Dat heb ik ook wel eens gegeten en daar is inderdaad geen kloot aan.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 11:36 schreef Hallojo het volgende:
Een keertje cavia. Was niet echt lekker.
Oh ik had surströmming veel erger verwacht.quote:
Casu Marzu, die heb ik ook gegeten, het is niet echt een kaas die overal exact het zelfde is want iedere boer maakt m zelf volgens een soort eigen recept/rijpings process.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 11:53 schreef Marsenal het volgende:
[..]
Er is zo'n kaas in Italie die rijpt met maden er in, maar sommigen zien dat als delicatesse. Die zou ik wel eens willen ruiken.
Die ouderwetse kokosbrood en dan bruin/wit was mijn favoriete beleg als kind. Maar ik ben sowieso gek op kokos.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 11:56 schreef Mylene het volgende:
Ik zal wel in de minderheid zijn, maar kokosbrood komt meteen in me op.
Ranzig mang 🤢quote:Op dinsdag 5 januari 2021 12:29 schreef babylon het volgende:
Ik vind het heerlijk, maar elke keer dat ik het uitleg aan mensen die het niet kennen, krijgen ze kotsneigingen.
Oh well, meer kruutmoes en balkenbrij voor mij
Op traditionele wijze, dus met tunbrot, een aardappelsalade en een miniem stukje surströmming waarna je het wegspoeld met een thuisgebrouwde schnapps gaat het nog wel ja.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 11:56 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Oh ik had surströmming veel erger verwacht.
Ik ging was ooit eens bij een indisch vriendje aan het spelen op de basisschool, die moeder was toen de hele middag bezig met een uitgebreide rijsttafel, zelf loempias maken enzo en die vroeg toen of ik wou blijven eten.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 12:14 schreef Pizzakoppo het volgende:
Voor mij was dat aardappelen, vlees en groente door elkaar heen geprakt met jus. Toen ik dat voor het eerst tijdens een logeerpartij zag dacht ik dat het een grapje was maar, en ik was toen vrij jong, zeiden ze dat ik gewoon mijn bord moest opeten. Walgelijk op alle fronten. De textuur, het gebrek aan smaak, doodgekookte aardappelen. Daarna nooit meer gegeten lol
Dat vind ik echt heerlijkquote:Op dinsdag 5 januari 2021 12:16 schreef herverwijderd het volgende:
Gedroogde kwal, was ook in Japan.
Zat niet veel smaak aan en was supertaai.
Oh man, dat was wel een teleurstelling, snotstamppot uit de magnetron terwijl je een feestmaal verwachtquote:Op dinsdag 5 januari 2021 12:46 schreef 111210 het volgende:
[..]
Ik ging was ooit eens bij een indisch vriendje aan het spelen op de basisschool, die moeder was toen de hele middag bezig met een uitgebreide rijsttafel, zelf loempias maken enzo en die vroeg toen of ik wou blijven eten.
Dat leek mij natuurlijk wel wat, maar toen bleek dat al dat eten voor de dag erna was omdat ze toen een familie feest of iets hadden.
Aten die avond een opgewarmd prakje stampot uit de magnetron, ondanks dat ik stamppot best lekker vind heb ik het toen met de allergrootste moeite ooit naar binnen gewerkt.
Die blikken openen ze toch ook gewoon onder water vaak en buiten..en dan een klein filetje met brood aardappelshit en groente saus etc...quote:Op dinsdag 5 januari 2021 12:44 schreef Dven het volgende:
[..]
Op traditionele wijze, dus met tunbrot, een aardappelsalade en een miniem stukje surströmming waarna je het wegspoeld met een thuisgebrouwde schnapps gaat het nog wel ja.
Uit het vuistje gewoon niet doen.
wat voor vulling, als het gewoon gehakt/vlees is lijkt het mij ook best lekkerquote:Op dinsdag 5 januari 2021 13:16 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[ afbeelding ]
Şırdan (gevulde schapenmaag) in Adana, Turkije
Heeeerlijk, maar ziet er niet uit. Eigen foto.
Volgende keer stuur ik het naar je opquote:
Het is gevuld met gekruide rijst. Heerlijk.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 13:48 schreef 111210 het volgende:
[..]
wat voor vulling, als het gewoon gehakt/vlees is lijkt het mij ook best lekker
Ik heb dergelijke magen bij dissecties opengesneden en die lucht van geiten en schapen was niet te harden. Dus ik pas.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 14:22 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
Het is gevuld met gekruide rijst. Heerlijk.
Ja, dan is de geur niet te harden. Maar dat ruik je niet terug tijdens het eten.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 14:40 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Ik heb dergelijke magen bij dissecties opengesneden en die lucht van geiten en schapen was niet te harden. Dus ik pas.
(Ik pas sowieso, maar eerlijk gezegd lijkt me maag minder smerig dan darm, en dat laatste wordt wel massaal gegeten in de vorm van worst. Dus ik zou eerder maag hebben gegeten)
Ik kan verder niet echt iets bedenken, want eet vooral groenten/ fruit/ noten en dat is toch niet heel snel echt weerzinwekkend qua idee/ aanzicht/ smaak. En hoewel ik het idee van gefermenteerde sojabonen ook niet echt lekker vind, smaakt het wel prima.
Penang fishhead curryquote:Op dinsdag 5 januari 2021 13:30 schreef speknek het volgende:
De levende schaaldieren en zeekomkommer die in Zuid-Korea van mijn bord probeerden te kruipen vond ik niet echt wat. Ik heb nog een paar van die taaie krioelende dingen geprobeerd te knagen maar ik ging toch liever hongerig naar bed. Was nog duur ook. Natuurlijk net als iedereen ook wat gefrituurde insecten in Thailand gegeten, of rauwe kip op een stokje in Japan, bleh.
In termen van zag er niet uit maar smaakte goddelijk, was de vissenhoofdcurry in Maleisie.
[ afbeelding ]
Phuc me wat was dat lekker.
Ja, bizar die smaak.quote:
Lekker juist. Net als wormen, krekels/sprinkhanen, slangen, etc.. Alleen surströmning kreeg ik echt niet weg.quote:
Ik werd ooit door een lokale gids uitgedaagd dat te eten. Ik lustte het wel maar hij dus niet.quote:
Waar kun je het eigenlijk mee vergelijken? Wil het graag eens proberen.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 17:12 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Ja, bizar die smaak.
In Maleisië misschien wel het lekkerste ooit gegeten, maar met die durian ook het smerigste ooit gegeten.
Hele sterke stinkkaas, waarvan de smaak een paar uur blijft hangen. En die vervolgens na een paar uur weer terugkomt en weer lang blijft hangen omdat je een onvoorkomelijk boertje laat.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 17:52 schreef Discombobulate het volgende:
[..]
Waar kun je het eigenlijk mee vergelijken? Wil het graag eens proberen.
In Maleisië hangt in elk hotel ook een soort verbodsbord voor durians. Zelfs in de huurauto zat zo’n stickerquote:Op dinsdag 5 januari 2021 17:56 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Hele sterke stinkkaas, waarvan de smaak een paar uur blijft hangen. En die vervolgens na een paar uur weer terugkomt en weer lang blijft hangen omdat je een onvoorkomelijk boertje laat.
De boerian.
Mijn vrouw vindt doerians vreselijk. Wil me echt niet zoenen als ik die dag er één gegeten heb.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 18:54 schreef Zwansen het volgende:
In Maleisië hangt in elk hotel ook een soort verbodsbord voor durians. Zelfs in de huurauto zat zo’n sticker
[ afbeelding ]
Eet je een hele doerian per persoon, of eet je er een stukje van?quote:Op dinsdag 5 januari 2021 19:03 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Mijn vrouw vindt doerians vreselijk. Wil me echt niet zoenen als ik die dag er één gegeten heb.
Dit klinkt juist erg lekkerquote:Op dinsdag 5 januari 2021 20:19 schreef virl3 het volgende:
Gefermenteerde haai in IJsland. Stuctuur van inktvis met een Camembert aroma en smaak
Ja sorry.. Ik zei aroma maar bedoelde slechts de smaak. Het rook ammoniak/sterk vissig..quote:
Je deelt een doerian met meerderen. Het zachte vruchtvlees zit in 'compartimenten' van de grote vrucht. Paar van die compartimenten is ruim voldoende.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 20:05 schreef Kanaroe het volgende:
Eet je een hele doerian per persoon, of eet je er een stukje van?
Wat is gebruikelijk?
Ah, oké. Ik vroeg het omdat je schreef '....als ik er een gegeten heb', dat nam ik letterlijk, vandaarquote:Op dinsdag 5 januari 2021 22:12 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Je deelt een doerian met meerderen. Het zachte vruchtvlees zit in 'compartimenten' van de grote vrucht. Paar van die compartimenten is ruim voldoende.
Ja die bedoelde ik. Ik heb een stukje gegeten in een vis restaurant in Reykjavik, waar ze een 50 euro vis buffet hadden, met deze "lekkernij" in glazen potjes tegen de lucht voor de liefhebbers. Smaakt als een soort van kaas.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 22:51 schreef Ixnay het volgende:
In IJsland eten ze een haai, ze noemen het hakarl.
De haai heeft geen nieren. En alle afvalstoffen blijven de gehele levensduur in het lichaam van de haai omdat het lichaam zichzelf niet reinigt. Doordat het gaat rotten terwijl de haai nog leeft wordt het lichaam warmer, dit doodt de bacteriën maar de haai blijft in leven met alle rottende afvalstoffen erin.
Als de haai gevangen wordt wordt de haai onder de rotsgrond begraven. Ook hier blijft het enige tijd rotten. Dit gebeurt op verre afstand van huizen, want de geur is zo vies dat het op een afstand van 300 meter nog goed te ruiken is, ondanks dat de haai een meter onder de rotsen ligt.
Het vlees eten is bijna niet mogelijk. Alleen echte diehards kunnen het. Ik ben een zwakkeling als het om geur en eten gaat en ben op een afstand gebleven van waar het gemaakt wordt, maar respect voor de mensen die dit in hun mond krijgen.
Toen ik terugwas in het hotel ben ik meteen met kleren aan gaan douchen om alle geur weg te hebben.
In Zweden hebben ze surströmming. Dit blijkt nog veel viezer te zijn en doet de geur van hakarl op rozenblaadjes lijken. Ook een rottende vissoort. Dit heb ik (gelukkig) nooit geroken. Laat staan dat ik het ooit ga proeven.
Ze zeggen dat de smaak meevalt.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 23:24 schreef virl3 het volgende:
[..]
Ja die bedoelde ik. Ik heb een stukje gegeten in een vis restaurant in Reykjavik, waar ze een 50 euro vis buffet hadden, met deze "lekkernij" in glazen potjes tegen de lucht voor de liefhebbers. Smaakt als een soort van kaas.
Waarom? Ontgroening?quote:Op dinsdag 5 januari 2021 12:13 schreef Pinuts het volgende:
Tijdens mijn opleiding bij defensie. Een levende kakkerlak...
Nee dat hoorde oprecht bij de opleiding. In het kader van grens verlegende activiteiten. Instructeurs deden ook leuk mee. Naast de kakkerlak was het ook nog een bakje meelwormen en een sprinkhaan (allemaal levend). Maar vond de kakkerlak veruit het smerigste.quote:
Gefermenteerd niet rot en het is best lekker als je weet hoe je het moet eten. Zou zo weer eens surströmming willen.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 22:51 schreef Ixnay het volgende:
In IJsland eten ze een haai, ze noemen het hakarl.
De haai heeft geen nieren. En alle afvalstoffen blijven de gehele levensduur in het lichaam van de haai omdat het lichaam zichzelf niet reinigt. Doordat het gaat rotten terwijl de haai nog leeft wordt het lichaam warmer, dit doodt de bacteriën maar de haai blijft in leven met alle rottende afvalstoffen erin.
Als de haai gevangen wordt wordt de haai onder de rotsgrond begraven. Ook hier blijft het enige tijd rotten. Dit gebeurt op verre afstand van huizen, want de geur is zo vies dat het op een afstand van 300 meter nog goed te ruiken is, ondanks dat de haai een meter onder de rotsen ligt.
Het vlees eten is bijna niet mogelijk. Alleen echte diehards kunnen het. Ik ben een zwakkeling als het om geur en eten gaat en ben op een afstand gebleven van waar het gemaakt wordt, maar respect voor de mensen die dit in hun mond krijgen.
Toen ik terugwas in het hotel ben ik meteen met kleren aan gaan douchen om alle geur weg te hebben.
In Zweden hebben ze surströmming. Dit blijkt nog veel viezer te zijn en doet de geur van hakarl op rozenblaadjes lijken. Ook een rottende vissoort. Dit heb ik (gelukkig) nooit geroken. Laat staan dat ik het ooit ga proeven.
Wilde het net hier bijvoegen, kippenklauwen, maar ik heb er een gebraden gegeten. In Manila, in de dure hotels liggen ze er altijd bij, bij de buffetten. Er komen daar veel chinezen "buffetten" want rijk.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 12:48 schreef F.Sinatra het volgende:
[..]
Dit.
Of een soep met daarin echt nog de kippenpoten (klauwen) in China...
Koud in de zin van rauw of niet opgewarmd als het al een keer gebakken is geweest bv?quote:Op vrijdag 8 januari 2021 16:34 schreef raptorix het volgende:
Ik eet geen gekke dingen, maar vond Oesters enorm goor smaken.
Voor de rest heb ik de vreemde gewoonte om vrijwel al mijn eten koud te eten, wel makkelijk hier thuis: Moet ik het warm maken? : Nee.
Meer als in afgekoeldquote:Op zondag 10 januari 2021 02:29 schreef 111210 het volgende:
[..]
Koud in de zin van rauw of niet opgewarmd als het al een keer gebakken is geweest bv?
Sprinkhanen vond ik wel lekker. Slang heb ik helaas nog nooit gegetenquote:Op dinsdag 5 januari 2021 17:16 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Lekker juist. Net als wormen, krekels/sprinkhanen, slangen, etc.. Alleen surströmning kreeg ik echt niet weg.
Gebarbecuede slang gehad in Georgië. Geen reet aan, hoop gepeuter, weinig vlees met de structuur van taaie kip.quote:Op zondag 10 januari 2021 12:19 schreef Symphonic het volgende:
[..]
Sprinkhanen vond ik wel lekker. Slang heb ik helaas nog nooit gegeten
Dit klinkt echt vreselijk... Denk dat ik zelfs zou bedankenquote:Op dinsdag 5 januari 2021 22:51 schreef Ixnay het volgende:
In IJsland eten ze een haai, ze noemen het hakarl.
De haai heeft geen nieren. En alle afvalstoffen blijven de gehele levensduur in het lichaam van de haai omdat het lichaam zichzelf niet reinigt. Doordat het gaat rotten terwijl de haai nog leeft wordt het lichaam warmer, dit doodt de bacteriën maar de haai blijft in leven met alle rottende afvalstoffen erin.
Als de haai gevangen wordt wordt de haai onder de rotsgrond begraven. Ook hier blijft het enige tijd rotten. Dit gebeurt op verre afstand van huizen, want de geur is zo vies dat het op een afstand van 300 meter nog goed te ruiken is, ondanks dat de haai een meter onder de rotsen ligt.
Het vlees eten is bijna niet mogelijk. Alleen echte diehards kunnen het. Ik ben een zwakkeling als het om geur en eten gaat en ben op een afstand gebleven van waar het gemaakt wordt, maar respect voor de mensen die dit in hun mond krijgen.
Toen ik terugwas in het hotel ben ik meteen met kleren aan gaan douchen om alle geur weg te hebben.
In Zweden hebben ze surströmming. Dit blijkt nog veel viezer te zijn en doet de geur van hakarl op rozenblaadjes lijken. Ook een rottende vissoort. Dit heb ik (gelukkig) nooit geroken. Laat staan dat ik het ooit ga proeven.
Dat vind ik dierenmishandleling. Ik heb geen enkele moeite dat beesten dood gaan om gegeten te worden maar dan mag je ze evengoed nog wel met een beetje respect behandelen. Afgezien van oesters (en eencelligen) hoef ik geen levende beesten op mijn bord. Die oester hoef ik ook niet op een bord, ze zijn eigenlijk alleen maar lekker uit het handje op een wadplaat.quote:Op zondag 10 januari 2021 13:15 schreef Qarrad het volgende:
Hier trek ik ook een grens trouwens. Een levend dier dat de saus nog uit de ogen probeert te vegen...
Wat wreed.....quote:Op zondag 10 januari 2021 13:15 schreef Qarrad het volgende:
Hier trek ik ook een grens trouwens. Een levend dier dat de saus nog uit de ogen probeert te vegen...
Oeh ja, dat ei is echt lekker met rijstpap.quote:Op zondag 10 januari 2021 09:29 schreef egeltje1985 het volgende:
- Orgaanvlees (andoulette in frankrijk, haggis in schotland, hartjes aan een spies in Japan en een soort mixschotel hier bij de Chinees in Rotterdam.) En eigenlijk vind ik het allemaal wel lekker. Het is vaak meer het idee dat t vies is. Haggis bijvoorbeeld lijkt toch best op gekruid gehakt.
- Dingen met kraakbeen (varkensoren, kippenpoten) vind ik wel vies, ik hou niet van dat gevoel in m'n mond. Maar wel geprobeerd dus.
- duizendjaren-ei, in een gerecht klaargemaakt door een vriend uit Macau (China). Vreemde substantie, gelei-achtig. En het ziet er rot uit. Maar in het gerecht was het best lekker, met veel sojasaus, tofu, lente uitjes.
Hahaha herkenbaar.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 12:14 schreef Pizzakoppo het volgende:
Voor mij was dat aardappelen, vlees en groente door elkaar heen geprakt met jus. Toen ik dat voor het eerst tijdens een logeerpartij zag dacht ik dat het een grapje was maar, en ik was toen vrij jong, zeiden ze dat ik gewoon mijn bord moest opeten. Walgelijk op alle fronten. De textuur, het gebrek aan smaak, doodgekookte aardappelen. Daarna nooit meer gegeten lol
Dit. Vooral als je net als ik geen geitenkaas lust, maar wel een bepaald soort feta. En je vriend dan feta meeneemt die wél heel erg naar geitenkaas smaakt.quote:
Dat is geen levend dier meer. Zo reageren dode inktvissen als je er zout op gooit. Zeg maar een soort stuiptrekkingen.quote:Op zondag 10 januari 2021 13:15 schreef Qarrad het volgende:
Hier trek ik ook een grens trouwens. Een levend dier dat de saus nog uit de ogen probeert te vegen...
Beetje als wat ik net poste. Ik vond de soep wel te doen maar de vulling nietquote:Op maandag 15 februari 2021 22:10 schreef Magister_Artium het volgende:
In Boekarest had ik een keer ciorba da burta, soep getrokken van pens. Zelfde ervaring als rivella: een beetje vreemd, maar wel lekker.
En ook de inktvissenpoten, die te pas en onpas gebruikt werden in Japan.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 12:16 schreef herverwijderd het volgende:
Gedroogde kwal, was ook in Japan.
Zat niet veel smaak aan en was supertaai.
Vind dat ook te vet (varkensoor) alleen gefrituurd is het wel lekker.quote:Op zondag 18 juli 2021 13:43 schreef oldford het volgende:
[..]
En ook de inktvissenpoten, die te pas en onpas gebruikt werden in Japan.
Daar zat helemaal geen smaak aan, zelfs geen vissmaak.
Ik lust veel dingen, maar in Belgie kreeg ik een keer varkensoren. De smaak was wel lekker, alleen het was zo vet dat ik het maar heb laten staan.
ziet eruit als witte bonen met gesmolten kaasquote:Op maandag 19 juli 2021 07:39 schreef Mip1988 het volgende:
In Japan per ongeluk bij het ontbijt Nattō gepakt
spoiler: het smaakt zoals het er uitziet
[ afbeelding ]
Nee, geef mij maar makreel en een miso als ontbijt
Sorry dat ik dit ophaal uit het ' graf' maar JA DIT IS ZO ONGELOOFLIJK RANZIG .quote:Op vrijdag 5 februari 2021 22:47 schreef ManianMan het volgende:
Zwarte knoflook op aanraden van het culinaire forum hier
Echt? Ik vind het juist best lekker, het smaakt een beetje naar drop.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 11:23 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Sorry dat ik dit ophaal uit het ' graf' maar JA DIT IS ZO ONGELOOFLIJK RANZIG .
Mijn maat had een potje gekocht en ik had er een geproefd. Eerste moment dacht ik ' oh een soort rozijntje' . En volgende moment kwam de putlucht in mijn bek en moest ik het echt uitspugen. Gatverredarre zeg.
Zelden zoiets ranzigs gegeten. En tot overmaat van ramp heeft mijn maat het potje hier laten staan.
Wat de boer niet kent eet ie niet.quote:Op dinsdag 20 juli 2021 12:47 schreef Ypmaha het volgende:
[..]
Echt? Ik vind het juist best lekker, het smaakt een beetje naar drop.
Gatverredarre ik had eens zo'n steak en kidney pie uit blik. Dusdanig ranzig, moest bijna kokhalzen. Ook zo'n pislucht.quote:Op donderdag 22 juli 2021 14:13 schreef Watuntrik het volgende:
Iemand had niertjes gemaakt... Ik neem aan van het Varken... Ruikt gewoon naar pis, nu denk ik dus ook te weten hoe pis smaakt. Smerig dus... Snap niet dat dit door mensen lekker gevonden kan worden. Zouden dat allemaal plasseks freaks zijn?
Oh ik zou het juist proeven.quote:Op vrijdag 23 juli 2021 11:47 schreef LangeTabbetje het volgende:
- In Taiwan op de night market, de geur alleen al van van stinky tofu. Als je naar Taiwan reist lees je er al over, (beetje de zelfde reputatie als Durian in feite). Loop je dus over de markt, en op een gegeven moment begint het gewoon naar hondestront te ruiken, (alsof je bij zo'n hondenuitlaat veldje bent, waar ze al een week de drollen niet hebben opgeruimd). Hoe dichterbij je komt, hoe smeriger het begint te ruiken, todat je bij het standje bent, waar allerlei blije Taiwanesen dit lekker op zitten te eten. Je weet niet hoe snel je door wilt lopen.
Bij wijze van ontgroening ofzo?quote:Op dinsdag 5 januari 2021 12:13 schreef Pinuts het volgende:
Tijdens mijn opleiding bij defensie. Een levende kakkerlak...
Zalig juistquote:
Nee het was echt gewoon een deel van de opleiding. In het kader van mentale weerbaarheid/grenzen verleggen.quote:
Niertjes zouden volgens mij niet echt naar pis mogen ruiken. Heb wel eens trippa gegeten, dat meurde echt naar een dixi. Maar die was gewoon niet goed gespoeld en klaargemaakt, want heb het jaren later nog een keer geproefd in een redelijk chique restaurant en toen smaakte het best lekker.quote:Op donderdag 22 juli 2021 14:13 schreef Watuntrik het volgende:
Iemand had niertjes gemaakt... Ik neem aan van het Varken... Ruikt gewoon naar pis, nu denk ik dus ook te weten hoe pis smaakt. Smerig dus... Snap niet dat dit door mensen lekker gevonden kan worden. Zouden dat allemaal plasseks freaks zijn?
Pens? Dat gaven we vroeger vaak aan de hond, dat stinkt je idd de tent uit. Maar dat wordt zeker in bepaalde culturen op tafel gezet. Ik kan me er weinig bij voorstellen. Het zal beslist met bereidingswijze te maken hebben. Zo vind ik Bloedworst ook niet te pruimen, melige troep. Maar heb het eens in een dorpje in Spanje gegeten en daar was het echt lekker en smaakte voornamelijk naar tijm met een beetje extra.quote:Op maandag 2 augustus 2021 12:16 schreef 111210 het volgende:
Heb wel eens trippa gegeten, dat meurde echt naar een dixi
Kikkerbilletjes zijn toch niet zo heel vreemd om te eten? Redelijk klassiek gerecht wel, dacht ik.quote:Op maandag 20 september 2021 00:00 schreef drakin het volgende:
Ik kan iets "vreemds" toevoegen aan de lijst van dingen die ik gegeten heb en passen in dit topic
Gister uit eten en oa kangeroevlees gehad, maar dat had ik ooit eerder wel gegeten, blijft lekker trouwens.
Nieuw was kikkerbilletjes, wel eerst even goed naar de anatomie gekeken aangezien het sprekend op een menselijk been lijkt.
In australie een paar keer kangoeroe biefstuk gegeten, vind het zelf vergelijkbaar met rundvlees. Prima op een bbqtje.quote:Op maandag 20 september 2021 00:00 schreef drakin het volgende:
Ik kan iets "vreemds" toevoegen aan de lijst van dingen die ik gegeten heb en passen in dit topic
Gister uit eten en oa kangeroevlees gehad, maar dat had ik ooit eerder wel gegeten, blijft lekker trouwens.
Nieuw was kikkerbilletjes, wel eerst even goed naar de anatomie gekeken aangezien het sprekend op een menselijk been lijkt.
Ziet er opzich niet eens heel vies uit. Al lijkt kraakbeen me niet heel smaakvol uitzich zelf. Was het een beetje te eten?quote:Op maandag 2 augustus 2021 22:39 schreef -Spring het volgende:
Stukjes van dit varkensoor, inclusief haar. Had een collega van mn ex meegenomen uit Litouwen en uit beleefdheid een stukje gegeten.
[ afbeelding ]
Volgens mij kwamen ze in de jaren 60/70 wel voor op het menu, ik herinner me alleen maar flauwe grappen erover.quote:Op maandag 20 september 2021 07:49 schreef cafca het volgende:
[..]
Kikkerbilletjes zijn toch niet zo heel vreemd om te eten? Redelijk klassiek gerecht wel, dacht ik.
Varkensstaart is ook wel goed te doenquote:Op maandag 2 augustus 2021 22:39 schreef -Spring het volgende:
Stukjes van dit varkensoor, inclusief haar. Had een collega van mn ex meegenomen uit Litouwen en uit beleefdheid een stukje gegeten.
[ afbeelding ]
In Brazilie eten we gewoon pens en dat geurt helemaal niet naar poep want wij maken dat gewoon fatsoenlijk schoon.quote:Op maandag 2 augustus 2021 21:57 schreef Watuntrik het volgende:
[..]
Pens? Dat gaven we vroeger vaak aan de hond, dat stinkt je idd de tent uit. Maar dat wordt zeker in bepaalde culturen op tafel gezet. Ik kan me er weinig bij voorstellen. Het zal beslist met bereidingswijze te maken hebben. Zo vind ik Bloedworst ook niet te pruimen, melige troep. Maar heb het eens in een dorpje in Spanje gegeten en daar was het echt lekker en smaakte voornamelijk naar tijm met een beetje extra.
In frankrijk is het redelijk normaal, net als slakken, bij een willekeurig eetcafe/braseriequote:Op maandag 20 september 2021 14:22 schreef drakin het volgende:
[..]
Volgens mij kwamen ze in de jaren 60/70 wel voor op het menu, ik herinner me alleen maar flauwe grappen erover.
Maar nog nooit zelf tegengekomen in een restaurant tot dit weekend.
Het was iig mijn eerste amfibie
Dat geloof ik wel, wordt in meer culturen gegeten... Maar geef mijn portie maar aan Fikkie...quote:Op maandag 20 september 2021 14:26 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
In Brazilie eten we gewoon pens en dat geurt helemaal niet naar poep want wij maken dat gewoon fatsoenlijk schoon.
Ik ben niet in Frankrijkquote:Op maandag 20 september 2021 14:37 schreef 111210 het volgende:
[..]
In frankrijk is het redelijk normaal, net als slakken, bij een willekeurig eetcafe/braserie
Dan zal het in het restaurant op een goede manier gemaakt en bereid zijn. Dit gaat er in witte pens; https://www.streekproduct.be/producten/antwerpse-witte-pensenquote:Op maandag 20 september 2021 14:40 schreef 111210 het volgende:
Heb pens een aantal keer gegeten, de eerste keer rook het idd echt naar stront. Niet te zuinig ook.
De tweede keer was in een wat duurder restaurant en toen smaakte het best oke. Zonder stank in iedergeval. Dus zal wel aan de manier van schoonmaken en klaarmaken liggen
quote:Op maandag 20 september 2021 08:33 schreef Megumi het volgende:
Een tompoes die me moeder zelf had gemaakt. Heb er nog trauma van.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |