abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_196357179
Beroemde bakker die brood uitdeelde aan armen, sterft aan corona

Bakker Gianni Bernardinello werd wereldberoemd omdat hij gratis brood uitdeelde aan mensen die door de coronapandemie financieel waren getroffen. Deze maand overleed de 76-jarige Italiaan wiens leven altijd in het teken stond van de ander. Corona werd hem fataal.


Toen de corona-epidemie begin maart om zich heen sloeg in het noorden van ItaliŽ, stond de Gianni Bernardinello op en zette manden vol met brood, pizza en snoep op de straat voor zijn winkel. Iedere dag, maandenlang.

Bedoeld voor de mensen die vanwege de coronapandemie financieel moeite hadden om hun hoofd boven water te houden. Ook bouwde Bernardinello zijn winkel uit tot ontmoetingsplaats waar iedereen welkom was.

Hart van goud

Iedereen in de buurt kende de bakker met een hart van goud. Hij werd met zijn liefdadigheid wereldberoemd. "Hij was zo bezorgd over de gevolgen van de pandemie dat hij 's avonds manden vol eten op straat zette. Zelfs 's nachts", vertelt een kennis van de bakker in the New York Times, die een uitgebreid portret van de bakker maakte.

Op de manden stond standaard een papiertje: 'Help jezelf en denk ook aan anderen.' Als de bakker de manden buiten had gezet, verdween hij snel uit beeld omdat hij niet wilde dat mensen die hij kende in verlegenheid gebracht zouden worden.

Corona sloeg toe

Eind vorig maand sloeg corona toe bij de bakker. Zijn dochter Samuela vertelt aan de Amerikaanse krant dat hij tot de dag dat hij ziek werd naar de bakkerij ging om de manden te vullen. "Ook al smeekten wij onze vader om binnen te blijven."

De gepassioneerde bakker wilde niet stoppen. Maar door corona moest hij uiteindelijk noodgedwongen thuisblijven. Het virus sloeg genadeloos hard toe. Op 9 november overleed hij in het ziekenhuis in Milaan. De bakker werd 76 jaar.

Een leven lang hard werken

Bakker Bernardinello werd geboren in 1943. In een dorpje in de buurt van Milaan. Zijn ouders moesten tijdens de Tweede Wereldoorlog vluchten. Om zijn ouders na de oorlogsjaren financieel bij te staan, begon hij op 12-jarige leeftijd te werken als leerling-goudsmid. Vanwege de financiŽle crisis moest hij daarmee stoppen.

Bernardinello wilde daarna zijn leven besteden aan een product 'dat iedereen nodig heeft'. En zo kocht hij in 1989 de Marcchie Bakkerij. De bakkerij heeft tot de dood van de bakker 130 jaar non-stop gedraaid.

Dochter neemt over

Dochter Samuela gaat de bakkerij na de dood van Bernardinello overnemen. "Hij zei dat we mensen moesten helpen zolang we dat kunnen’’, zegt ze. "Dat werk wil ik gaan voortzetten."https://www.rtlnieuws.nl/(...)geldzorgen-overleden
West-Melanesia
pi_196359183
De een zijn dood....
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  zondag 22 november 2020 @ 09:54:47 #3
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_196359205
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2020 09:52 schreef superniger het volgende:
De een zijn dood....
_O-
pi_196360280
Hoop dat hij een erebegrafenis krijgt. Deze bakker heeft letterlijk zijn eigen leven opgeofferd om anderen in financiele nood te kunnen helpen.
  zondag 22 november 2020 @ 11:34:35 #5
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_196360334
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2020 09:52 schreef superniger het volgende:
De een zijn dood....
Maar in dit geval juist niet toch? 9.gif
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')