abonnement Unibet Coolblue
pi_197174187
Afzuiging in de kookplaat was ik heel pessimistisch over maar laatst bij mijn vader even mee gespeeld... Wow dat werkte echt perfect.

Enige issue is dat er een enorme bult lucht ergens heen moet. Dus dikke buizen of een filter (niet fijn) en een orkaan uit je eiland plint.
Laat die handjes wapperen!
pi_197174875
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 14:24 schreef buishuis het volgende:
Dank allen! Even wat reacties :)

[ link | afbeelding ]
Heb je ook een tekening met afmetingen er bij?
pi_197185467
Ik zou voor de optie gaan kookplaat bij het raam en spoelen op het eiland. Op die manier heb je een lekkere ruime werkplek om alles te bereiden en daar heb je de wasbak bij nodig. Ook gaat daar meer tijd in zitten en ben je daar meer aanwezig bij de rest van de kamer/gezelschap.

Wij staan besteden altijd veel meer tijd aan het bereiden van het eten dan het daadwerkelijke koken bakken. Een blik in de pannen dat is het dan ook wel weer.
  zondag 3 januari 2021 @ 10:29:50 #29
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_197185585
Ik heb hier bij onze keuken ook lang over gedacht. Maar alles op het eiland is de winnaar.

Het probleem van spoelen tegen de wand is dat al je verse groentes enzo gespoeld worden, dan moet je ze naar het werkblad overpakken. Als dat aan de overkant is moet je over de vloer, dus wordt alles nat of je moet alles gespoeld in schalen en bakjes doen en dan krijg je veel afwas.

Als je spoelt en snijdt tegen de wand moet je alsnog alles in bakjes doen en sta je de hele tijd met je rug naar het werk (pruttelende pannen) en de huiskamer.
Dus spoelen/snijden/koken op het eiland heb je iets minder werkruimte (heb je meer nodig kun je nog altijd naar de overkant) maar veel meer gemak en minder zooi.
Alle vaste spullen of zaken die je niet dagelijks gebruikt zoals koffiemachine, kitchenaid, waterkoker etc tegen de wand. Afwas en zooi ook aan de wand zodat je werkblad vrij kan blijven om te werken.

Edit: en voor ons de gouden wijziging: afvalbak als brede lade onder het snijwerkblad. Lade open, alle uienschillen etc zo er in schuiven. Nooit meer alles bij elkaar rapen en naar de afvalbak lopen.
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
pi_197188108
Hoeveel zou 2 spoelbakken kosten? Duur wordt zo’n eiland toch wel. Dan een grote aan de muur en een kleine op het eiland.
.
pi_197191359
Nog een gekker idee. Het eiland een kwart slag draaien. De tafel aan het eiland. de wand aan de kant van de trap gebruiken voor hoge kasten(tot het plafond) en de andere wand laag met evt bovenkasten. Kastruimte kan je nooit genoeg hebben. Werkruimte heb je ook nooit teveel.
Behalve de espressomachine verdwijnt elk apparaat hier weer fijn in de kast.
pi_197191735
Leuke indeling dit huis overigens.
pi_197212641
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 17:37 schreef Puala het volgende:

[..]

Heb je ook een tekening met afmetingen er bij?
Jazeker :)

@Fer, bij twee wasbakken krijg ik teveel het idee in een horecavestiging te wonen :D

@Barcaconia, @Edwink, goede tips wat betreft wassen/snijden en andere voorbereidingen. Omdat de koelkast quasi naast de wasbak staat denk ik dat we automatisch gaan snijden op het stuk tussen koelkast en wasbak in omdat dit simpelweg het meest praktisch is. Ben alleen bang dat het allemaal wat krap wordt op het eiland met wassen, koken en snijden. Plus, dat het snel een rommeltje wordt/rommelig oogt. @Barcaconia, hoe breed en lang is jouw keukeneiland? Heb je de vaatwasser ook onder het eiland?

@zonnigetoekomsttegemoed, dank :)
pi_197213069
Kookeiland is wat mij betreft te klein voor beide.
Wil je echt koken met zicht op eettafel? Ben je in de praktijk niet meer tijd bezig met voorbereidingen/snijden dan koken zelf?

Zou misschien zelfs eerder kookplaat bij raam doen en wasbak in kookeiland.
Maar ik wil sowieso flinke snij/plaatsruimte op eiland en dat lukt niet met beide samen.

Zou overwegen keuken rechtsboven dicht te maken. Iets andere looproute, maar wel meer ruimte om te werken richting de eettafel.
Eerst denken, dan typen
  dinsdag 12 januari 2021 @ 07:36:57 #35
245087 ueberduitser
grootgrondbezitter
pi_197355826
Kookeiland sowieso 1200 diep. Wij hebben een schiereiland waar we koken/snijden. Wasbak tegen de muur, met rechts daarvan de vaatwasser.
Wij hebben een inbouw plafondafzuiger in een stuk verlaagd plafond(breedte van het eiland), ik vind het ideaal. Als ik sta te koken kijk ik de kamer in zonder een afzuigkap in m'n beeld te hebben.
  dinsdag 12 januari 2021 @ 09:38:22 #36
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_197357146
quote:
1s.gif Op zondag 3 januari 2021 10:29 schreef Barcaconia het volgende:
Ik heb hier bij onze keuken ook lang over gedacht. Maar alles op het eiland is de winnaar.

Het probleem van spoelen tegen de wand is dat al je verse groentes enzo gespoeld worden, dan moet je ze naar het werkblad overpakken. Als dat aan de overkant is moet je over de vloer, dus wordt alles nat of je moet alles gespoeld in schalen en bakjes doen en dan krijg je veel afwas.

Als je spoelt en snijdt tegen de wand moet je alsnog alles in bakjes doen en sta je de hele tijd met je rug naar het werk (pruttelende pannen) en de huiskamer.
Dus spoelen/snijden/koken op het eiland heb je iets minder werkruimte (heb je meer nodig kun je nog altijd naar de overkant) maar veel meer gemak en minder zooi.
Dit!

Ik heb jaren een (kombuis)keuken gehad met aan één kant de spoelbak en de ander kant de kookplaat. Wat een drama. Ik had altijd water op de vloer. Koken en spoelen kan je beter naast elkaar hebben.
Siesta & Fiesta!
pi_197427251
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2021 09:38 schreef Bramito het volgende:

[..]

Dit!

Ik heb jaren een (kombuis)keuken gehad met aan één kant de spoelbak en de ander kant de kookplaat. Wat een drama. Ik had altijd water op de vloer. Koken en spoelen kan je beter naast elkaar hebben.
Daar is zeker wat voor te zeggen.
Anderzijds, zorg er voor dat je niet te veel bij de rand zit. Tijdens koken en wassen spettert er altijd wat, en dat komt anders naast je eiland, op de grond terrecht, en dat is niet fris
pi_197427432
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 januari 2021 16:07 schreef buishuis het volgende:
Hoihoi,

Vriendin en ik hebben de feestdagen al discussiërend doorgebracht over het feit waar we het spoel/wasgedeelte van onze nieuwe keuken moeten plaatsen. Vriendinlief is voorstander van zowel kook als spoel op het eiland. Zelf ben ik voorstander van koken op eiland, spoelen bij raam. Zelf komen we er niet aan uit dus mogelijk weet men hier raad :) Het eiland zelf zal ong. 2,5m breed worden en 1m diep.

Optie A: Bij het raam. Heeft als voordeel dat er meer ruimte is op het eiland en dat deze wat rustiger oogt. Nadeel is dat er wat gedrupt gaat worden met natte groenten om deze te snijden naast het koken.

Optie B: Op het eiland. Voordeel hier is dat wassen, snijden, koken naast elkaar zit. Nadeel is dat het hierdoor wat drukker wordt op het eiland.

[ link | afbeelding ]

[poll=1274]
Optie 3?



Meer aanrecht oppervlak, meer kastruimte, wat speelser.

Edit: dit idee:


[ Bericht 1% gewijzigd door Barry1986 op 15-01-2021 16:15:21 ]
pi_197428766
Wel helemaal omlopen als je vanaf de bank een drankje komt halen.
.
pi_197438330
Ik zou zelf iig geen kookplaat op de hoek van je eiland zetten om meerdere redenen;

- onveilig. Je loopt zo een pan van de plaat af en met kinderen in huis kan dat absoluut geen optie zijn
- de oliespetters op je vloer
pi_197441005
Let bij die vaatwasser ook op dat zo’n ding geladen moet worden. Met open deur blokkeer je nogal wat loopruimte. Zorg dat je ook met twee man in de keuken terecht kan, zonder elkaar te ergeren of in de weg te lopen. (Als je bijvoorbeeld bezoek hebt en iemand wil de glazen van de borrel vast in de vaatwasser zetten terwijl je aan het koken bent.)
pi_197441132
Ja een grote keuken is nutteloos als je elkaar in de weg loopt tijdens het vullen van de vaatwasser of inschenken van drankjes.
.
  maandag 18 januari 2021 @ 10:47:07 #43
85331 zalkc
AKA Coracle
pi_197482113
quote:
0s.gif Op maandag 4 januari 2021 19:46 schreef buishuis het volgende:

[..]

Jazeker :)
[ link | afbeelding ]

Heb je nu een douche in je garage?
Jahaaa.. Mijn mening verandert vaak. Niet dat ik niet weet wat ik zeg. Maar ik houd mij liever niet vast aan oude denkbeelden als nieuwe beter zijn...
pi_197486602
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2021 10:47 schreef zalkc het volgende:

[..]

Heb je nu een douche in je garage?
Handig :D

Zandbakkind kan uit school meteen onder de douche en het zand blijft dan lekker in die regio.
  maandag 18 januari 2021 @ 15:32:26 #45
486785 Pensioengenieter
Geen vrije tijd meer
pi_197487159
[quote]0s.gif Op vrijdag 1 januari 2021 17:48 schreef Bloem75 het volgende:
Kan het kookeiland niet dieper/langer? Dan blijft er genoeg werkplek over.
Ik zelf wil de spoelbak altijd dichtbij het kookgebied. Anders loop je met je hete pan rijst/pasta/aardappels door je loopgebied heen om het achter je af te gieten. Die route moet zo kort mogelijk.
[/quote]

[/b]

je gaat steeds natte vloer krijgen en dat wordt op den duur ergeren
pi_197499886
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 15:56 schreef Barry1986 het volgende:

[..]

Optie 3?

[ link | afbeelding ]

Meer aanrecht oppervlak, meer kastruimte, wat speelser.

Edit: dit idee:
[ link | afbeelding ]
Deze indeling is zo ongeveer mijn droomkeuken (alleen het fornuis mag misschien iets opzij of nog een stukje keukenblad eraan, want veel werkruimte). Heb deze opstelling een keer bij kennissen gezien en ik was verkocht.

Hierboven wordt de suggestie gedaan van alles op het keukeneiland, en aan de zijkant een aanrecht voor mixers, koffiezetapparaten, etc. Dat vind ik ook nog wel een interessant idee. Zet me wel aan het denken. Vraagt om een fundamenteel andere manier van kijken naar het gebruik van je keuken. Alles op het eiland, en hulpruimte aan de zijkant.
Somebody that I used to know
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')