Gelukkig meteen afgemaakt.quote:Op woensdag 24 maart 2021 19:15 schreef ootjekatootje het volgende:
Deze hond had waarschijnlijk een suiker tekort...
https://www.telegraaf.nl/(...)-lost-dodelijk-schot
Trok zo hard dat de riem brak,
Best vaak ook wel, eigenlijk. Net als die klote teckels.quote:
Een pup van 7 maanden die zo agressief uitvaltquote:Op zaterdag 3 april 2021 15:48 schreef ootjekatootje het volgende:
Daar zijn we weer...
https://www.ad.nl/delft/b(...)jarige-ben~ab7dbe60/
Pleurisbeesten.
Mijn dochter is gebeten door een herder van 7 maanden, ik vind dat eigenlijk geen pup meer.quote:Op zaterdag 3 april 2021 18:08 schreef FYazz het volgende:
[..]
Een pup van 7 maanden die zo agressief uitvalt.
Weghalen bij de huidige baasjes, onderzoeken of er een achterliggende reden is waarom een pup zo doorbijt (pijn, ziekte) en anders een gedragstherapeut inschakelen en hopen dat het gedrag afgeleerd kan worden.
quote:[...]
Hoewel Esther vindt dat de verantwoordelijkheid voor bijtincidenten in eerste instantie bij hondeneigenaars ligt – ‘zij voeden de dieren op’ – had ze gehoopt dat er vanuit de overheid meer zou zijn gebeurd om dit probleem tegen te gaan. ‘Ik ben nu meer dan een jaar verder. En de reactie is voornamelijk: o wat erg en sterkte ermee. En dat is het dan. Er is naar aanleiding van Robins dood helemaal geen maatschappelijk debat hierover gevoerd. Maar dit moet in de toekomst echt anders. Als ouder wil je rustig met je kind in het park kunnen lopen, of je kind bij een oppas achterlaten, zonder je zorgen te hoeven maken over een dobermann, pitbull, een herder of een hond van welk ras dan ook.’
In 2018 kondigde demissionair minister Carola Schouten (LNV) een reeks maatregelen aan om bijtincidenten terug te dringen. Aanleiding was destijds een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer, waarin deskundigen voorstellen deden om het probleem te bestrijden. Want, stelt ook jurist Boissevain, dit is niet alleen iets wat politie en justitie achteraf kunnen oplossen. ‘Als ik op de fiets stap, kan ik zorgen voor goede remmen en verlichting. Ik kan veiligheidsmaatregelen nemen, maar ik kan mezelf niet beschermen tegen een dronken automobilist. Het is aan de overheid om daarvoor preventieve maatregelen te nemen en daarop vervolgens te controleren. Zo is het ook met gevaarlijke honden: als zo’n hond mij of mijn kind aanvalt, begin ik niks. Dat is echt een overheidstaak.’
Maar nu, tweeënhalf jaar later, is het nog onduidelijk wanneer en hoe de meeste maatregelen worden ingevoerd. ‘Er zijn enkele toezeggingen gedaan, maar er is nog niks echt veranderd’, aldus een woordvoerder van de Koninklijke Hondenbescherming.
Reden: de aanpak van problematische honden blijkt in praktijk best lastig. ‘Nadat we in 2018 met z’n allen hadden afgesproken dat het beter moest, keken we vervolgens in een zwart gat. Want wat zijn een gevaarlijke hond en een ernstig bijtincident precies? Hoe registreer je dat? En welke informatie mogen instanties onderling uitwisselen?’, zegt Anouk Duijnker van de politie. ‘Het is een probleem waarmee ook het ministerie enorm in de maag zit’, voegt Endenburg toe. ‘Neem alleen al de muilkorfplicht die een gemeente kan opleggen aan een gevaarlijke hond. Als de hondeneigenaar verhuist, verhuist die maatregel niet automatisch mee.’
Het blijkt al een lastige klus om een lijst met kenmerken van hoogrisicohonden samen te stellen. Endenburg: ‘Je denkt al snel aan pitbulls, maar er zijn ook veel ‘kruisingproducten’. Die herken je niet als hoogrisicohonden. Als je een hazewindhond kruist met een pitbull, ziet hij eruit als een hazewindhond, maar heeft hij wel het genetisch materiaal van de pitbull.’
Om het probleem beter in beeld te krijgen, liet het ministerie de afgelopen jaren meerdere onderzoeken uitvoeren. Zo is onderzoek gedaan naar trainingen voor hoogrisicohonden en het nut van een dna-database. Daarin kan het genetisch materiaal van agressieve honden in kaart worden gebracht en afstammingsonderzoek worden verricht. Hierdoor kan het makkelijker worden om te controleren op het fokverbod voor agressieve dieren. Bovendien zijn er cursussen ontwikkeld voor politie en gemeentelijke toezichthouders en komt er een landelijke database waarin gemeenten en politie informatie uitwisselen over bijtincidenten en gevaarlijke situaties met honden. Ook wordt het ‘aanhitsen’ van een hond (als de eigenaar bijvoorbeeld ‘Pak ze’ roept, of niets doet om de aanval te stoppen) binnenkort als misdrijf aangemerkt. Nu is het nog een overtreding.
Wat Boissevain betreft zijn de inspanningen van de overheid vooralsnog onvoldoende. Ze hoopt dat het nieuwe kabinet doortastender optreedt. ‘Er is niets mis mee om van het aanhitsen van een hond een misdrijf te maken, maar in de praktijk schiet je er niets mee op. Aangezien de houder meestal doorloopt, niet aanwezig is, de aanvalshond ‘ontsnapt’ is of ‘nooit een vlieg kwaad deed’, is er zelden sprake van aantoonbare aanhitsing. Ook de grootouders bij de doodgebeten baby hebben ongetwijfeld de hond niet ‘aangehitst’, maar dat maakt voor de baby niet uit.’
Anouk Duijnker van de politie erkent dat de aanpak van het probleem ‘een enorme puzzel’ is. ‘Om het aantal bijtincidenten te verminderen moet je je niet richten op één type hond, houder of incident en op één type maatregel.’
[...]
quote:Op zaterdag 3 april 2021 18:25 schreef Stepperoller het volgende:
En de komende jaren is er waarschijnlijk een toename van slecht gesocialiseerde honden, want mensen namen wel een hond, maar de puppycursussen gingen niet door. Dat moest vooral NU METEEN, waarvandaan boeide niet. Als het maar NU METEEN was.
Gedragstherapeut bij een bijtgrage hond ? Spuitje lost alle problemen op....quote:Op zaterdag 3 april 2021 18:08 schreef FYazz het volgende:
[..]
Een pup van 7 maanden die zo agressief uitvalt.
Weghalen bij de huidige baasjes, onderzoeken of er een achterliggende reden is waarom een pup zo doorbijt (pijn, ziekte) en anders een gedragstherapeut inschakelen en hopen dat het gedrag afgeleerd kan worden.
7 maanden is echt nog pup (ook al ogen sommige rassen dan al heel grootquote:Op zaterdag 3 april 2021 18:19 schreef ootjekatootje het volgende:
[..]
Mijn dochter is gebeten door een herder van 7 maanden, ik vind dat eigenlijk geen pup meer.
Mogelijk het gebrek aan een goede training, ik weet niet of die überhaupt gegeven mogen worden in de Coronatijd.
Een spuitje lost wat op ja.quote:Op zaterdag 3 april 2021 19:13 schreef deedeetee het volgende:
[..]
Gedragstherapeut bij een bijtgrage hond ? Spuitje lost alle problemen op....
Je moet bijtende honden geen spuitje geven want dat lost het probleem niet op. Je moet de baasjes een spuitje geven anders kopen ze weer een nieuwe hond.quote:Op zaterdag 3 april 2021 19:18 schreef FYazz het volgende:
[..]
7 maanden is echt nog pup (ook al ogen sommige rassen dan al heel groot).
De meeste honden zijn pas met 2 jaar volwassen, sommige rassen zijn zelfs pas bij hun 3e jaar fysiek en mentaal volledig ontwikkeld.
Rond de 7 maanden zitten de meeste pups vol in de eerste 'puberfase'. Dat betekent bananen in de oren, veel ontdekken, grens opzoeken en vaak ook een grote knaag- en bijtbehoefte.
Een echte puberpup kan zeker, door speelsheid, bijtsporen achterlaten in de vorm van een flinke blauwe plek of puntjes van tanden.
Een pup van 7 maanden die echt doorbijt met kaken of hard snapt met de voortanden waardoor flinke bijtwonden ontstaan vertoont wat mij betreft geen speels gedrag maar agressie.
Dat kan voortkomen uit gebrek aan training of fysieke/mentale uitdaging, aan iets lichamelijks of door overprikkeling, iets wat je regelmatig ziet op die leeftijd.
[..]
Een spuitje lost wat op ja.
Overigens niet het probleem dat de huidige eigenaren niet weten hoe ze met honden moeten omgaan.
Als je openstaat voor een hondvriendelijke oplossing, zie mijn toelichting hierboven.
Een pup van 7 maanden is nog zeer goed te trainen en kun je zeker ongewenst gedrag afleren.
En de hond?quote:Op zaterdag 3 april 2021 18:58 schreef maily het volgende:
Ga je met je hond naar buiten? Aangelijnd en gemuilkorfd.
Behalve op speciale hondenlosloopplaatsen.
Ik vind er best wel iets van als je je kind onderbrengt bij iemand met een hond van dat kaliber. Dan ga je niet zitten ‘hopen op dat het wel goed komt’.quote:Op zaterdag 3 april 2021 18:24 schreef Stepperoller het volgende:
Vandaag een goed artikel in de Volkskrant hierover. Stukje uit het slot:
[..]
Daar heb je wel een punt, alleen blijf ik er hij dat de hond beter afgemaakt kan worden. De baas verbieden om er nog honden op na te houden zou ook wel een goed plan zijn. Als een hond van 7 maanden al zo flink doorbijt zou ik nooit aan heropvoeden denken. Zeker met een groot ras als de rottweiler die overgens qua karakter naar de knoppen is gefokt moet je geen enkel risico nemen.quote:Op zaterdag 3 april 2021 19:46 schreef vipergts het volgende:
[..]
Je moet bijtende honden geen spuitje geven want dat lost het probleem niet op. Je moet de baasjes een spuitje geven anders kopen ze weer een nieuwe hond.
Deden ze dit met mensen maarquote:Op zaterdag 3 april 2021 22:03 schreef deedeetee het volgende:
[..]
Daar heb je wel een punt, alleen blijf ik er hij dat de hond beter afgemaakt kan worden. De baas verbieden om er nog honden op na te houden zou ook wel een goed plan zijn. Als een hond van 7 maanden al zo flink doorbijt zou ik nooit aan heropvoeden denken. Zeker met een groot ras als de rottweiler die overgens qua karakter naar de knoppen is gefokt moet je geen enkel risico nemen.
quote:Op zondag 4 april 2021 11:05 schreef -river- het volgende:
Vrouw (85) sterft na aanval van loslopende honden.
ROWLEY REGIS - Een 85-jarige vrouw uit Groot-Brittannië is vrijdagmiddag doodgebeten door twee loslopende honden. Het ongeval vond plaats in Rowley Regis, een plaats ten westen van Birmingham.
De honden wisten door een gat in de omheining van een tuin te ontsnappen waarna ze de vrouw aanvielen. Volgens Britse media was de aanval ’langdurig’. De vrouw, genaamd Lucille Downer, is ter plekke overleden aan haar verwondingen. Volgens Birmingham Mail was de vrouw overgrootmoeder.
Een 43-jarige man is opgepakt en wordt ervan verdacht een hond in gevaarlijke omstandigheden niet onder appèl te hebben. De man zou een buurvrouw (lol) van het slachtoffer zijn.
De honden zijn naar een asiel gebracht. Het zou gaan om ’een soort pitbulls’.
https://www.telegraaf.nl/(...)an-loslopende-honden
Beter nieuws, de baas zit vast. Moeten ze hier ook invoeren.quote:Op zondag 4 april 2021 11:12 schreef maily het volgende:
[..]![]()
En de honden naar een asiel? Wtf ... gelijk kapotknallen.
Niks mis met Jack Russells mits goed opgevoed. Ik kom dat ras liever tegen dan een rottweiler. Daar steek ik gewoon de straat voor over. Kwestie van gezond verstand. Een kwaaie jack russell aan de lijn is lang niet zo gevaarlijk als een kwaaie rottweiler.quote:Op zaterdag 3 april 2021 22:15 schreef Azula het volgende:
[..]
Deden ze dit met mensen maareen pup van 7 maanden kan prima. Plaats hem/ haar bij de juiste mensen in de juiste omgeving en leer hem/ haar omgaan met triggers.
Door Covid nu is het met jonge honden lastig want er zijn geen trainingen.
Rottweilers kunnen wel doorgefokt zijn en alles maar ehm ze zijn een stuk liever aangelegd dan Jack Russels.
Zo'n agressief kutbeest dat een kind aangevallen heeft willen herplaatsenquote:Op zaterdag 3 april 2021 22:15 schreef Azula het volgende:
[..]
Deden ze dit met mensen maareen pup van 7 maanden kan prima. Plaats hem/ haar bij de juiste mensen in de juiste omgeving en leer hem/ haar omgaan met triggers.
Door Covid nu is het met jonge honden lastig want er zijn geen trainingen.
Rottweilers kunnen wel doorgefokt zijn en alles maar ehm ze zijn een stuk liever aangelegd dan Jack Russels.
Preciesquote:Op zondag 4 april 2021 13:39 schreef MadJackthePirate het volgende:
[..]
Zo'n agressief kutbeest dat een kind aangevallen heeft willen herplaatsenGewoon spuitje geven dat mormel
Het is gewoon politieke onwilquote:Op zaterdag 3 april 2021 18:24 schreef Stepperoller het volgende:
Vandaag een goed artikel in de Volkskrant hierover. Stukje uit het slot:
[..]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |