abonnement Unibet Coolblue
pi_196529633
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 11:55 schreef Blues het volgende:
Het lijken net boterflakes. Lekker zoet :9

Benieuwd naar mijn kruidnootjes straks. Ligt te rusten in koelk kast.
Morgen mee naar het werk.
Dat ruikt zo lekker straks bij het bakken
We have far more in common than that which devides us..
pi_196529910
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 10:40 schreef Blues het volgende:
Deegje kruidnoten rusten in koelkast of gewoon aanrecht @:goitske
Altijd koelkast tenzij anders vermeld
pi_196533517
Mijn bijdrage aan de Sinterklaasweek! <O)
Kruidnoten volgens recept van @Goitske hierboven, had iets meer melk nodig voor het echt goed pakte.. ik denk 2,5 eetlepel.
Heb geëxperimenteerd met de grootte van de noten, want ik had genoeg deeg voor 2x een bakblik vol.
Klein is natuurlijk meer zoals het moet zijn.
Smaak is lekker, kruidig, ze 'klinken' hard als je ze op een schaaltje legt, maar mondgevoel is goed.
Smaaktest door g = goed, morgen mijn collega's.. maar ik denk niet dat ik ze ga strooien op die vieze keronavloer :P

Ingrediënten mengen:





De rustende deegbal..



Balletjes vormen als het deeg weer iets op kamertemp komt werkt beter dan meteen uit koel kast.



Eindresultaat :9

pi_196534564
Dan meteen ook maar de kruidnoten die ik vanmiddag met kleuter maakte. Recept van rutgerbakt en zuivel-vrij gemaakt:

Alle droge ingrediënten mengen.

Half uurtje in de koelkast.

Kleuter maakt een beetje groot uitgevallen kruidnoten, maar heeft wel veel plezier.

Klaar!
pi_196535943
@golfer heeft ook nog even 2 zakjes kruidnoten voor de kleinkinderen gevacumeerd omdat t nog ff duurt voor we ze zien.
pi_196536183
quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2020 08:27 schreef Yinny het volgende:
Maandag maar eens warme chocolademelk gemaakt
[ afbeelding ]
En speculaaskruiden volgens https://rutgerbakt.nl/bas(...)ruiden-maken-recept/
Wat een werk om die kardemomzaadjes eruit te krijgen! Kleine maler kreeg die zaadjes ook niet fijn genoeg, dus de hoeveelheid maar 10x gedaan, zodat het genoeg was voor de blender. Maar ik had niet genoeg kaneel...die moet ik bij grote pot nog extra bij doen

Gevulde speculaas en speculaasbrokken voorbereiden!
Het deeg
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Spijs
[ afbeelding ]
Met sinaasappelschil
[ afbeelding ]
Tot over 2 dagen!

Welk recept heb je voor de speculaasbrokken gebruikt?
Spoilers!
pi_196537151
Zien er goed uit die kruidnoten. Handig, een hulpje

Mmmm, toch maar eens nadenken over een goede vacumeerder
We have far more in common than that which devides us..
pi_196540298
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 18:46 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Welk recept heb je voor de speculaasbrokken gebruikt?
https://rutgerbakt.nl/sin(...)ke-speculaasbrokken/

Alles van recepten van Rutger gemaakt. De brokken waren bij mij aan de zijkanten wel krokant, maar midden niet. Even in stukken nog terug de oven in en toen alles wel hard.
pi_196550702
Ik maakte ook borstplaat. Voor het eerst van mijn leven. En denk dat ik het mengsel te lang heb doorgekookt. Want het lijkt me niet de bedoeling dat je het als een soort zandtaartdeeg in de vormpjes moet aandrukken :D

Desalniettemin kwamen ze er stevig uit, maar wel érg suikerig.
Ik maakte een vanilleversie (vormpjes achterste rij) en koffieversie (blokken op de voorste rij, ik heb er nog meer :9 ). Ik had gehoopt dat de koffie het geheel donkerder zou kleuren. Volgende keer maar wat cacao erbij of zo?



Morgen mee naar het heerlijk avondje :)
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_196550951
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 december 2020 15:31 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik maakte ook borstplaat. Voor het eerst van mijn leven. En denk dat ik het mengsel te lang heb doorgekookt. Want het lijkt me niet de bedoeling dat je het als een soort zandtaartdeeg in de vormpjes moet aandrukken :D

Desalniettemin kwamen ze er stevig uit, maar wel érg suikerig.
Ik maakte een vanilleversie (vormpjes achterste rij) en koffieversie (blokken op de voorste rij, ik heb er nog meer :9 ). Ik had gehoopt dat de koffie het geheel donkerder zou kleuren. Volgende keer maar wat cacao erbij of zo?

[ afbeelding ]

Morgen mee naar het heerlijk avondje :)
Ze zien er schitterend uit
We have far more in common than that which devides us..
pi_196551065


Banketletter gevuld met zelfgemaakte vanillespijs en kersen bedekt met dikgekookte zelfgemaakte citroensiroop :9


Hij wil niet :(
pi_196552583
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 21:54 schreef Yinny het volgende:

[..]

https://rutgerbakt.nl/sin(...)ke-speculaasbrokken/

Alles van recepten van Rutger gemaakt. De brokken waren bij mij aan de zijkanten wel krokant, maar midden niet. Even in stukken nog terug de oven in en toen alles wel hard.
Ik heb het deeg van Cees Holtkamp met de kruiden van Rutger plus venkel, foelie en witte peper.
Nou ja, ik heb eigenlijk nog geen deeg want de boter moet nog ontdooien. Ik heb alles al afgemeten klaar staan. Ik zet de machine tijdens het koken wel aan straks.
Spoilers!
pi_196552791
Rutger bakt, Holtkamp. Toffe sites zijn dat.
Borstplaat ziet er goed uit Cat!

Mijn kruidnoten gingen ook mee naar het werk, en we hadden veel aanloop vanuit alle krochten van de afdeling. En kreeg complimenten over de kruiden die veel lekkerder en beter te proeven waren dan die supermarktnoten uit een zakkie *G*
pi_196552810
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 december 2020 15:52 schreef emmyemmy2 het volgende:
[ afbeelding ]

Banketletter gevuld met zelfgemaakte vanillespijs en kersen bedekt met dikgekookte zelfgemaakte citroensiroop :9

Hij wil niet :(
-O-

Probeer deze eens, lukt altijd en meteen met IMG.
https://www.mupload.nl/
pi_196554659
Ik ben dol op rauw koekdeeg. Mijn speculaasdeeg smaakt nu behoorlijk naar nootmuskaat en verder naar weinig. Ik hoop dat het morgen is bijgetrokken.
Spoilers!
pi_196554739
Oh leuk! Deze doe ik eindelijk weer eens mee!

Morgen Sint dinertje:

Vooraf: knolselderij soep met saffraan, daar in croutons van bladerdeeg in de vorm van mini mijters <O)

Hoofd: paddestoelen kruiden pakketjes in bakpapier als zak van Sinterklaas oO/ Met rijst met gebakken en gezouten pijnboompitten, recept van ottolenghi. Plus winterse salade

Toe: speculaas tiramisu en koffie met een borrel en slagroom *O*
pi_196556575
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 20:57 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oh leuk! Deze doe ik eindelijk weer eens mee!

Morgen Sint dinertje:

Vooraf: knolselderij soep met saffraan, daar in croutons van bladerdeeg in de vorm van mini mijters <O)

Hoofd: paddestoelen kruiden pakketjes in bakpapier als zak van Sinterklaas oO/ Met rijst met gebakken en gezouten pijnboompitten, recept van ottolenghi. Plus winterse salade

Toe: speculaas tiramisu en koffie met een borrel en slagroom *O*
Klinkt goed!
pi_196556611
Mijn speculaasbrokken

Gevulde speculaas

650 gram spijs is wel heel veel...

De smaak is lekker kruidig, zoet en heerlijk met een kop thee
pi_196556623
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 17:52 schreef Blues het volgende:
Rutger bakt, Holtkamp. Toffe sites zijn dat.
Borstplaat ziet er goed uit Cat!

Mijn kruidnoten gingen ook mee naar het werk, en we hadden veel aanloop vanuit alle krochten van de afdeling. En kreeg complimenten over de kruiden die veel lekkerder en beter te proeven waren dan die supermarktnoten uit een zakkie *G*
Fijn dat ze zo gewaardeerd werden!
pi_196556645
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 december 2020 22:45 schreef Yinny het volgende:
Mijn speculaasbrokken
[ afbeelding ]
Gevulde speculaas
[ afbeelding ]
650 gram spijs is wel heel veel...
[ afbeelding ]
De smaak is lekker kruidig, zoet en heerlijk met een kop thee
Het water loopt me in de mond :9
  zaterdag 5 december 2020 @ 10:49:31 #46
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_196561319
Wat een heerlijke dingen zijn er weer gemaakt O+

Mijn bijdrage:

Sinterklaas cheesecake, of is het dan sinterkaastaart?

Het is vanille cheesecake met wat mandarijnenrasp en -sap, kruidnotenbodem en mandarijnengelei :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_196561448
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2020 10:49 schreef Muck het volgende:
Wat een heerlijke dingen zijn er weer gemaakt O+

Mijn bijdrage:
[ afbeelding ]
Sinterklaas cheesecake, of is het dan sinterkaastaart?

Het is vanille cheesecake met wat mandarijnenrasp en -sap, kruidnotenbodem en mandarijnengelei :9
Wat een prachttaart
We have far more in common than that which devides us..
pi_196562473
Mooi Muck! :9
pi_196564519
quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2020 08:27 schreef Yinny het volgende:
Maandag maar eens warme chocolademelk gemaakt
[ afbeelding ]
Lekker.
Maak ik ook wel eens
Een volle eetlepel cacao, 2 lepels suiker, oplossen in een halve liter melk.
Zo eenvoudig. Zo lekker :9

quote:
En speculaaskruiden volgens https://rutgerbakt.nl/bas(...)ruiden-maken-recept/
Wat een werk om die kardemomzaadjes eruit te krijgen! Kleine maler kreeg die zaadjes ook niet fijn genoeg, dus de hoeveelheid maar 10x gedaan, zodat het genoeg was voor de blender. Maar ik had niet genoeg kaneel...die moet ik bij grote pot nog extra bij doen
Ik gebruikte gemalen kardemom

[ Bericht 6% gewijzigd door marc0871 op 05-12-2020 14:45:20 ]
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_196565727


abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')