abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zaterdag 19 december 2020 @ 14:12:28 #301
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_196820570
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 06:37 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Volgens mij komen er geen bacteriën aan te pas (tenzij misschien om de grondstoffen te maken), maar gebruikt men oligonucleotide synthesis om nucleïnezuren tot een lengte van pakweg 200 nucleotiden te synthetiseren (bij elke toevoeging daalt de opbrengst, vanaf een bepaalde lengte wordt de yield te laag), en daarna gene assembly om de nucleïnezuren aan elkaar te binden.
Grondstoffen zijn natuurlijk nodig om te produceren. We komen al snel op boeiende verhalen die ingewikkeld simpel van aard zijn. Voor de "bacterie" referentie beroep ik mij o.a. op:
quote:
bron: ncbi ... ...
To initiate the production process, template plasmid DNA produced in Escherichia coli is linearized using a restriction enzyme to allow synthesis of runoff transcripts with a poly(A) tract at the 3′ end. Next, the mRNA is synthesized from NTPs by a DNA-dependent RNA polymerase from bacteriophage (such as T7, SP6, or T3). The template DNA is then degraded by incubation with DNase.
Finally, the mRNA is enzymatically or chemically capped to enable efficient translation in vivo.
mRNA synthesis is highly productive, yielding in excess of 2 g l−1 of full-length mRNA in multi-gram scale reactions under optimized conditions."
Ik lees dit als dat (DNA gemuteerde) E.coli bacterie stammen worden gebruikt uit hun halffabricaten, veel gecodeerd mRNA te kunnen synthetiseren.

De (hoogst gespecialiseerde) kunst is natuurlijk dit betrouwbaar en op schaal te kunnen toepassen, wat op zich zelf ook een exclusief terrein is.
//--//
Best wel bizar ook dat dan 1 Kilo zuiver "mRNA" dan iets van ¤250Miljoen* zal kosten voor fabricage en minimaal voor het dubbele als kostprijs over over de toonbank zal gaan (o.a. package & handling).
*berekening uit de bierviltduim: 30µg@¤8/dosis+*2:logistiek
Met 1Kg kan men 33Miljoen doses vullen wat farmaceuten tot BigPharma maakt.
Deze industrie die iedereen nodig gaat wil hebben, is niet voor de onbemiddeld klein behuisden die onafhankelijk wil zijn.

[ Bericht 1% gewijzigd door Vallon op 19-12-2020 14:45:50 ]
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')