abonnement Unibet Coolblue
pi_196567575
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 december 2020 23:23 schreef SebbeSwensje het volgende:
Dat ligt voornamelijk aan je eigen relativeringsvermogen en de wil om verder te kijken dan jouw eerstegraads emoties. Als je van iemand houdt die niet het beste met je voor heeft, hou je niet van jezelf. Als je echt van jezelf houdt, dan ben je mensen die niet het beste met je voor hebben liever kwijt dan rijk.

Zo denk ik er althans over.
Dank.
pi_196567836
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 10:06 schreef Scary_Mary het volgende:

[..]

Ligt dat echt aan die mensen of ben je zelf misschien stiekem er ook nog niet helemaal ok mee?
[..]

Dan maakt weglachen het denk ik niet minder pijnlijk. En dan heeft colivo misschien wel een puntje met dat afleiding misschien wel een beetje kop in het zand steken is..
[..]

Ik denk dat partnerkeuze dieper gaat en de essentie toch echt meer bij jou zelf ligt. Laat je perfectionisme eens wat meer los op wat jij aan de verwerking kan doen. En op wat jij nodig hebt om jezelf een betere en betrouwbare partner te gunnen.

Als je met je opleiding e.d. vooral met je hoofd en ratio bezig bent, is haptonomie misschien het overwegen waard. Om beter te leren voelen, hoe zich een en ander uit en hoe je weer meer in balans kan komen en blijven. Dat duidelijker uit dragen (kunnen/willen) kan ook best een verschil maken in hoe je een selectieproces op de datingmarkt in gaat zeg maar.
Ik ben er niet oké mee, in de zin van dat ik spijt heb van sommige dingen die ik heb gedaan (en sommige ook geen spijt van). Het is meer dat ik er van baal dat ik sommige dingen gedaan heb/over me heen heb laten komen. Dat ik soms wel denk, hoe heb ik zo dom kunnen zijn of mezelf dat aan kunnen doen. Ik zie het wel als eigen verantwoording.

Zoals eerder aangegeven ben ik er nu ook mee gestopt en heb ik belachelijk veel tijd over om na te denken hoe dit allemaal tot stand is gekomen en hoe ik er in het vervolg beter mee om zou kunnen gaan. Ik denk dat het gedrag toch voortkomt uit een soort gemis, maar dat ik het gewoon op een verkeerde manier aangepakt heb.

Ik vind het daarnaast ook heel moeilijk om bij mijn eigen gevoel te komen, omdat ik veelal gefocust ben op wat een ander van me vind en hoe ik het een ander zo comfortabel mogelijk kan maken. Waarbij ik soms ook vergeet dat ik beter verdien.

Ja, ik heb wel eens aan haptonomie gedacht. Maar ik vind het best eng als iemand me aanraakt. Ik loop ook bij een psycholoog om een aantal dingen te verwerken, en ik vind het al eng als hij een hand op mijn schouder legt. Ik weet dat dat nergens op slaat maar ik sla dan op slot. Ik moet binnenkort ook mijn rugspieren laten masseren (fysio) en ik ga kijken hoe dat gaat en of ik het minder eng vind. En dan wil ik misschien die stap wel nemen om met een therapie zoals haptonomie te beginnen.

Dank voor je nuttige (en ook soms confronterende) reacties ^O^
pi_196888249
Ik denk dat je zoveel aan hem blijft denken omdat je veel energie erin hebt gestoken. Denk dat het menselijk is dat je dan er iets van waarde aan gaat hechten. Misschien beter om op jezelf te focussen en meer van jezelf te houden.. dan ga je vanzelf jezelf iemand beter gunnen. Jezelf iemand gunnen die je liefde waard is (en omgekeerd). Misschien zit hier de crux..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')