abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_199023319
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 april 2021 00:25 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Hmmm, het zijn er niet een paar, het zijn er duizenden.

Jij neemt een hond, wij niet.

Overlastgevend:
Blaffen
Bijten
Schijten
Pissen

Schapen, zeehonden, vogels en kinderen... hondenbezitsters vergeten vaak dat hun dier ongewenst is. Ook op terrassen en stranden en bossen.

Dat je ze meeneemt tot daar aan toe, maar hou ze aan de lijn. En van de stoelen en banken.

En de meest domme opmerking ooit is, hij doet niks... jawel. Hij ruikt aan me, hij komt in mijn aura en hij valt me lastig. En zo leuk als jij je dier vind, ik vind er geen donder aan.
Helemaal mee eens, bovendien men heeft niets aan die gekke honden die slechts willen spelen.
  vrijdag 16 april 2021 @ 09:22:04 #296
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_199023388
quote:
7s.gif Op vrijdag 16 april 2021 08:36 schreef Berkery het volgende:

[..]

Ik ken dat, toen ik op basiscursus zat kwam er ook een 'rescue hond' uit Spanje in het klas. Helemaal fucked up, grommen en blaffen naar alles wat in zijn buurt kwam. En de 'eigenaar' (een joch van een jaar of 15 die waarschijnlijk door zijn moeder naar cursus was gestuurd) helemaal trots vertellen dat hij die hond gered had.
De cursusleider heeft 'm maar naar huis gestuurd en een-op-een lessen aangeboden.
Zulke gevallen zijn er veel ja. Je krijgt vaak een hond met een rugzakje uit landen waar er ehm anders omgegaan wordt met dieren. Voormalige zwerfhonden vertrouwen mensen moeilijk en aan een riem lopen is nieuw, maar ze zijn vaak wel sociaal naar andere honden. Voormalige gezelschapshonden zijn er vaak niet gesocialiseerd omdat ze puppy's veel te vroeg weghalen bij de moeder en/of aan de ketting gehouden zijn op een erf zonder andere dieren of veel contact met mensen.

Het toppunt heb ik gezien in mijn omgeving: een pitbull-kruising die altijd in een flatje was gehouden. Heel erg op mensen gericht, maar niet gewend aan buiten lopen en de hond raakte daar dus compleet overprikkeld. Doordat het beest nooit gesocialiseerd was plus dat pitbull-steekje wat los zat viel het dan zonder waarschuwing uit en werd heel agressief. Die kon dus niet naar cursus.

Die stichting had het dier geplaatst bij een gezin met kinderen, had niet verteld dat er pitbull in zat (was moeilijk te zien, dierenarts heeft het uiteindelijk bevestigd) en toen dat bleek en het gezin ervan af wilde, hebben ze het weggehaald en opnieuw verkocht aan een gezin zonder te melden dat er pitbull in zat . Berichten onder de advertentie van de oude baasjes om uit te leggen wat er aan de hand was werden weggehaald.

Niet in het belang van de hond en niet in het belang van de eigenaren en omgeving. Zie je weleens van die families waarvan je je afvraagt hoe ze hun veters gestrikt krijgen? Die kunnen dus zonder problemen aan een hond komen, hoeven zich niet in te lezen, houden zich niet aan kaders en daar wordt niet op gehandhaafd tot het in je kind hangt. Fijn idee he?
  vrijdag 16 april 2021 @ 09:24:09 #297
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_199023420
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 april 2021 09:15 schreef El_Thijs het volgende:

[..]

Weet je, ik krijg hier een soort dj vu gevoel bij.
Heb ik er al eerder een rant over geplaatst? Zou kunnen hoor.
pi_199023499
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 april 2021 07:58 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Maar goed, jij bent dan ook een uitzonderlijke hondenhater en daarmee ook niet de norm.
Dus omdat iemand niet graag wil dat:
- een hond tegen hem aanspring,
- een hond probeert te paren met je been,
- een hond aan je ruikt,
- een hond naar je blaft,
- een hond je bijt,

Ben je een honden hater?

Als jouw hond dat gedrag vertoont en jij dat normaal vind, ben je echt toe aan een dwangbuis.
Ik moest gewoon even reageren.
Enne.... Do not feed the troll
  vrijdag 16 april 2021 @ 09:31:54 #299
183088 El_Thijs
Brabo Bastard
pi_199023509
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 april 2021 09:24 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Heb ik er al eerder een rant over geplaatst? Zou kunnen hoor.
Nee, ik bedoelde in een andere context :P
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_199023984
quote:
0s.gif Op donderdag 15 april 2021 23:06 schreef Borisboemboem het volgende:

[..]

In mijn eigen ervaring zijn dat soort honden juist vaak honden met kennelsyndroom achtige problemen. Extreem angstig etc. En totaal niet gewend aan het leven in huis bij mensen in een drukke omgeving. Daar heb je als toekomstige eigenaar zelf het allermeest last van. Dat soort honden wat je huis sloopt, verlatingsangst etc.

Waar ik me aan stoor als hondeneigenaar is dat het zodra het een beetje mooi weer is ineens pas zichtbaar is hoeveel honden er eigenlijk echt in de buurt wonen. Want dan zijn ze buiten. Onze buren (woon er al 7 jaar) hebben blijkbaar ook een hond. En dat weet ik nu alleen maar omdat ie de laatste tijd elke keer ontsnapt en ze hem dan nogal luidruchtig aan het roepen zijn.

Waar zijn deze honden de rest van het jaar? Precies, binnen! En als het zonnetje dan schijnt gaat men ervan uit dat fikkie wel gewend is aan situaties die die nog nooit meegemaakt heeft. Pff denk van niet he? Dan komt fikkie al loslopend mijn aangelijnde hond irriteren of proberen op te jagen of jaagt hij op schaapjes. Ha-ha die fikkie... zegt de eigenaar dan. Het is geen rocket science; als je hond een echt jacht instinct heeft laat hem dan niet los, want overal kan wat zitten wat hem triggert. Je hebt ook nog eens een grote kans dat zo'n dier aangereden word. Als automobilist heb ik ook een hekel aan loslopers. Ik weet hoe impulsief honden kunnen zijn. Ik zie ze zo voor de auto schieten. Ben zuinig op je hond denk ik dan. Je wilt toch niet riskeren dat hij aangereden gaat worden?! Ben je dan een liefhebber? Om die reden ruim ik ook alle schijt van mijn hond overal op. Ik wil niet riskeren dat iemand mijn hond erop aan kijkt of denkt kutbeest (mijn hond is een geweldig lief beestje) en hem probeert te vergiftigen of wat dan ook. Ook zo "zorg" ik voor mijn hond.
Wellicht een hele domme vraag, maar waar poepen en piesen die beesten dan? "Gewoon" in huis?
  Moderator vrijdag 16 april 2021 @ 10:15:21 #301
185648 crew  mascara-klodder
make-up veeg
pi_199024017
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 april 2021 10:12 schreef An_0_Niem het volgende:

[..]

Wellicht een hele domme vraag, maar waar poepen en piesen die beesten dan? "Gewoon" in huis?
Tuin? Zou het niet weten :D
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')