FOK!forum / Webshops van & voor FOK!kers / [WEB Policy & FAQ]
Vivdonderdag 17 december 2020 @ 01:30
WEB Policy & FAQ

FOK! userpolicy
Ook binnen WEB is de algemene FOK! userpolicy van toepassing, zie MED / FOK! userpolicy (per 27-02-2019) .

Maar wat is WEB dan?
Met het WEB-subforum willen we een ontmoetingsplaats bieden voor webshophouders onderling: ervaringen uitwisselen, tips & tricks, do's & don'ts, samenwerkingen. Dit plan bestond al langer, maar is plotseling extra relevant geworden door de lockdown van december 2020. Nu veel fysieke winkels gedwongen gesloten zijn, zal er een toename zijn van nieuwe webshops en van behoefte aan informatie hierover. Naast deze functie van ontmoetingsplaats willen we met WEB ook een podium bieden voor jullie eigen webshops.

Waar binnen WEB hoort welk topic thuis?
WEB bestaat uit twee onderdelen. Start je een topic om met andere webshophouders in gesprek te gaan, dan hoort dit in Webshophouders in overleg. Een topic over jouw eigen webshop hoort in het onderdeel Webshops in de schijnwerpers.

Maar ik mag dus reclame maken op WEB?
Ja! En dat is nieuw op het FOK!forum. Er zijn natuurlijk wel winacties die je als een vorm van reclame kunt beschouwen, maar die topics worden door de crew gestart. Hier in WEB mag je zélf een topic starten om je eigen webshop en producten onder de aandacht te brengen.

Hoeveel topics over mijn webshop mag ik starten op WEB?
Om het overzichtelijk te houden mag er over elke webshop slechts één topic gestart worden in het onderdeel Webshops in de schijnwerpers.

Hoe ziet zo'n reclame-topic op WEB eruit?
Gebruik de openingspost om jezelf en jouw webshop te introduceren. Uiteraard mag je een link opnemen naar de webshop, en het logo of een andere afbeelding. De rest van jouw topic (of reeks, als je voorbij de 300 posts gaat) mag je naar eigen inzicht invullen. Productinformatie, productfoto's, aanbiedingen, nieuw in het assortiment, nu weer op voorraad, kortingscodes, vandaag gratis verzending, blogs, vlogs, reviews, winacties, en vooral ook: in gesprek gaan met je potentiële klanten.

Hoe zit het met de Reclamecode op WEB?
Wij houden ons op FOK! aan de Reclamecode Social Media & Influencer Marketing (RSM) 2019. Dit houdt in dat reclame op het forum toegestaan is op de plek die wij daarvoor aanwijzen, zolang daar transparant over gecommuniceerd wordt. De openingspost van ieder reclame-topic moet daarom beginnen met de volgende zin:
Dit topic bevat reclame voor NaamVanJouwWebshop.nl

Wie kan reclame maken op WEB?
Iedereen met een FOK!-account. Wij willen dit zo laagdrempelig mogelijk opstarten. Je mag dus ook een kloon aanmaken voor WEB, als je jouw huidige FOK!-account liever niet aan jouw webshop wil verbinden. Mochten we overspoeld raken door mensen die eenmalig een dubieus linkje komen spammen en verder geen enkele bijdrage leveren aan WEB, dan zullen we dit punt heroverwegen.

Dus er mag op WEB voor álle webshops reclame worden gemaakt?
Nee. FOK! biedt bijvoorbeeld geen podium voor webshops die wettelijk verboden goederen verhandelen. Wij gaan hier echter geen lijst opnemen van wat wel of niet toegestaan is. Gebruik je gezond verstand, en overleg bij twijfel met de moderators in WEB Feedback.

Moet ik betalen voor deze reclame op WEB?
In eerste instantie niet. Wij hebben nog nooit reclame toegestaan buiten de reguliere advertentieruimtes om, dus we zijn benieuwd wat er nu op ons afkomt. Op termijn is het inderdaad mogelijk dat wij een vergoeding gaan vragen voor deze topics, maar voorlopig krijg je dit podium van ons cadeau!

[ Bericht 1% gewijzigd door Viv op 25-12-2020 17:20:03 ]