abonnement Unibet Coolblue
pi_197013248
‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎One Punch Man
Cover art van webcomic chapter 1.‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎Cover art van manga volume 1.‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎Cover art van anime season 1.


Schaamteloze copy van de wikipedia: wel een beetje aangepast, want Wikipedia :')_!

One-Punch Man (ワンパンマン, Wanpanman) is een Japanse webcomic bedacht door de Japanse mangaka ONE, die de strip online begon te publiceren in het jaar 2009. De serie won snel aan populariteit en de schrijver kreeg onder meer interesse van de bekende manga-artiest Yusuke Murata. De webcomic werd hierdoor vanaf 2012 ook in manga-vorm uitgebracht en vertaald naar het Engels. Daarnaast is er een anime ontwikkeld die de manga-reeks nauw volgt. Het eerste seizoen werd uitgebracht in 2015 en het tweede in 2019.

One Punch-Man volgt het leven van de onbekende superheld Saitama, wonend in de grote stad Z-city. Deze stad heeft een enorme aantrekkingskracht op allerlei monsters uit de buurt. Een gebrek aan bescherming moviteert Saitama om zelf een held te worden om de monsters uit de weg te ruimen. Saitama is naar eigen zeggen een "held voor plezier". Door drie jaar lang hard te trainen is hij naast kaal ook onmetelijk sterk geworden en kan hij elke bedreiging moeiteloos aan: verschijnende monsters in zijn leefomgeving verslaat hij met slechts één klap. Hierdoor slaat de verveling toe bij Saitama. Het is zijn doel om door de burgers van de stad erkend te worden voor zijn heldendaden, maar hij wil vooral een tegenstander tegen te komen die hem fysieke uitdaging kan bieden. Eén van de weinigen die op de hoogte is van de onmetelijke kracht van Saitama is de aspirant-held Genos. De cyborg biedt zich aan als leerling van Saitama in de hoop om net zo sterk te worden als hij. Samen worden ze lid van de heldenvereniging om meer erkenning te krijgen voor hun werk. Om toe te treden moeten ze beide een fysieke test doen en een schrijftest. Genos laat zien dat hij een talentvolle superheld is door een perfecte score te behalen, maar Saitama verknoeit de schrijftest en ontvangt hierdoor een lage score die net toegang geeft tot de laagste klasse in de vereniging. Vervolgens moet Saitama zich omhoogwerken door het uitvoeren van opgemerkte heldendaden.

Waarom ik kijk?
OPM neemt alle clichés die er bestaan binnen anime en manga volledig op de hak. Een hoofdpersonage met genoeg kracht om elke bad guy in één klap te verslaan, terwijl niemand dit lijkt te zien/erkennen. Een discipel die aan de voeten van ons ongeïnteresseerde hoofdpersonage ligt en er alles aan doet om net zo sterk te worden. Mannen die heel basaal getekend worden en vrouwen die met ongekend realisme en gebrek aan kledij worden weergegeven. OPM heeft alles. De manga wordt getekend door een god met potlood die elke 2 weken weer prachtige plaatjes uit zijn vingers weet te krijgen.

Impressie: (spoilers!)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
OPM heeft ook meer lagen dan je op het eerste oog ziet. Al snel kom je er achter dat Saitama (en iedereen die zijn kracht wél erkend) eigenlijk geen idee heeft hoe hij zo krachtig is geworden. (in de webcomic/manga is hier inmiddels meer over bekend.) Voor Saitama draait zijn zoektocht vooral om het zoeken van een gedegen tegenstander. Omdat hij in het verhaal een soort "cheatcode" vertolkt, eentje die alles verslaat, is er veel ruimte voor side-characters en perspectieven van andere personages binnen een bepaalde gebeurtenis.

Zelf ben ik wel na seizoen 1 afgehaakt nadat bekend werd dat seizoen 2 niet meer door Madhouse (bekend van: Death Note, Hunter x Hunter) geproduceerd zou worden maar door J.C. Staff (bekend van klassiekers zoals: Is It Wrong to Try to Pick Up Girls in a Dungeon? en Do You Love Your Mom and Her Two-Hit Multi-Target Attacks?) Ik wacht tot seizoen 2 helemaal is afgerond totdat ik met pijn en moeite naar de verminderde kwaliteit van mijn geliefde serie ga kijken.

IN DIT TOPIC GRAAG SPOILERGEBRUIK.
Goed gelezen? Knap! Dan kan je al meer dan de kinderen van @Catkiller!
Zet ook even boven je spoiler welk seizoen je aan het spoileren bent, wel zo handig.

Even oefenen:

Seizoen 1:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Seizoen 2:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Waar staat de serie nu? Is ie al afgelopen?
Deze serie wordt in 3 media uitgegeven.
De webcomic (het origineel, 131 chapters op dit moment) heeft nu net het tempo weer opgepakt na een paar jaar wat rustiger aan.
De manga (138 chapters, zijn nu op het punt van webcomic chapter 70) wordt nu al 8 jaar zonder pauze gepubliceerd.
De anime (2 seizoenen, 24 afleveringen) de laatste aflevering van januari 2020 sluit aan bij manga chapter 84.
pi_197013285
De serie waar ik mijn username aan te danken heb.

I N S T O R T E N D E S T E R: B R U L L E N D K A N O N
  maandag 28 december 2020 @ 09:14:27 #3
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_197013644
Seizoen 2 is echt slecht :')
BLACK LIVES MATTER
Mannenvoetbal heeft een fascismeprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  zondag 3 januari 2021 @ 17:47:48 #4
3462 PaRoDiUzZ
Hiphop Hippie
pi_197192134
Webcomic en manga zijn echt goed te doen, jammer dat de kwaliteit van de anime in S2 zo naar beneden is gegaan, toch is het een van de weinige series die ik graag volg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')