abonnement Unibet Coolblue
pi_196611402
Mijn harde eisen:

• 65" (nu 50" en liever groter dan kleiner, want thuisbioscoop :P)
• OLED dat niet teveel last heeft van image retention / burn in
• HDMI 2.1 (en dan echt, i.p.v. 2.0 met een paar 2.1 features i.c.m. chips die het allemaal maar matig kunnen verwerken, zoals we in dit 'net niet' jaar vooral zagen). Uiteraard de diverse HDR standaarden, en 4K@120 voor de games.
• ISFccc ondersteuning voor kalibratiesoftware
• Zo min mogelijk input lag in game mode
• - ...en als het even kan geen trage en onoverzichtelijke menu's, ik kijk naar jou LGmet je poep interface, nooit aan kunnen wennen. Dan koop ik nog liever voor een meerprijs een vergelijkbarePanasonic als ik er ruim 5 jaar mee moet doen.

Geluid en aantal HDMI poorten zal me een worst wezen, want AV receiver met geluidsinstallatie.

Als volgend jaar de wat interessantere PS5 games uitkomen (en het e.e.a. überhaupt een beetje voorradig is) kan het weleens een ideaal jaar worden om mijn dan 8 jaar oude 1080p tv van een upgrade te voorzien.

[ Bericht 3% gewijzigd door Fleischmeister op 08-12-2020 03:16:36 ]
pi_196641148
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2020 21:49 schreef Riparius het volgende:

[..]

Ik wel.
[..]

Ik heb een een poosje bij familie kunnen spelen met een moderne LG OLED TV en die cursor, en ik vond het niet fijn werken. Zo zie je maar hoe smaken en ervaringen uiteen kunnen lopen. Overigens heb ik ook bij Samsung geen behoefte aan een cursor. De traditionele menuvoering vind ik veel prettiger werken. Maar: bij recente high end Samsung toestellen wordt een wel heel minimalistisch uitgevoerde afstandsbediening meegeleverd, en die is om het eufemistisch uit te drukken nogal gewönungsbedürftig. Ook niet prettig.
[..]

Dat is maar net wat je zoekt en waar je zelf het meeste belang aan hecht. Samsung is flexibeler dan LG in het afspelen van allerlei bestandsformaten en de support voor (embedded en externe) subtitles is ook wat uitgebreider dan bij LG. Daar staat tegenover dat Samsung het in zijn hoofd heeft gehaald om in recente modellen DTS ondersteuning te verwijderen. Dan download je wat films van Usenet (die vaak DTS audio hebben) en dan kun je de audio eerst met FFmpeg gaan converteren omdat je anders niets hoort. Tja... En dan hebben we nog de systemenstrijd die nog altijd woedt tussen HDR10+ (let op de +) en Dolby Vision. Het zou fijn zijn als Samsung en LG elk beide systemen zouden ondersteunen, maar dat is niet zo. En vergeet niet de verschillende displaytechnieken die elk zo hun eigen voor- en nadelen hebben. Het wachten is nog steeds op de doorbraak van de microled techniek. Dat wordt de grote killer voor zowel OLED als traditionele LED panelen (inclusief de QLED variant van Samsung).
[..]

Dat kan ermee te maken hebben dat Danny het nodig vindt om steeds meer woorden in berichten automatisch in reclame linkjes te veranderen. Dat gebeurt tegenwoordig ook met het woord Samsung en zelfs met een banaal woord als koelkast. Maar niet in mijn berichten zoals je ziet. Ik moet niets van die fratsen hebben.
Oké!
Maar wat die cursor betreft ben ik het niet met je eens; de te verrichten handelingen gaan een stuk soepeler.
Overigens doet het er voor mij niet zoveel aan toe (wat een zin), omdat ik mij met de tv niet online bezig hou.
De tv is voor mij een tweede beeldscherm én tv; meer niet.

Jammer voor al die uitgebreide functies, zoals pip, maar de gebruiksvoorwaarden van het online zijn met de tv doen mij gruwen en de tv heeft niet de mogelijkheid om het systeem schoon te maken, handmatig of met Ccleaner.

Zo doe ik alles dat ik online wil doen met mijn pc en is het als tweede beeldscherm heel mooi om die film op dat mooie grote beeldscherm (43") te bekijken, alsmede games te spelen, online krantje te lezen en op Fok te zitten.
Daarnaast heb ik Fox Sport ook niet nodig, want ik stream alles naar dat tweede beeldscherm via m'n pc.
43" Is het grootste formaat dat nog een beetje fatsoenlijk op mijn bureau past en niet het gevoel geeft dat je er met je neus bovenop zit.

En wil ik iets op tv zien, zoals nu het journaal, dan sleep ik Firefox gewoon naar het eerste beeldscherm of ik wacht tot het journaal online staat.

Dat brengt mij op de tv-programma's; wat een ontieglijke hoeveelheid reclames zie je daar tussendoor, vooral op de commerciëlen. Zodat ik veel programma's opneem en de reclames doorspoel; iets wat bij veel commerciëlen dan ook weer 'verboten' word, waardoor ik eraan denk om wederom een tvkaart op m'n pc te zetten, zodat ik compleet onafhankelijk word van welke omroep dan ook en ik helemaal kan doen wat ik zelf wil.
Ik heb eens een tvkaart gehad (t/m win xp), maar updates voor win7 waren er helaas niet + dat de kwaliteit niet super was.
Wellicht is die technologie tegenwoordig sterk verbeterd. Moet ik eens gaan uitvogelen.

Zo probeer ik een hoop irritatie (reclames) te omzeilen en klooi ik lekker aan.
  Eindredactie Games woensdag 9 december 2020 @ 18:46:57 #28
104357 crew  2dope
Siempre Peligroso
pi_196641244
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 16:03 schreef einzeinz het volgende:

[..]

Niemand zit te wachten op 70". Tenzij de happy few met een muur van 3m. lang en een lounge voor 7 personen.
Wat een onzin. En een muur van 3 meter is extreem uniek ofzo? Afgelopen weekend hier een 77" opgehangen en ben nu al gewend. Wat een genot :9~

Overigens wordt uit de OP niet echt duidelijk waar je de TV voor gaat gebruiken, dat helpt wel bij het beantwoorden van je vraag.
Op donderdag 3 maart 2011 19:12 schreef zeross het volgende:
Een Headmax PMX60 Sennheiser Koptelefoon, nieuw in de verpakking, slechts enkele keren gebruikt.
pi_196641290
Of die er mooi uit ziet.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_196681451
quote:
2s.gif Op woensdag 9 december 2020 18:46 schreef 2dope het volgende:

[..]
Overigens wordt uit de OP niet echt duidelijk waar je de TV voor gaat gebruiken, dat helpt wel bij het beantwoorden van je vraag.
Gewoon op een werkdag 's avonds een goeie 5u. tv doorgaans (van 18u30 tot 23u00). In het weekend speelt ie wat vaker omdat de kinderen dan animatiefilms enz. bekijken.
Verder dus niet zo bijzonder.
Cindy De Vuyst
pi_196695251
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2020 23:05 schreef einzeinz het volgende:

[..]

Gewoon op een werkdag 's avonds een goeie 5u. tv doorgaans (van 18u30 tot 23u00). In het weekend speelt ie wat vaker omdat de kinderen dan animatiefilms enz. bekijken.
Verder dus niet zo bijzonder.
Games ook? Let dan op aanwezigheid van game mode en bijbehorende input lag, en mogelijke image retention/burn in gevoeligheid.

Gaan er externe speakers gebruikt worden (soundbar, geluidsinstallatie)? Afhankelijk van je antwoord wordt de kwaliteit van de ingebouwde speakers relevant.
pi_196699970
Mijn zoon is een gamer, dus ja.

We hebben een soundbar.
Cindy De Vuyst
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')