abonnement Unibet Coolblue
pi_197186404


Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL!

In de week van 4 januari tot en met 10 januari koken we iets dat aansluit bij onze culinaire voornemens voor 2021!

De enige regel:
• Kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past.

Culinaire voornemens:
Dit kan dit keer van alles zijn. Minder vlees, oversstappen naar vegan, meer groente, meer eiwitten, bepaalde gerechten die je komend jaar echt wilt maken, minder bestellen, etc.
Spoilers!
  zondag 3 januari 2021 @ 11:42:31 #2
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_197186432
Ik ga eens voor het eerst meedoen. Sinds eergisteren vegan, dus kijken of ik wat leuks kan maken :@
BLACK LIVES MATTER
Mannenvoetbal heeft een fascismeprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_197186518
Mijn culinaire voornemens voor dit jaar:
- nog minder vlees eten door de week
- beter plannen wat er in de moestuin moet komen en die groenten vaker verwerken
- minder eten weggooien
- ragu bolognese maken
- groente vaker de hoofdrol laten hebben

Ik begin morgen met het verwerken van een knolselderij uit de moestuin volgens een recept van Ottolenghi: selderijtacos met dadel-barbecuesaus. Daar zet ik checks mee bij alles behalve de ragu :)
Spoilers!
pi_197186605
Mijn voornemens: Weer terug naar meer groente en gezonder eten (volkoren, geen dierlijke producten, weinig beperkte producten) en wat vaker 'meal-prep' doen voor door de weeks zodat het dan ook makkelijker is om gezond te kiezen.
pi_197188760
Culinaire voornemens:
- minimaal 5 dingen van mijn kookbucketlist maken dit jaar
- vaker plantaardig eten
- voorraadkast en vriezer leger krijgen
- veel meer groente eten
- weer uit eten gaan O+

Komende week maar eens dumplings maken
En een vega gerecht met tofu
pi_197188900
Uiteindelijk zijn het hier eigenlijk altijd dezelfde voornemens op eetgebied.

- Moestuin laten floreren
- Minder eten weggooien
- Boeiender lunchen met meer groentes
- Soberso meer groente
- Vaker uit eten

Dus dat.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_197189024
Moestuin gaat helaas niet lukken
Maar:
Minder eten weggooien
Minder vlees
Meer groenten
Uiteten, maar vooral ook weer etentjes organiseren en weer lekker met 10 man aan tafel een hele avond kletsen eten lachen
We have far more in common than that which devides us..
pi_197189063
Om het goede voorbeeld te geven:
Als lunch vandaag 2 van die groentewraps met tomaatjes, sla, gegrilde aubergine, geitenkaas, restje falafel, knoflooksaus. Eigenlijk was alles een restje wat nog op moest.

Vanavond bietjes uit de vriezer, door de risotto. met nog wat geitenkaas, dille en mascarpone. Oh en parmazaanse kaas. Ook allemaal uit koelkast/vriezer.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_197189625
quote:
1s.gif Op zondag 3 januari 2021 14:22 schreef Yinny het volgende:
Culinaire voornemens:
- minimaal 5 dingen van mijn kookbucketlist maken dit jaar
- vaker plantaardig eten
- voorraadkast en vriezer leger krijgen
- veel meer groente eten
- weer uit eten gaan O+

Komende week maar eens dumplings maken
En een vega gerecht met tofu
Oja, die vriezer is ook een goede ja! Ik probeer de verblijfsduur van het eten daar te beperken.
pi_197189712
quote:
2s.gif Op zondag 3 januari 2021 14:44 schreef Lonaa het volgende:
Om het goede voorbeeld te geven:
Als lunch vandaag 2 van die groentewraps met tomaatjes, sla, gegrilde aubergine, geitenkaas, restje falafel, knoflooksaus. Eigenlijk was alles een restje wat nog op moest.

Vanavond bietjes uit de vriezer, door de risotto. met nog wat geitenkaas, dille en mascarpone. Oh en parmazaanse kaas. Ook allemaal uit koelkast/vriezer.
Telt niet, je mag morgen pas beginnen :{w
Spoilers!
  Moderator / Redactie Sport zondag 3 januari 2021 @ 15:22:09 #11
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_197189755
Minder eten weggooien idd.
Meer variëren. Blijf toch in mijn bekende patroon hangen qua maaltijden hangen.
Als het weer kan meer uiteten :)

Voor nu geef ik nog niet het goede voorbeeld. Ik heb een rollade met 35%sticket op het menu staan :+. Daarbij krieltjes en wortel.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_197189818
quote:
1s.gif Op zondag 3 januari 2021 15:20 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Telt niet, je mag morgen pas beginnen :{w
Morgen eet ik yoghurt die ik gekregen heb van de buurvrouw met havermout, lijnzaad, kersen uit de vriezer en vlokken.
Als avondeten zoete aardappelsoep uit de vriezer met als topping o.a. avocado en nootjes en dingen die ik nog in de koelkast vind.
Mogelijk ook nog een boterham met rauwe ham, tomaat en restje pesto.

:6
Sterkheidsbaas van alles.
pi_197190258
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2021 15:22 schreef borisz het volgende:
Minder eten weggooien idd.
Meer variëren. Blijf toch in mijn bekende patroon hangen qua maaltijden hangen.
Als het weer kan meer uiteten :)

Voor nu geef ik nog niet het goede voorbeeld. Ik heb een rollade met 35%sticket op het menu staan :+. Daarbij krieltjes en wortel.
Je geeft wel het goede voorbeeld, anders had AH die rollande moeten weggooien
We have far more in common than that which devides us..
pi_197190575
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2021 15:16 schreef Tuindier het volgende:

[..]

Oja, die vriezer is ook een goede ja! Ik probeer de verblijfsduur van het eten daar te beperken.
Normaal gesproken eet ik in januari een keer de vriezer leeg en vul hem daarna weer. Dat vind ik nu met corona wel lastig, want ik wil ook graag een voedsel voorraad van 2 weken hebben voor een eventuele quarantaine.
pi_197190627
Ik wil 1 dag in de week vegan, 1x vega en 1x vis en de andere dagen een beetje vlees. En zo weinig mogelijk eten weggooien.
En ik vind bakken leuk, maar met het oog op de weegschaal is mijn goede voornemen dat ik dat minder ga doen dit jaar :@
pi_197190871
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2021 11:54 schreef Tuindier het volgende:
Mijn voornemens: Weer terug naar meer groente en gezonder eten (volkoren, geen dierlijke producten, weinig beperkte producten) en wat vaker 'meal-prep' doen voor door de weeks zodat het dan ook makkelijker is om gezond te kiezen.
In het kader van lunch voorbereiden voor het werk:

Linzen, tomaat, paprika, komkommer, bleekselderij, peper, sperziebonen en pompoen houmous. Daar komt zo nog wat zilvervliesrijst bij, en dan vul ik de bak af met spinazieblaadjes.
pi_197190909
Ziet er gezond uit. :D
pi_197192774
Dat klinkt een beetje als 'wat een liever baby' bij een heel lelijk kind :D, maar ik word wel blij van zo'n bak gezond.
  zondag 3 januari 2021 @ 19:50:37 #19
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_197194393
Voornemens:
- Minstens 1x per weer een recept wat ik nog niet eerder heb gemaakt.
- Minstens 1x per maand de steenoven gebruiken, los van pizza's maken.
- M'n voorraad "groot vlees" wat beperken :P
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_197195321
quote:
1s.gif Op zondag 3 januari 2021 16:27 schreef Tuindier het volgende:

[..]

In het kader van lunch voorbereiden voor het werk: [ afbeelding ]

Linzen, tomaat, paprika, komkommer, bleekselderij, peper, sperziebonen en pompoen houmous. Daar komt zo nog wat zilvervliesrijst bij, en dan vul ik de bak af met spinazieblaadjes.
Ziet er prima uit :9

Ik bedacht nog een voornemen maar daar ben ik al een week of 6 mee bezig: bij elke Albert-bestelling minimaal 1 biologisch product bestellen.
Spoilers!
pi_197199148
quote:
1s.gif Op zondag 3 januari 2021 20:33 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ziet er prima uit :9

Ik bedacht nog een voornemen maar daar ben ik al een week of 6 mee bezig: bij elke Albert-bestelling minimaal 1 biologisch product bestellen.
Ik probeer bij de bestellingen waar mogelijk alleen maar biologische producten te bestellen. Word al humeurig als mijn favoriete yoghurt er niet is 😉
We have far more in common than that which devides us..
pi_197200107
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2021 22:32 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik probeer bij de bestellingen waar mogelijk alleen maar biologische producten te bestellen. Word al humeurig als mijn favoriete yoghurt er niet is 😉
Dat geld heb ik helaas nog niet. Maar er sluipt toch steeds meer biologisch in huis op deze manier. Meestal zijn het houdbare producten.
Spoilers!
pi_197200472
quote:
1s.gif Op zondag 3 januari 2021 23:05 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat geld heb ik helaas nog niet. Maar er sluipt toch steeds meer biologisch in huis op deze manier. Meestal zijn het houdbare producten.
Soms is het wel slikken. Maar vlees altijd uit een aanbieding. Maar deze week ook 2x muesli wat 25% korting
We have far more in common than that which devides us..
pi_197200690
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2021 23:26 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Soms is het wel slikken. Maar vlees altijd uit een aanbieding. Maar deze week ook 2x muesli wat 25% korting
Hier is het vooral zuivel (reguliere houderij) en vleeswaren (1, soms 2 sterren) met slechte oorsprong. Stukken vlees koop ik altijd van een boerderij met goede leefomstandigheden. Groente natuurlijk vooral uit de tuin.
Spoilers!
  zondag 3 januari 2021 @ 23:42:22 #25
370431 drakin
vurig typje
pi_197200753
Minder koolhydraten
Meer eiwit
Meer groente
Minder bewerkt
Meer biologisch
Meer wildpluk
Meer moestuin

Eigenlijk doe ik dit al jaren, alleen het biologisch is wat achteruit gegaan door een krappe beurs.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')