abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  ESF Reporter vrijdag 27 november 2020 @ 18:41:16 #301
87554 Cee
Welluk?
pi_196440846
quote:
13s.gif Op vrijdag 27 november 2020 18:03 schreef Greys het volgende:
Een paar maanden vertraging bij het vaccin waar NL er verreweg de meeste van heeft besteld. Net op journaal. Dag humeur. :')
Ik las hier eergisteren al over, kreeg meteen paniek, heb ondertussen een paar dagen kunnen relativeren en omdenken en kom op de volgende geruststellende punten:
- bij aankondiging vond ik het al wat vrijblijvend overkomen, die verschillende percentages bij verschillende doses en dan ook nog de melding erbij dat die heel effectieve half-hele dosis eigenlijk bij toeval was ontdekt. Het lijkt erop dat ze niet te veel achter wilden blijven met melden van goed nieuws na de veelbelovende berichten van Moderna en Pfizer. Als er nog geen enkel vaccin een aankondiging had gedaan, denk ik niet dat AstraZeneca het maandag al zou hebben uitgebracht maar verder zouden hebben onderzocht, omdat ze al toegaven ook wat vraagtekens te hebben. Dus, in dat geval hadden we niks gemerkt van de vertraging, want het onderzoek ging door.

- er is nog altijd een grote groep mensen dat wantrouwig is mbt vaccineren. Het is goed dat er met regelmaat berichten naar buiten komen dat dingen extra worden onderzocht en niks overhaast wordt gedaan, want dat trekt hopelijk extra mensen over de streep en hoe meer mensen meedoen, hoe beter, hoe sneller we ervan af zijn.

- de kans is er nog altijd dat Pfizer en Moderna snel beschikbaar worden voor Nederland. Als AstraZeneca daar nog bij had gezeten zou dat mooi zijn geweest maar als wij ‘jonkies’ pas na de ouderen/kwetsbaren aan de beurt zijn dan zou dat pas over een aantal maanden zijn en als AstraZeneca een maand of 2 vertraging heeft dan komt het eigenlijk nog steeds voor ons op tijd. Van dit vaccin wordt ook verwacht dat het vooral niet-ouderen beschermt.

- alles komt goed.

Is dit de LaPo? Zo ja dan kopieer ik deze omdenk-rant naar het volgende topic. :P
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')