abonnement Unibet Coolblue
pi_197139975
Topic titel zegt het al...

Ik kreeg enkele weken geleden een brief binnen dat er al een lange tijd rare bedragen in en eruit gingen van mijn rekening ( cryptobroker ) en ze vroegen of ik even contact met hun wilde opnemen.

Natuurlijk genegeerd, ik denk dat waait wel over waarop ik eergisteren een dreigbrief binnen kreeg, dat als ik geen contact opneem met hun, zij mijn rekening kunnen blokkeren.
Ik vandaag even gebeld en zij vroegen zich af waar die bedragen naartoe gingen en vandaan kwamen.
Ik alles netjes uitgelegd crypto, aandelen etc.

Tijdens het gesprek vroeg hij of ik dmv een screenshot mijn wallet wil laten zien zodat zij kunnen inzien hoeveel bitcoins etc ik bezit waarop ik zei dat ik dat niet oke vind.

Ben ik verplicht om mijn wallet met hun te delen? Ik bedoel zij kunnen zomaar mijn wallet aan de belastingdienst door informeren...

Mag en kan de bank mij daardoor mijn rekening ontheffen en mij tot zoiets
pi_197140133
Om welke bank gaat dit?
pi_197140212
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2020 18:35 schreef 7dave het volgende:
Om welke bank gaat dit?
ABN
  VIVA donderdag 31 december 2020 @ 18:43:12 #4
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_197140366
Je bent niet verplicht om dit soort informatie te verschaffen, echter is het uiteraard mogelijk dat de bank je rekening blokkeert onder de noemer verdachte witwas praktijken.
Indien je crypto bezit is het uiteraard belangrijk om dat netjes elk jaar op te geven aan de belastingdienst, zodat je op dit soort momenten je verder 0 zorgen hoeft te maken. Doe je dat niet, sja dan moet je uitkijken, gezien je dan belastingfraude aan het plegen bent.
What lies behind makes no sense in my mind
pi_197140552
Als je dit jaar nog een aangifte hebt liggen waarin het opgegeven staat zou je misschien dat kunnen overleggen.

Maar in principe is dit zo'n dingetje van niet verplicht.. Maar niet vrijwillig.

Fraude verdenking mogen ze je rekening meteen blokkeren.
pi_197140760
Je doet waarschijnlijk zaken met een buitenlandse Cryptobroker?
Helaas berusten deze posts niet op de werkelijkheid
pi_197140982
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2020 18:38 schreef Policy2 het volgende:

[..]

ABN
Volgens mij mag (en kan) de ABN jou rekening gewoon blokkeren “op verdenking van” wat dan ook. Bijv. hun zusterbedrijf “Moneyou” - in principe ook ABN - heeft mijn spaarrekening vorig jaar geblokkeerd voor “te zakelijk uitziende spaardoelen” en ik was met deze spaardoelen/bedragen “geen consument meer”.

Moest maar een KvK nummer gaan aanvragen (die ik al 15 jaar heb). Tevens is de ABN van een familie lid geblokkeerd naar aanleiding van crypto aankopen in een soort gelijk scenario wat jij omschrijft. ABN is geloof ik dan ook een crypto onvriendelijke bank. Of ze het mogen vragen c.q of jij verplicht bent het te tonen - weet ik niet, maar ze kunnen je account gewoon blokkeren. Het is maar ook de vraag of je nog wel bij ABN wilt blijven bankieren. Er zijn genoeg andere banken die wel met de tijd meegaan :)
pi_197142282
Topic meegenomen naar BTC.
pi_197143141
Ze mogen het vragen, en jij dient mee te werken als jij je bankrekening wilt behouden, en ondanks je medewerking kunnen ze je eruit trappen.

Open alvast een Bunq-rekening als backup, want ze kunnen je op een zwarte lijst plaatsen en het onmogelijk voor je maken om elders een nieuwe bankrekening te openen.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_198116200
De bank vraagt deze informatie omdat ze aan de Wwft-regelgeving moeten voldoen. Ze willen dus graag inzicht in jouw wallet omdat ze willen kijken of jij jouw inleg zou kunnen bekostigen uit legaal inkomen en dat er geen sprake is van een witwasconstructie, omdat ze een boete van de DNB trachten te voorkomen. Deze informatie wordt niet gedeeld met de Belastingdienst.
pi_198160331
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 februari 2021 19:59 schreef Alaianaya het volgende:
De bank vraagt deze informatie omdat ze aan de Wwft-regelgeving moeten voldoen. Ze willen dus graag inzicht in jouw wallet omdat ze willen kijken of jij jouw inleg zou kunnen bekostigen uit legaal inkomen en dat er geen sprake is van een witwasconstructie, omdat ze een boete van de DNB trachten te voorkomen. Deze informatie wordt niet gedeeld met de Belastingdienst.
Klopt, ik werk zelf voor een bank, als bank ben je verplicht om er voor te zorgen dat je geen criminelen of terroristen aan het faciliteren bent, als je dus twijfel hebt over de inkomsten van iemand ben je verplicht na te gaan hoe iemand aan zijn geld komt. Banken hebben ook helemaal geen zin en tijd om dit soort dingen naar belastingdienst toe te spelen, volgens mij krijgen ze 1 keer per jaar een uitdraai met de rekeningnummers/houders en het saldo, en dat is het.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')