Dat ruikt zo lekker straks bij het bakkenquote:Op donderdag 3 december 2020 11:55 schreef Blues het volgende:
Het lijken net boterflakes. Lekker zoet
Benieuwd naar mijn kruidnootjes straks. Ligt te rusten in koelk kast.
Morgen mee naar het werk.
Altijd koelkast tenzij anders vermeldquote:Op donderdag 3 december 2020 10:40 schreef Blues het volgende:
Deegje kruidnoten rusten in koelkast of gewoon aanrecht @:goitske
Welk recept heb je voor de speculaasbrokken gebruikt?quote:Op woensdag 2 december 2020 08:27 schreef Yinny het volgende:
Maandag maar eens warme chocolademelk gemaakt
[ afbeelding ]
En speculaaskruiden volgens https://rutgerbakt.nl/bas(...)ruiden-maken-recept/
Wat een werk om die kardemomzaadjes eruit te krijgen! Kleine maler kreeg die zaadjes ook niet fijn genoeg, dus de hoeveelheid maar 10x gedaan, zodat het genoeg was voor de blender. Maar ik had niet genoeg kaneel...die moet ik bij grote pot nog extra bij doen
Gevulde speculaas en speculaasbrokken voorbereiden!
Het deeg
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Spijs
[ afbeelding ]
Met sinaasappelschil
[ afbeelding ]
Tot over 2 dagen!
https://rutgerbakt.nl/sin(...)ke-speculaasbrokken/quote:Op donderdag 3 december 2020 18:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Welk recept heb je voor de speculaasbrokken gebruikt?
Ze zien er schitterend uitquote:Op vrijdag 4 december 2020 15:31 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik maakte ook borstplaat. Voor het eerst van mijn leven. En denk dat ik het mengsel te lang heb doorgekookt. Want het lijkt me niet de bedoeling dat je het als een soort zandtaartdeeg in de vormpjes moet aandrukken
Desalniettemin kwamen ze er stevig uit, maar wel érg suikerig.
Ik maakte een vanilleversie (vormpjes achterste rij) en koffieversie (blokken op de voorste rij, ik heb er nog meer ). Ik had gehoopt dat de koffie het geheel donkerder zou kleuren. Volgende keer maar wat cacao erbij of zo?
[ afbeelding ]
Morgen mee naar het heerlijk avondje
Ik heb het deeg van Cees Holtkamp met de kruiden van Rutger plus venkel, foelie en witte peper.quote:Op donderdag 3 december 2020 21:54 schreef Yinny het volgende:
[..]
https://rutgerbakt.nl/sin(...)ke-speculaasbrokken/
Alles van recepten van Rutger gemaakt. De brokken waren bij mij aan de zijkanten wel krokant, maar midden niet. Even in stukken nog terug de oven in en toen alles wel hard.
quote:Op vrijdag 4 december 2020 15:52 schreef emmyemmy2 het volgende:
[ afbeelding ]
Banketletter gevuld met zelfgemaakte vanillespijs en kersen bedekt met dikgekookte zelfgemaakte citroensiroop
Hij wil niet
Klinkt goed!quote:Op vrijdag 4 december 2020 20:57 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oh leuk! Deze doe ik eindelijk weer eens mee!
Morgen Sint dinertje:
Vooraf: knolselderij soep met saffraan, daar in croutons van bladerdeeg in de vorm van mini mijters
Hoofd: paddestoelen kruiden pakketjes in bakpapier als zak van Sinterklaas Met rijst met gebakken en gezouten pijnboompitten, recept van ottolenghi. Plus winterse salade
Toe: speculaas tiramisu en koffie met een borrel en slagroom
Fijn dat ze zo gewaardeerd werden!quote:Op vrijdag 4 december 2020 17:52 schreef Blues het volgende:
Rutger bakt, Holtkamp. Toffe sites zijn dat.
Borstplaat ziet er goed uit Cat!
Mijn kruidnoten gingen ook mee naar het werk, en we hadden veel aanloop vanuit alle krochten van de afdeling. En kreeg complimenten over de kruiden die veel lekkerder en beter te proeven waren dan die supermarktnoten uit een zakkie
Het water loopt me in de mondquote:Op vrijdag 4 december 2020 22:45 schreef Yinny het volgende:
Mijn speculaasbrokken
[ afbeelding ]
Gevulde speculaas
[ afbeelding ]
650 gram spijs is wel heel veel...
[ afbeelding ]
De smaak is lekker kruidig, zoet en heerlijk met een kop thee
Wat een prachttaartquote:Op zaterdag 5 december 2020 10:49 schreef Muck het volgende:
Wat een heerlijke dingen zijn er weer gemaakt
Mijn bijdrage:
[ afbeelding ]
Sinterklaas cheesecake, of is het dan sinterkaastaart?
Het is vanille cheesecake met wat mandarijnenrasp en -sap, kruidnotenbodem en mandarijnengelei
Lekker.quote:Op woensdag 2 december 2020 08:27 schreef Yinny het volgende:
Maandag maar eens warme chocolademelk gemaakt
[ afbeelding ]
Ik gebruikte gemalen kardemomquote:En speculaaskruiden volgens https://rutgerbakt.nl/bas(...)ruiden-maken-recept/
Wat een werk om die kardemomzaadjes eruit te krijgen! Kleine maler kreeg die zaadjes ook niet fijn genoeg, dus de hoeveelheid maar 10x gedaan, zodat het genoeg was voor de blender. Maar ik had niet genoeg kaneel...die moet ik bij grote pot nog extra bij doen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |