Oja, die vriezer is ook een goede ja! Ik probeer de verblijfsduur van het eten daar te beperken.quote:Op zondag 3 januari 2021 14:22 schreef Yinny het volgende:
Culinaire voornemens:
- minimaal 5 dingen van mijn kookbucketlist maken dit jaar
- vaker plantaardig eten
- voorraadkast en vriezer leger krijgen
- veel meer groente eten
- weer uit eten gaan
Komende week maar eens dumplings maken
En een vega gerecht met tofu
Telt niet, je mag morgen pas beginnenquote:Op zondag 3 januari 2021 14:44 schreef Lonaa het volgende:
Om het goede voorbeeld te geven:
Als lunch vandaag 2 van die groentewraps met tomaatjes, sla, gegrilde aubergine, geitenkaas, restje falafel, knoflooksaus. Eigenlijk was alles een restje wat nog op moest.
Vanavond bietjes uit de vriezer, door de risotto. met nog wat geitenkaas, dille en mascarpone. Oh en parmazaanse kaas. Ook allemaal uit koelkast/vriezer.
Morgen eet ik yoghurt die ik gekregen heb van de buurvrouw met havermout, lijnzaad, kersen uit de vriezer en vlokken.quote:Op zondag 3 januari 2021 15:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Telt niet, je mag morgen pas beginnen
Je geeft wel het goede voorbeeld, anders had AH die rollande moeten weggooienquote:Op zondag 3 januari 2021 15:22 schreef borisz het volgende:
Minder eten weggooien idd.
Meer variëren. Blijf toch in mijn bekende patroon hangen qua maaltijden hangen.
Als het weer kan meer uiteten
Voor nu geef ik nog niet het goede voorbeeld. Ik heb een rollade met 35%sticket op het menu staan . Daarbij krieltjes en wortel.
Normaal gesproken eet ik in januari een keer de vriezer leeg en vul hem daarna weer. Dat vind ik nu met corona wel lastig, want ik wil ook graag een voedsel voorraad van 2 weken hebben voor een eventuele quarantaine.quote:Op zondag 3 januari 2021 15:16 schreef Tuindier het volgende:
[..]
Oja, die vriezer is ook een goede ja! Ik probeer de verblijfsduur van het eten daar te beperken.
In het kader van lunch voorbereiden voor het werk:quote:Op zondag 3 januari 2021 11:54 schreef Tuindier het volgende:
Mijn voornemens: Weer terug naar meer groente en gezonder eten (volkoren, geen dierlijke producten, weinig beperkte producten) en wat vaker 'meal-prep' doen voor door de weeks zodat het dan ook makkelijker is om gezond te kiezen.
Ziet er prima uitquote:Op zondag 3 januari 2021 16:27 schreef Tuindier het volgende:
[..]
In het kader van lunch voorbereiden voor het werk: [ afbeelding ]
Linzen, tomaat, paprika, komkommer, bleekselderij, peper, sperziebonen en pompoen houmous. Daar komt zo nog wat zilvervliesrijst bij, en dan vul ik de bak af met spinazieblaadjes.
Ik probeer bij de bestellingen waar mogelijk alleen maar biologische producten te bestellen. Word al humeurig als mijn favoriete yoghurt er niet is 😉quote:Op zondag 3 januari 2021 20:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ziet er prima uit
Ik bedacht nog een voornemen maar daar ben ik al een week of 6 mee bezig: bij elke Albert-bestelling minimaal 1 biologisch product bestellen.
Dat geld heb ik helaas nog niet. Maar er sluipt toch steeds meer biologisch in huis op deze manier. Meestal zijn het houdbare producten.quote:Op zondag 3 januari 2021 22:32 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik probeer bij de bestellingen waar mogelijk alleen maar biologische producten te bestellen. Word al humeurig als mijn favoriete yoghurt er niet is 😉
Soms is het wel slikken. Maar vlees altijd uit een aanbieding. Maar deze week ook 2x muesli wat 25% kortingquote:Op zondag 3 januari 2021 23:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat geld heb ik helaas nog niet. Maar er sluipt toch steeds meer biologisch in huis op deze manier. Meestal zijn het houdbare producten.
Hier is het vooral zuivel (reguliere houderij) en vleeswaren (1, soms 2 sterren) met slechte oorsprong. Stukken vlees koop ik altijd van een boerderij met goede leefomstandigheden. Groente natuurlijk vooral uit de tuin.quote:Op zondag 3 januari 2021 23:26 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Soms is het wel slikken. Maar vlees altijd uit een aanbieding. Maar deze week ook 2x muesli wat 25% korting
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |