gaat, is dat iemand die door zijn ASS geen idee heeft hoe hij goed contact kan maken met een vrouw die hij leuk vindt, concrete tips krijgt die voor hem de kans op een date vergroten.

Die baard is maar één enkel voorbeeld van wat als tip kan dienen. Ik kwam hiermee aan, want ik ken situaties waarbij iemand met een onverzorgde nekbaard er echt niet bij nadacht dat hij daardoor een uiterlijk heeft die de meeste vrouwen niet aantrekkelijk vinden. Daarmee zeg ik dus niet dat iedereen met ASS een onverzorgde nekbaard heeft of niet weet dat vrouwen het meestal onaantrekkelijk vinden. Er zijn heel veel mannen met autisme, inclusief degenen op wie dit wel van toepassing is.

Het topic wordt dan meer een soort checklist waar iemand op moet letten als hij wilt daten.
Snap ik wel. Sorry dat ik die baard uit zijn verband trek. Een checklist is wel handig misschien.

Als je mensen wil oppikken voor seks bedoel je dan? Ik denk bij daten dat het voor relaties bedoeld is maar 2021 belde net, ik word oud.

Er lijkt mij weinig wat meer afstotelijk is dan iemand die niet in zichzelf gelooft die pick-up artist trucjes probeert toe te passen om seks te krijgen. Maar ik moet toegeven dat ik zelf wel eens gezwicht ben voor een pity fuck onder het mom van "baat het niet, dan schaadt het niet!"* dus het kan idd wel werken.

*bleek niet waar te zijn maar dat maakt in dit geval niet uit, neuken is neuken.
What's the name of the game?
  Moderator donderdag 7 januari 2021 @ 14:11:29 #29
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_197266239
Als ik het goed begrijp is dit topic voor tips, tenminste, dat is wat TS beshrijft. Een discussie over de (on)zinnigheid van dit topic is hier niet op zijn plaats.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_197266244
Voor mannelijke ASS die vrouwen wil regelen zou ik dan deze tip geven:

Probeer ze overwegend via online berichten in te palmen door random open, grappige vragen uit een word bestand (evt opgesteld door een vrouw) en deze te sturen op gezette tijden naar alle vrouwen die je kent.

En dan op het antwoord in te gaan door de laatste 3 woorden van het antwoord letterlijk te herhalen;

Wat was je leukste vakantie tot nu toe?
Heb ooit op Aruba een hele toffe tijd gehad.
Toffe tijd gehad ja?
Yas, want .. jij dan?
En dan niet meer reageren of een nieuwe leuke vraag stellen. Zo werp je een mysterie op over jezelf en dat maakt je gewild.

Serieus, geen grap, iemands laatste 3 woorden herhalen doe ik irl regelmatig in netwerkgesprekken enz en mensen lopen vervolgens compleet leeg over hun gevoelens en levensverhaal, waardoor ze met je gaan bonden en je een gunfactor krijgt. Ik had het hier laatst met iemand over en die doet het ook. Mensen doen het bij mij ook wel. Niet dat er dan direct geneukt wordt maar zo kom je wel aan nummers en afspraken.

Een hond nemen/met een hond, of met een kind, gaan wandelen is ook een People Magnet.

De followup is wel in alle gevallen belangrijk uiteraard, dus daarna wel deze mensen gaan appen, misschien een soort scripts daarvoor opstellen zodat je dat ook weer kan automatiseren als een schot hagel. Je wil dan sowieso voor kwantiteit boven kwaliteit gaan, anders werken oppervlakkige tips gewoon echt niet denk ik.

O ja, en leg een excel bestand aan met relevante info over je contactpersonen zoals verjaardagen en life events en scoor veel punten door er later op terug te komen.

Eigenlijk gewoon normale salestactieken toepassen dus. Ik had ook sales collega's die collateral privé afspraken hadden met klanten dus het werkt sowieso, en je kan het grotendeels automatiseren en structureren en je proces continu optimaliseren.

[ Bericht 4% gewijzigd door -marz- op 07-01-2021 14:20:55 ]
What's the name of the game?
pi_197266582
Iedereen heeft zijn eigenaardigheden. Ook niet-autisten lopen tegen problemen aan. Je hebt er daarom meer aan om van jezelf te weten wat jouw specifieke valkuilen zijn (en waar je tegenaan loopt in het contact met vrouwen) en daar aan werken / op letten, dan dat je jezelf bestempelt als autist en in het algemeen een oplossing zoekt voor autisten.
pi_197267627
Nog wat tips die ik zelf bedacht heb en ken van mannen die dit doen.

Zorg dat je te allen tijde lekker ruikt en eventueel een geurtje/deootje bij je hebt.

Vraag advies over je uiterlijk en kleding om te zorgen dat je er niet bijloopt alsof je moeder je aangekleed heeft en dat wat je draagt echt door jou uitgekozen is en bij jou past.

Als je moeder je wel aangekleed heeft, ga dan zelf winkelen en laat je adviseren door personeel in de winkel.

Laat je adviseren door een goede kapper over je haar en gezichtsbeharing.

Denk niet dat je een goddelijk lichaam moet hebben om seks te krijgen. Het is niet zo.

Verras collega's of kennissen op onverwachte momenten door iets heel autistisch te doen, zoals: maak een hele ongepaste shockerende grap en lach er zelf om. Geef niet teveel fucks als niemand je humor snapt en je een exotisch figuur bent. Altijd wel iemand die het waardeert.

Wees altijd gul en gevend. Deel snickers en surprise eieren uit, haal koffie voor anderen, ook al zijn er geen potentiele neukobjecten momenteel aanwezig in de ruimte. Verwacht nooit iets terug en wees dankbaar als je iets krijgt.

Vraag een vrouw of ze je wil helpen met shoppen voor je interieur omdat je een man/autist bent en het niet kan.

Zeg tegen je oom/tante dat je nog een social deal voucher hebt liggen en vraag of ze iemand weten die zin heeft in een lekkere lunch.

Vertel tijdens de lunch dat je een apart figuur bent maar wel teder en zorgzaam. Behalve als dat niet zo is, als je niet teder bent mag je niet met vrouwen afspreken tenzij ze expliciet geen tederheid verwachten.

Als je niet weet wat tederheid is, zoek dat eerst op en vraag je af of je in staat bent. Aanranding en verkrachting zijn strafbaar en liggen op de loer.

Vertel mensen dat je autisme hebt en op zoek bent naar gezelschap en of ze nog iemand kennen.

Bedenk wat je leuk vindt om te doen en ga dat doen, maak er een facebook groep over aan en kom online in contact met mensen die het ook doen.

Ga de hele dag op het station rondhangen en ga naast rokende mensen staan die staan te wachten, vraag ze om een vuurtje.

Indien niet rokend, zeg "thhsspfftjonge vies weertje ofniet?" en geef je liefste schuine grijns die je thuis goed geoefend hebt voor de spiegel.

Oefen met mensen vertellen wie je bent en wat je doet in het leven met een vriend, begeleider of familielid en vraag feedback.

Oefen met vragen of iemand zin heeft om een keer een bak koffie met je te doen met een vriend of familielid.

Oefen dit in het echt met mensen waar je geen seks mee wil en bij wie het veilig is om fouten te maken.

Dans thuis lekker op muziek zodat je soepel en vertrouwd wordt in je lichaam. Doe lekker leip/doe wat in je opkomt als je alleen bent en wees zoveel mogelijk jezelf.

Check of je bekritiserende of straffende stemmen in je hoofd hebt en als je ze hebt, wees je er dan bewust van en leer ermee leven.

Omarm je gebreken en waardeer dat je anders bent, ken je kwaliteiten.

Gun jezelf continu het allerbeste en mik op het hoogst haalbare.

Maak het ondertussen leuk voor jezelf zolang je op deze aarde bent. Verwerk pijn en probeer zelfmedelijden, afleiding en piekeren af te bouwen.

Wees speels, ga terug naar wat je als kind leuk vond en doe dat weer (lego bouwen,
kano'en, star wars kijken, oude games spelen whatever).

Ontdek je seksualiteit en je geaardheid en lees je in over hoe emoties en seksualiteit bij het andere geslacht over het algemeen in z'n werk gaan.

Bel bij je buren aan en zeg dat je je helemaal de pleuris verveelt met corona en en vraag of ze meedoen met een buitenborrel/ tuin/ bbq/ paasvuur / whatever te organiseren in de straat/flat.

Nodig mensen uit voor je verjaardag en vraag of ze een vriend(in) meenemen.

Maak een bucketlist en profileer jezelf op social media met de toffe dingen die je al afgestreept hebt. Zodra je een uitgebreid profiel hebt ga je met mensen in gesprek over deze dingen via insta/tinder/shit

Ga de hele dag voor je deur zitten en zeg vriendelijk hoi tegen mensen, als ze inhouden of glimlachen zeg dan snel "hoe is het?" en doe weer je innemende smile.

Zeg dat je autistisch bent en daarom leipe dingen zegt.

Wees niet bang dat mensen om je autisme lachen, je bent geen kind meer dat gepest wordt, je bent nu in de regie en je houdt van jezelf zoals je bent.

Als je dit niet voelt, fake het dan zoveel mogelijk, mensen houden van een positief persoon, dit werkt als een magneet. Zolang je geen magneet bent doe je het nog niet goed genoeg, of je ruikt niet lekker (zie 1).

Vraag een van de buren die je inmiddels hebt ontmoet om een hug aan het einde van een gesprekje/koffie (niet doen zolang er corona maatregelen zijn, indien gevaccineerd kan het wel).

Vraag of je een keer met x of y mee mag naar de kroeg/zijn of haar hobby om te kijken of het wat voor je is.

Of zoek een andere 'wingman'/vrouw die de hete kastanjes eventueel uit het vuur haalt door jou voor te stellen aan anderen.

Ga bij een toneelvereniging of theatersport.

Of salsadansen.

Speel online games met allerlei mensen en chat met ze of connect via andere online faciliteiten.

Spreek tijdens het tanken de bestuurder van een toffe auto aan als je een toffe auto tegenkomt en van auto's houdt, misschien maak je een nieuwe vriend/kennis die ook weer mensen kent.

Zoek oude contacten op van school/therapie/hobby's en vraag hoe het nu met ze is, of ze zin hebben in koffie bij jou of hen thuis want: corona en je zoekt wat gezelschap.

Vertel je levensverhaal op een manier dat het duidelijk wordt dat je trots bent op jezelf en je veel overwonnen hebt.
What's the name of the game?
pi_197268077
Onderzoek andere manieren van daten naast apps. Contactadvertenties, relatiebemiddeling, datingcoach, wandeldating, bijvoorbeeld. Ontdek wat het beste bij jou past.

Zorg dat je kan koken.

Zorg dat je huis netjes en sfeervol is.

Als je dit niet kan, vraag hier hulp bij. Vraag het desnoods in facebookgroepen. Bijna iedereen smelt door zoiets, iedereen wil jou helpen let maar op.

Leer luisteren en laat gerust iets op je inwerken wat iemand je vertelt.

Durf te zeggen dat je niet begrijpt wat iemand bedoelt, zeg eventueel sorry ik ben een beetje autistisch ik snap dingen soms niet. MAAR ik ben wel heel erg geinteresseerd en ik wil graag weten hoe jij dit ziet, kan je het uitleggen? Dit is heel normaal en volwassen gedrag, denk niet dat je ad rem moet zijn om te scoren.

Vergelijk jezelf niet met 'Chad'. Je bent hem niet en je wordt hem ook niet, je hebt niet voor niets die diagnose gekregen. Chad heeft geen autisme dus andere vijver, andere trucjes, andere alles.

Spreek (af) met andere autisten. Leer ze kennen via lotgenotencontact, autismeverenigingen, enz. en leer van elkaar.

Zoek een surrogaatmoeder, -vader of rolmodel in je leven van wie je bepaalde kunstjes kan afkijken en die jou feedback geeft. Er zijn heel veel oudere vrouwen in de wereld die graag een autist onder hun vleugels nemen.
What's the name of the game?
pi_197268893
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 00:44 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Ik ben het wel met -marz- eens. Als je ondanks je autisme toch een relatie kunt hebben, dan is dat fijn voor jou, maar dan was je autisme niet heel erg ernstig qua vorm. Misschien doet de diagnose je dan eerder tekort.
Sommige mensen zijn gewoon niet meer te redden qua sociale vaardigheid, alleen omdat autisme zo normaal is, zijn de meeste mensen die autisme hebben gewoon normaal sociaal vaardig en kunnen na wat tips hun leven normaal voortzetten en de mensen die daadwerkelijk sociaal gehandicapt zijn die kunnen niet eens geholpen worden door een psycholoog en krijgen ook niet de diagnose autisme.
Dan werken ze te weinig mee, maar dat is juist de stoornis. Als de behandeling bestaat uit advies als “gewoon doen wat iedereen doet”, of vage algemene uitleg over dat de hersenen van mensen met autisme anders werken waar vooral tips als “de omgeving moet zich aanpassen” uit voortkomen, dan kan dat ook helemaal niet.
[..]

Ik denk wel dat dit juist getuigt van empathie. De ander echt willen leren kennen en moeite doen voor de presentatie maar wel jezelf blijven enz. Daar is niets autistisch aan lijkt mij? Maar dat is wel waar het naar mijn idee vaak aan schort.
Mensen die compleet negeren wie de ander is om hun eigen fantasie te kunnen projecteren en wil op te leggen, die zelf geen moeite doen maar verwachten dat de ander het wel doet, of juist extreem veel moeite doen terwijl het niet wederzijds is enz. Zulke dingen zorgen voor mislukkingen.
Het probleem is dat sommige autisten (normale mensen) ook zo zijn, die hebben in wezen geen inlevingsvermogen en zijn in principe gewoon erg egoïstisch en bot, die ken ik ook. Zelf zit ik aan de onderkant van het spectrum en zijn mijn beperkingen het resultaat van ontwikkelingsproblematiek, en daar werk ik al heel lang aan.

Ik ben niet blind voor de ander zijn wensen en ben er niet op uit om iets te krijgen, zeker niet in een relatie.

Daarom vind ik het ook belangrijk om te weten wat liefde nu eigenlijk is, en wat er verwacht wordt. Omdat liefde niet hetzelfde is als verliefdheid, verliefdheid overkomt je en daar kun je weinig aan doen, maar dat is geen liefde, maar slechts een drugs die je high maakt. En als dat over gaat gaan de meesten weer door, maar dat zou ik niet willen.

Je wil je verbinden met de ander en een band opbouwen die waardevol is ook als de verliefdheid over gaat, dan spreek je van liefde voor elkaar. Daarom zegt men ook dat liefde een keuze is en geen gevoel.

Hoe denk jij daarover?
pi_197270495
Dit topic ontkracht het beeld dat psychologische begeleiding en sociale vaardigheidstrainingen geen nut zouden hebben bij mensen met een stoornis. Ik vraag mij af of de users die dit stellig tegenspreken doorhebben dan hun posts daar aan bijdragen. De nette reacties komen van users met een diagnose. :Y)

[ Bericht 9% gewijzigd door 01100101 op 07-01-2021 18:09:01 ]
pi_197271075
Veel complimenten geven die overkomen als gemeend.
Je blijft vanzelf scherp als je complimenten probeert te verzinnen.

Na een compliment altijd een vraag stellen, dan lijkt het alsof je het eerder gegeven complimentje weg kan nemen als de vraag niet naar behoren wordt beantwoord.
Daar worden ze door getriggerd, want vrouwen doen graag (lieve) dingen voor een man die ze respecteren.

Zoals: "Wat heb jij een coole bloes aan" en daarna bijvoorbeeld vragen, "Heb jij inspiratie voor het eten?"

Dan krijg je een heel uitgebreid verhaal van voorstellen voor eten bla bla.

Terugkeerende zogenaamd spontane inside jokes tussen jullie 2 helpt ook, weer niet overdrijven.

Als je met z'n tweeën bent moet je zorgen dat er dingen gebeuren zoals dat bij boyfriend/girlfriend gebeurt.

Zoals een spontane knuffel, een vuiltje uit haar haar halen etc.
pi_197271233
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 17:59 schreef Leo_Holst het volgende:
Veel complimenten geven die overkomen als gemeend.
Je blijft vanzelf scherp als je complimenten probeert te verzinnen.


Na een compliment altijd een vraag stellen, dan lijkt het alsof je het eerder gegeven complimentje weg kan nemen als de vraag niet naar behoren wordt beantwoord.
Daar worden ze door getriggerd, want vrouwen doen graag (lieve) dingen voor een man die ze respecteren.

Zoals: "Wat heb jij een coole bloes aan" en daarna bijvoorbeeld vragen, "Heb jij inspiratie voor het eten?"

Dan krijg je een heel uitgebreid verhaal van voorstellen voor eten bla bla.

Terugkeerende zogenaamd spontane inside jokes tussen jullie 2 helpt ook, weer niet overdrijven.

Als je met z'n tweeën bent moet je zorgen dat er dingen gebeuren zoals dat bij boyfriend/girlfriend gebeurt.

Zoals een spontane knuffel, een vuiltje uit haar haar halen etc.
Veel complimenten geven aan iemand die je nauwelijks kent lijkt mij geen strak plan. Het laat je overkomen als een player of een man die wanhopig is.
pi_197271256
quote:
10s.gif Op donderdag 7 januari 2021 17:29 schreef 01100101 het volgende:
Dit topic ontkracht het beeld dat psychologische begeleiding en sociale vaardigheidstrainingen geen nut zouden hebben bij mensen met een stoornis. Al vraag ik mij af of de users die dit stellig tegenspreken doorhebben dan hun posts daar aan bijdragen.
Met een psycholoog bespreek je niet zo snel hoe je een vrouw moet versieren. Mijn eigen ervaring met maatschappelijke begeleiding is dat het te ver van de samenleving afstaat. Als je tegenover zo'n persoon aangeeft dat je een grotere vriendenkring of een relatie wilt, dan stelt hij waarschijnlijk voor om naar een ontmoetingscentrum te gaan waar het allemaal veilig en prikkelarm is. Dat hoeft helemaal niet verkeerd te zijn hoor. Maar het gevaar kan zijn is dat mensen dat soort plekken als schijnveiligheid gebruiken, maar zich nog steeds even ongemakkelijk voelen in de wereld erbuiten.

De tips die Marz opsomt, kunnen heel nuttig zijn! ^O^
pi_197271462
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:07 schreef 01100101 het volgende:

[..]

Veel complimenten geven aan iemand die je nauwelijks kent lijkt mij geen strak plan. Het laat je overkomen als een player of een man die wanhopig is.
Vervang veel maar met zoveel mogelijk.
Inderdaad met enige nuance, maar je snapt het uitgangspunt.

Jouw doel als man is een complimentje geven zonder wanhopig of als een player over te komen.

Na de het complimentje dus een vraag en je hebt een 'gesprek'.

Of niet, dan ben je een ervaring rijker en hobbel je naar de volgende.
pi_197271482
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:08 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Met een psycholoog bespreek je niet zo snel hoe je een vrouw moet versieren. Mijn eigen ervaring met maatschappelijke begeleiding is dat het te ver van de samenleving afstaat. Als je tegenover zo'n persoon aangeeft dat je een grotere vriendenkring of een relatie wilt, dan stelt hij waarschijnlijk voor om naar een ontmoetingscentrum te gaan waar het allemaal veilig en prikkelarm is. Dat hoeft helemaal niet verkeerd te zijn hoor. Maar het gevaar kan zijn is dat mensen dat soort plekken als schijnveiligheid gebruiken, maar zich nog steeds even ongemakkelijk voelen in de wereld erbuiten.

De tips die Marz opsomt, kunnen heel nuttig zijn! ^O^
Het zal aan mij liggen, de tips in haar laatste posts hebben nogal een sarcastische toon.

Ik heb ook ervaren dat de zorg vooral kijkt binnen safe spaces en hulp niet case by case is. Het advies wat ik kreeg paste niet bij mijn situatie wat uiteindelijk de reden voor mij was om er mee te stoppen. Meetingen zijn op zich oke, maar ik zou het ook niet uitsluitend tot dit soort contacten beperken. Cockwhale's advies om hulpboeken te lezen die zich op de algemeenheid richten kunnen soms behulpzamer zijn dan een cursus speciaal gericht op je diagnose.
pi_197271573
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:19 schreef Leo_Holst het volgende:

[..]

Vervang veel maar met zoveel mogelijk.
Inderdaad met enige nuance, maar je snapt het uitgangspunt.

Jouw doel als man is een complimentje geven zonder wanhopig of als een player over te komen.

Na de het complimentje dus een vraag en je hebt een 'gesprek'.

Of niet, dan ben je een ervaring rijker en hobbel je naar de volgende.
Ik ervaar complimenten van mannen die ik niet of nauwelijks ken als ongemakkelijk, omdat het meestal bij verdere kennismaking opdringerige types bleken te zijn. Bovendien, complimenten die je aan onbekende geeft zijn zeer oppervlakkig en zeggen nooit iets persoonlijks over de ander. Wat heb je mooie kleren, kan je tegen iedereen zeggen.
pi_197271619
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 12:13 schreef -marz- het volgende:
Ja motieven zijn sowieso al lastig te achterhalen.

Ik heb zelf niet de indruk dat veel mensen aan het daten zijn omdat ze zoveel van zichzelf, het leven en de wereld houden dat ze hun hart dat overstroomt van liefde zo graag willen verpanden aan een ander persoon, om daarmee nog meer liefde te creëren.

Het is vaak alleen maar om iets te krijgen wat mist in hun leven. Dat op zichzelf is al problematisch en maakt dat mensen zich al dan niet bewust anders presenteren dan ze zijn.
Maar liefde is iets platonisch (in mijn beleving). Mensen wiens hart overstroomt van liefde kunnen dat dus ook genoeg kwijt zonder relatie of heb ik het nou mis? Ik snap niet waarom je daar een relaie voor nodig hebt, of wat die toe zou voegen, tenzij je echt graag wilt trouwen en een gezin stichten.

quote:
Belangstelling veinzen terwijl je eigenlijk kwaad op de wereld bent of verdrietig omdat je problemen hebt en je hart dat koud en zwaar voelt, gaat gewoon nooit werken, tenzij je het doet bij mensen die toch geen standaarden hanteren maar dat moet je toch niet willen.
Ja, ik snap niet waarom mensen uberhaupt iets willen van mensen waar ze geen belangstelling in hebben? Raar.

quote:
Als je wel daadwerkelijk liefde in je hart voelt ontmoet je interessante mensen op elke straathoek en ben je ook zelf aantrekkelijk. Maar dat geloven veel mensen niet. Mensen met ASS al helemaal niet misschien, die zitten sowieso met het fenomeen zelfstigma en geframed zijn door de diagnostiek.
Dat kan maar dat is wel al een stap verder dan de fase waarin mensen in datingapps vaak zitten. Het komt ook over alsof je dan meer voldoening zou krijgen van het regelmatig bezoeken van hippie evenementen dan van een relatie met 1 persoon.

quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 12:17 schreef Proxx het volgende:
iedereen is anders dus niemand is normaal behalve dat de meerderheid de norm bepaald. maar dat betekent automatisch dat er oneindig veel variaties mogelijk zijn. als jij zelf bepaald dat het beter is om van de dating markt weg te blijven is dat natuurlijk prima. zelfde geld voor @:geeinspiratie1235.

maar marktwerking krijg je niet door jezelf op voorhand uit te sluiten van die markt...
dus dan moeten ze het toch proberen.

"En als je worstelt met zware psychologische problemen..."

ja dan is het misschien beter om de markt te vermijden.
maar de meeste aandoeningen zijn niet "je hebt het wel" of "je hebt het niet" maar kunnen alles er tussenin zijn
Eens dat iedereen anders is. Maar waar leg jij dan de grens tussen zware aandoening moet markt vermijden en normale problemen moet zich juist wel op markt begeven?

quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 13:03 schreef PabstBlueRibbon het volgende:
Waar het mij om gaat, is dat iemand die door zijn ASS geen idee heeft hoe hij goed contact kan maken met een vrouw die hij leuk vindt, concrete tips krijgt die voor hem de kans op een date vergroten.

Die baard is maar één enkel voorbeeld van wat als tip kan dienen. Ik kwam hiermee aan, want ik ken situaties waarbij iemand met een onverzorgde nekbaard er echt niet bij nadacht dat hij daardoor een uiterlijk heeft die de meeste vrouwen niet aantrekkelijk vinden. Daarmee zeg ik dus niet dat iedereen met ASS een onverzorgde nekbaard heeft of niet weet dat vrouwen het meestal onaantrekkelijk vinden. Er zijn heel veel mannen met autisme, inclusief degenen op wie dit wel van toepassing is.

Het topic wordt dan meer een soort checklist waar iemand op moet letten als hij wilt daten.
Oke, maar iedereen is verschillend. Stel zo’n persoon die slecht is in daten treft net die ene vrouw die neckbeards juist aantrekkelijk vindt, wat dan? Je kunt onmogelijk een checklist maken die geldt voor iedere situatie.
Daarnaast geldt de tip alleen als iemand zijn neckbeard niet schoor zonder dat hij daar bij stil had gestaan. De meeste mensen staan volgens mij wel stil bij de dingen die ze wel en niet doen, hebben daar redenen voor en kunnen ook de consequenties ervan bedenken. Als hij tot de laatste categorie behoort, vraag ik me af of hij wel bij iemand past die per se wil dat hij zijn neckbeard scheert.
Nu gaat het om een klein dingetje dat waarschijnlijk weinig impact heeft, maar bij de veel of grotere dingen lijkt het me niet positief. Het zegt eigenlijk: ik wil je pas als je alles verandert aan wie je bent. Wat voor begin van een relatie is dat? Hij kan beter hulp krijgen bij het vinden van een niche die al die minpunten niet uitmaakt.

quote:
7s.gif Op donderdag 7 januari 2021 16:09 schreef Manmanmanwateenzooi het volgende:
Het probleem is dat sommige autisten (normale mensen) ook zo zijn, die hebben in wezen geen inlevingsvermogen en zijn in principe gewoon erg egoïstisch en bot, die ken ik ook. Zelf zit ik aan de onderkant van het spectrum en zijn mijn beperkingen het resultaat van ontwikkelingsproblematiek, en daar werk ik al heel lang aan.

Ik ben niet blind voor de ander zijn wensen en ben er niet op uit om iets te krijgen, zeker niet in een relatie.

Daarom vind ik het ook belangrijk om te weten wat liefde nu eigenlijk is, en wat er verwacht wordt. Omdat liefde niet hetzelfde is als verliefdheid, verliefdheid overkomt je en daar kun je weinig aan doen, maar dat is geen liefde, maar slechts een drugs die je high maakt. En als dat over gaat gaan de meesten weer door, maar dat zou ik niet willen.

Je wil je verbinden met de ander en een band opbouwen die waardevol is ook als de verliefdheid over gaat, dan spreek je van liefde voor elkaar. Daarom zegt men ook dat liefde een keuze is en geen gevoel.

Hoe denk jij daarover?
Maar dat is toch raar dan? Dat jij wordt beschouwd als degene met een stoornis terwijl “normale” mensen ergere sociale problemen hebben dan jij?
Tja, hoe ik het zie is:
Als liefde wordt gezien als het accepteren van serieuze gebreken van de ander lijkt mij dat uberhaupt onverenigbaar met verliefdheid, aangezien je bij verliefdheid of denkt dat iemand geen minpunten heeft of alle gebreken probleemloos accepteert zodat het eigenlijk geen minpunt meer is, je hebt er immers geen last van.
Je praat erg slecht over verliefdheid, zoals dat het slechts een drug die je high maakt. Maar streef jij dan ook een leven na zonder plezier, waarbij je iedere dag met tegenzin opstaat? Volgens dezelfde redenatie is seks zonder doel tot voortplanting ook slechts iets wat je alleen maar high maakt, echter verkondigen vaak dezelfde mensen die verliefdheid demoniseren dat wel als een soort eerste levensbehoefte. Ik zeg niet dat jij ook zo bent, maar dat is het patroon dat mij in het algemeen opvalt.
Ik vind het goed dat jij je wel wilt binden aan een ander persoon. Maar als je het hebt over wat er van je verwacht wordt, dan klinkt het haast alsof je het als verplichting ziet, is dat zo?
❣ °º¤,¸🖤 ♡º💕♡💚,ø¤°º¤💛♡`°º¤,¸❣ https://bit.ly/3oMY5yM ; https://bit.ly/39EZXor ; https://bit.ly/309QhN5 ; https://bit.ly/3fUlDyP
pi_197271632
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:26 schreef 01100101 het volgende:

[..]

Ik ervaar complimenten van mannen die ik niet of nauwelijks ken als ongemakkelijk, omdat het meestal bij verdere kennismaking opdringerige types bleken te zijn. Bovendien, complimenten die je aan onbekende geeft zijn zeer oppervlakkig en zeggen nooit iets persoonlijks over de ander. Wat heb je mooie kleren, kan je tegen iedereen zeggen.
Okay, het is prima als je mijn tips doodgooit.

Maar TS kan het proberen, wat heeft hij te verliezen.
pi_197271664
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:31 schreef Leo_Holst het volgende:

[..]

Okay, het is prima als je mijn tips doodgooit.

Maar TS kan het proberen, wat heeft hij te verliezen.
Complimenten kunnen best werken, maar dat vereist enige tact. Net zoals je bepaalde scherpe grapjes beter niet kunt maken bij onbekenden. Voor de mannen waar TS het over heeft is het heel moelijk om de dosering/timing ervan goed in te schatten. Lijkt me niet verkeerd te benoemen hoe het kan overkomen.
pi_197271732
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:33 schreef 01100101 het volgende:

[..]

Complimenten kunnen best werken, maar dat vereist enige tact. Net zoals je bepaalde scherpe grapjes beter niet kunt maken bij onbekenden. Voor de mannen waar TS het over heeft is het heel moelijk om de dosering/timing ervan goed in te schatten. Lijkt me niet verkeerd te benoemen hoe het kan overkomen.
Ja tuurlijk, laten we ons ondertussen daar ook druk over maken, vrouwen versieren gaat al zo makkelijk.
pi_197271776
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:38 schreef Leo_Holst het volgende:

[..]

Ja tuurlijk, laten we ons ondertussen daar ook druk over maken, vrouwen versieren gaat al zo makkelijk.
De mogelijke interpratie(s) van een gebruikte tactiek horen net zo goed bij tips geven. Wat heb je eraan als niet weet waarom het soms wel of niet goed uitpakt. Zeker als je al moeite hebt met het interpreteren van sociale situaties.


Om een voorbeeldsituatie te geven:

Zeggen dat iemand een coole blouse heeft is nogal algemeen en kan afhankelijk van de vrouw oppervlakkig worden geïnterpreteerd. Zeg je zoiets binnen de eerste minuten van kennismaking of geef je meer van dit soort complimentjes dan eindig je geheid op het afwijzingsstapeltje.

Je hebt al een tijdje met elkaar gesproken en je date begint over dat ze laatste nieuwe kleding heeft gekocht. Dat is het moment om daar op in te haken en te vragen of ze de blouse die ze draagt ook nieuw heeft gekocht, want het staat haar mooi. Dit compliment is al veel persoonlijker en zegt iets over haar goede smaak en aankoop. Ook hier weer moet je niet met complimentjes geven blijven doorgaan, want dan kan het eerst gegeven compliment alsnog als niet gemeend overkomen.

[ Bericht 35% gewijzigd door 01100101 op 07-01-2021 18:51:28 ]
pi_197271946
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:40 schreef 01100101 het volgende:

[..]

De mogelijke interpratie(s) van een gebruikte tactiek horen net zo goed bij tips geven. Wat heb je eraan als niet weet waarom het soms wel of niet goed uitpakt. Zeker als je al moeite hebt met het interpreteren van sociale situaties.
Jij zegt het.

Ik zou mijn eerdere post proberen TS, zie het maar als een blauwdruk om meer sociale ervaring op te doen en hopelijk wat actie bij de vrouwtjes.
pi_197272037
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:51 schreef Leo_Holst het volgende:

[..]

Jij zegt het.

Ik zou mijn eerdere post proberen TS, zie het maar als een blauwdruk om meer sociale ervaring op te doen en hopelijk wat actie bij de vrouwtjes.
En hebben die pua-tacktieken je al veel dates opgeleverd ?
pi_197272153
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:57 schreef 01100101 het volgende:

[..]

En hebben die pua-tacktieken je al veel dates opgeleverd ?
Dat is privé.
pi_197272306
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:30 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
Oke, maar iedereen is verschillend. Stel zo'n persoon die slecht is in daten treft net die ene vrouw die neckbeards juist aantrekkelijk vindt, wat dan? Je kunt onmogelijk een checklist maken die geldt voor iedere situatie.
En dat is mijn intentie ook niet. Het zou zelfs kunnen dat bepaalde tips juist averechts kunnen werken, want iedereen is idd verschillend. Ook met goede social skills kan je afgewezen worden.

Maar als iemand zich teveel laat leiden door wat er allemaal mis zou kunnen gaan en daarom helemaal nooit op een vrouw durft af te stappen, dan zal die persoon zich zijn hele leven lang eenzaam voelen, wordt zijn wereldje steeds kleiner en raakt hij steeds meer gewend aan een leven wat hij in eerste instantie niet wilde hebben.

Er kan niks gegarandeerd worden: je hebt geluk of pech. Maar door helemaal niks te ondernemen, weet je zeker dat je alleen blijft.

Verder zijn mensen niet verplicht om de adviezen en tips te gebruiken. Het enige wat ik ermee hoop, is dat het motivatie of inspiratie kan geven voor iemand om de stap te durven nemen te gaan daten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')