marcb1974 | zaterdag 21 november 2020 @ 16:26 |
Ik merk dat ik de laatste tijd weer regelmatig van die potten instant noodles eet. Lekker maar eigenlijk veels te zout, dus wil het zelf gaan doen. Op zich niet moeilijk, alleen welke kruiden en specerijen erin te doen, blijft altijd zoeken. Iemand die dit wel eens doet en een goede combinatie gevonden heeft? | |
maily | zaterdag 21 november 2020 @ 16:42 |
Je kunt ook gewoon de helft van dat zakje toevoegen. | |
JeMoeder | zaterdag 21 november 2020 @ 16:53 |
Ik dacht dat je de noodles zelf ging maken. Clickbait. Zelf een kruidenmixje maken bedoel je dus... | |
borbit | zaterdag 21 november 2020 @ 16:55 |
gewoon lekker veel smg | |
marcb1974 | zaterdag 21 november 2020 @ 17:10 |
Dat is nog steeds de helft teveel zout helaas. | |
maily | zaterdag 21 november 2020 @ 17:22 |
Jonnie Boer heeft een heleboel kruidenmixen etc zonder toegevoegd zout. Vierkante blikjes, oa te koop bij Albert Heijn. Daar zit misschien iets tussen voor jou. | |
marcb1974 | zaterdag 21 november 2020 @ 17:23 |
Ah, goede tip, thx | |
marc0871 | zaterdag 21 november 2020 @ 18:10 |
Uitje (of shallot, lenteuitjes), pepertje (of sambal), en gember. Eventueel wat knoflook en sojasaus of ketjap. Zelf marineer ik graag blokjes kipfilet in een mengsel van ketjap manis, olijfolie, gemalen komijnzaad, djahe (gember) en sereh (citroengras) en wat zout. Ik zet alvast een pan met water en wat zout op voor de mie of voor mijn part spaghetti of rijst. Ondertussen snij ik wat ui en prei in dunne, halve ringen, een teentje knoflook en een pepertje fijn. Als het water kookt, doe ik er 3 mienestjes in. Wok heet laten worden en de kip met aanhangend marinade in de pan. Rondom aanbakken en de groente toevoegen. Roerbak een paar minuten mee. Daarna een klein beetje water in de pan, om een sausje te maken. Binden met een klein beetje allesbinder. Een snufje zout naar smaak Als de mie klaar is, giet ik het af en doe het in de wok. Alles een paar keer omgooien, of omscheppen met een spatel. Eet smakelijk. | |
Captain_koek | zaterdag 21 november 2020 @ 18:21 |
Deze gast op YouTube https://www.frenchguycooking.com/ heeft een hele serie filmpjes gemaakt over precies dit onderwerp! Sowieso leuke vent! [ Bericht 0% gewijzigd door Captain_koek op 21-11-2020 18:24:07 (Sowieso lastig verhaal) ] | |
maily | zaterdag 21 november 2020 @ 18:21 |
| |
marcb1974 | zondag 22 november 2020 @ 12:46 |
Hij is grappig ja En ik heb wat te doen de komende tijd als ik het zo zie allemaal. | |
markmarkmark | zondag 22 november 2020 @ 12:53 |
Ketoembar, laos, zwarte peper en chilipoeder moet je al een heel eind mee kunnen komen. | |
Fer | zondag 22 november 2020 @ 13:03 |
Dit is wel een simpele basis waarmee je verder kan experimenteren. Maar knoflook lente-ui gember bouillon soja is wel de basis. | |
MevrouwPuff | zondag 22 november 2020 @ 13:33 |
Sambal-soja voor als je minimalistisch wil doen met ingrediënten. | |
anndb | zondag 22 november 2020 @ 14:00 |
Blijft van mij toch een verslaving die kant en klaar dingen. Kan zelf maken niet tegenop als snelle lunch. | |
Lucky_Strike | zondag 22 november 2020 @ 15:26 |
Ik had door dit topic ineens enorme trek in een noedelsoep. Dus ik maakte het. 1 Kippenbouillonblokje voor 500ml water aangemaakt met 750ml water. Een eetlepel gehakte gember uit de vriezer. Een scheutje van elk mirin, citroensap en soyasaus. Een fijn gehakte champignon werd meegekookt. Ondertussen kookte ik een ei. Een handje noedels werd 4 minuten meegekookt. Ik heb het afgemaakt met lenteui en peterselie. Heerlijk. Precies wat ik nodig had. Morgen eet ik de rest op. Dan vergeet ik de sriracha niet. | |
Scheepskok | zondag 22 november 2020 @ 15:39 |
Dat ziet er fantastisch uit. Dat ga ik ook een keer maken. | |
Molo | zondag 22 november 2020 @ 15:41 |
Zelfde pakje instant noodles kopen De kruiden helemaal skippen. Istant noodles klaarmaken en zelf wat low salt sojasaus, pittigheid, sesamolie en groenvoer bij doen? | |
marcb1974 | zondag 22 november 2020 @ 16:04 |
Die noodles schijnen ook vol met vet te zitten Als ik het doe dan goed, dus binnenkort maar eens beginnen en inkopen doen | |
Scheepskok | zondag 22 november 2020 @ 17:05 |
Tja, dat is met meer dingen zo | |
Molo | zondag 22 november 2020 @ 17:06 |
De droge noodles zelf? | |
marcb1974 | zondag 22 november 2020 @ 17:07 |
Wat ik zag frituren ze die dingen, zeker bij de goedkope verpakkingen, omdat dat het goedkoopst is. | |
Molo | zondag 22 november 2020 @ 17:12 |
Maar als je er dan water bij doet, zou er toch een laag olie op komen drijven? En dat zie ik eigenlijk nooit daarbij. Alleen beetje specerijenolie los in een zakje erbij voor de smaak, voor zover ik kan bedenken. | |
marcb1974 | zondag 22 november 2020 @ 17:15 |
Weet het niet, misschien niet als het er in zit? En dat laagje olie is er eigenlijk altijd wel door de extra olie uit het zakje. | |
Molo | zondag 22 november 2020 @ 17:21 |
Als ik dit product even neem zie ik dat er idd echt onwijs veel vet in zit. Absurd, nooit geweten joh https://www.ah.nl/product(...)cup-yakitori-chicken Soepje maken van bouillon met paar wantans uit de vriezer erin is dan gezonder, en net zo makkelijk eigenlijk | |
marcb1974 | zondag 22 november 2020 @ 17:30 |
Ik heb nu deze, dit valt nog mee: https://www.jumbo.com/yum(...)lavour-70g/160005CUP Maar inderdaad, het zelf doen zal gezonder zijn. Daarom ook dit topic | |
Fer | zondag 22 november 2020 @ 18:05 |
Waar is de bouillon ? | |
robber57 | zondag 22 november 2020 @ 19:15 |
Instant noodles zijn gefrituurd, dat is de uitvinding van instant noodles tov standaard noodles die langer moeten koken, als je nissin noodles koopt zijn die iig gefrituurde gekookte noodles, dus de natte gekookte noodles worden op hoge temp gefrituurd, nissin zijn de uitvinders van dat spul. Westerse merken zijn echter vaak hete lucht gedroogd maar dus ook eigenlijk niet origineel. Dus ja, instant noodles zijn aardig vet tenzij je nep noodles hebt die kunnen zonder vet zijn. Ik heb ze al heel lang niet meer gekocht dus kan me niet herinneren of je bij nissin ook dat zakje olie krijgt, ik meen me te herinneren van niet, dat zakje olie zou dus van merken kunnen zijn die ze niet frituren maar hete lucht drogen en om dan het effect vd originele receptuur te krijgen zit dat zakje olie erbij? De uitvinder en oprichter van Nissin, https://en.m.wikipedia.org/wiki/Momofuku_Ando [ Bericht 6% gewijzigd door robber57 op 22-11-2020 19:27:14 ] | |
Yinny | maandag 23 november 2020 @ 07:01 |
Dit is dan ook een leuke om te experimenteren: https://www.thekitchn.com(...)t-noodle-cups-222560 |