abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_196402019
We hebben allemaal een inboedelverzekering voor als er iets gebeurd, alleen hoe werkt zoiets?

Stel een groot deel van je de inboedel gaat verloren, wat krijg je dan vergoed?

Van een aantal verzekeraars krijg ik te horen dat ze 10 jaar de nieuwwaarde vergoeden. Mooi, maar ik denk dat 90% van de inboedel ouder is dan 10 jaar. Op dat moment krijg je alleen nog een dagwaarde.

Als mijn bankstel schade heeft en vervangen moet worden heb ik niks aan dagwaarde, dan wil ik gewoon een nieuw bankstel.

Ik ben dan ook bang dat als ik ooit de inboedelverzekering nodig heb, ik simpelweg een dagwaarde krijg en nog steeds flink de portomenee mag trekken.

Waarvoor verzeker je je dan???

Diverse verzekeraars gebeld, maar niemand kon hier een antwoord op geven.
  woensdag 25 november 2020 @ 08:19:29 #2
237930 DW457
DW457, wie anders?
pi_196402036
Verzekeraars gaan hier ook geen antwoord op geven. Ze gaan immers niet hun eigen product afkraken.

De gouden regel bij verzekeringen: verzeker alleen die lasten die je niet zelf kan dragen. Zoals je eigen huis tegen brand.
pi_196402045
Schopje naar WGR :)
pi_196402070
Je krijgt een vergoeding om een vergelijkbaar bankstel neer te zetten. Dus als je vijftien jaar oude, versleten bankstel beschadigd raakt, krijg je voldoende om op marktplaats een vijftien jaar oud, versleten bankstel te kopen.

Als je auto uit 2010 met een ton op de teller in de prak wordt gereden, krijg je ook geen nieuwe auto terug. Je krijgt geld voor een vervangende auto van vergelijkbaar merk, type, leeftijd en kilometers.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_196402381
Verzekeraars vergoeden je schade.

Een bankstel, auto of andere aankoop wordt nu eenmaal minder waard naar mate je het langer in bezit hebt. In een normale situatie, zonder schade, schrijf je er net zo lang op af totdat je het vervangt.

Het uitgangspunt van een verzekering is dat je niet beter zou moeten worden van het feit dat je schade hebt.
Dat zou een perverse prikkel creeren: als je profiteert van schade worden mensen minder voorzichtig (of zelfs opzettelijk roekeloos), wat leidt tot meer claims en meer uit te keren geld.

Het is prettig dat een verzekeraar tien jaar lang nieuwwaarde uitkeert. Bedenk je wel dat het verschil betaalt moet worden uit premies. Premies die worden opgebracht door verzekerden. Waarvoor je dus ook aan meebetaalt als je geen schade heb.

Bedenk je dat als je na tien jaar zelf je bankstel moet vervangen omdat is versleten of gewoon vanwege een nieuwe smaak, je de volledige nieuwwaarde zelf betaalt. Ook dan krijg je op Marktplaats hooguit de dagwaarde. Hier staat tegenover dat een nieuwe bank weer vele jaren extra mee kan.

Als jij een beschadigde of gestolen bezit wilt vervangen door nieuw is niet onredelijk dat een verzekeraar van jou verwacht dat je het verschil zelf betaalt.

Samenvatting:
- In principe vergoeden verzekeraars de werkelijke schade: je wordt er niet slechter van, maar van wat ze uitkeren zul je ook niet beter worden.

- Voorwaarden als "tien jaar nieuwwaarde" zijn vooral lokkertjes, maar doe vooral je voordeel met het voor jou meest aantrekkelijke aanbod

- Zorg altijd voor een buffet voor onverwachte gebeurtenissen. Dat geeft je meer ruimte als je voor een schade verzekerd bent. Niet alleen als je het verschil tussen dagwaarde en nieuwwaarde zelf moet bijbetalen, ook bijvoorbeeld als je een ongeplande vervangingsaankoop een handig moment is om gelijk een grotere auto of mooiere bank uit te zoeken.
pi_196402815
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2020 09:04 schreef spinazieruiker het volgende:
- Voorwaarden als "tien jaar nieuwwaarde" zijn vooral lokkertjes
Ik vraag me dan altijd af; je huis fikt tot op de grond af, dus alle rekeningen zijn weg (als je die al netjes allemaal bewaard had), dus hoe gaat men dat dan uitrekenen?

Is daar een of andere standaard of formule voor wat een gemiddeld gezin aan (dag)waarde qua spullen in huis heeft staan en keren ze dat dan gewoon uit of hoe werkt dat?

:@
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  woensdag 25 november 2020 @ 09:43:33 #7
423121 Fretwork
Acte d'loquence
pi_196402878
quote:
5s.gif Op woensdag 25 november 2020 09:38 schreef vosss het volgende:

[..]

Ik vraag me dan altijd af; je huis fikt tot op de grond af, dus alle rekeningen zijn weg (als je die al netjes allemaal bewaard had), dus hoe gaat men dat dan uitrekenen?

Is daar een of andere standaard of formule voor wat een gemiddeld gezin aan (dag)waarde qua spullen in huis heeft staan en keren ze dat dan gewoon uit of hoe werkt dat?

:@
Vast, ze zullen hier wel ervaring mee hebben. Tevens kom je als je zelf een lijstje moet maken waarschijnlijk tot nieteens 30 van je spullen.
Wellicht dat ze bij twijfel foto's willen zien. Daarnaast zal er bij veel mensen ook veel digitaal staan aan bestellingen.

Als je ineens dure dingen gaat claimen zullen ze er met een vergrootglas naar kijken, en gelukkig wordt die fraude steeds beter gezien
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_196449724
Het zal nog steeds wel een paar 1000 zijn, zelfs als het oud is. Vloerbedekking meubels bedden keuken apparatuur kleding etc, tel het maar op bij elkaar.

De rest zal je moeten bijleggen van de spaarrekening.
.
pi_196449982
Ik heb gelukkig geen ervaring met brand, wel met inbraak. Toen is er heel veel kleding meegenomen, varirend van een paar pakken tot stapels wintertruien. Echt geen superbijzonder merkspul ofzo maar als je dan een lijstje maakt een dat optelt...

De inboedelverzekeraar was echter coulanter dan ik verwachtte. Ze laten je echt niet marktplaats afstruinen voor een vergelijkbare wintertrui van 2 of 3 jaar oud, kreeg gewoon geld voor een nieuwe. Voor iets als kleding vind ik dat wel terecht, voor een laptop, fiets of camera van een paar jaar oud zou dat een ander verhaal zijn.
  zaterdag 28 november 2020 @ 09:27:57 #10
491050 Scheepskok
Geraniumbejaarde
pi_196449995
Moet je alle aankoopfacturen overhandigen?
31-12-2020 Terug naar het echte leven.
pi_196449999
Ik had ook een oude inboedel, daar had ik geen verzekering voor, precies om de reden die jij aangeeft.

Nu ben ik verhuisd en heb ik best wat nieuwe spullen en heb ik ook weer een inboedelverzekering genomen.
pi_196450083
Hier ook ervaring met inbraak. We mochten hetzelfde type tv dat gestolen was weer nieuw kopen of geld ter waarde van die tv.

Die tv was toen een verouderd model dus goedkoper in de winkel dan wat wij ervoor betaald hadden. Maar een foto van het prijskaartje bij mediamarkt volstond om dat bedrag te krijgen.
  zaterdag 28 november 2020 @ 09:42:45 #13
35768 descon
Music is the answer
pi_196450117
quote:
12s.gif Op zaterdag 28 november 2020 09:26 schreef escortmk2 het volgende:
Ik heb gelukkig geen ervaring met brand, wel met inbraak. Toen is er heel veel kleding meegenomen, varirend van een paar pakken tot stapels wintertruien. Echt geen superbijzonder merkspul ofzo maar als je dan een lijstje maakt een dat optelt...

De inboedelverzekeraar was echter coulanter dan ik verwachtte. Ze laten je echt niet marktplaats afstruinen voor een vergelijkbare wintertrui van 2 of 3 jaar oud, kreeg gewoon geld voor een nieuwe. Voor iets als kleding vind ik dat wel terecht, voor een laptop, fiets of camera van een paar jaar oud zou dat een ander verhaal zijn.
Verzekeraars houden niet van gezeik, grote kans dat ze over kleine bedragen niet moeilijk doen. Of die bank nu 4 of 500 was..die 100 eu komt het niet op aan. Verhaal moet logisch zijn.

Als je ineens een dikke TV, luxe homecinema en design meubels gaat claimen terwijl je in een sociale huurwoning woont zul je toch met bewijzen moeten komen.

Waarschijnlijk zitten er toch al limieten op die bedragen die ze uitkeren.
Mixing for a living
pi_196450147
Mijn tip: besteed eens een uurtje aan het maken van foto's en een filmpje van je inboedel (overzicht en detail), ook in kasten.
Mocht je ooit een lijstje moeten maken van wat je had vr de brand (of wat er ook gebeurt) dan heb je op die manier wat aanknopingspunten voor jezelf (en bewijs).
Maak ook foto's van aankoopbonnen / facturen als je wat nieuws koopt.

Heb je een cloud account bij je telefoon dan zijn de foto's ook redelijk safe, mocht die verloren gaan.

Een brandwerend kistje (minimaal 60 minuten) is ook handig om wat documenten en media in te bewaren. Leg het niet op zolder maar juist beneden, kelder of vrijstaande schuur/garage.
pi_196454968
Het is nadelig als je zuinig op je spullen bent en ze na 15 jaar nog als nieuw zijn.

Je krijgt er geen ruk meer voor van je verzekering.

Hoe is dat verschil in hoe mensen met hun spullen omgaan te verzekeren?

Is dat moggelijk?
http://epicshirtsandgadgets.spreadshirt.nl/
Epic Beard Man is in My web Shop ;-]
pi_196455229
Wat voor mij een belangrijke meerwaarde is het feit dat verzekering zorgt voor het schoonmaken en schilderen maw enigzins bewoonbaar maken na een brand.
Als je daarvoor een gespecialiseerd bedrijf voor moet inhuren is dat prijzig en een hoop gedoe.
Verder betalen zij de opslag van spullen die nog wel in orde zijn.
Momenteel betaal ik 105 euro per jaar voor de inboedelverzekering en WA.
Klein bedrag voor een zorg minder.
pi_196463021
Is het bij brand niet een verzekerd bedrag, ik heb er ooit over gebeld omdat ik dat bedrag erg hoog vond boven de 50.000 euro. Dat baseren ze onder meer op he postcode leeftijd e.d.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
  zondag 29 november 2020 @ 07:42:07 #18
490723 F.Sinatra
The best is yet to come
pi_196463088
Door dit topic eens op de polis gaan kijken. Het verzekerde bedrag aan inboedel van 150k zal wel prima uitkomen.

Maar zowel mijn vrouw als ik zelf hebben een bovengemiddelde kleding collectie (en mijn vrouw vooral tassen)qua (aanschaf) waarde. Ik bewaar echt nooit bonnetjes o.i.d.
Ik zie in de polis voor kleding geen specifieke bedragen staan. Hoe gaan ze hier dan mee om? Iemand een idee?
"You only live once, and the way I live, once is enough."
pi_196463122
quote:
80s.gif Op zondag 29 november 2020 07:42 schreef F.Sinatra het volgende:
Door dit topic eens op de polis gaan kijken. Het verzekerde bedrag aan inboedel van 150k zal wel prima uitkomen.

Maar zowel mijn vrouw als ik zelf hebben een bovengemiddelde kleding collectie (en mijn vrouw vooral tassen)qua (aanschaf) waarde. Ik bewaar echt nooit bonnetjes o.i.d.
Ik zie in de polis voor kleding geen specifieke bedragen staan. Hoe gaan ze hier dan mee om? Iemand een idee?
Bij sieraden is het een bepaald bedrag 5000 euro ofzo daarboven moet je het verhogen zal met kleding ook wel zijn. Niet iedereen heeft een tassencollectie van duizenden euro's dus dat zal je moeten bij verzekeren.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
  zondag 29 november 2020 @ 08:16:12 #20
490723 F.Sinatra
The best is yet to come
pi_196463152
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 07:59 schreef vipergts het volgende:

[..]

Bij sieraden is het een bepaald bedrag 5000 euro ofzo daarboven moet je het verhogen zal met kleding ook wel zijn. Niet iedereen heeft een tassencollectie van duizenden euro's dus dat zal je moeten bij verzekeren.
Ja sieraden staat ook specifiek vermeld. Maar als ik alle specifiek gespecificeerde posten optel kom ik niet op 150k uit.
"You only live once, and the way I live, once is enough."
pi_196463163
quote:
80s.gif Op zondag 29 november 2020 08:16 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

Ja sieraden staat ook specifiek vermeld. Maar als ik alle specifiek gespecificeerde posten optel kom ik niet op 150k uit.
Dat komt omdat je verzekering het bedrag vaak baseert op je gezinssamenstelling postcode en inkomen. En er zal vast nog wel een hele berg dingen verzekerd zijn waar je niet aan denkt en die niet specifiek benoemd zijn
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_196465238
Hoe hoger het bedrag hoe moeilijker ze doen.
Bij een inbraak en diwfstal van een paar truien is het uitzoeken of het klopt duurder dan de schade.
Bij een brand van een geheel huis steken ze er wel tijd in voor onderzoek.
Als je het eerste bedrag nuet accepteert en een rechtzaak start dan wordt veelal het bedrag ook hoger.
pi_196465256
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 08:20 schreef vipergts het volgende:

[..]

Dat komt omdat je verzekering het bedrag vaak baseert op je gezinssamenstelling postcode en inkomen. En er zal vast nog wel een hele berg dingen verzekerd zijn waar je niet aan denkt en die niet specifiek benoemd zijn
Dure juwelen, dure electronica, en veel contant geld is veelal niet standaard verzekerd.
Je onbekende rembrand aan de muur is daar een voorbeeld van.
pi_196465289
quote:
3s.gif Op zaterdag 28 november 2020 16:56 schreef Circle.Of.Filth het volgende:
Het is nadelig als je zuinig op je spullen bent en ze na 15 jaar nog als nieuw zijn.

Je krijgt er geen ruk meer voor van je verzekering.

Hoe is dat verschil in hoe mensen met hun spullen omgaan te verzekeren?

Is dat moggelijk?
Als ze na 15 jaar nog als nieuw zijn moet je het bedrag krijgen zodat je ook een vervanging kan kopen die als nieuw zijn.
Je zal wel via je rbv een rechtzaak moeten starten.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')