abonnement Unibet Coolblue
pi_196734964
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 17:08 schreef Dos37 het volgende:
Ben eigenlijk wel benieuwd naar de aantal gevaccineerde nu in de UK. Ik weet natuurljk dat het effect nog even op zich gaat wachten maar zijn, hopelijk begin februari, maart moet er toch wel iets zichtbaar zijn bij de risicogroepen.

Hoeveel zijn het er per dag, 1.000 10.000?
Je bedoelt dat het UK nu een mooie test is. De eerste doden zijn al gevallen na vaccinatie....
Mjah, dat is zo'n klein % dat is niet erg, toch?
Waarom is het dan wél erg als er een klein % aan Corona sterft?
pi_196735006
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 20:13 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Vergeet niet dat de doden door corona vallen ondanks alle maatregelen. Zonder maatregelen was er een veelvoud aan doden geweest, en waren er ook veel meer mensen geraakt omdat reguliere zorg niet beschikbaar was (wat nu ook al soms het geval is).
Eens en een kwestie van de juiste keuzes maken, niet leuk misschien maar een keiharde werkelijkheid als je een zorgstelsel hebt zoals het huidige.
pi_196735120
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 20:24 schreef SmaRTeY het volgende:

[..]

Snap jij eigenlijk wel dat het normaal is dat er een piek in een sterftecijfer komt als er een ziekte rond gaat? Wat valt er niet te begrijpen?! Mensen die verzwakt zijn en/of oud en met een virus worden besmet waarbij de kans op luchtwegcomplicaties aanwezig is lopen domweg een groot risico en een % daarvan zal ook sterven, zoals het altijd het geval is geweest met bijvoorbeeld een griep jaren en jaren en jaren voor iemand Corona riep. En.... als je zorgstelsel niet in staat is om je te redden of uverbhaupt van een bed te voorzien dan weet je zeker dat het sterftecijfer gaat pieken. Alles wat we tot nu toe hebben gedaan om te voorkomen heeft die piek in geen enkel land op deze aardkloot kunnen voorkomen en dat zal ook nooit gebeuren omdat wij mensjes onderdeel zijn van een natuur die het voor het zeggen heeft. ^O^

Ik begrijp wel dat we een zorgstelsel hebben wat niet in staat is om een piek op te vangen op de IC.
Ik begrijp ook dat we een vergrijzing hebben die de pot uit rijst en dat we een massa aan zwakke ouderen hebben wiens leven al langer aan een zijden draadje hangt dat elk moment kan knappen.
Ik begrijp ook dat dit virus platslaan met een grote hamer je reinste onzin is.
Ik begrijp ook dat het niet valt uit te leggen hoe selectieve "lock-downs" het aantal besmettingen terugdringt.
Ik begrijp ik dat er een enorme angst is gezaaid voor een levensgevaarlijk virus wat totaal NIET waar is.
Ik begrijp ook dat Gommers geen zin heeft om de zorg capaciteit op te schalen, omdat hij zelf niet de capaciteit heeft om dat voor elkaar te krijgen met al die jaarlijkse uitlotingen.
Ik begrijp ook dat maatregelen zoals mondkapjes en anderhalve meter goedbedoeld en uiterst krom bedacht zijn omdat met de groeiende besmettingen dat ook wel is aangetoond lijkt me.
Ik begrijp ook dat het niet gewenst is om een andere mening erop na te houden en kritisch te zijn over deze (gecreëerde) crisis in de zorg.
Ik begrijp ook dat het leven eindig is en dat er een scala aan dreigingen is waar onze zwakkeren dagelijks mee worden geconfronteerd en dat hier weinig aan kan worden gedaan anders dan accepteren dat het leven eindig is.
Ik begrijp ook dat er mensen zijn die, met al hun vertrouwen in enkelen, volledig achter alle maatregelen staan en vinden dat die niet ver genoeg gaan.

Er zijn ook nog heel veel aspecten rond deze crisis die ik niet begrijp, wil die ook nog wel een x neerleggen maar gelet hier al maanden lang géén fatsoenlijke antwoorden op komen, er wel gecensureerd wordt en mensen monddood worden gemaakt, lijkt me dat een nutteloze verspilling van energie.

Ik kies er dus voor om mijn leven te leiden zoals IK dat wil en hoop dat anderen dat ook vooral doen, onbevreesd met begrip voor anderen maar ook met de verwachting op begrip van die anderen en zeker met de acceptatie van een einde. Als je in een beschermde bubbel wilt leven zónder sociaal contact, zonder de mogelijkheid te reizen of de mogelijkheid te hebben om met andere mensen leuke dingen te doen en met een continue angst voor het levensbedreigende, wilt leven..... be my guest. Maar die twee verschillende type mensen gaan m.i. niet samen in 1 maatschappij waar 98+ % van de mensen geen last hebben van een doodsbedreiging waar 1+% van die gehele bevolking dat wel heeft én altijd zal houden omdat ze verzakt of ziek of gewoon aan het einde van hun rit zijn.

Ik heb nooit gedacht dat een overheid, vader en moeder van álle mensen in onze maatschappij, zich op zo'n kneuterige en schofterige manier zou uiten waarbij alles en iedereen moet wijken voor een probleem in de zorg.

(Er is al gezegd dat mensen niet te redden zijn, er IS geen pilletje tegen Corona en het is nog maar de vraag of er ooit een vaccin zal zijn dat voorkomt dat deze groep mensen overlijdt. Denk ook aan de griepprik die dat nooit heeft kunnen voorkomen voor hen die alsnog ernstig ziek werden en stierven. Maar iedereen die graag dat wonder vaccin ingespoten wil krijgen moet zich maar snel melden voor het *gratis* vaccin, de campagne komt eraan hoor! :W )
Je had dit hele verhaal kernachtig kunnen samenvatten met de volgende zin: "Ja, ik weet wel dat Corona veel dodelijker kan zijn dan dat het nu is, maar dat maakt me geen zier uit, omdat het toch voornamelijk oudere of zwakkere mensen zijn"
Je bent wel cool, maar dat komt doordat je in mijn schaduw staat
pi_196735207
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 20:34 schreef SmaRTeY het volgende:

[..]

Dan zouden er een hoop mensen waarschijnlijk vlot uit hun lijden worden verlost. Dan zou 98+ % van de bevolking net als die 1,x% al hebben gedaan een gewoon leven kunnen leiden. Dan zou er een korte maar snelle piek in sterfte zijn, snelle groep immuniteit en misschien wel het belangrijkste, onze kinderen hoeven niet op te draaien voor deze geld verkwistende nutteloze aanpak die niet voorkomt dat mensen elke dag nog sterven.

1 op de 100 is echt bullshit en dat weet je zelf ook wel.
Covid krijgen is voor 98+% van de mensen niet echt spannend, gelukkig
Ziekenhuizen puilen nu ook niet uit, evenmin met de vorige "golf" waar het angstvallig stil in de ziekenhuizen was maar er stonden wel witte tenten en de reguliere zorg werd, ondanks ruim plek op een IC, geknepen.
Verplegend personeel wordt elke dag blootgesteld aan besmetting en ook zij leven vrolijk verder.
Die beademing is nog een dingetje las ik, er is in het begin nogal drastisch mee omgegaan met onnodige doden tot gevolg maar ik ben maar een toehoorden en hoop dat onze Zorg niet zo dom is.
Besmettingen worden gebruikt om angst te zaaien terwijl er waarschijnlijk al véél meer mensen besmet zijn (geweest) dan ooit getest met de kanttekening bij de PCR test dat die niet geschikt is om als Corona test te gebruiken.
Heb je ook gezien hoe het verplegend personeel in staat is om elke dag blootgesteld te worden en toch vrolijk verder te leven? Enig idee hoe dat eruit ziet? Zij nemen dit virus en deze ziekte namelijk wel serieus. Daarom pakken ze zich iedere dag in met beschermingsmiddelen.

Ik ga m'n tijd verder niet verdoen met deze discussie. Als je het niet wilt zien dan heeft het ook geen zin om het te willen laten zien...
Je bent wel cool, maar dat komt doordat je in mijn schaduw staat
pi_196735395
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 20:45 schreef Multatilu het volgende:

[..]

Je had dit hele verhaal kernachtig kunnen samenvatten met de volgende zin: "Ja, ik weet wel dat Corona veel dodelijker kan zijn dan dat het nu is, maar dat maakt me geen zier uit, omdat het toch voornamelijk oudere of zwakkere mensen zijn"
Dat was niet leuk geweest en te oppervlakkig en ik geloof niet dat Corona erg dodelijk is, Wel dat er mensen zijn die er bovengemiddeld last van kunnen krijgen en er helaas ook aan kunnen komen te overlijden zoals dat het geval is met andere vervelende ziektes.

Je legt subtiel de focus op een klein aandeel van onze bevolking, wel weer een groot aandeel van onze laag ingeschaalde IC's en blaast dat op met de verwachting dat het ook echt heel erg is.

Laat ik duidelijk zijn, iedereen die sterft is een gemis, zij het aan een ziekte, moord, ongeluk of door ouderdom. Ook vind ik het echt heel erg dat ons zorgstelsel onvoldoende kan doen en dat onze overheid zich laat overhalen om het hele land er dan maar mee op te schepen. Ik heb nog steeds in mijn omgeving geen Corona doden kunnen constateren en dat vind ik gek gelet mijn leeftijd en mijn omgeving die toch voor het grootste deel uit 60 en 70+ bestaat mét aandoeningen.
pi_196735451
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 20:49 schreef Multatilu het volgende:

[..]

Heb je ook gezien hoe het verplegend personeel in staat is om elke dag blootgesteld te worden en toch vrolijk verder te leven? Enig idee hoe dat eruit ziet? Zij nemen dit virus en deze ziekte namelijk wel serieus. Daarom pakken ze zich iedere dag in met beschermingsmiddelen.

Ik ga m'n tijd verder niet verdoen met deze discussie. Als je het niet wilt zien dan heeft het ook geen zin om het te willen laten zien...
Ik weerspreek niet dat het personeel in de Zorg lijdend voorwerp van deze crisis is zoals de rest van lijdend NL. Goed en fijn dat jullie je werk doen waar heel NL maandelijks en elk jaar meer voor betaald. Maar het blijft jammer dat de koek zo snel op is, misschien onvoldoende op geanticipeerd door onze overheid de laatste jaren?
  Moderator maandag 14 december 2020 @ 21:06:03 #157
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_196735572
Dit is het topic over de vaccins, genoeg andere topics over personeel, sterftekans etc.
pi_196736308
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 20:34 schreef SmaRTeY het volgende:

[..]

Dan zouden er een hoop mensen waarschijnlijk vlot uit hun lijden worden verlost. Dan zou 98+ % van de bevolking net als die 1,x% al hebben gedaan een gewoon leven kunnen leiden. Dan zou er een korte maar snelle piek in sterfte zijn, snelle groep immuniteit en misschien wel het belangrijkste, onze kinderen hoeven niet op te draaien voor deze geld verkwistende nutteloze aanpak die niet voorkomt dat mensen elke dag nog sterven.

1 op de 100 is echt bullshit en dat weet je zelf ook wel.
Covid krijgen is voor 98+% van de mensen niet echt spannend, gelukkig
Ziekenhuizen puilen nu ook niet uit, evenmin met de vorige "golf" waar het angstvallig stil in de ziekenhuizen was maar er stonden wel witte tenten en de reguliere zorg werd, ondanks ruim plek op een IC, geknepen.
Verplegend personeel wordt elke dag blootgesteld aan besmetting en ook zij leven vrolijk verder.
Die beademing is nog een dingetje las ik, er is in het begin nogal drastisch mee omgegaan met onnodige doden tot gevolg maar ik ben maar een toehoorden en hoop dat onze Zorg niet zo dom is.
Besmettingen worden gebruikt om angst te zaaien terwijl er waarschijnlijk al véél meer mensen besmet zijn (geweest) dan ooit getest met de kanttekening bij de PCR test dat die niet geschikt is om als Corona test te gebruiken.
Een einde door corona is niet bepaald 'vlot uit je lijden verlost worden' te noemen.
En ik las toch echt gister een artikel van een man die een hartaanval had en niet terecht kon in de eerste twee ziekenhuizen waar ze het probeerden, omdat die vol waren. Het derde ziekenhuis had wel plaats, maar hij overleed kort nadat hij daar aankwam.
Personeel draagt mondkapjes en neemt maatregelen om besmetting te voorkomen, maar er raken er ook veel besmet, en er gaat ook verplegend personeel en artsen dood aan corona.

Die PCR test doet wat ie doet, en doet dat heel goed: De PCR test test of iemand het virus in zich heeft. Dat wilt niet zeggen of diegenen op dat moment besmettelijk is, het toont alleen aan dat diegene het virus bij zich heeft. Niet meer en niet minder. Je kunt wel testen of iemand actief virus bij zich heeft, maar zo'n test is een stuk duurder, en belangrijker, duurt veel langer omdat het op kweek gezet moet worden. Dat duurt dan een week ofzo. Maar ja, dat helpt ook niet echt. Dan neem je vandaag een test af en hoor je volgende week dat je wel virus had maar niet meer besmettelijk was. Of dat je wel actief virus bij je had en besmettelijk had, maar je weet dan niet of dat nog steeds zo is. Antistof testen heb je ook niks aan, want dat is testen achteraf.
pi_196736503
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 20:34 schreef SmaRTeY het volgende:

[..]

Dan zouden er een hoop mensen waarschijnlijk vlot uit hun lijden worden verlost. Dan zou 98+ % van de bevolking net als die 1,x% al hebben gedaan een gewoon leven kunnen leiden. Dan zou er een korte maar snelle piek in sterfte zijn, snelle groep immuniteit en misschien wel het belangrijkste, onze kinderen hoeven niet op te draaien voor deze geld verkwistende nutteloze aanpak die niet voorkomt dat mensen elke dag nog sterven.

1 op de 100 is echt bullshit en dat weet je zelf ook wel.
Covid krijgen is voor 98+% van de mensen niet echt spannend, gelukkig
Ziekenhuizen puilen nu ook niet uit, evenmin met de vorige "golf" waar het angstvallig stil in de ziekenhuizen was maar er stonden wel witte tenten en de reguliere zorg werd, ondanks ruim plek op een IC, geknepen.
Verplegend personeel wordt elke dag blootgesteld aan besmetting en ook zij leven vrolijk verder.
Die beademing is nog een dingetje las ik, er is in het begin nogal drastisch mee omgegaan met onnodige doden tot gevolg maar ik ben maar een toehoorden en hoop dat onze Zorg niet zo dom is.
Besmettingen worden gebruikt om angst te zaaien terwijl er waarschijnlijk al véél meer mensen besmet zijn (geweest) dan ooit getest met de kanttekening bij de PCR test dat die niet geschikt is om als Corona test te gebruiken.
CDC cijfers voor Infection Fatality Rates.
0-19 Years: 1 in 33,333 (0.003%)
20-49 Years: 1 in 5,000 (0.02%)
50-69 Years: 1 in 200 (0.5%)
70+: 1 in 18 (5.4%)

In Nederland is het aantal doden nu ongeveer 10.000 en het aantal ziekenhuisopnames bijna het dubbele.

Een snelle groepsimmuniteit is een utopie, dat zou nog steeds 6+ maanden hebben geduurd. En in die hele periode dan ook overlopende ziekenhuizen en stilliggende overige zorg (ongelukken, kanker, hartoperaties etc) met alle gevolgen van dien.
Of hoe 'snel' had jij een 'korte, snelle piek' gezien? En met hoeveel doden? En met hoeveel mensen met permanente schade aan organen door Covid? Die daarna mogelijk hun levenlang op zorg moeten leunen?
pi_196736684
Om op een eerdere vraag terug te komen: Hoeveel mensen zijn er al in de UK gevaccineerd?

https://www.express.co.uk/life-style/health/1370898/How-many-people-have-had-covid-vaccine-evg/amp

Dit artikel gaat daarover, maar geeft niet echt antwoord.

quote:
Officials have formed hospital "hubs" across England, Wales, Northern Ireland and Scotland to administer jabs.

They have not yet disclosed the exact number of people who have received one yet, however.

The BBC received some vague confirmation from "senior NHS sources" earlier this week who revealed providers had carried out "thousands of vaccinations".
Ze hebben 800.000 doses gekregen en daarmee kunnen 400.000 mensen gevaccineerd worden. Maar ze weten ook dat er komende weken nieuwe leveringen binnenkomen. Dus ik vraag me af of ze nu 400.000 mensen vaccineren en de overige doses bewaren tot de 2e ronde van die 400.000 mensen een maand later. Of dat ze 600.000 mensen vaccineren omdat ze weten dat ze een x-aantal doses de komende weken binnen krijgen. Dat zou ook storage problemen schelen en het blijkt dat mensen na de 1e inenting ook al heel behoorlijk beschermd zijn.

De NHS kennende zal het het eerste zijn. Ik heb wel eens een hele discussie met de receptioniste van mijn huisarts hier in de UK gehad. Ik had een bloedtest gedaan en de huisarts had aangegeven dat ze me als de uitslag binnen was ze me wilde zien. Dus ik bel en de receptionist zegt dat ik eerst moet wachten tot de test binnen is voor ik een afspraak kan maken. Dus ik vraag wanneer de uistalg binnenkomt. "Dinsdag of woensdag". Dus ik vraag of ik een afspraak voor donderdag of vrijdag kan maken, dan, want de arts wilde me sowieso zien. "Nee, eerst moet de uitslag binnenkomen". }:|
Dus ik bel op dinsdag: geen uitslag. Dus ik bel op woensdag: Uitslag, maar geen ruimte meer die week voor een afspraak :X }:|
Dat soort inefficientie, daar kan ik heel slecht tegen.
  maandag 14 december 2020 @ 21:59:32 #161
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_196736808
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 21:52 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Om op een eerdere vraag terug te komen: Hoeveel mensen zijn er al in de UK gevaccineerd?

https://www.express.co.uk/life-style/health/1370898/How-many-people-have-had-covid-vaccine-evg/amp

Dit artikel gaat daarover, maar geeft niet echt antwoord.
[..]

Ze hebben 800.000 doses gekregen en daarmee kunnen 400.000 mensen gevaccineerd worden. Maar ze weten ook dat er komende weken nieuwe leveringen binnenkomen. Dus ik vraag me af of ze nu 400.000 mensen vaccineren en de overige doses bewaren tot de 2e ronde van die 400.000 mensen een maand later. Of dat ze 600.000 mensen vaccineren omdat ze weten dat ze een x-aantal doses de komende weken binnen krijgen. Dat zou ook storage problemen schelen en het blijkt dat mensen na de 1e inenting ook al heel behoorlijk beschermd zijn.

De NHS kennende zal het het eerste zijn. Ik heb wel eens een hele discussie met de receptioniste van mijn huisarts hier in de UK gehad. Ik had een bloedtest gedaan en de huisarts had aangegeven dat ze me als de uitslag binnen was ze me wilde zien. Dus ik bel en de receptionist zegt dat ik eerst moet wachten tot de test binnen is voor ik een afspraak kan maken. Dus ik vraag wanneer de uistalg binnenkomt. "Dinsdag of woensdag". Dus ik vraag of ik een afspraak voor donderdag of vrijdag kan maken, dan, want de arts wilde me sowieso zien. "Nee, eerst moet de uitslag binnenkomen". }:|
Dus ik bel op dinsdag: geen uitslag. Dus ik bel op woensdag: Uitslag, maar geen ruimte meer die week voor een afspraak :X }:|
Dat soort inefficientie, daar kan ik heel slecht tegen.
Tijd voor een online Vaccin-O-Meter. Of is die er al ergens?
pi_196737211
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 21:42 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

CDC cijfers voor Infection Fatality Rates.
0-19 Years: 1 in 33,333 (0.003%)
20-49 Years: 1 in 5,000 (0.02%)
50-69 Years: 1 in 200 (0.5%)
70+: 1 in 18 (5.4%)

In Nederland is het aantal doden nu ongeveer 10.000 en het aantal ziekenhuisopnames bijna het dubbele.

Een snelle groepsimmuniteit is een utopie, dat zou nog steeds 6+ maanden hebben geduurd. En in die hele periode dan ook overlopende ziekenhuizen en stilliggende overige zorg (ongelukken, kanker, hartoperaties etc) met alle gevolgen van dien.
Of hoe 'snel' had jij een 'korte, snelle piek' gezien? En met hoeveel doden? En met hoeveel mensen met permanente schade aan organen door Covid? Die daarna mogelijk hun levenlang op zorg moeten leunen?
En dan nu even met de cijfers van het RIVM en alleen betrekking hebbend op ons eigen land.

0-19 : 2 doden (met Corona op zak) op 17 miljoen NL's = verwaarloosbaar %
20-49 : 75 = rot maar voor de gehele bevolking niet schokkend
50-69 : 924 = idem als de vorige
70+ : 8774 = typisch, zeker als je verder onderscheid maakt zoals het RIVM doet, ouderen gaan dood. Aan een virus, een val, eenzaamheid of puur omdat ze eigenlijk al in de reservetijd zaten zoals je in de grafiek kunt zien.

Totaal: 9775 sterfgevallen waarbij Corona is vastgesteld en waarschijnlijk ook dood aanleiding is.
Er moeten zeker nog eens de helft van de 50-69 jarigen de komende 10 maanden overlijden om op 10K uit te komen, zo snel gaat dat dus niet. En je houdt op een gegeven moment alleen nog mensen over die niet door Covid in een ziekenhuis belanden.

Ziekenhuisopnames zeggen niets, die mensen kunnen morgen wel weer ontslagen zijn of over een paar dagen ontslagen worden. Zal slechts een klein deel van op de IC terecht komen waarvan niemand weet hoe zo'n persoon er dan aan toe is maar laten we aannemen dat het echt niet anders kan. Dan gaan van dat aantal vandaag of morgen ook weer een aantal terug naar een regulier bedje en een nog kleiner aantal zal overlijden omdat ze het domweg niet aankunnen vanwege ouderdom of een enorm verzwakt immuunsysteem door (een) andere aandoening(en).

Welnu in 2017/2018 hadden we een soortgelijk aantal mensen die zijn gestorven aan de griep in een jaar tijd.
_ SHOCK _

Dat onze Zorg het allemaal niet kan behappen is gewoon te ZIEK voor woorden maar...... ziekenhuizen zijn de afgelopen jaren gesloten (ja echt waar), premies stijgen elk jaar en mensen krijgen er minder voor terug, moet ik doorgaan?

Het is veilig te constateren dat er iets goed mis is met onze Zorg, de manier waarop we die nu georganiseerd hebben en hoe daar met ONZE centen is en wordt omgegaan. Verder weinig aan toe te voegen.
Doe gewoon je werk in plaats van een leuk dansje en hou op te janken over de belasting van de Zorg.
Deze sector en het verantwoordelijk Ministerie moeten zich gewoon rot schamen na jaren flink de zakken te hebben kunnen vullen en nu de hele maatschappij om begrip en om hulp vragen omdat ze tekorten hebben..... en dan heb ik het dus niet over de handjes aan de bedden die zich uit de naad werken!
  Moderator maandag 14 december 2020 @ 22:23:13 #163
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_196737236
Als er nog meer offtopic gaat wordt het gewoon verwijderd
pi_196737334
Als het in de UK en de VS kan, dan kan het overal...... mits er voldoende voorraad is en daar gaat het mis.
NL moet zich afvragen of het daar om moet rouwen gelet de snelle ontwikkeling en korte test tijd naast een aantal zeer belangrijke onbeantwoorde vaccinatie vragen zoals:

"Hoe lang beschermt het?"
"Kun je nog besmettelijk zijn na vaccinatie?"

En zo nog wat futiliteiten waarvan je je kunt afvragen of je niet liever het risico neemt om de strijd met Corona persoonlijk aan te gaan wetende hoe de cijfers zijn en de ziekenhuizen waarschijnlijk geen plekje voor je hebben.
pi_196737429
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 21:59 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Tijd voor een online Vaccin-O-Meter. Of is die er al ergens?
Ik hoop het wel ja. Misschien dat het aantal geleverde vaccins iets inzichtelijker is, maar dat is ook al lastig volgens mij.
UK: 800.000 + ???
US: 2.9 miljoen doses (waar ze dus ook 1.45 miljoen mensen mee gaan vaccineren, ik durf te wedden dat Nederland dat straks op een 'intelligente' manier gaat doen waardoor de 2e dosis van een volgende levering afhankelijk wordt).

De 2.9 miljoen doses worden in de VS over ongeveer 500 lokaties verdeeld.

Maar hoe snel die mensen daadwerkelijk inge-ent worden, ik weet het niet. Er zullen vast wel wat mensen data gaan droppen op GitHub ofzo, dus wie het tegenkomt, post het hier!

Wat me ook nog opviel in het eerder gepostte artikel van de express:
quote:
roughly 25 million people classed as vulnerable to the effects of the virus will follow in due course.
Ik wist wel dat Engelsen er over het algemeen niet gezond uitzien, maar om nu bijna de helft van de mensen (25 van de 63 miljoen) als vulnerable te classificeren vind ik wel ver gaan.
pi_196737515
Wat zit er eigenlijk in zo'n vaccin, mengsel van ..... en ....?
Want ik dacht gelezen te hebben over tekort grondstoffen, wat zijn die dan?
pi_196738329
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 22:38 schreef Adrie072 het volgende:
Wat zit er eigenlijk in zo'n vaccin, mengsel van ..... en ....?
Want ik dacht gelezen te hebben over tekort grondstoffen, wat zijn die dan?
Waar heb je dat gelezen dan?
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
pi_196738441
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 20:59 schreef SmaRTeY het volgende:

[..]

Dat was niet leuk geweest en te oppervlakkig en ik geloof niet dat Corona erg dodelijk is, Wel dat er mensen zijn die er bovengemiddeld last van kunnen krijgen en er helaas ook aan kunnen komen te overlijden zoals dat het geval is met andere vervelende ziektes.

Je legt subtiel de focus op een klein aandeel van onze bevolking, wel weer een groot aandeel van onze laag ingeschaalde IC's en blaast dat op met de verwachting dat het ook echt heel erg is.

Laat ik duidelijk zijn, iedereen die sterft is een gemis, zij het aan een ziekte, moord, ongeluk of door ouderdom. Ook vind ik het echt heel erg dat ons zorgstelsel onvoldoende kan doen en dat onze overheid zich laat overhalen om het hele land er dan maar mee op te schepen. Ik heb nog steeds in mijn omgeving geen Corona doden kunnen constateren en dat vind ik gek gelet mijn leeftijd en mijn omgeving die toch voor het grootste deel uit 60 en 70+ bestaat mét aandoeningen.
Het probleem is dat als we geen maatregelen treffen, het virus zich exponentieel verspreidt, met als gevolg dat elk zorgstelsel, hoe sterk ook, bezwijkt.
Daarom zie je in Duitsland, met veel meer zorgcapaciteit dan Nederland, dezelfde zware maatregelen als in Nederland.
Het enige echte lichtpuntje om uit die situatie te komen is een vaccin.
En gelukkig zit die er aan te komen en zijn er verschillende in aantocht.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
pi_196740613
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 23:25 schreef Wantie het volgende:

[..]

Waar heb je dat gelezen dan?
Farmaceut Pfizer kan dit jaar veel minder coronavaccins leveren dan het eerder van plan was. Dat aantal wordt gehalveerd van 100 miljoen doses naar 50 miljoen. De verlaging is veroorzaakt door problemen bij het verkrijgen van genoeg grondstoffen, meldt zakenkrant The Wall Street Journal donderdag.

Het vaccin dat Pfizer samen met de Duitse biotechnoloog BioNTech ontwikkelde kreeg deze week een noodgoedkeuring in het Verenigd Koninkrijk. Ook in de Verenigde Staten en de Europese Unie lopen aanvragen voor toelating van het vaccin.

Pfizer en BioNTech zijn nog altijd van plan volgend jaar ruim een miljard doses van het vaccin te leveren aan verschillende landen.

Dinsdag kondigde minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aan dat de vaccinatie 4 januari van start gaat "als alles meezit". Belangrijke voorwaarde is dat het Europees Medicijnagentschap (EMA) de eerste vaccinkandidaten goedkeurt. Het gaat naast het vaccin van Pfizer ook om dat van farmaceut Moderna. Op 29 december hoort Pfizer of het de markt op mag, het vaccin van Moderna wordt uiterlijk 12 januari beoordeeld.

"Het kan heel snel gaan", zei De Jonge dinsdag. In de vaccinatiestrategie van het kabinet is het voornemen opgenomen om kwetsbare groepen, ouderen en zorgpersoneel als eerst te vaccineren. Dat kan veranderen als uit de beoordeling blijkt dat het vaccin minder effectief is bij deze groepen.

https://www.nu.nl/coronav(...)an-grondstoffen.html
  dinsdag 15 december 2020 @ 10:01:28 #170
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_196741321
Canada ook gestart met eerste vaccinaties.
pi_196741411
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 22:38 schreef Adrie072 het volgende:
Wat zit er eigenlijk in zo'n vaccin, mengsel van ..... en ....?
Want ik dacht gelezen te hebben over tekort grondstoffen, wat zijn die dan?
Hetzelfde water als wat Duvel gebruikt :+

https://www.brusselstimes.com/news/business/144958/duvel-and-pfizer-vaccine-made-using-the-same-groundwater/

Veel vaccins worden gekweekt in bioreactoren. Dat is een van de redenen waarom de productie zo lang duurt. En is ook een van de voordelen van de mRNA vaccins, want die hoeven niet gekweekt te worden (en er is minder van nodig). Maar volgens mij las ik in een artikel over het Pfizer vaccin, wat in Belgie geproduceerd wordt, dat dat over heel veel schijven gaat.

Er zouden inderdaad problemen met grondstoffen zijn (geweest). Ik dacht ergens gelezen te hebben dat dat om de kwaliteit van de grondstoffen ging, maar nu zie ik vooral dat tekorten genoemd worden. Op zich zijn tekorten van grondstoffen in medicijnen niet iets nieuws. Afgelopen jaren zijn er verschillende malen problemen geweest met grondstoffen voor anticonceptiemiddelen bijvoorbeeld.
pi_196741446
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 23:33 schreef Wantie het volgende:

[..]

Het probleem is dat als we geen maatregelen treffen, het virus zich exponentieel verspreidt, met als gevolg dat elk zorgstelsel, hoe sterk ook, bezwijkt.
Daarom zie je in Duitsland, met veel meer zorgcapaciteit dan Nederland, dezelfde zware maatregelen als in Nederland.
Het enige echte lichtpuntje om uit die situatie te komen is een vaccin.
En gelukkig zit die er aan te komen en zijn er verschillende in aantocht.
En Duitsland neemt de maatregelen relatief een stuk eerder, bij veel minder besmettingen per 100.000. Geen wonder dat Duitsland IC patienten uit NL en BEL opnam.
En Duitsland gaat ook voortvarend te werk met het opzetten van massale vaccinatie centra. Ik snap echt niet waarom Nederland dat niet doet. Waarom niet de RAI en Ahoy en sporthallen daarvoor inrichten, die centra kunnen staan toch leeg nu en kunnen het inkomen goed gebruiken en je kunt beter iets langer met de voorbereiding bezig zijn dan iets korter.

Ik maak me wel zorgen om het Oxford vaccin trouwens. Het Pfizer vaccin was in een week goedgekeurd in de UK. Maar het Oxford vaccin (en het Moderna vaccin) nog niet.
  Public Relations / Redactie Film dinsdag 15 december 2020 @ 10:16:38 #173
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_196741503
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2020 10:12 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

En Duitsland neemt de maatregelen relatief een stuk eerder, bij veel minder besmettingen per 100.000. Geen wonder dat Duitsland IC patienten uit NL en BEL opnam.
En Duitsland gaat ook voortvarend te werk met het opzetten van massale vaccinatie centra. Ik snap echt niet waarom Nederland dat niet doet. Waarom niet de RAI en Ahoy en sporthallen daarvoor inrichten, die centra kunnen staan toch leeg nu en kunnen het inkomen goed gebruiken en je kunt beter iets langer met de voorbereiding bezig zijn dan iets korter.

Ik maak me wel zorgen om het Oxford vaccin trouwens. Het Pfizer vaccin was in een week goedgekeurd in de UK. Maar het Oxford vaccin (en het Moderna vaccin) nog niet.
Gisteren in het programma Coronavirus: Feiten & Fabels werd het stuk over de vaccinatie centra in Duitsland aangehaald. Het antwoord was dat we in Nederland een andere infrastructuur en inrichting van de zorg hebben waardoor dat hier anders geregeld wordt. Ik deel je zorgen. Het zou zonde zijn als er wel voorraad is maar geen priklocatie. Dit ligt helaas voor nu buiten onze invloed.
pi_196741692
Het enige wat je in Nederland hoort is dat men beren op de weg ziet en dat de GGD het regelt. De GGD had maanden nodig om meer dan 10.000 tests per dag te doen, en track & trace is nooit echt gelukt, en dan moeten ze tienduizenden mensen per dag gaan vaccineren maar ze hoeven zich nog niet voor te bereiden van De Jonge want dat gaat nog wel een paar maanden duren. Het is een beetje als een marathon moeten gaan lopen in maart, maar nog maar niet gaan trainen want het is nog ver weg.
Ik mis heel erg, in de media althans, dat men gezamenlijk de schouders eronder zet. Berichtgeving gaat vooral over problemen die individuele organisaties zien. Hopelijk is er achter de schermen meer regie.
  dinsdag 15 december 2020 @ 10:58:15 #175
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_196742099
Hier wachten ze tot ze t vaccin in huis hebben en dan gaan ze vragen of de GGD het gaat regelen.....
Achter de feiten aanlopen schijnt er hier nu eenmaal bij te moeten horen. Stel je voor dat ze nu al aan de slag gaan en dan straks heel mss ontdekken dat ze 1 poot te veel hebben uitgestoken....
Laat het leger de klus klaren, die weten tenminste van aanpakken.
Hier waren ze nog te stom en te laks om te zorgen voor voldoende mondkapjes en testen tijdens de 1ste golf.
Het enige waar ze hier goed in zijn in vage toezeggingen doen en vergaderen. En te laat in actie komen daar blinken ze ook in uit.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')