Hoe dan? Dan komt er toch juist water in?quote:Op zaterdag 5 december 2020 15:37 schreef SuperwormJim het volgende:
Gaatje prikken.
Opgelost.
Graan gedaan.
quote:Op zaterdag 5 december 2020 15:37 schreef SuperwormJim het volgende:
Gaatje prikken.
Opgelost.
Graan gedaan.
Ja zout probeer ik ook altijd uit maar is niet echt effectief.quote:Op zaterdag 5 december 2020 16:03 schreef golfer het volgende:
Ben geen dame, maar heb wel raad voor je:
Als je tijdens het koken van eieren een scheutje natuurazijn toevoegt heb je namelijk nooit meer kapot kokende eieren.
Zet je eitjes op met koud water.
Ook kan je een flinke snuf zout aan het kookwater toevoegen of een gaatje onderin je ei prikken. Je kan natuurlijk ook deze tips combineren en je weet zeker dat je eitjes voortaan heel uit je pan komen.
Graag gedaan.
Een heer.
Punaise of naald.quote:Op zaterdag 5 december 2020 16:19 schreef Werkperd het volgende:
Hoe kan je een gaatje door zijn harde schaal heen prikken dan??
En dan een kapotte ei in je handquote:Op zaterdag 5 december 2020 16:23 schreef golfer het volgende:
[..]
Punaise of naald.
https://www.curioctopus.n(...)mdraai-een-ei-pellen
Vraag het dan niet!quote:Op zaterdag 5 december 2020 16:26 schreef Werkperd het volgende:
En dan een kapotte ei in je hand
Daar trap ik dus niet in.
Gas omlaag draaien, krijg je dan hetzelfde zacht gekookt eitje in 8 minuten als wanneer het hoog staat?quote:Op zaterdag 5 december 2020 16:46 schreef Scheepskok het volgende:
Overkomt mij nooit. Water aan de kook brengen, met een lepel de eieren in het pannetje doen, timer zetten. Gas omlaag draaien, niks aan de hand.
En @:werkperd dat met je dames, niet meer doen.
Dat vermoeden heb ik ook al.quote:Op zaterdag 5 december 2020 16:47 schreef Blackst4r het volgende:
Oh godverdomme zit ik op zo'n klb kaffer te reageren die weer trollt
Wat denk je zelf?quote:Op zaterdag 5 december 2020 16:54 schreef Amee het volgende:
Gas omlaag draaien, krijg je dan hetzelfde zacht gekookt eitje in 8 minuten als wanneer het hoog staat?
Ik zet t gas flink open en doe 6 miniutjesquote:Op zaterdag 5 december 2020 16:54 schreef Amee het volgende:
[..]
Gas omlaag draaien, krijg je dan hetzelfde zacht gekookt eitje in 8 minuten als wanneer het hoog staat?
Ik ook, maar 8 minuten. Krijg soms dan idd wel barsten. Niet dat ik het erg vind. Je breekt de schaal toch open uiteindelijkquote:Op zaterdag 5 december 2020 17:05 schreef Blackst4r het volgende:
[..]
Ik zet t gas flink open en doe 6 miniutjes
Nee natuurlijk niet. Het water moet wel blijven koken. Maar je draait het eerst hoog om snel aan de kook te brengen.quote:Op zaterdag 5 december 2020 16:54 schreef Amee het volgende:
[..]
Gas omlaag draaien, krijg je dan hetzelfde zacht gekookt eitje in 8 minuten als wanneer het hoog staat?
Dit klinkt overtuigend!!quote:Op zaterdag 5 december 2020 16:45 schreef Blackst4r het volgende:
Ik snap niet dat mensen géén gaatje prikken.
Ga naar de blokker, daar kun je een eierprikker kopen.
Dat is een holvormig ding met daarin een naaldje. Als je dan het eitje erin drukt, gaat het bovenste gedeelte van de eierprikker naar beneden en druk je het naaldje in het ei.
Daarmee zorg je namelijk dat er ook lucht tussen het vliesje en de eierschaal komt, kan je het eitje ook nog eens makkelijk pellen. Helpt ook door je eieren direct na het koken in koud water te doen (ik spoel de pan gewoon met koud water).
En niet te lang (uiterlijk 10 minuten) koken.
Ik breng het water samen met de eieren juist aan de kook op hoog vuur. Als het water begint te borrelen dan doe ik het vuur omlaag en vanaf dat moment vijf minuten doorkoken.quote:Op zaterdag 5 december 2020 16:46 schreef Scheepskok het volgende:
Overkomt mij nooit. Water aan de kook brengen, met een lepel de eieren in het pannetje doen, timer zetten. Gas omlaag draaien, niks aan de hand.
En @:werkperd dat met je dames, niet meer doen.
Ze zitten vrij krap hoor in mn pannetje. Doe er vier tegelijk in dus botsen doen ze minimaal. Alhoewel ik denk dat zij de vrijheid moeten hebben om in hun eigen as rond te kunnen draaien.quote:Op zaterdag 5 december 2020 17:07 schreef Cici het volgende:
Kleinere pan gebruiken, bij veel ruimte meer botsingen
Juist niet te hoog dat vuur, het ei moet tijd hebben op te warmen.quote:Op zaterdag 5 december 2020 17:59 schreef Werkperd het volgende:
[..]
Ik breng het water samen met de eieren juist aan de kook op hoog vuur. Als het water begint te borrelen dan doe ik het vuur omlaag en vanaf dat moment vijf minuten doorkoken.
Je kan zelfs stapelen in je pannetje. Belangrijker is niet te snel opwarmen en daarna net wel of net niet aan de kook.quote:Op zaterdag 5 december 2020 18:02 schreef Werkperd het volgende:
[..]
Ze zitten vrij krap hoor in mn pannetje. Doe er vier tegelijk in dus botsen doen ze minimaal. Alhoewel ik denk dat zij de vrijheid moeten hebben om in hun eigen as rond te kunnen draaien.
Mwoah. Ik kook het water volledig en daarna de eitjes erin. Die breken bijna nooit. Naja, en dan toch; je haalt de schaal er toch af.quote:Op zaterdag 5 december 2020 18:25 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Juist niet te hoog dat vuur, het ei moet tijd hebben op te warmen.
[..]
Je kan zelfs stapelen in je pannetje. Belangrijker is niet te snel opwarmen en daarna net wel of net niet aan de kook.
Twee jaar terug een investering gedaan in een elektrieke eierkoker, nu eigenlijk nooit meer breuk en na instellen altijd de zelfde hardheid. Zelfs als je een gebroken ei kookt in dat ding valt het resultaat meestal wel mee tenzij de breuk echt aan de onderkant zit, dan moet je poetsen.
Laats eens ff dat elektrische apparaat van je zien.quote:Op zaterdag 5 december 2020 18:25 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Juist niet te hoog dat vuur, het ei moet tijd hebben op te warmen.
[..]
Je kan zelfs stapelen in je pannetje. Belangrijker is niet te snel opwarmen en daarna net wel of net niet aan de kook.
Twee jaar terug een investering gedaan in een elektrieke eierkoker, nu eigenlijk nooit meer breuk en na instellen altijd de zelfde hardheid. Zelfs als je een gebroken ei kookt in dat ding valt het resultaat meestal wel mee tenzij de breuk echt aan de onderkant zit, dan moet je poetsen.
Op de radio was een tip van (ik dacht) Herman de Blijker. Je doet de eieren in de pan met koud water, zet de warmtebron aan, en zodra het water goed kookt zet je die weer uit. 8 minuten later heb je hard gekookte eieren. Het is niet nodig om de hele tijd het water kokend te houden.quote:Op zaterdag 5 december 2020 17:13 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Nee natuurlijk niet. Het water moet wel blijven koken. Maar je draait het eerst hoog om snel aan de kook te brengen.
Klopt. Ook geprobeerd. En inderdaad. Voor de visite. Want ik hou van een beetje zacht.quote:Op zaterdag 5 december 2020 18:37 schreef falling_away het volgende:
[..]
Op de radio was een tip van (ik dacht) Herman de Blijker. Je doet de eieren in de pan met koud water, zet de warmtebron aan, en zodra het water goed kookt zet je die weer uit. 8 minuten later heb je hard gekookte eieren. Het is niet nodig om de hele tijd het water kokend te houden.
Ik heb het geprobeerd en het werkt.
Ik gebruik ook die methode. Met 6,5 minuut heb je prima medium gekookt eiquote:Op zaterdag 5 december 2020 19:11 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Klopt. Ook geprobeerd. En inderdaad. Voor de visite. Want ik hou van een beetje zacht.
Hmmmm! Zal eens proberen!quote:Op zaterdag 5 december 2020 18:37 schreef falling_away het volgende:
[..]
Op de radio was een tip van (ik dacht) Herman de Blijker. Je doet de eieren in de pan met koud water, zet de warmtebron aan, en zodra het water goed kookt zet je die weer uit. 8 minuten later heb je hard gekookte eieren. Het is niet nodig om de hele tijd het water kokend te houden.
Ik heb het geprobeerd en het werkt.
quote:Op zaterdag 5 december 2020 18:35 schreef Werkperd het volgende:
[..]
Laats eens ff dat elektrische apparaat van je zien.
Goed verhaal maar ik heb er eigenlijk nooit last van met mijn voorkeur voor L, juist omdat de kooktijd dan altijd hetzelfde is. Ik bewaar ze niet in de koelkast en laat ze met de schuimspaan rustig in het water zakken.quote:Op zaterdag 5 december 2020 21:26 schreef robber57 het volgende:
Geen l of xl of xxl eieren kopen, daar is de schaal dunner van(té dun) en breken makkelijk.
Standaard M maat breekt nooit/zelden.
Alle kippen krijgen hetzelfde voer met bepaalde, minimale, hoeveelheid kalk waaruit de kip het ei moet maken, als de kip toevallig een groot ei maakt is daar dezelfde hoeveelheid kalk voor beschikbaar als voor het gemiddelde M ei.
Groter ei met dezelfde kalk=dunnere schaal.
Ik kan me voorstellen dat het wellicht kan schelen waar je ze koopt? ik kocht tijdenlang L in een 12 stuks doos van de deka en eenmaal overgegaan op M nooit meer problemen, met die L eieren kwam ik ook regelmatig thuis met een gebarsten ei in de doos.(boodschappen tas tussen mijn benen op de scooter, hobbeldehobbel)quote:Op maandag 7 december 2020 18:17 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Goed verhaal maar ik heb er eigenlijk nooit last van met mijn voorkeur voor L, juist omdat de kooktijd dan altijd hetzelfde is. Ik bewaar ze niet in de koelkast en laat ze met de schuimspaan rustig in het water zakken.
Overigens, een truc om de dooier heel te houden bij een gebakken eitje is ze niet op de rand stukslaan maar op een vlak oppervlak. .
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |