Oh man, dat was wel een teleurstelling, snotstamppot uit de magnetron terwijl je een feestmaal verwachtquote:Op dinsdag 5 januari 2021 12:46 schreef 111210 het volgende:
[..]
Ik ging was ooit eens bij een indisch vriendje aan het spelen op de basisschool, die moeder was toen de hele middag bezig met een uitgebreide rijsttafel, zelf loempias maken enzo en die vroeg toen of ik wou blijven eten.
Dat leek mij natuurlijk wel wat, maar toen bleek dat al dat eten voor de dag erna was omdat ze toen een familie feest of iets hadden.
Aten die avond een opgewarmd prakje stampot uit de magnetron, ondanks dat ik stamppot best lekker vind heb ik het toen met de allergrootste moeite ooit naar binnen gewerkt.
Die blikken openen ze toch ook gewoon onder water vaak en buiten..en dan een klein filetje met brood aardappelshit en groente saus etc...quote:Op dinsdag 5 januari 2021 12:44 schreef Dven het volgende:
[..]
Op traditionele wijze, dus met tunbrot, een aardappelsalade en een miniem stukje surströmming waarna je het wegspoeld met een thuisgebrouwde schnapps gaat het nog wel ja.
Uit het vuistje gewoon niet doen.
wat voor vulling, als het gewoon gehakt/vlees is lijkt het mij ook best lekkerquote:Op dinsdag 5 januari 2021 13:16 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[ afbeelding ]
Şırdan (gevulde schapenmaag) in Adana, Turkije
Heeeerlijk, maar ziet er niet uit. Eigen foto.
Volgende keer stuur ik het naar je opquote:
Het is gevuld met gekruide rijst. Heerlijk.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 13:48 schreef 111210 het volgende:
[..]
wat voor vulling, als het gewoon gehakt/vlees is lijkt het mij ook best lekker
Ik heb dergelijke magen bij dissecties opengesneden en die lucht van geiten en schapen was niet te harden. Dus ik pas.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 14:22 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
Het is gevuld met gekruide rijst. Heerlijk.
Ja, dan is de geur niet te harden. Maar dat ruik je niet terug tijdens het eten.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 14:40 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Ik heb dergelijke magen bij dissecties opengesneden en die lucht van geiten en schapen was niet te harden. Dus ik pas.
(Ik pas sowieso, maar eerlijk gezegd lijkt me maag minder smerig dan darm, en dat laatste wordt wel massaal gegeten in de vorm van worst. Dus ik zou eerder maag hebben gegeten)
Ik kan verder niet echt iets bedenken, want eet vooral groenten/ fruit/ noten en dat is toch niet heel snel echt weerzinwekkend qua idee/ aanzicht/ smaak. En hoewel ik het idee van gefermenteerde sojabonen ook niet echt lekker vind, smaakt het wel prima.
Penang fishhead curryquote:Op dinsdag 5 januari 2021 13:30 schreef speknek het volgende:
De levende schaaldieren en zeekomkommer die in Zuid-Korea van mijn bord probeerden te kruipen vond ik niet echt wat. Ik heb nog een paar van die taaie krioelende dingen geprobeerd te knagen maar ik ging toch liever hongerig naar bed. Was nog duur ook. Natuurlijk net als iedereen ook wat gefrituurde insecten in Thailand gegeten, of rauwe kip op een stokje in Japan, bleh.
In termen van zag er niet uit maar smaakte goddelijk, was de vissenhoofdcurry in Maleisie.
[ afbeelding ]
Phuc me wat was dat lekker.
Ja, bizar die smaak.quote:
Lekker juist. Net als wormen, krekels/sprinkhanen, slangen, etc.. Alleen surströmning kreeg ik echt niet weg.quote:
Ik werd ooit door een lokale gids uitgedaagd dat te eten. Ik lustte het wel maar hij dus niet.quote:
Waar kun je het eigenlijk mee vergelijken? Wil het graag eens proberen.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 17:12 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Ja, bizar die smaak.
In Maleisië misschien wel het lekkerste ooit gegeten, maar met die durian ook het smerigste ooit gegeten.
Hele sterke stinkkaas, waarvan de smaak een paar uur blijft hangen. En die vervolgens na een paar uur weer terugkomt en weer lang blijft hangen omdat je een onvoorkomelijk boertje laat.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 17:52 schreef Discombobulate het volgende:
[..]
Waar kun je het eigenlijk mee vergelijken? Wil het graag eens proberen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |