abonnement Unibet Coolblue
pi_198155351
Dat beleid wisselt idd per school, dus kan geen kwaad om het even na te vragen Quoi. Hier is de herfstvakantie ongeveer de grens. Kinderen die voor de herfstvakantie jarig zijn mogen ook al gelijk aan het begin van het schooljaar bij groep 1 starten. Tussen herfstvakantie en 1 januari is kindafhankelijk wat ze doen.

De kinderen van m’n broer op een andere school zijn begin november jarig, daar hebben ze bij het 1e ouder gesprek direct al gezegd dat ze 2,5 jaar bij de kleuters zullen zitten.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_198155393
En vlieg in de klas zou ik ook wel willen zijn idd. Ik ben vooral benieuwd of hij in de klas ook zo’n hyperactieve stuiterbal is soms en hoe zijn sociale vaardigheden zijn.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_198156416
Bij ons hanteren ze in principe 1 januari als grens, al benadrukken ze wel dat er naar elk kind apart gekeken wordt, om te zien wat het beste is.
Onze jongste is van 1 december, dus daar ben ik straks wel benieuwd naar, hoe dat gaat.
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_198157155
Mijn jongste is van half april, vind het wel fijn dat hij sowieso twee volle jaren zal kleuteren + nog wat bonusmaanden.

Op school van de oudste gaan alle kinderen tot en met december in een soort ‘bespreekronde’ . Dus er wordt gekeken naar het kind en aan de hand daarvan wordt er wat besloten. Twix is van half september en is dit jaar bewust in groep 2 geplaatst. Hij kreeg einde schooljaar wat last van zijn te kleine lengte, werd er op aangesproken door andere kinderen. Dus in overleg met de juffen is hij naar groep 2 gegaan, hij is nog steeds de kleinste maar wel oudste kleuter, dat heeft zijn zelfvertrouwen goed gedaan.
pi_198157773
quote:
1s.gif Op maandag 22 februari 2021 22:18 schreef SaskiaR het volgende:
In principe gaan kinderen uit september t/m december door naar groep 3, dus die zitten dan minder dan 2 jaar bij de kleuters. Tenzij er reden voor is dat niet te doen. Maar het verschilt per school. N zit op de vrije school en daar is de datum 1 september, dus een septemberkind zit dan dus 3 volle jaren bij de kleuters.
Dat van 1 september als "magische grens" was vroeger al zo (alleen was het toen de hele maand september). Ik vond het altijd zoooooo onrechtvaardig dat mijn neef, die half sept jarig is, altijd een klas hoger zat dan ik (begin dec) terwijl hij op veel vlakken minder scoorde dan ik ;(

Ben wel blij dat ze daarom op de meeste scholen kijken hoe de herfstkleuters het doen. Het scheelt maar 3 maanden hooguit met een kleuter die in de zomer jarig is.
pi_198157891
Malteser,
Js is van begin oktober en zit nu in groep 3.

Vorig jaar voor de lockdown hadden wij eigenlijk net al de beslissing gemaakt dat hij een jaar extra zou kleuteren. Js is best pienter (hadden wij al vanaf 2 jaar gezien) maar ook heel jong in gedrag en in taalgebruik. Verder had (heeft) hij weinig aansluiting in de klas (losse groep 2), zijn motoriek was niet zo goed en vond hij het heerlijk om te spelen.

Toen kwam de lockdown.. Js zag wat Ow deed en wou dat ook. Binnen 2 weken had hij zichzelf leren lezen (en dan echt op groep 5/6 niveau) en maakte met Ow al het pluswerk van groep 3 (en ook al wat groep 4 werk).

Na de lockdown gaf Js zelf aan dat hij naar groep 3 wou (eigenlijk groep 4 zelfs..) en zagen de juffen niet voor zich hoe we Js nog een jaar zouden kunnen laten kleuteren.
Oh en mooi: schrijven en tekenen zijn nu zijn lievelingsvakken, want daar leert hij iets (zijn woorden). En het gaat best redelijk voor een kind dat eind vorig schooljaar moeite had met een lijntje trekken. Aansluiting heeft hij helaas nog steeds niet, maar hij heeft zijn broer en de vrienden van zijn broer.

Heel verhaal, maar goed dat je er al nu over nadenkt, alleen zou ik het vooral nog aankijken. Er kan zoveel veranderen (in ons geval in 2 weken thuisonderwijs).
pi_198203403
Ik heb de laatste tijd steeds zo’n dilemma met het naar bed brengen van kleuter. Hij gaat lief in zijn bed liggen en begint dan te kletsen. En ik wil dat hij gaat slapen, dus geen geklets meer. Maar dat kletsen gaat niet over de dag, of over vriendjes. Nee, dat zijn levensvragen over de dood, over ziek zijn, over zwaartekracht, over het heelal.
En ik wil hem niet steeds af moeten kappen bij zijn levensvragen, maar ik wil wel dat hij gaat slapen. Dus nu zeg ik dan steeds dat we daar morgen weer over kunnen kletsen, maar ik vind het ook wel sneu dat hij blijkbaar dit soort brandende vragen en gesprekken in zijn hoofd heeft voor hij gaat slapen.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_198203470
@LeSage Iets eerder naar bed brengen, dat daar wel tijd voor is?
pi_198203710
quote:
0s.gif Op donderdag 25 februari 2021 19:46 schreef Hupje het volgende:
@:LeSage Iets eerder naar bed brengen, dat daar wel tijd voor is?
Eerder naar bed brengen is wel lastig. Daar is niet echt de tijd voor.
En het probleem is ook dat ik het uiteindelijk hoe dat ook af moet kappen, want S. kan úren door blijven gaan (hij praat van wakker tot slapen eigenlijk constant :') ).
Ik vind het gewoon zo sneu dat hij over blijft lopen met gedachten, maar dat ik ze nooit allemaal kan horen, daar is gewoon geen tijd voor.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_198204022
^ Snap ik, hoor!
Bij ons komen dat soort gesprekken ook op gang tijdens een langere autorit zonder muziek aan O+
  donderdag 25 februari 2021 @ 21:18:02 #286
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_198206132
Oh @LeSage wat zoet. Dat soort gesprekjes zijn priceless. Omdat het toch niet echt vanzelf stopt en hij uren door kan gaan, kun je er anders een praat-half-uurtje van maken en het ook zo aankondigen? Die tijd dan wel echt reserveren voor dit soort gesprekje, maar met een einde. Als ze naar school moeten 's ochtends kun je tenslotte ook niet tot halverwege de ochtend door blijven praten.

Wij hebben 's ochtends altijd een babbelmomentje en 's avonds over wat we het leuks/stomst vonden dan die dag. Zo heerlijk is dat O+

Wij zijn een midweek weg en fietsten vandaag lang de Duitse militaire begraafplaats in de buurt (ruim 33.000 graven :o !). En om dan zijn vragen te beantwoorden over waarom/wie/hoe/waar/wanneer vind ik echt zo geweldig. En zo ging het over dood en de WOII, Duitse soldaten en begraven.

En daarna weer over de luchtpatroller van paw patrol natuurlijk :D
pi_198210289
quote:
1s.gif Op donderdag 25 februari 2021 19:55 schreef LeSage het volgende:

[..]

Eerder naar bed brengen is wel lastig. Daar is niet echt de tijd voor.
En het probleem is ook dat ik het uiteindelijk hoe dat ook af moet kappen, want S. kan úren door blijven gaan (hij praat van wakker tot slapen eigenlijk constant :') ).
Ik vind het gewoon zo sneu dat hij over blijft lopen met gedachten, maar dat ik ze nooit allemaal kan horen, daar is gewoon geen tijd voor.
O heeft dat ook, maar de rest van de dag niet. Bij hem is het dus echt een vorm van tijdrekken en daar ga ik niet in mee. Ik beantwoord één vraag, en bij elke volgende vraag is het antwoord “dat mag je morgen opnieuw vragen”, wat hij uiteraard nooit doet want dan heeft hij leukere dingen te doen. Als je denkt dat het bij S niet puur tijdrekken is zou ik hem iets eerder naar bed brengen, of wellicht samen de vragen opschrijven zodat jullie het er morgen uitgebreid(er) over kunnen hebben.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_198212415
‘Gelukkig’ was S. vanmorgen lekker vroeg wakker en hebben we alvast door kunnen nemen hoe de maanlanding was en hoe je doucht in een ruimteschip 8)7

Maar Quoi, wel eens dat dit soort gesprekjes heel leuk zijn. Hij heeft zo’n enorme interesse in de wereld.

S. rekt dus inderdaad geen tijd. Dit soort gesprekken hebben we eigenlijk van het ontbijt tot het slapen constant. Het is wel zo dat de meest ‘diepe’ vragen (over de dood, over ziek zijn) meestal komen in bed. Maar dat voelt meer alsof hij er dan aan denkt dan dat het bewust tijdrekken is.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_198214042
oh ja, mijn oudste lijkt wel op die van jou inderdaad Lesage. De hele dag door kwebbelen, maar ook de moeilijkste vragen. 'Wat gebeurt er als je in het heelal sterft, kun je ook dood gaan als je gewichtloos bent?'. Soms erg vermoeiend, maar ook leuk om te horen wat er in z'n hoofdje gebeurt.

Aan de andere kant zitten we nu met 5.5 in de poep en plasfase. Ik dacht dat we die overgeslagen hadden, maar helaas. Het grappigste wat ze zich op dit moment kunnen bedenken is heel hard roepen 'ik gooi kaka (vlaams voor peop' in je mond). Die van bijna 3 doet dan gretig mee, natuurlijk.... O+
  zondag 28 februari 2021 @ 22:14:20 #290
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_198259031
Wij hebben weer een andere uitdaging. Vanaf dat de dag begint (6:30), start Max met praten over allerlei voertuigen van Paw Patrol. Dat gaat de he-le dag door, inclusief bij alles: ja, DIE wil ik voor mijn verjaardag :') We hebben het al proberen te parkeren naar een verlanglijstje, alleen is die nu al heel lang. En elke dag verandert die lijst weer. We hebben ook de randvoorwaarden van een verlanglijstje geschetst: geen garantie dat je iets krijgt etc. Verder las ik echt Paw Patrol-vrije tijd in en vertel hem dat ik er nu even niks meer over wil horen. Maar het gaat maar door en ik word zo moe van al die lucht- en zeepatrollers en van de standaard antwoorden die we telkens geven :r

Iemand een gouden tip?

behalve het drastisch reduceren van schermtijd :X daar wordt aan gewerkt
pi_198259504
Geen tips, wel een gedeelde smart.
Hier is het met peuter constant over Paw Patrol. Het houdt niet op.
Kleuter zit echter in een ruimte-fase, dus die wil alleen daar over praten.

Best vermoeiend inderdaad...
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_198261053
Ik hoor hier ook regelmatig “naar de uitkijk!” En “er is een noodgeval!” Maar hier spelen ze het vooral heel graag na met z’n drieën. En we hadden tot Sinterklaas alleen drie losse Paw Patrol poppetjes die overal naar toe reden in de little people auto’s. Wellicht kun je hem die kant op sturen Quoi, dat hij er met wat fantasie al zelf mee kan spelen? Ik vind het zelf wel een leuke serie, ook omdat ze het alle drie leuk vinden. De meiden krijgen in juni ook een Paw Patrol-feestje.

Favoriete Paw Patroller van O is Lucky. Hij weigert me te geloven als ik zeg dat hij Rocky heet.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  maandag 1 maart 2021 @ 07:41:30 #293
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_198262714
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 23:26 schreef FlyingFish het volgende:
Ik hoor hier ook regelmatig “naar de uitkijk!” En “er is een noodgeval!” Maar hier spelen ze het vooral heel graag na met z’n drieën. En we hadden tot Sinterklaas alleen drie losse Paw Patrol poppetjes die overal naar toe reden in de little people auto’s. Wellicht kun je hem die kant op sturen Quoi, dat hij er met wat fantasie al zelf mee kan spelen? Ik vind het zelf wel een leuke serie, ook omdat ze het alle drie leuk vinden. De meiden krijgen in juni ook een Paw Patrol-feestje.

Favoriete Paw Patroller van O is Lucky. Hij weigert me te geloven als ik zeg dat hij Rocky heet.
Het wordt al levendig nagespeeld, ook de hele dag. Noodgeval! Uitkijk! Dit is een klus voor ...... Chase! Geen pup is te klein, geen pup is te groot! (die laatste is dan weer erg grappig)

Gedeelde smart (X3!) is al heel fijn om te lezen iig :)
pi_198262799
Bij ons is het trouwens wel gemengd met een vleugje ‘Mighty Express’ en ‘Peppa Big’. Dus de meest vreemde combinaties komen voorbij.
En oma snapte niet waarom Mijm laatst ‘ouwe sufkip’ zei, tot ze de aflevering zag bij Peppa :')
Ik heb hem verteld dat dit niet perse leuke woorden zijn om tegen mensen te zeggen ;(
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_198263572
LeSage, ik moest lachen! :D :X

Paw Patrol is hier ook een hele tijd favoriet geweest (ook echt tot in het extreme toe inderdaad), nu is het 'gewoon leuk' ofzo. Ik vond het wel prima eigenlijk, want ik vind het zelf inderdaad best een leuke serie :)

Onze Minion is nu helemaal weg van My Little Pony; dat trek ik dan weer iets slechter :X :+
Al haalt ze er soms ook echt wel sociale verbanden uit waar ik van onder de indruk ben :D
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_198263700
Paw Patrol is hier weer uit, gelukkig. Ik werd er ook gek van, inderdaad omdat het de hele dag over die stemme televisieserie en stomme honden ging.

Nu wordt er hier fervent een erg leuke Duitse serie gekeken, Sendung mit der Maus. Erg informatief en interessant, laatst was er zelfs een aflevering van een half uur die vanuit het ISS gefilmd was...
pi_198263778
Ik moet altijd Mario zijn en dan is Sjaak Luigi. En aangezien we dat alweer een half jaar doen, ben ik er al lang klaar mee -O- Soms mag ik Rosalina zijn... en dan gaan we op zoek naar Powermoons, of Catshines (of zoiets, ik heb geen idee), die overal verspreid zijn (onzichtbaar uiteraard).

Ik vind die fases altijd wel enorm vermoeiend hoor.
  maandag 1 maart 2021 @ 11:13:48 #298
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_198265395
N vindt Paw Patrol ook wel leuk, maar niet zo dat er de hele tijd over gaat. My Little Pony ook; ik vraag me dan altijd af of ze het echt snapt, want het is best lastig Engels 8)7 Maar blijkbaar genoeg om het leuk te vinden.
Gelukkig is ze nu weer terug in haar Numberblocks-fase, want dat is wel echt leuk. Twee jaar geleden heeft ze die ook allemaal bekeken, en nu snapt ze er dan wat meer van en komt het nog eens allemaal voorbij.
Die rollenspellen vind ik inderdaad nogal vermoeiend; vooral omdat N altijd precies bedenkt wat ik moet doen, en als ik het dan verkeerd doe, gaat ze huilen. Dan is het al heel snel niet leuk meer.
Maar ze heeft nu Lego ontdekt *O* *O* voor het eerst in haar leven dat ze gewoon zelf iets gaat maken en ik niet de hele tijd mee hoef te doen O+ ze bouwt vooral draken met allerlei magische krachten (toch van MLP overgenomen ofzo). Dus de glimmende priegelblokjes zijn favoriet hier.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_198274320
Sinds wij een hond hebben die Skye heet (inclusief roze tuigje met pootafdrukschildje) is de interesse voor Paw Patrol iets afnemend, want de echte hond is veul leuker dan de tekenfilmhonden ^O^

Maar... de Skye-objecten/kleding zijn nog wel favoriet. Die worden om de haverklap voor de neus van de hond gehouden met de mededeling: "Kijk Skye, dit is ook Skye!" O+

A kijkt graag naar Dutchtuber op YouTube. Vreselijke knul is dat :X
Gelukkig kijkt ze ook veel naar MeisjeDjamila en Bibi :')

Op de Nintendo DS is ze trouwens wel erg goed in Super Mario. Ze is al verder dan ik :o
pi_198278768
Hier zitten ze in de pyjamaploerten fase |:(
Geef mij dan maar paw patrol
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')