abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  zaterdag 28 november 2020 @ 12:07:05 #1
493686 Opper_Nukubu
Maximaal lenen minimaal leven
pi_196451758
Goedemiddag

Voorafgaand wat korte context:

Tot op heden was het mijn plan om op 19.5 jaar (min leeftijd kct, januari 2021 bereikt) te solliciteren bij het kct. Op deze manier zou ik direct na mijn MBO 4 kunnen beginnen binnen defensie. Het probleem is alleen dat ik de laatste paar dagen steeds meer twijfel of ik niet liever richting de MARSOF wil. Mijn persoonlijke voorkeur begint zich namelijk steeds meer te ontwikkelen richting Contra terreur. Ik zou het alleen zonde vinden om nu te solliciteren bij de reguliere Marns, gezien ik mijn MBO 4 al heb en de potentie voor HBO beschik.
Recentelijk zag ik dat je ook met een HBO Propedeuse + wiskunde a of b (niveau vwo) als officier zou kunnen beginnen. Als ik voor die weg zou kiezen dan begin ik (als alles mee zit) komend college jaar aan een door mij uitgekozen studie. 2022 Propedeuse binnen en kunnen beginnen aan de studie krijgswetenschappen op het KIM.

Dan zou ik 21 jaar zijn bij aanvang kim, is dit al bijna te oud? Gezien je dan nog een enigzins lang traject voor je hebt.

Op de website van www.werkenbijdefensie.nl staat de duur als volgt omschreven: "Deze opleiding duurt voor VWO'ers nominaal 5 tot 5,5 jaar (voor HBO/WO'ers 2 tot 2,5 jaar)."
Iemand enig idee of je, zijnde student met een HBO-P, onder de kwalificatie van "hbo/wo" of "vwo'er" valt?

Heeft iemand verder enig idee of de MARSOF officieren zou kunnen afwijzen voor de functie? Bijvoorbeeld omdat het een officiers functie is zonder werkervaring binnen het korps?

Zijn er hier lui die ervaring hebben met/momenteel studeren aan KIM? Ik hoor jullie verhalen graag :)

Alvast bedankt :)
pi_196455496
21 jaar is prima, de meeste zullen 19 zijn bij aanvang van de opleiding.

Met een HBO-P doe je er 5-5,5 jaar over. Wil je officier worden dan moet je WO of HBO geschoold zijn. Heb je dat nog niet afgerond dan ga je dus 'lang' model doen waar je universitair geschoold wordt. Al enig idee welke studie je wil doen?

Ik denk dat je niet kan starten bij de MARSOF na je opleiding maar dat dit wel kan bij je 2de of 3de functie als zij jou geschikt vinden.

Ik studeer aan het KIM en ook op de KMA. Als je de keuze hebt studeer dan in Breda, veel leuker daar, alhoewel het nu met corona ook niets meer uitmaakt.
  Moderator maandag 28 december 2020 @ 11:02:19 #3
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')