abonnement Unibet Coolblue
pi_196407094
De Almeerse burgemeester Franc Weerwind heeft vandaag een notariskantoor voor zes maanden laten sluiten vanwege het faciliteren van criminele activiteiten.

Het gaat om het kantoor van notaris Maarten Prinsze, die in 2017 werd aangehouden en in februari van dit jaar uit zijn ambt werd gezet. Het is volgens de gemeente Almere voor het eerst dat ‘het bestuursrecht zo wordt ingezet in de strijd tegen georganiseerde ondermijnende criminaliteit’.

De gemeente zegt het kantoor te hebben gesloten, omdat uit onderzoek van de recherche is gebleken dat het notariskantoor ‘criminelen faciliteert in hun activiteiten, dat er sprake is van een gevaar voor en een ernstige verstoring van de openbare orde’. De gemeente heeft de notaris laten weten dat het kantoor vanaf volgende week maandag dicht moet zijn. Volgens recherchechef Johan van Hartskamp van de politie Midden-Nederland is de notaris ook onderwerp van strafrechtelijk onderzoek. ,,Hij faciliteert criminelen vanuit de onderwereld om geld wit te wassen in de bovenwereld.”

Volgens Van Hartskamp is het goed dat vanuit de overheid nu wordt doorgepakt. ,,Politie en justitie voeren strafrechtelijk onderzoek uit, en de gemeente voert een bestuurlijke maatregel uit door het pand te sluiten. Dat komt omdat er grote zorgen zijn over de veiligheid van omwonenden en eventuele bonafide klanten. De criminele loop moet eruit.” Waar het strafrechtelijk onderzoek tegen Prinsze precies om draait kan Van Hartskamp niet kwijt.
quote:
,,Wel is het zo dat hij al enkele jaren voorkomt in onderzoeken die wij draaien rondom de georganiseerde ondermijnende criminaliteit.”
:o

Niet voor het eerst in opspraak :')
Het is niet voor het eerst dat notaris Prinsze in opspraak raakt. Zo deden de politie en de opsporingsdienst FIOD in 2017 een inval in zijn kantoor en in zijn woning op villapark Het Spiegel, ook in Almere. Daarbij werd de notaris aangehouden en zat hij uiteindelijk twee weken in voorarrest. De rechercheurs haalden zijn hele huis overhoop, namen bankafschriften en bonnetjes in beslag, maar ook de 12.000 euro in contanten die in een kluis bewaard lagen. Volgens de notaris was dat geld voor een aannemer die zijn huis in Frankrijk zou verbouwen. ,,Franse aannemers houden niet van cheques,” zei hij daar zelf over.

Begin dit jaar, in februari, werd de notaris door de Kamer voor het Notariaat Arnhem-Leeuwarden uit zijn ambt gezet. :') _O- Dit vanwege een vals opgemaakte brief. Tijdens zijn detentie in 2017 werd hij geconfronteerd met deze brief, waarin de notaris beschreef dat hij met eigen ogen had gezien dat een bedrijf over anderhalf miljard aan Venezolaanse bolivars beschikte. De pallets met geldbiljetten had hij zelf gezien. Maar bij een inval ontbreekt van deze pallets elk spoor. Politie en justitie gaan ervanuit dat de notaris een valse brief heeft opgesteld, met als doel ‘derden ervan te overtuigen’ dat een bepaalde partij legaal 1,5 miljard bolivars in bezit had.

Ernstig verwijtbare misstap
Volgens de Kamer voor het Notariaat is dit ‘een ernstig verwijtbare misstap’ en ‘een ontoelaatbare gedraging’, waardoor hij in februari met onmiddellijke ingang uit zijn ambt werd gezet. Daarbij is ook rekening gehouden met het feit dat de notaris in 2018 al eens twee maal voor drie maanden was geschorst, omdat hij niet voldeed aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Notaris Prinsze is in beroep gegaan tegen de beslissing, en de zaak dient donderdag bij het Gerechtshof in Amsterdam.

Een secretaresse van het notariskantoor laat desgevraagd weten ‘niet op de hoogte’ te zijn. De notaris zelf was onbereikbaar voor een reactie.

https://www.ad.nl/binnenl(...)-te-wassen~a7825f18/

Je verwacht het niet, sinds zwartboek niets veranderd deze beroepsgroep, alleen treden ze nu wat vaker op en dat is tijd ook ^O^
pi_196407151
“We maken ingewikkelde zaken helder en begrijpelijk. Gegarandeerd.”

mr. Maarten Prinsze
notaris

https://www.prinsze.nl

:') _O- _O-

Inderdaad Fout is fout en uit je ambt gezet is stoppen, maar dat begrijpt hij dus niet |:(
pi_196407256
quote:
6s.gif Op woensdag 25 november 2020 14:22 schreef ikweethetookniet het volgende:
“We maken ingewikkelde zaken helder en begrijpelijk. Gegarandeerd.”

mr. Maarten Prinsze
notaris

https://www.prinsze.nl

:') _O- _O-

Inderdaad Fout is fout en uit je ambt gezet is stoppen, maar dat begrijpt hij dus niet |:(
"Gehoorzame vader van drie prachtige dochters" _O-
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
pi_196408293
Er was hier een user die enorm op zijn tenen was getrapt toen ik zei dat er ook corrupte notarissen bestaan tussen de eerlijke notarissen die zich wel aan hun ede houden. Weet niet meer wie.

[ Bericht 19% gewijzigd door Erasmus op 25-11-2020 15:40:10 ]
pi_196408344
Almeerse notaris Prinsze uit ambt ontzet om ‘ontoelaatbare gedraging’

Notarisstempel
Notaris Maarten Prinsze uit Almere is vorige week uit het ambt ontzet door de Kamer voor het Notariaat Arnhem-Leeuwarden. Een vals opgemaakte brief over een forse som contant geld heeft hem de das omgedaan. In 2018 was hij al twee keer drie maanden geschorst wegens ‘Wwft-gerelateerde verzuimen’.

Prinsze werd in september 2017 aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij oplichting en het witwassen van crimineel geld. Hij zat enkele weken in voorarrest. Bij zijn kantoor Prinsze Notariaat werd administratie en zo’n 12.000 euro in beslag genomen. Het strafrechtelijk onderzoek loopt nog. Het OM diende hiernaast een klacht in bij de Kamer voor het Notariaat Arnhem-Leeuwarden. Het verweer van de notaris dat het OM naast het strafrechtelijk onderzoek niet tegelijkertijd een tuchtklacht zou mogen indienen, is verworpen.

De uitspraak van de kamer laat enkele details doorschemeren over de inhoud van de zaak. Tijdens zijn voorlopige hechtenis in september 2017 werd de notaris onder meer verhoord over een brief met zijn stempel en handtekening erop, waarin hij bevestigde dat een bedrijf over anderhalf miljard Venezolaanse Bolivars beschikte, in contanten. De notaris had de pallets met geld met eigen ogen gezien, zei hij tijdens het verhoor, op een filmpje op de telefoon van een betrokkene. ‘Ik zag biljetten, ik kan me herinneren dat het Bolivars waren.’

Bij een doorzoeking door het OM ontbreekt van zulke pallets met geld elk spoor. Het OM vermoedt al dat de notaris een valse brief heeft opgesteld, met het doel ‘derden ervan te overtuigen’ dat een partij legaal 1,5 miljard Bolivars in bezit had.

De Kamer voor het Notariaat spreekt van ‘een ernstig verwijtbare misstap’ en ‘een ontoelaatbare gedraging’. Niet alleen omdat de notaris schriftelijk verklaarde iets te hebben gezien wat hij niet met zekerheid kon weten, maar ook omdat hij hiernaar schijnbaar geen aanvullend onderzoek deed in het kader van de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme). Tenminste: àls er al werkelijk sprake was van zo’n hoeveelheid geld en een voorgenomen transactie.

‘Ontzetting uit ambt onontkoombaar’

Ontzetting uit het ambt is hiermee ‘onontkoombaar’ geworden, aldus de tuchtrechter. Hierin wordt meegewogen dat Prinsze gedurende 2018 twee keer drie maanden geschorst is geweest, eveneens voor ‘Wwft-gerelateerde verzuimen’. Kort na zijn aanhouding in 2017 was hij als gevolg van een ordemaatregel eveneens drie maanden geschorst. Vorige maand nog bevestigde het Gerechtshof Amsterdam een berisping, wegens het uitvoeren van notariële werkzaamheden tijdens zijn schorsing.

De aanhouding en het lopende strafrechtelijk onderzoek hebben ‘een proces van bewustwording in gang gezet’, stelt de notaris in zijn verweer. Op grond van alle feiten oordeelt de Kamer voor het Notariaat echter dat ‘het in het belang van het maatschappelijk vertrouwen in de integere en zorgvuldige vervulling van het notarisambt noodzakelijk is de notaris de maatregel van ontzetting uit het ambt op te leggen’. Aan de beslissing is een kostenveroordeling à 3.500 euro verbonden.

Prinsze bevestigt desgevraagd dat hij ‘op principiële gronden’ in hoger beroep gaat tegen de beslissing. Tot die tijd mag hij volgens de beroepsregels zijn praktijk blijven voeren en verandert er voor zijn cliënten niets.

Klik hier voor de uitspraak

In 2018 gaf Prinsze een interview aan het Notariaat Magazine naar aanleiding van zijn aanhouding. ‘Het OM weet te weinig van de notariële praktijk.’

https://www.advocatie.nl/(...)stellen-valse-brief/

Werkte gewoon door en dat mocht vanwege hoger beroep :')
Nu dan maar de burgemeester die de tent sluit :') _O- _O-
pi_196408394
Uitspraak van zijn ontzetting uit ambt vinden we hier

De kamer is van oordeel dat de maatregel van ontzetting uit het ambt voor de notaris inmiddels onontkoombaar is geworden. Niet alleen omdat hij als notaris schriftelijk heeft verklaard iets te hebben waargenomen wat hij (minst genomen) niet met zekerheid wist of kon weten of heeft gecontroleerd, maar ook omdat hij zonder enige vorm van onderzoek naar de herkomst en bestemming van de (gestelde aanwezige) Venezolaanse Bolivars een (mogelijke) transactie faciliteerde waarmee een enorme hoeveelheid contant geld gemoeid was. Dit laatste gegeven alleen al had bij de notaris uit een oogpunt van Wwft-verplichtingen als hierboven (zie 4.1.5) bedoeld, een duidelijk teken moeten zijn om uiterst terughoudend te zijn en zeker reden moeten zijn om geen medewerking te verlenen. In de eerste plaats is er de aard en de ernst van de misstap van de notaris die hierboven is omschreven. Voor de oplegging van deze zwaarste maatregel is rekening gehouden de aard en de ernst van de misstap waar het in deze zaak om gaat. Ook is rekening gehouden met het feit dat de notaris alleen al al in 2018 twee keer voor drie maanden in de uitoefening van zijn ambt geschorst is geweest, ook vanwege Wwft-gerelateerde verzuimen.

https://tuchtrecht.overhe(...)LI_NL_TNORARL_2020_5

Lekker fris ventje :') gewoon vuile recidivist :(
  woensdag 25 november 2020 @ 18:53:14 #8
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_196411170
Ok deze kerel maakt het bont. Maar alle corrupte boeven bij de overheid mogen wel lekker blijven zitten en krijgen er nog geld voor ook. De beerput wordt daar vakkundig doodgezwegen en weggemoffeld. Dat vind ik eigenlijk minstens net zo kwalijk.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_196411663
12K contant is nou een ook weer geen enorm fortuin.
Al helemaal niet als je inderdaad een huis laat verbouwen.
  dinsdag 1 december 2020 @ 14:03:16 #10
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196498736
De notaris die op last van burgemeester Weerwind van Almere zijn kantoor per direct moet sluiten, vecht het besluit aan in een spoedprocedure bij de bestuursrechter.

„Deze burgemeester zou zich moeten beperken tot handhaving van de openbare orde en kan zich beter niet bezighouden met strafrechtpleging”, stelt zijn advocaat.

https://www.telegraaf.nl/(...)s-gedwongen-sluiting

Gehoorzame vader is toch niet zo gehoorzaam :') _O- _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')