abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_198636791
quote:
0s.gif Op zondag 21 maart 2021 20:22 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Het lijkt me voor zich spreken dat dit een enorm trauma oplevert voor deze kinderen. Zeer tragische gebeurtenis en ik word ook doodziek van mensen die blijven roepen dat dit soort honden gewoon hele lieve gezinshonden zijn als je ze goed traint. Dat is simpelweg niet waar. Ze kunnen net doen alsof, omdat ze hun baasje graag een plezier doen. Maar als de knop omgaat dan vechten ze harder en langer dan andere honden en dat loopt zelden goed af voor een kind.

Honden waar vechtgedrag jarenlang in gefokt is, zijn niet geschikt als gezinshond. Ook niet als het 'in je omgeving' al jaren goed gaat. Ingefokt gedrag kun je onderdrukken met goede training, maar de kans dat het er uit komt blijft aanwezig en de kans op agressief gedrag is bij dit soort rassen gewoon veel groter dan bij andere soorten honden.

Alle hondenrassen hebben een geschiedenis en zijn met een doel gefokt. Verdiep je daar goed in voor je een hond aanschaft. Ik heb verschillende honden gehad en altijd afgestemd op mijn gezinssituatie en de periode in mijn leven. Op dit moment heb ik bewust geen hond, omdat er geen ras past bij hoe ik momenteel leef. Dat vind ik jammer, maar ik wil geen uitlaatservices en dat soort onzin waarbij ik niet weet wat mijn hond leert en met wie hij op pad is.

Koop je een hond uit een vechtras en heb je kleine kinderen, dan heb je een verkeerde beslissing genomen. Altijd, al ben je nog zo ervaren als trainer. Net als dat je geen erfhond moet kopen als je klein woont en geen erf hebt, of geen jachthond moet kopen als je niet van wandelen houdt.
Nou, nou zeg :')
I'm sliding like a lizard on my belly and back
pi_198638327
quote:
10s.gif Op maandag 22 maart 2021 17:49 schreef the-eye het volgende:

[..]

Nou, nou zeg :')
Wat wil je hier nu mee zeggen?
pi_198638852
quote:
0s.gif Op maandag 22 maart 2021 14:39 schreef Borisboemboem het volgende:

[..]

Een Staffordshire liefhebber vertelde me ooit eens dat je de rasbeschrijving van een Stafford eens moet lezen. Dit horen blijkbaar hondjes te zijn een slag groter dan een jack Russell. Wat er tegenwoordig verhandeld wordt als Stafford is natuurlijk lachwekkend want sommige wegen wel 30kg of meer. Je kunt je afvragen wat er allemaal voor tegenstrijdigheden doorheen gefokt zit om tot zoiets te komen. Dat is het hele probleem van dit soort honden. Jan en alleman fokt ermee want leuk de pups en brengt wat geld binnen en het enige wat ze ermee bereiken is leed, leed en nog meer leed.

Ook voor deze liefhebber geldt dat hij er niet zo veel van lijkt te begrijpen. Hij heeft het namelijk over twee verschillende rassen. De oorspronkelijke Staffie (Staffordshire Bull Terrier) is een kleinere hond van een kilotje of 15. Die worden nog steeds gefokt en zijn de verre oorsprong van de Amerikaanse Stafford die we hier in het topic zo vaak voorbij zien komen.

De oorspronkelijke Engelse stafford is ontstaan als kruising tussen Bulldogs en Terriers om mee te doen in hondengevechten. Later zijn er wat in Amerika terecht gekomen en daar is men met de grotere exemplaren door gaan fokken. Kruisen met van alles en nog wat en die honden werden dan ook voor van alles en nog wat gebruikt.

Maar ook weer speciale lijnen om te vechten, die Pitbull werden genoemd (dat dus eigenlijk geen echt ras is, maar een verzameling van rassoorten die onderling doorgefokt zijn). Uiteindelijk is daar in die lijnen ook ergens de Amerikaanse Stafford ontstaan. Die hond lijkt in naam wel op zijn Engelse neefje, maar qua genen zit er een wereld van verschil tussen en is het ook echt een ander ras met andere karakteristieken (uiterlijk en gedrag).

quote:
Voor de slachtoffers van deze honden en voor de honden zelf. Brachycefale honden zoals mopsen moeten ze direct stoppen met fokken of de King Charles Spaniel maar met dit soort honden evengoed want die zijn mentaal gehandicapt. Een keer een conflict met een andere hond kan; dat heeft elke hond wel eens (net als mensen niet iedereen is even leuk), daar vallen normaal gesproken zeker geen doden bij. Zo heeft de natuur het toch ook nooit bedoeld, welke soort is er nu zo gestoord dat hij zijn eigen soortgenoten opvreet. Geen enkele want dan hebben ze geen bestaansrecht.
Bij veel honden die tijdelijk populair zijn gaat het mis in de genenpool. Of het nou Labradors, Berner Sennens of in het verleden de Golden Retriever is. Vaak wordt er dan binnen de rasvereniging te laat het besluit genomen om wat relaxter om te gaan met het fokken met niet volledig raszuivere exemplaren omdat men het ras zuiver wil houden. Maar dan loop je het risico op honden met een kronkel in de kop. Ik heb zelf zo'n hond gehad, op zijn 4e al in moeten laten slapen omdat het niet verantwoord was om die hond in huis te hebben. En dat was absoluut geen vechtras, kan ik je zeggen.

Nu is dat al heel erg, maar nog veel erger zijn inderdaad de voorbeelden van honden die gewoon fysiek gehandicapt zijn omdat mensen dat 'mooi' vinden.

Als mijn eerste tip is: koop een hond die bij je leven(sstijl) past, dan is mijn tweede tip: koop een ras dat niet populair of in de mode is.
pi_198671417
Deze hond had waarschijnlijk een suiker tekort...
https://www.telegraaf.nl/(...)-lost-dodelijk-schot

Trok zo hard dat de riem brak, 8)7
  woensdag 24 maart 2021 @ 20:34:59 #201
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_198673392
quote:
0s.gif Op woensdag 24 maart 2021 19:15 schreef ootjekatootje het volgende:
Deze hond had waarschijnlijk een suiker tekort...
https://www.telegraaf.nl/(...)-lost-dodelijk-schot

Trok zo hard dat de riem brak, 8)7
Gelukkig meteen afgemaakt. :Y)
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_198674645
Ja maar jack russells bijten ook :'(
pi_198675019
quote:
10s.gif Op woensdag 24 maart 2021 21:35 schreef Harmankardon het volgende:
Ja maar jack russells bijten ook :'(
Best vaak ook wel, eigenlijk. Net als die klote teckels.

Jack Russells worden trouwens ook vrijwel altijd ruk opgevoed. Mensen die zo'n hond kopen snappen er ook vrijwel nooit iets van.
  zaterdag 3 april 2021 @ 15:48:48 #204
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_198834864
Daar zijn we weer...

https://www.ad.nl/delft/b(...)jarige-ben~ab7dbe60/

Pleurisbeesten.
pi_198836588
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 april 2021 15:48 schreef ootjekatootje het volgende:
Daar zijn we weer...

https://www.ad.nl/delft/b(...)jarige-ben~ab7dbe60/

Pleurisbeesten.
Een pup van 7 maanden die zo agressief uitvalt :N.

Weghalen bij de huidige baasjes, onderzoeken of er een achterliggende reden is waarom een pup zo doorbijt (pijn, ziekte) en anders een gedragstherapeut inschakelen en hopen dat het gedrag afgeleerd kan worden.
  zaterdag 3 april 2021 @ 18:19:57 #206
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_198836714
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 april 2021 18:08 schreef FYazz het volgende:

[..]

Een pup van 7 maanden die zo agressief uitvalt :N.

Weghalen bij de huidige baasjes, onderzoeken of er een achterliggende reden is waarom een pup zo doorbijt (pijn, ziekte) en anders een gedragstherapeut inschakelen en hopen dat het gedrag afgeleerd kan worden.
Mijn dochter is gebeten door een herder van 7 maanden, ik vind dat eigenlijk geen pup meer.
Mogelijk het gebrek aan een goede training, ik weet niet of die überhaupt gegeven mogen worden in de Coronatijd.
pi_198836767
Vandaag een goed artikel in de Volkskrant hierover. Stukje uit het slot:
quote:
[...]
Hoewel Esther vindt dat de verantwoordelijkheid voor bijtincidenten in eerste instantie bij hondeneigenaars ligt – ‘zij voeden de dieren op’ – had ze gehoopt dat er vanuit de overheid meer zou zijn gebeurd om dit probleem tegen te gaan. ‘Ik ben nu meer dan een jaar verder. En de reactie is voornamelijk: o wat erg en sterkte ermee. En dat is het dan. Er is naar aanleiding van Robins dood helemaal geen maatschappelijk debat hierover gevoerd. Maar dit moet in de toekomst echt anders. Als ouder wil je rustig met je kind in het park kunnen lopen, of je kind bij een oppas achterlaten, zonder je zorgen te hoeven maken over een dobermann, pitbull, een herder of een hond van welk ras dan ook.’

In 2018 kondigde demissionair minister Carola Schouten (LNV) een reeks maatregelen aan om bijtincidenten terug te dringen. Aanleiding was destijds een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer, waarin deskundigen voorstellen deden om het probleem te bestrijden. Want, stelt ook jurist Boissevain, dit is niet alleen iets wat politie en justitie achteraf kunnen oplossen. ‘Als ik op de fiets stap, kan ik zorgen voor goede remmen en verlichting. Ik kan veiligheidsmaatregelen nemen, maar ik kan mezelf niet beschermen tegen een dronken automobilist. Het is aan de overheid om daarvoor preventieve maatregelen te nemen en daarop vervolgens te controleren. Zo is het ook met gevaarlijke honden: als zo’n hond mij of mijn kind aanvalt, begin ik niks. Dat is echt een overheidstaak.’

Maar nu, tweeënhalf jaar later, is het nog onduidelijk wanneer en hoe de meeste maatregelen worden ingevoerd. ‘Er zijn enkele toezeggingen gedaan, maar er is nog niks echt veranderd’, aldus een woordvoerder van de Koninklijke Hondenbescherming.

Reden: de aanpak van problematische honden blijkt in praktijk best lastig. ‘Nadat we in 2018 met z’n allen hadden afgesproken dat het beter moest, keken we vervolgens in een zwart gat. Want wat zijn een gevaarlijke hond en een ernstig bijtincident precies? Hoe registreer je dat? En welke informatie mogen instanties onderling uitwisselen?’, zegt Anouk Duijnker van de politie. ‘Het is een probleem waarmee ook het ministerie enorm in de maag zit’, voegt Endenburg toe. ‘Neem alleen al de muilkorfplicht die een gemeente kan opleggen aan een gevaarlijke hond. Als de hondeneigenaar verhuist, verhuist die maatregel niet automatisch mee.’

Het blijkt al een lastige klus om een lijst met kenmerken van hoogrisicohonden samen te stellen. Endenburg: ‘Je denkt al snel aan pitbulls, maar er zijn ook veel ‘kruisingproducten’. Die herken je niet als hoogrisicohonden. Als je een hazewindhond kruist met een pitbull, ziet hij eruit als een hazewindhond, maar heeft hij wel het genetisch materiaal van de pitbull.’

Om het probleem beter in beeld te krijgen, liet het ministerie de afgelopen jaren meerdere onderzoeken uitvoeren. Zo is onderzoek gedaan naar trainingen voor hoogrisicohonden en het nut van een dna-database. Daarin kan het genetisch materiaal van agressieve honden in kaart worden gebracht en afstammingsonderzoek worden verricht. Hierdoor kan het makkelijker worden om te controleren op het fokverbod voor agressieve dieren. Bovendien zijn er cursussen ontwikkeld voor politie en gemeentelijke toezichthouders en komt er een landelijke database waarin gemeenten en politie informatie uitwisselen over bijtincidenten en gevaarlijke situaties met honden. Ook wordt het ‘aanhitsen’ van een hond (als de eigenaar bijvoorbeeld ‘Pak ze’ roept, of niets doet om de aanval te stoppen) binnenkort als misdrijf aangemerkt. Nu is het nog een overtreding.

Wat Boissevain betreft zijn de inspanningen van de overheid vooralsnog onvoldoende. Ze hoopt dat het nieuwe kabinet doortastender optreedt. ‘Er is niets mis mee om van het aanhitsen van een hond een misdrijf te maken, maar in de praktijk schiet je er niets mee op. Aangezien de houder meestal doorloopt, niet aanwezig is, de aanvalshond ‘ontsnapt’ is of ‘nooit een vlieg kwaad deed’, is er zelden sprake van aantoonbare aanhitsing. Ook de grootouders bij de doodgebeten baby hebben ongetwijfeld de hond niet ‘aangehitst’, maar dat maakt voor de baby niet uit.’

Anouk Duijnker van de politie erkent dat de aanpak van het probleem ‘een enorme puzzel’ is. ‘Om het aantal bijtincidenten te verminderen moet je je niet richten op één type hond, houder of incident en op één type maatregel.’
[...]
Op vrijdag 2 december 2022 18:43 schreef ChevyCaprice het volgende: Is goed. Mail maar een end weg. Daag.
pi_198836784
En de komende jaren is er waarschijnlijk een toename van slecht gesocialiseerde honden, want mensen namen wel een hond, maar de puppycursussen gingen niet door.
Op vrijdag 2 december 2022 18:43 schreef ChevyCaprice het volgende: Is goed. Mail maar een end weg. Daag.
  Behulpzaamste user 2022 zaterdag 3 april 2021 @ 18:55:40 #209
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_198837197
quote:
15s.gif Op zaterdag 3 april 2021 18:25 schreef Stepperoller het volgende:
En de komende jaren is er waarschijnlijk een toename van slecht gesocialiseerde honden, want mensen namen wel een hond, maar de puppycursussen gingen niet door. Dat moest vooral NU METEEN, waarvandaan boeide niet. Als het maar NU METEEN was.
  Behulpzaamste user 2022 zaterdag 3 april 2021 @ 18:58:15 #210
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_198837229
Ga je met je hond naar buiten? Aangelijnd en gemuilkorfd.

Behalve op speciale hondenlosloopplaatsen.
  zaterdag 3 april 2021 @ 19:13:03 #211
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_198837425
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 april 2021 18:08 schreef FYazz het volgende:

[..]

Een pup van 7 maanden die zo agressief uitvalt :N.

Weghalen bij de huidige baasjes, onderzoeken of er een achterliggende reden is waarom een pup zo doorbijt (pijn, ziekte) en anders een gedragstherapeut inschakelen en hopen dat het gedrag afgeleerd kan worden.
Gedragstherapeut bij een bijtgrage hond ? Spuitje lost alle problemen op....
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_198837488
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 april 2021 18:19 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Mijn dochter is gebeten door een herder van 7 maanden, ik vind dat eigenlijk geen pup meer.
Mogelijk het gebrek aan een goede training, ik weet niet of die überhaupt gegeven mogen worden in de Coronatijd.
7 maanden is echt nog pup (ook al ogen sommige rassen dan al heel groot ;) ).
De meeste honden zijn pas met 2 jaar volwassen, sommige rassen zijn zelfs pas bij hun 3e jaar fysiek en mentaal volledig ontwikkeld.

Rond de 7 maanden zitten de meeste pups vol in de eerste 'puberfase'. Dat betekent bananen in de oren :) , veel ontdekken, grens opzoeken en vaak ook een grote knaag- en bijtbehoefte.

Een echte puberpup kan zeker, door speelsheid, bijtsporen achterlaten in de vorm van een flinke blauwe plek of puntjes van tanden.
Een pup van 7 maanden die echt doorbijt met kaken of hard snapt met de voortanden waardoor flinke bijtwonden ontstaan vertoont wat mij betreft geen speels gedrag maar agressie.
Dat kan voortkomen uit gebrek aan training of fysieke/mentale uitdaging, aan iets lichamelijks of door overprikkeling, iets wat je regelmatig ziet op die leeftijd.

quote:
0s.gif Op zaterdag 3 april 2021 19:13 schreef deedeetee het volgende:

[..]

Gedragstherapeut bij een bijtgrage hond ? Spuitje lost alle problemen op....
Een spuitje lost wat op ja.
Overigens niet het probleem dat de huidige eigenaren niet weten hoe ze met honden moeten omgaan.

Als je openstaat voor een hondvriendelijke oplossing, zie mijn toelichting hierboven.
Een pup van 7 maanden is nog zeer goed te trainen en kun je zeker ongewenst gedrag afleren.

[ Bericht 19% gewijzigd door FYazz op 03-04-2021 19:24:53 ]
pi_198837862
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 april 2021 19:18 schreef FYazz het volgende:

[..]

7 maanden is echt nog pup (ook al ogen sommige rassen dan al heel groot ;) ).
De meeste honden zijn pas met 2 jaar volwassen, sommige rassen zijn zelfs pas bij hun 3e jaar fysiek en mentaal volledig ontwikkeld.

Rond de 7 maanden zitten de meeste pups vol in de eerste 'puberfase'. Dat betekent bananen in de oren :) , veel ontdekken, grens opzoeken en vaak ook een grote knaag- en bijtbehoefte.

Een echte puberpup kan zeker, door speelsheid, bijtsporen achterlaten in de vorm van een flinke blauwe plek of puntjes van tanden.
Een pup van 7 maanden die echt doorbijt met kaken of hard snapt met de voortanden waardoor flinke bijtwonden ontstaan vertoont wat mij betreft geen speels gedrag maar agressie.
Dat kan voortkomen uit gebrek aan training of fysieke/mentale uitdaging, aan iets lichamelijks of door overprikkeling, iets wat je regelmatig ziet op die leeftijd.
[..]

Een spuitje lost wat op ja.
Overigens niet het probleem dat de huidige eigenaren niet weten hoe ze met honden moeten omgaan.

Als je openstaat voor een hondvriendelijke oplossing, zie mijn toelichting hierboven.
Een pup van 7 maanden is nog zeer goed te trainen en kun je zeker ongewenst gedrag afleren.

Je moet bijtende honden geen spuitje geven want dat lost het probleem niet op. Je moet de baasjes een spuitje geven anders kopen ze weer een nieuwe hond.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
  zaterdag 3 april 2021 @ 19:47:17 #214
183088 El_Thijs
Brabo Bastard
pi_198837871
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 april 2021 18:58 schreef maily het volgende:
Ga je met je hond naar buiten? Aangelijnd en gemuilkorfd.

Behalve op speciale hondenlosloopplaatsen.
En de hond?
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_198840040
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 april 2021 18:24 schreef Stepperoller het volgende:
Vandaag een goed artikel in de Volkskrant hierover. Stukje uit het slot:
[..]

Ik vind er best wel iets van als je je kind onderbrengt bij iemand met een hond van dat kaliber. Dan ga je niet zitten ‘hopen op dat het wel goed komt’.

Mijn kind ging steevast iedere maandag naar zijn mama ani totdat zij een rottweiler pup nam. Prima beest. Ik kan er goed mee. Luistert perfect en ze zijn ook lief. Goed opgevoed ook. Maar mijn kind gaat op maandag niet meer daarheen. Gelukkig ging het gepaard met dat hij naar school toe ging, maar nu als hij daarheen gaat dan komt de hond bij mij of bij een ander en dat is de enige voorwaarde waarop m’n kind een dag bij z’n Peetmoeder kan zijn, anders niet.

Pluspunt is dat ik het heerlijk vind om af en toe urenlang op pad te gaan met dat beest _O_
Zou er ook wel een willen maar puur omdat ik overwicht heb op grote honden. Kleine niet die zijn kut.

[ Bericht 11% gewijzigd door Azula op 03-04-2021 22:01:02 ]
  zaterdag 3 april 2021 @ 22:03:10 #216
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_198840172
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 april 2021 19:46 schreef vipergts het volgende:

[..]

Je moet bijtende honden geen spuitje geven want dat lost het probleem niet op. Je moet de baasjes een spuitje geven anders kopen ze weer een nieuwe hond.
Daar heb je wel een punt, alleen blijf ik er hij dat de hond beter afgemaakt kan worden. De baas verbieden om er nog honden op na te houden zou ook wel een goed plan zijn. Als een hond van 7 maanden al zo flink doorbijt zou ik nooit aan heropvoeden denken. Zeker met een groot ras als de rottweiler die overgens qua karakter naar de knoppen is gefokt moet je geen enkel risico nemen.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_198840442
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 april 2021 22:03 schreef deedeetee het volgende:

[..]

Daar heb je wel een punt, alleen blijf ik er hij dat de hond beter afgemaakt kan worden. De baas verbieden om er nog honden op na te houden zou ook wel een goed plan zijn. Als een hond van 7 maanden al zo flink doorbijt zou ik nooit aan heropvoeden denken. Zeker met een groot ras als de rottweiler die overgens qua karakter naar de knoppen is gefokt moet je geen enkel risico nemen.
Deden ze dit met mensen maar :+ een pup van 7 maanden kan prima. Plaats hem/ haar bij de juiste mensen in de juiste omgeving en leer hem/ haar omgaan met triggers.

Door Covid nu is het met jonge honden lastig want er zijn geen trainingen.

Rottweilers kunnen wel doorgefokt zijn en alles maar ehm ze zijn een stuk liever aangelegd dan Jack Russels.

[ Bericht 4% gewijzigd door Azula op 03-04-2021 22:28:47 ]
pi_198845931
Vrouw (85) sterft na aanval van loslopende honden.

ROWLEY REGIS - Een 85-jarige vrouw uit Groot-Brittannië is vrijdagmiddag doodgebeten door twee loslopende honden. Het ongeval vond plaats in Rowley Regis, een plaats ten westen van Birmingham.

De honden wisten door een gat in de omheining van een tuin te ontsnappen waarna ze de vrouw aanvielen. Volgens Britse media was de aanval ’langdurig’. De vrouw, genaamd Lucille Downer, is ter plekke overleden aan haar verwondingen. Volgens Birmingham Mail was de vrouw overgrootmoeder.

Een 43-jarige man is opgepakt en wordt ervan verdacht een hond in gevaarlijke omstandigheden niet onder appèl te hebben. De man zou een buurvrouw (lol) van het slachtoffer zijn.

De honden zijn naar een asiel gebracht. Het zou gaan om ’een soort pitbulls’.

https://www.telegraaf.nl/(...)an-loslopende-honden
  Behulpzaamste user 2022 zondag 4 april 2021 @ 11:12:40 #219
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_198846020
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 11:05 schreef -river- het volgende:
Vrouw (85) sterft na aanval van loslopende honden.

ROWLEY REGIS - Een 85-jarige vrouw uit Groot-Brittannië is vrijdagmiddag doodgebeten door twee loslopende honden. Het ongeval vond plaats in Rowley Regis, een plaats ten westen van Birmingham.

De honden wisten door een gat in de omheining van een tuin te ontsnappen waarna ze de vrouw aanvielen. Volgens Britse media was de aanval ’langdurig’. De vrouw, genaamd Lucille Downer, is ter plekke overleden aan haar verwondingen. Volgens Birmingham Mail was de vrouw overgrootmoeder.

Een 43-jarige man is opgepakt en wordt ervan verdacht een hond in gevaarlijke omstandigheden niet onder appèl te hebben. De man zou een buurvrouw (lol) van het slachtoffer zijn.

De honden zijn naar een asiel gebracht. Het zou gaan om ’een soort pitbulls’.

https://www.telegraaf.nl/(...)an-loslopende-honden
:'(

En de honden naar een asiel? Wtf ... gelijk kapotknallen.
  zondag 4 april 2021 @ 11:30:00 #220
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_198846263
quote:
1s.gif Op zondag 4 april 2021 11:12 schreef maily het volgende:

[..]

:'(

En de honden naar een asiel? Wtf ... gelijk kapotknallen.
Beter nieuws, de baas zit vast. Moeten ze hier ook invoeren.
Wat een afschuwelijke dood...
  zondag 4 april 2021 @ 11:36:27 #221
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_198846373
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 april 2021 22:15 schreef Azula het volgende:

[..]

Deden ze dit met mensen maar :+ een pup van 7 maanden kan prima. Plaats hem/ haar bij de juiste mensen in de juiste omgeving en leer hem/ haar omgaan met triggers.

Door Covid nu is het met jonge honden lastig want er zijn geen trainingen.

Rottweilers kunnen wel doorgefokt zijn en alles maar ehm ze zijn een stuk liever aangelegd dan Jack Russels.
Niks mis met Jack Russells mits goed opgevoed. Ik kom dat ras liever tegen dan een rottweiler. Daar steek ik gewoon de straat voor over. Kwestie van gezond verstand. Een kwaaie jack russell aan de lijn is lang niet zo gevaarlijk als een kwaaie rottweiler.
Een hond van 7 maanden oud die flink gebeten heeft zou ik gewoon never nooit niet meer vertrouwen. Ook niet na heropvoeding. Het is al eens goed fout gegaan dus de kans dat dit opnieuw gaat gebeuren zit er gewoon overduidelijk in. Het doorbijten zit er nu * in * en dat had er niet in mogen zitten : dat gaat er nooit meer uit.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_198848439
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 april 2021 22:15 schreef Azula het volgende:

[..]

Deden ze dit met mensen maar :+ een pup van 7 maanden kan prima. Plaats hem/ haar bij de juiste mensen in de juiste omgeving en leer hem/ haar omgaan met triggers.

Door Covid nu is het met jonge honden lastig want er zijn geen trainingen.

Rottweilers kunnen wel doorgefokt zijn en alles maar ehm ze zijn een stuk liever aangelegd dan Jack Russels.
Zo'n agressief kutbeest dat een kind aangevallen heeft willen herplaatsen :') Gewoon spuitje geven dat mormel
pi_198848685
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 13:39 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Zo'n agressief kutbeest dat een kind aangevallen heeft willen herplaatsen :') Gewoon spuitje geven dat mormel
Precies
pi_198848900
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 april 2021 18:24 schreef Stepperoller het volgende:
Vandaag een goed artikel in de Volkskrant hierover. Stukje uit het slot:
[..]

Het is gewoon politieke onwil
Men is nu al een jaar of 10 aan het bakkeleien over een lijst van hoog risico honden terwijl dat nonsens is. Wat moet je met zo'n lijst? :') . Zorg gewoon voor een landelijke aanpak en registratie bij bijtincidenten. Nu verschilt het per gemeente hoe men met bijtincidenten omgaat en als pittbul fikkie in Amsterdam een kind bijt maar daarna naar Groningen verhuist is er geen haan die kraait naar z'n verleden bij een volgend incident
I'm sliding like a lizard on my belly and back
pi_198849702
citaat uit het volkskrantartikel hierboven over doodgebeten kind van 8 maanden:

"De hond had bovendien alle trainingen met goed gevolg doorlopen en het ras staat, volgens justitie, niet bekend als gevaarlijk."

Dan blijft er nog maar 1 ding over: alle grote honden een muilkorf.
Hoe zielig is een muilkorf nou eigenlijk?
ik denk minder benauwd dan een mondkapje, toch?
dus waarom niet?
zo voorkom je al direkt dat mensen een grote hond nemen als 'wapen', om lekker stoer mee te doen.
en dat beest dan laten uitlaten door buurmeisje van 7
uiteindelijk lukt altijd alles
  Behulpzaamste user 2022 zondag 4 april 2021 @ 15:38:06 #226
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_198850463
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 april 2021 18:24 schreef Stepperoller het volgende:
Vandaag een goed artikel in de Volkskrant hierover. Stukje uit het slot:
[..]

Heb het net helemaal gelezen ...

Wat een drama voor alle betrokkenen ....
(En ja schoonouders waren fout door het kind op de grond te zetten toen de hond binnen was)

Kind overleden, huwelijk kapot ...
pi_198850503
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 14:59 schreef eigendeegcookie het volgende:
citaat uit het volkskrantartikel hierboven over doodgebeten kind van 8 maanden:

"De hond had bovendien alle trainingen met goed gevolg doorlopen en het ras staat, volgens justitie, niet bekend als gevaarlijk."

Dan blijft er nog maar 1 ding over: alle grote honden een muilkorf.
Hoe zielig is een muilkorf nou eigenlijk?
ik denk minder benauwd dan een mondkapje, toch?
dus waarom niet?
zo voorkom je al direkt dat mensen een grote hond nemen als 'wapen', om lekker stoer mee te doen.
en dat beest dan laten uitlaten door buurmeisje van 7
Een Pitbull is geen grote hond maar kan flink wat schade aanrichten.
Als er landelijke regels zouden zijn en mensen weten dat ze hun hond kwijt zijn bij een ernstig bijtincident gaan ze echt wel beter opletten. Nu is het zo dat in de éne gemeente een hond in beslag wordt genomen en wordt getest met misschien een spuitje als uitkomst terwijl in de andere gemeente er helemaal niets gebeurt. Er zitten gewoon te weinig of geen consequenties aan onverantwoord gedrag van hondenbaasjes
I'm sliding like a lizard on my belly and back
pi_198850784
Lees ik vandaag dat er een jochie van 6 jaar op zijn fietsje is gegrepen door een 7 maanden oude rottweiler. Jochie naar het ziekenhuis met nare beenwonden en gaat hier lichamelijke en geestelijke littekens aan over houden. Vader kon dit kutbeest van het jochie aftrappen anders was het nog vervelender afgelopen.

Het knettergekke is dat dat dit gevaarlijke mormel niet direct in beslag is genomen en een spuitje heeft gekregen, maar dus gewoon nog bij dit gezin in de buurt woont. Ik vind het ook echt onbegrijpelijk dat de eigenaren uit eigen beweging dit kreng niet direct hebben laten inslapen. Nu is dus het wachten op het volgende incident.

Zeer slecht en kwalijk geregeld in dit land. Onacceptabel. Hier moet echt betere regel- en wetgeving voor komen en snel.

https://www.destentor.nl/(...)jarige-ben~ab7dbe60/
  Behulpzaamste user 2022 zondag 4 april 2021 @ 15:57:27 #229
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_198850808
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 15:56 schreef rutger05 het volgende:
Lees ik vandaag dat er een jochie van 6 jaar op zijn fietsje is gegrepen door een 7 maanden oude rottweiler. Jochie naar het ziekenhuis met nare beenwonden en gaat hier lichamelijke en geestelijke littekens aan over houden. Vader kon dit kutbeest van het jochie aftrappen anders was het nog vervelender afgelopen.

Het knettergekke is dat dat dit gevaarlijke mormel niet direct in beslag is genomen en een spuitje heeft gekregen, maar dus gewoon nog bij dit gezin in de buurt woont. Ik vind het ook echt onbegrijpelijk dat de eigenaren uit eigen beweging dit kreng niet direct hebben laten inslapen. Nu is dus het wachten op het volgende incident.

Zeer slecht en kwalijk geregeld in dit land. Onacceptabel. Hier moet echt betere regel- en wetgeving voor komen en snel.

https://www.destentor.nl/(...)jarige-ben~ab7dbe60/
Is ergens hierboven al gepost.

Maar idd onbegrijpelijk dat dat beest nog niet afgemaakt is :r
pi_198850951
quote:
1s.gif Op zondag 4 april 2021 15:57 schreef maily het volgende:

[..]

Is ergens hierboven al gepost.

Maar idd onbegrijpelijk dat dat beest nog niet afgemaakt is :r
Als er duidelijke landelijke richtlijnen zouden zijn, zouden mensen hun Rottweiler niet door kinderen uit laten laten.
I'm sliding like a lizard on my belly and back
pi_198850986
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 15:40 schreef the-eye het volgende:
Als er landelijke regels zouden zijn en mensen weten dat ze hun hond kwijt zijn bij een ernstig bijtincident gaan ze echt wel beter opletten.
ja, opletten, is dat genoeg?
dat je direkt kunt beginnen met proberen
het hoofdje tussen de kaken vandaan te trekken als je hond begint te bijten zeker
uiteindelijk lukt altijd alles
pi_198851013
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 16:05 schreef eigendeegcookie het volgende:

[..]

ja, opletten, is dat genoeg?
dat je direkt kunt beginnen met proberen
het hoofdje tussen de kaken vandaan te trekken als je hond begint te bijten zeker
Wat bedoel je nu precies want ik kan je reactie niet volgen?
I'm sliding like a lizard on my belly and back
  zondag 4 april 2021 @ 16:10:44 #233
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_198851075
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 16:05 schreef eigendeegcookie het volgende:

[..]

ja, opletten, is dat genoeg?
dat je direkt kunt beginnen met proberen
het hoofdje tussen de kaken vandaan te trekken als je hond begint te bijten zeker
schop tegen zijn noten of vuistslag boven op de kop zijn direct het meest effectief.
pi_198851225
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 16:07 schreef the-eye het volgende:

[..]

Wat bedoel je nu precies want ik kan je reactie niet volgen?
ik bedoel dat n muilkorf beter werkt dan alleen opletten
uiteindelijk lukt altijd alles
pi_198851345
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 16:10 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

schop tegen zijn noten of vuistslag boven op de kop zijn direct het meest effectief.
maar zelfs als dat zo effectief is dat ie direkt loslaat,
dan nog is je kind al flinkt beschadigd.

voor n hond is een muilkorf ook minder naar dan geschopt en geslagen worden lijkt me.
uiteindelijk lukt altijd alles
pi_198851510
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 16:22 schreef eigendeegcookie het volgende:

[..]

maar zelfs als dat zo effectief is dat ie direkt loslaat,
dan nog is je kind al flinkt beschadigd.

voor n hond is een muilkorf ook minder naar dan geschopt en geslagen worden lijkt me.
Het gaat er om dat mensen hun verantwoordelijkheid nemen. Bij een hond losjes een muilkorf omdoen omdat het verplicht is gaat niets uithalen want dat zal je dan gaan krijgen. Het is natuurlijk ook niet fair tegen al die goed opgevoede honden die nooit iemand kwaad zullen doen. Tevens ondervang je dan ook niet het probleem van een hond die uit een tuin of huis ontsnapt en iets uitvreet.
Verantwoord gedrag afdwingen door kans op kwijtraken van je hond lijkt me dus effectiever
I'm sliding like a lizard on my belly and back
  zondag 4 april 2021 @ 16:34:49 #237
494262 BehoorlijkKritisch
Niet te kritisch
pi_198851554
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 16:03 schreef the-eye het volgende:

[..]

Als er duidelijke landelijke richtlijnen zouden zijn, zouden mensen hun Rottweiler niet door kinderen uit laten laten.
Rottweiler baasjes horen te weten dan hun hond geen gezinshond is. Een Rottweiler heeft maar 1 baasje en dat is nooit de minderjarige in het gezin. Nooit.

Rottweilers zijn alleen te vertrouwen als dat baasje dichtbij is, anders niet. Nooit. Hoe goed getraind ook.
pi_198851633
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 16:34 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Rottweiler baasjes horen te weten dan hun hond geen gezinshond is. Een Rottweiler heeft maar 1 baasje en dat is nooit de minderjarige in het gezin. Nooit.

Rottweilers zijn alleen te vertrouwen als dat baasje dichtbij is, anders niet. Nooit. Hoe goed getraind ook.
Kinderen horen sowieso geen honden uit te laten ook geen kleine hondjes. Een klein hondje kan gegrepen worden door een grotere hond en dan staat een kind machteloos.
I'm sliding like a lizard on my belly and back
  zondag 4 april 2021 @ 16:47:55 #239
494262 BehoorlijkKritisch
Niet te kritisch
pi_198851730
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 16:41 schreef the-eye het volgende:

[..]

Kinderen horen sowieso geen honden uit te laten ook geen kleine hondjes. Een klein hondje kan gegrepen worden door een grotere hond en dan staat een kind machteloos.
Klopt. Ik heb het ooit meegemaakt dat ik mijn Berner aan het uitlaten was. Dat was een stront eigenwijze hond en die liep dus altijd en overal aan de lijn.

Komt er een mannetje van 7 met een kutkeffertje die hij niet onder controle had, die valt mijn Berner aan en die had daar na een beet of 5 wel genoeg van. Nu ben ik geen kleine kerel, maar een Berner van 55 kilo die gaat trekken, dan heb ik geen armen over om ook nog dat kind met zijn kutkeffer te helpen. Mijn hond kan ik dan wel weg trekken, maar als die keffer bezig blijft dan gaat het een keer fout.

Dus Berner bijt terug. Of eigenlijk vreet hij die keffer op en spuugt hem uit. Beest gewond, hoop gedoe.

Komt later die moeder van dat kind verhaal halen. :')
  zondag 4 april 2021 @ 16:51:42 #240
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_198851783
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 16:22 schreef eigendeegcookie het volgende:

[..]

maar zelfs als dat zo effectief is dat ie direkt loslaat,
dan nog is je kind al flinkt beschadigd.

voor n hond is een muilkorf ook minder naar dan geschopt en geslagen worden lijkt me.
Eens, maar de laatste paar artikelen gaan vaak over losgebroken honden of aanvallen binnen. Je kunt zo’n beest moeilijk 24/7 muilkorven.
pi_198851791
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 16:31 schreef the-eye het volgende:
Bij een hond losjes een muilkorf omdoen omdat het verplicht is gaat niets uithalen want dat zal je dan gaan krijgen
ik weet het niet, heb geen ervaring met honden [behalve dan het gebeten worden]
een half-losse muilkorf kan volgens jou geen ernstige bijtincidenten voorkomen?
maar met een halflosse muilkorf kan een hond nog wel zn kaken van elkaar halen,
alleen niet heel erg wijd, toch?
hij kan dan misschien nog wel een kinderhandje afbijten, maar hij kan niet in een hoofd bijten lijkt me.
dat is toch al n hele verbetering?
uiteindelijk lukt altijd alles
  zondag 4 april 2021 @ 16:53:30 #242
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_198851804
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 16:47 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Klopt. Ik heb het ooit meegemaakt dat ik mijn Berner aan het uitlaten was. Dat was een stront eigenwijze hond en die liep dus altijd en overal aan de lijn.

Komt er een mannetje van 7 met een kutkeffertje die hij niet onder controle had, die valt mijn Berner aan en die had daar na een beet of 5 wel genoeg van. Nu ben ik geen kleine kerel, maar een Berner van 55 kilo die gaat trekken, dan heb ik geen armen over om ook nog dat kind met zijn kutkeffer te helpen. Mijn hond kan ik dan wel weg trekken, maar als die keffer bezig blijft dan gaat het een keer fout.

Dus Berner bijt terug. Of eigenlijk vreet hij die keffer op en spuugt hem uit. Beest gewond, hoop gedoe.

Komt later die moeder van dat kind verhaal halen. :')
Tja, daar sta je dan met je goede gedrag...
pi_198851807
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 16:47 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Klopt. Ik heb het ooit meegemaakt dat ik mijn Berner aan het uitlaten was. Dat was een stront eigenwijze hond en die liep dus altijd en overal aan de lijn.

Komt er een mannetje van 7 met een kutkeffertje die hij niet onder controle had, die valt mijn Berner aan en die had daar na een beet of 5 wel genoeg van. Nu ben ik geen kleine kerel, maar een Berner van 55 kilo die gaat trekken, dan heb ik geen armen over om ook nog dat kind met zijn kutkeffer te helpen. Mijn hond kan ik dan wel weg trekken, maar als die keffer bezig blijft dan gaat het een keer fout.

Dus Berner bijt terug. Of eigenlijk vreet hij die keffer op en spuugt hem uit. Beest gewond, hoop gedoe.

Komt later die moeder van dat kind verhaal halen. :')
Nou precies, goed voorbeeld van wat er kan gebeuren. Bij gedonder tussen honden moet je dat samen op kunnen lossen.
I'm sliding like a lizard on my belly and back
pi_198851829
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 16:31 schreef the-eye het volgende:
Het is natuurlijk ook niet fair tegen al die goed opgevoede honden die nooit iemand kwaad zullen doen
dat is waar ja.
maar helaas weten we pas aan t einde van een hondeleven welke honden dat waren.
want, zoals de topictitel al doet vermoeden: "zoiets deed hij eerder nooit!"
uiteindelijk lukt altijd alles
  zondag 4 april 2021 @ 16:59:38 #245
494262 BehoorlijkKritisch
Niet te kritisch
pi_198851889
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 16:53 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Tja, daar sta je dan met je goede gedrag...
En het baasje van de grote hond is dan natuurlijk 'de schuldige'. Terwijl dat beest zich eerst 5x laat bijten voor hij het welletjes vindt.

Prachtbeest was dat trouwens. 55 kilo eigenwijsheid, maar mijn zoon van 3 kon er bovenop gaan liggen en dan ging hij hartstochtelijk knuffelen.

Maar nooit alleen in de kamer met de kinderen. Als ik alleen thuis was met kind en hond en ik moest boven iets pakken dan ging mijn zoon mee. Tot hij oud genoeg was om te snappen hoe een hond werkt.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')