abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_196398090
Ik ben van plan de temperatuur van de ruimtes in mijn huis te gaan regelen met een zoneverwarmingsthermostaat. De aanschaf van zo'n set loopt aardig in de papieren. Voordat ik overga tot aanschaf, misschien via een aantrekkelijke Black Friday aanbieding, wil ik toch wat zaken uitzoeken. Misschien dat mensen hier geneigd zijn om ervaringen of ideen te delen.

Mijn grootste vraagtekens:
Ik zat te denken aan een Evohome thermostaat met zoneregeling thermostaatkranen en de ketel (Open Therm) te voorzien van een overdrukbeveiliging. Is dit een goed idee, of zijn andere systemen aantrekkelijker?

Stel dat ik enkele ruimtes niet uit ga rusten met een zoneregeling thermostaatkraan. Bijvoorbeeld een logeerkamer die maar sporadisch verwarmd hoeft te worden. Is die alleen warm te krijgen wanneer een andere zone warmte vraagt? Of is het verstandig alle radiatoren in huis uit te rusten met een zoneregeling thermostaat?

Mijn huiskamer heeft drie radiatoren. Zijn die drie radiatoren in n zone in te delen?
Old Tyme Hardcore!
  dinsdag 24 november 2020 @ 21:40:37 #2
405314 Dries4Ever
De enige echte Dries
pi_196398208
quote:
Stel dat ik enkele ruimtes niet uit ga rusten met een zoneregeling thermostaatkraan. Bijvoorbeeld een logeerkamer die maar sporadisch verwarmd hoeft te worden. Is die alleen warm te krijgen wanneer een andere zone warmte vraagt?
:Y dat klopt

overigens zou ik wel een systeem kiezen met een losse temperatuur sensor ergens in het midden van de ruimte, de thermometer op een regelknop zelf is te onnauwkeurig.

Hier heb ik de ruimtes die ik wil verwarmen (keuken, huiskamer, werkkamer en badkamer) uitgerust met regelknoppen, de andere ruimtes heb ik domme thermostatische knoppen op zitten zodat die ruimtes niet bizar warm worden als ik daar de verwarming open draai en mee laat draaien met het huis als ik ze daar open zet.

quote:
Mijn huiskamer heeft drie radiatoren. Zijn die drie radiatoren in n zone in te delen?
Ik heb zelf een Tado, in de huiskamer heb ik 3 knoppen op de radiatoren en een wandthermostaat (die met de ketel en alle knoppen in huis praat). de wandthermostaat meet de temperatuur, en zegt dat die 3 knoppen open gedraaid moeten worden, daarna geeft hij opdracht aan de ketel om te gaan stoken.

Is de huiskamer op temperatuur maar de keuken nog niet, dan gaan in de huiskamer de knoppen dicht en blijft de knop in de keuken open totdat het daar ook warm is, dan gaat de ketel uit

zorg er wel voor dat er ten alle tijde 1 radiator open staat zodat het water altijd rond kan stromen
Fallus Gianticus .. .. ..
Op vrijdag 24 januari 2020 18:35 schreef SebbeSwensje het volgende:
Wolfheze Warriors! _O_
pi_196398574
Die slimme radiatorknoppen van tado meten elk ook de temperatuur trouwens. Zo werkt dat voor elke ruimte. de thermostaat heb je alleen om de ketel aan te sturen.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
#Haags
pi_196400208
Wij hebben al jaren evohome en het bevalt geweldig. Alle radiators moeten idd knoppen hebben en je kan ze met meerdere indelen in 1 ruimte. Per ruimte kan je een programma instellen. Zo hebben de slaapkamers een opsta en slaapritme.
Via het paneel of de app kan je een bepaalde ruimte ook een bepaalde tijd op temperatuur instellen. Wij gebruiken bijvoorbeeld ons kantoor onregelmatig en stellen daar de temperatuur in als wij verwachten daar te gaan zitten.
De hele installatie heeft wel een overdrukbypass nodig voor het geval de warmtevraag weg is en de ketel nog na loopt. Dit kan ook een kleine radiator in de gang zijn die je met een veerbelast voetventiel knijpt.
  woensdag 25 november 2020 @ 09:24:22 #5
405314 Dries4Ever
De enige echte Dries
pi_196402607
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 22:06 schreef Peter het volgende:
Die slimme radiatorknoppen van tado meten elk ook de temperatuur trouwens. Zo werkt dat voor elke ruimte. de thermostaat heb je alleen om de ketel aan te sturen.
Mijn ervaring (zie boven) met de tado knoppen is dat ze onnauwkeurig zijn, maar dit is per design voor alle thermostatische knoppen van alle merken slim of niet slim. Dit komt omdat de temperatuursensor in de knop verwerkt zit en deze warmte mee krijgt van de verwarming zelf en/of de buizen die in de nabijheid van de knop zitten.

Daarom raad ik losse temperatuur sensoren in het midden van de ruimte aan voor meer kritische ruimtes zoals de huiskamer of een werkkamer.

Verder: Tado _O_ Wat een goden product, behalve 1x per jaar batterij vervangen nog nooit gezeik mee gehad _O_
Fallus Gianticus .. .. ..
Op vrijdag 24 januari 2020 18:35 schreef SebbeSwensje het volgende:
Wolfheze Warriors! _O_
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')