abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_196567497
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2020 16:45 schreef Blackst4r het volgende:
Ik snap niet dat mensen gn gaatje prikken.

Ga naar de blokker, daar kun je een eierprikker kopen.

Dat is een holvormig ding met daarin een naaldje. Als je dan het eitje erin drukt, gaat het bovenste gedeelte van de eierprikker naar beneden en druk je het naaldje in het ei.

Daarmee zorg je namelijk dat er ook lucht tussen het vliesje en de eierschaal komt, kan je het eitje ook nog eens makkelijk pellen. Helpt ook door je eieren direct na het koken in koud water te doen (ik spoel de pan gewoon met koud water).

En niet te lang (uiterlijk 10 minuten) koken.
Dit klinkt overtuigend!!
pi_196567529
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 16:46 schreef Scheepskok het volgende:
Overkomt mij nooit. Water aan de kook brengen, met een lepel de eieren in het pannetje doen, timer zetten. Gas omlaag draaien, niks aan de hand.

En @:werkperd dat met je dames, niet meer doen.
Ik breng het water samen met de eieren juist aan de kook op hoog vuur. Als het water begint te borrelen dan doe ik het vuur omlaag en vanaf dat moment vijf minuten doorkoken.
pi_196567589
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 17:07 schreef Cici het volgende:
Kleinere pan gebruiken, bij veel ruimte meer botsingen :P
Ze zitten vrij krap hoor in mn pannetje. Doe er vier tegelijk in dus botsen doen ze minimaal. Alhoewel ik denk dat zij de vrijheid moeten hebben om in hun eigen as rond te kunnen draaien.
pi_196567892
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 17:59 schreef Werkperd het volgende:

[..]

Ik breng het water samen met de eieren juist aan de kook op hoog vuur. Als het water begint te borrelen dan doe ik het vuur omlaag en vanaf dat moment vijf minuten doorkoken.
Juist niet te hoog dat vuur, het ei moet tijd hebben op te warmen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 18:02 schreef Werkperd het volgende:

[..]

Ze zitten vrij krap hoor in mn pannetje. Doe er vier tegelijk in dus botsen doen ze minimaal. Alhoewel ik denk dat zij de vrijheid moeten hebben om in hun eigen as rond te kunnen draaien.
Je kan zelfs stapelen in je pannetje. Belangrijker is niet te snel opwarmen en daarna net wel of net niet aan de kook.

Twee jaar terug een investering gedaan in een elektrieke eierkoker, nu eigenlijk nooit meer breuk en na instellen altijd de zelfde hardheid. Zelfs als je een gebroken ei kookt in dat ding valt het resultaat meestal wel mee tenzij de breuk echt aan de onderkant zit, dan moet je poetsen.
  zaterdag 5 december 2020 @ 18:32:58 #30
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_196567980
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 18:25 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Juist niet te hoog dat vuur, het ei moet tijd hebben op te warmen.
[..]

Je kan zelfs stapelen in je pannetje. Belangrijker is niet te snel opwarmen en daarna net wel of net niet aan de kook.

Twee jaar terug een investering gedaan in een elektrieke eierkoker, nu eigenlijk nooit meer breuk en na instellen altijd de zelfde hardheid. Zelfs als je een gebroken ei kookt in dat ding valt het resultaat meestal wel mee tenzij de breuk echt aan de onderkant zit, dan moet je poetsen.
Mwoah. Ik kook het water volledig en daarna de eitjes erin. Die breken bijna nooit. Naja, en dan toch; je haalt de schaal er toch af.
pi_196568007
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 18:25 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Juist niet te hoog dat vuur, het ei moet tijd hebben op te warmen.
[..]

Je kan zelfs stapelen in je pannetje. Belangrijker is niet te snel opwarmen en daarna net wel of net niet aan de kook.

Twee jaar terug een investering gedaan in een elektrieke eierkoker, nu eigenlijk nooit meer breuk en na instellen altijd de zelfde hardheid. Zelfs als je een gebroken ei kookt in dat ding valt het resultaat meestal wel mee tenzij de breuk echt aan de onderkant zit, dan moet je poetsen.
Laats eens ff dat elektrische apparaat van je zien.
pi_196568037
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 17:13 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Nee natuurlijk niet. Het water moet wel blijven koken. Maar je draait het eerst hoog om snel aan de kook te brengen.
Op de radio was een tip van (ik dacht) Herman de Blijker. Je doet de eieren in de pan met koud water, zet de warmtebron aan, en zodra het water goed kookt zet je die weer uit. 8 minuten later heb je hard gekookte eieren. Het is niet nodig om de hele tijd het water kokend te houden.

Ik heb het geprobeerd en het werkt.
Alpha kenny one
  zaterdag 5 december 2020 @ 19:11:09 #33
491050 Scheepskok
Geraniumbejaarde
pi_196568733
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 18:37 schreef falling_away het volgende:

[..]

Op de radio was een tip van (ik dacht) Herman de Blijker. Je doet de eieren in de pan met koud water, zet de warmtebron aan, en zodra het water goed kookt zet je die weer uit. 8 minuten later heb je hard gekookte eieren. Het is niet nodig om de hele tijd het water kokend te houden.

Ik heb het geprobeerd en het werkt.
Klopt. Ook geprobeerd. En inderdaad. Voor de visite. Want ik hou van een beetje zacht.
Punten voor topics worden persoonlijk bijgehouden door niemand minder dan mij.
  zaterdag 5 december 2020 @ 19:18:21 #34
80382 manny
30 is best veel
pi_196568871
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 19:11 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Klopt. Ook geprobeerd. En inderdaad. Voor de visite. Want ik hou van een beetje zacht.
Ik gebruik ook die methode. Met 6,5 minuut heb je prima medium gekookt ei

Echt precies is het uiteraard niet want hetl blijft een beetje een grijs gebied wanneer het water nou “goed” kookt en je dus de pan van vuur haalt
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_196568971
met een mes prik je zo een heel klein gaatje. altijd aan de minst puntige korte kant. daar zit een luchtkamer.

gewoon met aardappelschil mesje of koksmes. mn moeder had vroeger een eierprikker.

https://www.hema.nl/koken(...)rikker-80810239.html
  zaterdag 5 december 2020 @ 19:34:15 #36
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_196569129
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 18:37 schreef falling_away het volgende:

[..]

Op de radio was een tip van (ik dacht) Herman de Blijker. Je doet de eieren in de pan met koud water, zet de warmtebron aan, en zodra het water goed kookt zet je die weer uit. 8 minuten later heb je hard gekookte eieren. Het is niet nodig om de hele tijd het water kokend te houden.

Ik heb het geprobeerd en het werkt.
Hmmmm! Zal eens proberen!

Ah nee doe ik toch niet. Kost gas ( :') )

Ik doe het altijd in de waterkoker en dan pleur ik het over de eieren en doe het gas aan.
  zaterdag 5 december 2020 @ 21:26:07 #37
89287 robber57
nooit volwassen
pi_196570902
Geen l of xl of xxl eieren kopen, daar is de schaal dunner van(t dun) en breken makkelijk.
Standaard M maat breekt nooit/zelden.
Alle kippen krijgen hetzelfde voer met bepaalde, minimale, hoeveelheid kalk waaruit de kip het ei moet maken, als de kip toevallig een groot ei maakt is daar dezelfde hoeveelheid kalk voor beschikbaar als voor het gemiddelde M ei.
Groter ei met dezelfde kalk=dunnere schaal.
pi_196578330
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 18:35 schreef Werkperd het volgende:

[..]

Laats eens ff dat elektrische apparaat van je zien.


Als je even op eierkoker googelt had je snel iets kunnen vinden, in alle soorten en maten.

[ Bericht 21% gewijzigd door Muck op 06-12-2020 13:43:08 (Doe normaal) ]
pi_196603696
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2020 21:26 schreef robber57 het volgende:
Geen l of xl of xxl eieren kopen, daar is de schaal dunner van(t dun) en breken makkelijk.
Standaard M maat breekt nooit/zelden.
Alle kippen krijgen hetzelfde voer met bepaalde, minimale, hoeveelheid kalk waaruit de kip het ei moet maken, als de kip toevallig een groot ei maakt is daar dezelfde hoeveelheid kalk voor beschikbaar als voor het gemiddelde M ei.
Groter ei met dezelfde kalk=dunnere schaal.
Goed verhaal maar ik heb er eigenlijk nooit last van met mijn voorkeur voor L, juist omdat de kooktijd dan altijd hetzelfde is. Ik bewaar ze niet in de koelkast en laat ze met de schuimspaan rustig in het water zakken.

Overigens, een truc om de dooier heel te houden bij een gebakken eitje is ze niet op de rand stukslaan maar op een vlak oppervlak. .
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 7 december 2020 @ 18:41:08 #40
89287 robber57
nooit volwassen
pi_196604233
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2020 18:17 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Goed verhaal maar ik heb er eigenlijk nooit last van met mijn voorkeur voor L, juist omdat de kooktijd dan altijd hetzelfde is. Ik bewaar ze niet in de koelkast en laat ze met de schuimspaan rustig in het water zakken.

Overigens, een truc om de dooier heel te houden bij een gebakken eitje is ze niet op de rand stukslaan maar op een vlak oppervlak. .
Ik kan me voorstellen dat het wellicht kan schelen waar je ze koopt? ik kocht tijdenlang L in een 12 stuks doos van de deka en eenmaal overgegaan op M nooit meer problemen, met die L eieren kwam ik ook regelmatig thuis met een gebarsten ei in de doos.(boodschappen tas tussen mijn benen op de scooter, hobbeldehobbel)
wellicht zijn dekamarkt eieren van een boer die ng minder kalk in het voer doet?
Ik zal eens L van een andere super proberen....
pi_196665787
Koop een eierkoker joh.
  woensdag 16 december 2020 @ 06:26:15 #42
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_196757868
een scheutje azijn bij het water ^O^
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')