abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_196346619
Er valt me wat op bij het doornemen van favoriete hedendaagse muziek, ondanks een op zich aardige variatie qua genres: de ondertoon is wat in mineur, in meer of mindere mate. Zelfs dat ene veelgedraaide dancenummer dat er dit jaar tussen zat (Terry Callier - 900 miles - Avener Rework) heeft dat over zich.

Nou ben ik daar de laatste vijf jaar wel veel meer voor open gaan staan, waardoor bij zulke muziek nog weleens de Shazam-button ingedrukt wordt. Maar luchtiger tegenhangers zijn nog stds welkom. Meestal zit er dan echter nogal veel autotune en zo in - liever niet.

Vandaar een topic voor het delen van muziek die hooguit een jaar of vijf oud is, die luchtig en pretentieloos klinkt, maar die muzikaal alsnog wat te bieden heeft; dus niet te plat. Deze in de 90's vrij normale combinatie lijkt ook in de meer alternatieve hoek wat moeilijk te liggen, waardoor het ondanks 'breed' luistergedrag maar beperkt boven komt drijven.

Zou het iets te maken hebben met wat in dit filmpje gezegd wordt?


Wl gevonden:


Over het niveau kan je twisten, maar ik heb er wel plezier mee gehad:[ Bericht 3% gewijzigd door Eightyone op 22-11-2020 11:54:46 ]
  Boks-Chick zaterdag 21 november 2020 @ 12:53:30 #2
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_196347912
Dit is ook een heerlijk nieuw hip hop nummertje:

lolwut
pi_196407964
Dit komt mensen dus niet bekend voor. (f mensen vinden de YT-linkjes zo vreselijk dat ze meteen wegklikten; dt komt vaker voor. :') Maar zonder voorbeelden is het topic zo leeg en onduidelijk, dus ja, die moeten er wel bij.)

Het gekke is dat ik het niet eens een slecht muziekjaar vind. De 2020-oogst is zelfs bovengemiddeld. Maar de categorie 'onbekommerd plezier' (maar dus wel redelijk gemaakt) is alsnog heel beperkt, op uitzonderingen zoals in de OP na. Er mag wmb ook in 2020 best weleens gelachen worden.
pi_196409544
Well, what possible harm could one insane, mutant tentacle do?
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')