abonnement Unibet Coolblue
pi_197200775
quote:
1s.gif Op zondag 3 januari 2021 23:38 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Hier is het vooral zuivel (reguliere houderij) en vleeswaren (1, soms 2 sterren) met slechte oorsprong. Stukken vlees koop ik altijd van een boerderij met goede leefomstandigheden. Groente natuurlijk vooral uit de tuin.
Vlees probeer ik ook bij het natuurcentrum hier te kopen, maar da’s nu dicht. En heeft voor mij als groot nadeel, diepgevroren in grote porties. Binnenkort weer naar de markt, naar de bioslager. Niet te veel maar supergoed spul
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 3 januari 2021 @ 23:51:05 #27
370431 drakin
vurig typje
pi_197200891
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2021 23:43 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Vlees probeer ik ook bij het natuurcentrum hier te kopen, maar da’s nu dicht. En heeft voor mij als groot nadeel, diepgevroren in grote porties. Binnenkort weer naar de markt, naar de bioslager. Niet te veel maar supergoed spul
Hier is het bio vlees op de markt ook redelijk betaalbaar. Er staat een bio boer bij wie het zelfs net goedkoper is dan in de supermarkt. Zelfs goedkoper dan niet biologisch soms.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_197201004
quote:
1s.gif Op zondag 3 januari 2021 23:51 schreef drakin het volgende:

[..]

Hier is het bio vlees op de markt ook redelijk betaalbaar. Er staat een bio boer bij wie het zelfs net goedkoper is dan in de supermarkt. Zelfs goedkoper dan niet biologisch soms.
Goedkoper is het zeker niet, helaas
We have far more in common than that which devides us..
  maandag 4 januari 2021 @ 00:03:39 #29
370431 drakin
vurig typje
pi_197201055
quote:
1s.gif Op zondag 3 januari 2021 23:58 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Goedkoper is het zeker niet, helaas
Dit is ook een uitzondering natuurlijk hier. Maar wel beperkte keus en niet vaak dat deze boer vlees heeft.

Andere bio vlees plekken is het de hoofdprijs betalen. Dan wordt het geen vlees of een afprijskip van de ah :'(
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  maandag 4 januari 2021 @ 00:13:43 #30
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_197201172
Voornemen hier:

Meer lamsvlees eten
Meer goed varkensvlees eten
Meer warm roken van vlees en vis
Een bokje regelen en klaarmaken
Meer groenten eten
Minder brood en vul spul zoals pasta of gewoon goedkoop spul wat niet gezond of lekker is
Geen toetjes meer
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_197207131
Het weekmenu van deze week past nog niet helemaal bij mijn goede voornemens. Er moet rookworst, chorizo en spek op :D Nou ja, minder weggooien is ook een voornemen.

Ma: Knolselderijtacos in koolbladeren met dadelsaus (Ottolenghi) en aardappelpuree met bieslook
Di: Okonomyaki met wortelsalade
Wo: Gnocchi, blauwe kaassaus, witte wijn, pompoen, champignon, basilicum
Do: Polenta met chorizo, snijbiet, roquefort, bieslook en gepocheerd ei
Vr: Slowcooker coq au vin met meegekookte aardappels, wortel en champignon
Za: Kroketten met zelfgemaakte friet, plus salade
Zo: Bloemkoolsoep, broodje rookworst met zuurkool, augurk en ceasarsalade

Op deze manier dus slechts 2 keer vegetarisch. Twee van de vijf overige maaltijden bevatten maar een heel klein beetje vlees, de okonomyaki en de kroketten (1 halve rendangkroket).

Desalniettemin zal het allemaal prima smaken. Volgende week doe ik weer opnieuw mijn best :)
Spoilers!
pi_197207928
Mijn lunch voldoet prima aan mijn voornemens. Uit de vriezer een kop soep gemaakt van restjes uit de moestuin, vooral geroosterde courgette. Daarbij een restje feta en de kapjes van een brood. Er ging ook een restje feta door een paar lepels aardappelsalade van gisteren.
Spoilers!
pi_197208005
Ik had een geroosterde boterham uit de vriezer, met een restje rauwe ham, restje pesto en wat tomaatjes die op moeten :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_197208131
Oke, misschien heeft 1 van jullie een idee:

Er ligt nog een quiche lorraine in de koelkast ( O+ ) maar daar zou ik eigenlijk wel wat groente bij willen eten. Een salade ofzo. Wie heeft er goede ideeen?
Sterkheidsbaas van alles.
  dinsdag 5 januari 2021 @ 02:37:59 #35
370431 drakin
vurig typje
pi_197218793
quote:
2s.gif Op maandag 4 januari 2021 15:25 schreef Lonaa het volgende:
Oke, misschien heeft 1 van jullie een idee:

Er ligt nog een quiche lorraine in de koelkast ( O+ ) maar daar zou ik eigenlijk wel wat groente bij willen eten. Een salade ofzo. Wie heeft er goede ideeen?
Naast de quiche is een soepje best wel lekker, want warm en die kun je ook met allerlei groentes bereiden
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_197222991
Ik knal er maar een foto in, anders is dit topic zo kaal.

Gisteren was het tijd voor vega en 'groente in de hoofdrol'. We aten knolselderijtaco's (taco van koolblad) met dadelbarbecuesaus, chiliolie en geitenkaas. Daarbij een aardappelpuree met bieslook.


Ik kan redelijk koken en kook een stuk gevarieerder dan de gemiddelde Nederlander. Maar dit is toch echt een stap of 250 boven mijn normale repertoire. Wat een smaakintensiteit. Heerlijke texturen. Ik zou me eens vaker aan een recept moeten houden.
Spoilers!
pi_197234103
@Lucky_Strike Leuk dat je meteen zoiets tofs gemaakt hebt!

Mijn planning tot het einde van deze thema week:
Wo: vlees
Do: vega (zelfgemaakte foe yong hai)
Vr: vis (vissticks, die lagen nog in de vriezer)
Za: vegan (falafel uit de winkel)
Zo: vlees

Over minder verspilling gesproken: bij de Jumbo waar ik net was lag afgeprijsd vega vlees in de koeling. Met een tht datum van gisteren. Zou er iemand zijn die dat nog koopt?
  woensdag 6 januari 2021 @ 13:41:03 #38
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_197243553
@Lucky_Strike, komt dat recept uit een van zijn kookboeken?

Mijn voornemens:
- strikter aan weekmenu houden. Eventueel wel schuiven qua dagen, maar niet iets heel anders gaan eten en dan ingrediënten moeten weggooien.
- minder verspilling (iets over, verwerken in een ander gerecht)
- meer uit kookboeken koken die ik nog heb staan (sommigen nog nooit gebruikt :@ )
- vaker apparaten, zoals de slowcooker, gebruiken.
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_197243780

Recept: https://www.vpro.nl/progr(...)an-schorseneren.html

Lekker soepje, vega en heel veel groentes. Blik mais gebruikt en restje snackworteltjes toegevoegd.
Zelfgebakken focaccia met mozzarella, dat moest ook op.
pi_197245531
quote:
2s.gif Op maandag 4 januari 2021 15:25 schreef Lonaa het volgende:
Oke, misschien heeft 1 van jullie een idee:

Er ligt nog een quiche lorraine in de koelkast ( O+ ) maar daar zou ik eigenlijk wel wat groente bij willen eten. Een salade ofzo. Wie heeft er goede ideeen?
Koolsla salade ?

Ingrediënten (voor een flinke schaal vol)
• 500 gram witte kool, fijn gesneden
• 100 gram wortel, julienne gesneden
• 1 rode ui, gesnipperd
• 75 milliliter melk
• 75 milliliter karnemelk
• 135 gram mayonaise
• 2 eetlepels azijn
• 2 eetlepels citroensap
• 50 gram suiker
• snufje zout en peper
Meng de melk, karnemelk, mayonaise, azijn, citroensap en de suiker door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Voeg aan deze dressing de witte kool, wortel en ui toe. Goed mengen.
Zet de coleslaw vervolgens minstens een paar uur in de koelkast, zodat de dressing goed opgenomen wordt door de groente. Als je de tijd hebt, kun je deze coleslaw zelfs het beste een dag van tevoren maken. Je zult merken dat de kool en de wortel dan wat zachter worden. Persoonlijk vind ik dit het lekkerst. Maar een paar uur in de koelkast en je coleslaw is ook al heerlijk!
pi_197245557
Heb je verse schorseneren gebruikt of uit een potje ?
pi_197246291
quote:
1s.gif Op woensdag 6 januari 2021 13:41 schreef AgnesGru het volgende:
@:Lucky_Strike, komt dat recept uit een van zijn kookboeken?

Mijn voornemens:
- strikter aan weekmenu houden. Eventueel wel schuiven qua dagen, maar niet iets heel anders gaan eten en dan ingrediënten moeten weggooien.
- minder verspilling (iets over, verwerken in een ander gerecht)
- meer uit kookboeken koken die ik nog heb staan (sommigen nog nooit gebruikt :@ )
- vaker apparaten, zoals de slowcooker, gebruiken.
Goede voornemens!

Ja, uit Ottolenghi's Flavour, pagina 59.
Spoilers!
pi_197260894
quote:
0s.gif Op woensdag 6 januari 2021 15:19 schreef Sorella het volgende:
Heb je verse schorseneren gebruikt of uit een potje ?
Verse! Met plastic handschoenen aan, onder een laag water in de gootsteen schillen. Daarna gelijk in stukjes in een bak water met citroensap doen. Valt wel mee met de rommel en verkleuring dan.
pi_197264352
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 12:42 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik knal er maar een foto in, anders is dit topic zo kaal.

Gisteren was het tijd voor vega en 'groente in de hoofdrol'. We aten knolselderijtaco's (taco van koolblad) met dadelbarbecuesaus, chiliolie en geitenkaas. Daarbij een aardappelpuree met bieslook.
[ afbeelding ]

Ik kan redelijk koken en kook een stuk gevarieerder dan de gemiddelde Nederlander. Maar dit is toch echt een stap of 250 boven mijn normale repertoire. Wat een smaakintensiteit. Heerlijke texturen. Ik zou me eens vaker aan een recept moeten houden.
Is dit recept toevallig ook ergens online te vinden? Of iemand die toevallig een foto heeft voor deze sloeber?

Ik heb nog nooit een van zijn recepten gemaakt, maar dit klinkt wel echt awesome.
pi_197297721
Vandaag vegetarisch. Ik vind deze foe yong hai altijd leuk om te maken. En kind vindt het lekker, dus twee keer fijn.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_197303790
Ik heb er nog niet mee gekookt, maar dit is toch ook wel een culinair goed voornemen. Meer fruit. :D Dus stonden ze vanochtend met een fruitpakket voor de deur. :9

pi_197334064
Op mijn bucketlist staat veganistische kaas maken

Geweekte cashewnoten met soyayohhurt en water blenderen

Dit mag nu fermenteren op kamertemperatuur

Recept: https://vegetus.nl/frans-cashewkaasje/
pi_197337628
quote:
1s.gif Op zondag 10 januari 2021 21:52 schreef Yinny het volgende:
Op mijn bucketlist staat veganistische kaas maken
[ afbeelding ]
Geweekte cashewnoten met soyayohhurt en water blenderen
[ afbeelding ]
Dit mag nu fermenteren op kamertemperatuur

Recept: https://vegetus.nl/frans-cashewkaasje/
Ik ben benieuwd! Ik heb zoiets nog niet geprobeerd, maar het staat zeker op mijn lijstje om een te gaan doen.
pi_197407812

Niet slecht, maar het is bij mij meer smeerkaas geworden.
Lijkt qua smaak een beetje op rambol (lichte noten smaak) en qua smeerbaarheid op roomkaas.
Het vult wel ontzettend!
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 18:18:56 #50
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_197409230
Doe mij toch maar een schnitzel... :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')