abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  vrijdag 20 november 2020 @ 15:36:27 #1
431496 girlnextdoor.
Could be mine, could be yours.
pi_196336539
Hoi mede FOK!kers,

Ik hoop dat jullie mij nuttige tips kunnen geven na onderstaand verhaal.

Ik ben 30, en zit op dit moment op het punt dat ik niet meer weet waar ik het zoeken moet qua werk. Heb altijd korte banen gehad als adminstratief medewerker, documentalist, klantenservice medewerker en receptionist. Vanuit mijn opvoeding is de gedachte vooral: werken om geld te verdienen. Echter ben ik erg ongelukkig geworden van mijn voorgaande banen, ik was medewerker nummer zoveel en op die functies wordt er niet naar je geluisterd. Het is helaas ook een van de (grote) aanleidingen geweest van mijn depressie. Vorig jaar dacht ik een omslag te maken: bij de bank gaan werken als adviseur dagelijkse bankzaken omdat mijn persoonlijke interesse ook in financieel gebied ligt en ik ook in mijn eigen tijd wel eens advies geef over uitgaven. Ik heb hier netjes mijn WFT basis voor gehaald en WFT Consumptief krediet. De eerste week van mijn baan bleek al dat ik, volgens iedereen, op het verkeerde moment binnen kwam. Er waren veel ernstig zieken en veel mensen die weggingen ivm een project. Vervolgens ben ik van vestiging naar vestiging gestuurd om te kijken 'of het daar wel ging', toen brak de coronacrisis uit en werd ik eruit gekickt. Balen, maar ik wilde graag in het financiele gedeelte verder, liefst met verdieping in criminaliteit. Toen werd ik gepolst voor CDD Analist. Voor mijn gevoel kon dat niet beter uit komen, precies wat ik wilde. Echter bleek de werkgever waar het om ging de mensen alleen maar in te zetten op klantenservice werkzaamheden. Ik ben de hele tijd blijven doorvragen wanneer we de CDD werkzaamheden mochten doen, maar ik werd afgewimpelt en voor mijn gevoel stelde ik teveel vragen en vonden ze dat lastig. Nu ben ik opnieuw werkzoekend, maar door de deuken die ik het afgelopen jaar weer heb opgelopen, ben ik eigenlijk alleen maar bang geworden voor nieuw werk en durf ik niet eens mee te solliciteren, uit angst dat ik weer niet gehoord wordt of dat werkgevers mij weer niet netjes behandelen of gewoonweg liegen. Ik heb het gevoel dat een nieuwe depressie wederom niet meer ver weg is. Ik heb overigens in de tussentijd ook de diagnose HSP gekregen. Toen ik op deze term ging zoeken en probeerde erachter te komen wat de link is met HSP en werk, kwam ik er dus achter dat ik zo'n beetje alles heb gedaan wat ik niet moest doen en het lege en verdrietige gevoel tijdens mijn carrière is opgebouwd. Ik heb altijd 40 uur per week gewerkt.

Mijn vraag: het enige wat ik weet is dat ik werk wil doen waar ik gehoord wil worden en ook iets waar ik van betekenis kan zijn voor andere mensen of maatschappij. Voor de rest tast ik in het duister. Wat zouden jullie doen? Ik heb wel al een paar tips gehad om een carrieretest te doen, maar dat loopt nooit op iets uit. Daarnaast ben ik net geen HBO'er: ik heb een assiocate degree.
With love :*
  vrijdag 20 november 2020 @ 15:55:55 #2
267443 Cue_
Cuecumbergirl
pi_196336782
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2020 15:36 schreef girlnextdoor. het volgende:
gehad om een carrieretest te doen, maar dat loopt nooit op iets uit.
Hoezo loopt dat op niets uit? Wat kwam eruit / waar heb je die gedaan, ook met begeleiding of iets?
pi_196336836
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2020 15:36 schreef girlnextdoor. het volgende:
Ik heb wel al een paar tips gehad om een carrieretest te doen, maar dat loopt nooit op iets uit.
Is dat je ervaring met (een) test(s) of je mening? Verder met 30 kan je nog alle kanten op, ook tijd om een Master te gaan doen.
pi_196336844
Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd?

Waar liggen je interesses?

Ik heb op mijn 29e een carriereswitch gemaakt en ik ben momenteel (bijna) de gelukkigste mens op aarde. Dus het kan zeker nog! Sterker nog, het kan ook als je 60 bent. Altijd!

De crux zit hem in het vinden wat jou oprecht gelukkig maakt. Wat jouw kernwaarden zijn.
pi_196336868
En CDD (sorry geen idee wat het is :@) bij een andere werkgever, is dat een idee?
pi_196336911
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2020 16:00 schreef Twinkle20 het volgende:
Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd?

Waar liggen je interesses?

Ik heb op mijn 29e een carriereswitch gemaakt en ik ben momenteel (bijna) de gelukkigste mens op aarde. Dus het kan zeker nog! Sterker nog, het kan ook als je 60 bent. Altijd!

De crux zit hem in het vinden wat jou oprecht gelukkig maakt. Wat jouw kernwaarden zijn.
Van wat naar wat ben je geswitched dan?
pi_196336939
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2020 16:06 schreef 111210 het volgende:

[..]

Van wat naar wat ben je geswitched dan?
Onderwijs naar accountancy
pi_196337604
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 november 2020 16:01 schreef lemmethinkaboutit het volgende:
En CDD (sorry geen idee wat het is :@) bij een andere werkgever, is dat een idee?
Customer due diligence analyst
  vrijdag 20 november 2020 @ 17:52:36 #9
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_196338167
Er wordt vaak gelogen door werkgevers bij sollicitaties, je moet dat gewoon incalculeren. Ik richt me op een vast contract en een hoog salaris en dan vind ik het wel prima. Minder hoge verwachtingen dus dat ze beloftes over ontwikkeling gaan waarmaken. Of gelijk een opleiding onderhandelen bij het begin.

Maar solliciteren vanuit werk is altijd beter dan vanuit thuis niks doen. Dus ga gewoon iets doen en kijk van daaruit rond.
Not all those who wander are lost.
  vrijdag 20 november 2020 @ 17:53:52 #10
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_196338183
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2020 16:07 schreef Twinkle20 het volgende:

[..]

Onderwijs naar accountancy
Hoe dan? Via werken-leren?
Not all those who wander are lost.
pi_196338270
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2020 17:53 schreef Mishu het volgende:

[..]

Hoe dan? Via werken-leren?
Nope. Weer fulltime de schoolbanken in voor een paar jaren en daarbij dus 1 salaris in moeten leveren. Dat weer aangevuld met een 'studentensalaris' aka werken in de avonden/weekenden.

Maar de wereld vloog erna voor me open, dus ik ben nog altijd heel blij met die keuze :Y

En ondertussen ook nog 1 klein kind thuis en 2 keer zwanger geweest al studerende.

Maar als je echt je roeping hebt gevonden .. dan lukt dat.
  vrijdag 20 november 2020 @ 18:23:05 #12
451138 babylon
Ya Hya Chouhada
pi_196338523
Hoe meer werkervaring je hebt, hoe minder interessant het papiertje wordt. Dus alleen weer de banken in om echt iets te leren, niet om te bewijzen dat je een bepaald niveau je hebt :)
De mens veroorzaakt de klimaatcrisis, dit is een bewezen feit.
Verbied religie, sta geloof toe.
pi_196341231
Mijn ervaring is als ze veel mensen zoeken en jou helemaal fantastisch vinden, dan is het werk vaak knudde. Zo proberen een simpel baantje soms interessanter te doen lijken.

Dus wees kritisch durf te vragen tijdens de sollicitatie .
.
pi_196347008
Volgens mij ben je als HSP sowieso wat meer dan gemiddeld afhankelijk van je omgeving. In een goede omgeving kan je ook echt gemakkelijk bovengemiddeld presteren, maar in een slechte omgeving betwijfelt men of je eigenlijk wel voldoende presteert. Om gek van te worden, want waar ben je nou eigenlijk goed in? Een verkeerde omgeving kan je talenten helemaal tenietdoen. Ook heb je misschien de neiging om alles op jezelf te betrekken of jezelf de schuld te geven. Dit moet je als HSP´er juist NIET doen. Er zijn namelijk zoveel factoren die je niet in de hand hebt.

Ook snap ik wel dat je niet echt wat hebt aan een carrière test. Zeker als je verschillende tests heb gedaan, het zijn alleen maar meer uitkomsten. Doe je er een, dan kan het helpen, doe je er 3 dan zaait het alleen maar verwarring. Als je zo zoekend bent en alles op jezelf betrekt, in combinatie met de grotere impact die de omgeving op je heeft en niet beseft dat je veel niet in de hand hebt, dan is het zowat logisch dat je depressief wordt. Ik denk dat je er dus sowieso goed aan doet om dingen meer te nemen zoals ze komen en minder stil te staan bij of het wel goed is wat je doet.

Misschien moet je meer gaan denken in termen van banen als opstap. Bijvoorbeeld helpdeskmedewerker ICT om over 5 jaar programmeur te kunnen worden. Dat geeft richting. Dat geeft aan waar je wel en waar je niet goed aan doet. Naar wie je wel moet luisteren en naar wie niet. Wie je wel kan helpen en wie niet. Dan kan je bijvoorbeeld tijdens je helpdeskbaantje certificaten gaan halen. Zorg dan ook dat je mensen om je heen hebt die dit aanmoedigen, zodat je hooggevoeligheid je niet in de weg gaat zitten.

Je zou ook kunnen uitgaan van de sterktes van HSP´ers. Volgens mij doen ze het sowieso goed als adviseur, bij die bank zat je dus waarschijnlijk in de goede richting alleen had je pech met de omgeving. Als je zoveel ervaring hebt met werk zoeken, zou je het misschien ook goed doen als loopbaancoach of adviseur werk bij het UWV. De werkzoekenden zijn dan de mensen die je kunt helpen of open staan voor je advies. Of misschien kan je er zelfs een boek over schrijven. Het zou mij niet verbazen als mensen echt geïnteresseerd zijn in je verhaal, of je boodschap.

Misschien is dit niet het antwoord wat je zoekt, maar ik triggerde nogal op de combinatie turbulente carrière en HSP, dit is voor mij zeer herkenbaar. Je ziet het als een verlies en als een uitdaging, maar misschien moet je je manier van denken omzetten naar wat is je kracht, de impact van je omgeving meer meewegen en hoe kan je dat het beste in je voordeel gebruiken.
pi_196347118
Met HSP is thuiswerken wel heerlijk. Ik heb ADD (overlap met wat lastig met sommige prikkels om kunnen gaan) en ik ga lekker met thuiswerken. Vanaf begin maart al thuis en dat duurt nog wel even. Heerlijk!
Een pijnlijke anus is niet fijn
Een geknede kut van marsepein
  zaterdag 21 november 2020 @ 11:37:42 #16
139324 Plots
Luctor et Emergo
pi_196347130
Misschien nog een WFT halen op een onderwerp die je interesseert?
pi_196347167
Er zit in Gilze-Rijen zit een kantoor dat zich bezig o.a houdt met cursussen voor opsporing van criminele zaken op het gebied van geld/bancaire zaken, en andere criminele handelingen.
https://www.anti-crime-ac(...)rensic-data-analysis

(Website laadt en dan begint de popcorn theme song, niet schrikken :')_! )
Een pijnlijke anus is niet fijn
Een geknede kut van marsepein
  zondag 22 november 2020 @ 00:26:09 #18
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_196357168
Volgens mij zat je gewoon in de juiste functie op de verkeerde plek. Dat had ik ook en nu zit ik wel op de juiste plek. Met vast contract. Met dezelfde functie waar mijn contract niet verlengd werd.
Not all those who wander are lost.
pi_196357248
Er gaat zoveel fout hier dat het me jaren zou kosten om je in het goede pad des levens te krijgen.
Vakman pur sang
pi_196357634
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2020 16:00 schreef Twinkle20 het volgende:
Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd?

Waar liggen je interesses?

Ik heb op mijn 29e een carriereswitch gemaakt en ik ben momenteel (bijna) de gelukkigste mens op aarde. Dus het kan zeker nog! Sterker nog, het kan ook als je 60 bent. Altijd!

De crux zit hem in het vinden wat jou oprecht gelukkig maakt. Wat jouw kernwaarden zijn.
Yep ^O^ Zoals hij het zegt. Zoek naar je waarden en dan bijpassende baan.
Je zegt je wilt gehoord worden en iets nuttigs voor de maatschappij doen. En je vindt financieel advies leuk.
Misschien is schuldhulpverlening of werken bij de gemeente iets voor je. Daar heb je ook empathie voor nodig. En je betekent wat echt voor mensen. Bovendien geef je ze financieel advies. En volgens mij, maar dat is een gissing van mij, werken daar ook andere soort mensen. Mensen waar compassie/empathie net even belangrijker is dan rijkdom.
(Omgekeerd is trouwens ook niks mis mee.)Dus misschien voel je je daar wel gehoord.
pi_196359497
90% wordt niet gehoord en wellicht zit ik nog te laag. Tijd om te accepteren dat je loonslaaf bent en dat je werkt voor je basis en dat het je sponsort om leuke dingen te doen.

Een klein financieel kantoor ipv een grote bank.

Parttime stom werk doen en meer tijd steken in hobby's als het financieel kan.
pi_196359741
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2020 10:21 schreef potjecreme het volgende:
90% wordt niet gehoord en wellicht zit ik nog te laag. Tijd om te accepteren dat je loonslaaf bent en dat je werkt voor je basis en dat het je sponsort om leuke dingen te doen.

Een klein financieel kantoor ipv een grote bank.

Parttime stom werk doen en meer tijd steken in hobby's als het financieel kan.
Precies het is aanstelleritus.
Maar het is een groeiend probleem van de jeugd, zij zoeken geen baan maar een missie waar ze gehoord willen worden.

Heel cru gezegd haal je voldoening uit wat anders, eennstichting beginnen ofzo.
Op je werk moet je gewoon werken, en ja dat is gewoon saai werk. Zorg dat je goedlachse collega’s hebt en wat vrijheid. Maar het blijft gewoon dom werk wat je nooit voldoening zal geven.
Vakman pur sang
pi_196359836
quote:
Uitzoeken wat je wil op 30-jarige leeftijd
Succes daarmee; ik ben 43 en weet het ook nog steeds niet :')
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_196359838
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2020 10:43 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Precies het is aanstelleritus.
Maar het is een groeiend probleem van de jeugd, zij zoeken geen baan maar een missie waar ze gehoord willen worden.

Heel cru gezegd haal je voldoening uit wat anders, eennstichting beginnen ofzo.
Op je werk moet je gewoon werken, en ja dat is gewoon saai werk. Zorg dat je goedlachse collega’s hebt en wat vrijheid.Maar het blijft gewoon dom werk wat je nooit voldoening zal geven.
Genoeg mensen die daadwerkelijk nuttig werk doen. Niet iedereen heeft een bullshit job.
Zeker omdat Ajax verloren heeft
pi_196359885
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 10:53 schreef Chia het volgende:

[..]

Genoeg mensen die daadwerkelijk nuttig werk doen. Niet iedereen heeft een bullshit job.
Je neemt dom werk te letterlijk. In de hiërarchie van het ziekenhuis bv zijn de handen aan het bed "dom werk".
pi_196359911
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 10:53 schreef Chia het volgende:

[..]

Genoeg mensen die daadwerkelijk nuttig werk doen. Niet iedereen heeft een bullshit job.
Dan begrijp je me verkeerd. Een baan bestaat vaak uit het herhalen van handelingen die op een gegeven moment gewoon moeten gebeuren.
De beste hartchirurg opereert op hoog niveau, maar na een aantal herhalingen zal het voor hem ook voelen als “dom werk”.
Vakman pur sang
pi_196360027
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2020 11:01 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Dan begrijp je me verkeerd. Een baan bestaat vaak uit het herhalen van handelingen die op een gegeven moment gewoon moeten gebeuren.
De beste hartchirurg opereert op hoog niveau, maar na een aantal herhalingen zal het voor hem ook voelen als “dom werk”.
Ik ga aan de haal met je voorbeeld. Een afdeling met cardiologen heeft niet iedere cardioloog het voor het zeggen. Niet iedere cardioloog zal zich gehoord voelen. Genoeg afdelingen in ziekenhuis waar de sfeer onderling niet fijn is. Afgelopen jaren enkele voorbeelden geweest die de krant hebben gehaald.

In een team waar je ook werkt en welk niveau je ook hebt, wordt je niet altijd gehoord. En word wel van je verwacht dat je gewoon je werk doet.
pi_196360591
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2020 10:58 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Je neemt dom werk te letterlijk. In de hiërarchie van het ziekenhuis bv zijn de handen aan het bed "dom werk".
Ik reageerde meer op het voldoening deel en dat geeft wel degelijk voldoening, ook als het een standaard handeling is geworden.
Zeker omdat Ajax verloren heeft
pi_196360629
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2020 16:59 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Customer due diligence analyst
:') manmanman wat een onzinnige termen verzinnen ze toch om enigszins interessant te doen _O-
CHILD IN TIME MOET IN DE TOP2000 OMHOOG! STEMT ALLEN!
pi_196361082
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 11:54 schreef Chia het volgende:

[..]

Ik reageerde meer op het voldoening deel en dat geeft wel degelijk voldoening, ook als het een standaard handeling is geworden.
Voor jou en mij wel.
Voor grote jeugdige groepen zie ik wel dat werk veel meer moet betekenen.
Sowieso een scheef verwachtings beeld van je hele leven.
Ik bedoel heb je een baan en leuke collega’s die je eigen huis betaald dan zou je in principe al tevreden mee moeten zijn. Dat er werk is wat beter past kun je dan naartoe groeien.

Dat je voor je 30ste al depressief raakt doordat je niet “gehoord” wordt op je werk is toch sneeuwvlokjes gedrag laten we gewoon eerlijk zijn.
Vakman pur sang
pi_196361171
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2020 12:31 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Voor jou en mij wel.
Voor grote jeugdige groepen zie ik wel dat werk veel meer moet betekenen.
Sowieso een scheef verwachtings beeld van je hele leven.
Ik bedoel heb je een baan en leuke collega’s die je eigen huis betaald dan zou je in principe al tevreden mee moeten zijn. Dat er werk is wat beter past kun je dan naartoe groeien.

Dat je voor je 30ste al depressief raakt doordat je niet “gehoord” wordt op je werk is toch sneeuwvlokjes gedrag laten we gewoon eerlijk zijn.
Iets scheefs in deze maatschappij. Van alles moet je maar genieten. Je passie zien te vinden. Alles eruit halen.

Dan heb je sociale media waarin bijna iedereen alleen maar zijn/haar leuke kant laat zien.

Het gewone dagelijkse leven is niet spannend. Dat is veelal saai en niet yolo.

Ouders zouden dat hun kinderen wel meer bij mogen brengen.
pi_196361469
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2020 12:39 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Ouders zouden dat hun kinderen wel meer bij mogen brengen.

Doe mijn best :P
Vakman pur sang
pi_196361575
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2020 12:31 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Voor jou en mij wel.
Voor grote jeugdige groepen zie ik wel dat werk veel meer moet betekenen.
Sowieso een scheef verwachtings beeld van je hele leven.
Ik bedoel heb je een baan en leuke collega’s die je eigen huis betaald dan zou je in principe al tevreden mee moeten zijn. Dat er werk is wat beter past kun je dan naartoe groeien.

Dat je voor je 30ste al depressief raakt doordat je niet “gehoord” wordt op je werk is toch sneeuwvlokjes gedrag laten we gewoon eerlijk zijn.
Ik denk dat er ook gewoon veel werkgevers/plekken niet zo leuk zijn om te werken en dat het vaak voorkomt dat iets leuker en uitdagender wordt voorgesteld dan het in werkelijkheid is. Ik weet bijvoorbeeld dat de functie waar ik bij mijn werkgever ben begonnen bij grotere organisaties behoorlijk saai en eentonig kan zijn terwijl dat dus niet hoeft, maar wordt veroorzaakt door de gehanteerde structuur van die organisatie.

Als ik een andere route had bewandeld was ik misschien wel in dezelfde situatie als TS terecht gekomen, want ik trek zulke onnodige saaiheid slecht en als het dan even heel erg onmogelijk en ver weg lijkt om een plek te vinden waar dat niet aan de orde is, tja ik snap die neerslachtigheid wel.

Het niet gehoord worden herken ik trouwens ook wel. Mijn inwerken viel tussen wal een schip door een locatie die werd opgeheven en gebrek aan capaciteit. Dus dat was een stroeve start met collega's van een andere vestiging die niet wisten wat ze aan me hadden. Mijn leidinggevende is op dat vlak niet de sterkste op communicatief gebied en door de negatieve spiraal heb ik me weleens aan mijn lot over gelaten gevoeld. Uiteindelijk heeft een ervaren collega waar het goed mee klikte me verder ingewerkt en is het goed gekomen. Daardoor kan ik daar nu op terug kijken als waardevol proces, maar dat had ook heel anders kunnen zijn. :P

Dus een dipje sluit niet uit dat je er op plek waar je je draai vindt ook veel realistischer in kan staan en dat je per se voor altijd een sneeuwvlok bent.
Zeker omdat Ajax verloren heeft
pi_196361847
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 13:05 schreef Chia het volgende:

[..]

Ik denk dat er ook gewoon veel werkgevers/plekken niet zo leuk zijn om te werken en dat het vaak voorkomt dat iets leuker en uitdagender wordt voorgesteld dan het in werkelijkheid is. Ik weet bijvoorbeeld dat de functie waar ik bij mijn werkgever ben begonnen bij grotere organisaties behoorlijk saai en eentonig kan zijn terwijl dat dus niet hoeft, maar wordt veroorzaakt door de gehanteerde structuur van die organisatie.

Als ik een andere route had bewandeld was ik misschien wel in dezelfde situatie als TS terecht gekomen, want ik trek zulke onnodige saaiheid slecht en als het dan even heel erg onmogelijk en ver weg lijkt om een plek te vinden waar dat niet aan de orde is, tja ik snap die neerslachtigheid wel.

Het niet gehoord worden herken ik trouwens ook wel. Mijn inwerken viel tussen wal een schip door een locatie die werd opgeheven en gebrek aan capaciteit. Dus dat was een stroeve start met collega's van een andere vestiging die niet wisten wat ze aan me hadden. Mijn leidinggevende is op dat vlak niet de sterkste op communicatief gebied en door de negatieve spiraal heb ik me weleens aan mijn lot over gelaten gevoeld. Uiteindelijk heeft een ervaren collega waar het goed mee klikte me verder ingewerkt en is het goed gekomen. Daardoor kan ik daar nu op terug kijken als waardevol proces, maar dat had ook heel anders kunnen zijn. :P

Dus een dipje sluit niet uit dat je er op plek waar je je draai vindt ook veel realistischer in kan staan en dat je per se voor altijd een sneeuwvlok bent.
Nou precies, je noemt het zelf al een dipje die je door je doorzettingsvermogen hebt omgezet in een “waardevol proces”
En net dat stukje missen we veel bij de generatie die nog 30 moet worden. (Lang niet alle natuurlijk).
Als jij bij die eerste tegenslag was gegaan en weer tegenslag had ondervonden enz. dan zat je in hetzelfde schuitje MAAR jij bleef en won. Dat is nou net het verschil.

Trouwens organisaties zitten veelal veeeeel minder goed in elkaar dan we wellicht als beginner denken.
Uiteindelijk zijn we allemaal loonslaven die ook maar doen waar ze wel of geen zin in hebben. En bij een nieuwe werknemer is er vaak al juist een tekort en schiet een fatsoenlijk inwerktraject er als eerste bij in.
Vakman pur sang
  zondag 22 november 2020 @ 14:41:10 #35
191317 Nobu
Nobutada Yakitori
pi_196362957
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2020 12:31 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Voor jou en mij wel.
Voor grote jeugdige groepen zie ik wel dat werk veel meer moet betekenen.
Sowieso een scheef verwachtings beeld van je hele leven.
Ik bedoel heb je een baan en leuke collega’s die je eigen huis betaald dan zou je in principe al tevreden mee moeten zijn. Dat er werk is wat beter past kun je dan naartoe groeien.

Dat je voor je 30ste al depressief raakt doordat je niet “gehoord” wordt op je werk is toch sneeuwvlokjes gedrag laten we gewoon eerlijk zijn.
Automatisering heeft de beginnersklussen ook gewoon duizend keer kutter gemaakt de afgelopen decennia. Vroeger kon je nog een beetje met paperassen door het kantoor sjouwen, kopietje maken, even overleggen op een andere afdeling etc. Tegenwoordig zit je gewoon zestig uur te alt-tabben tussen excel en teams.
pi_196367402
quote:
7s.gif Op zondag 22 november 2020 14:41 schreef Nobu het volgende:

[..]

Automatisering heeft de beginnersklussen ook gewoon duizend keer kutter gemaakt de afgelopen decennia. Vroeger kon je nog een beetje met paperassen door het kantoor sjouwen, kopietje maken, even overleggen op een andere afdeling etc. Tegenwoordig zit je gewoon zestig uur te alt-tabben tussen excel en teams.
Ik denk dit idd. Trouwens alles wordt op een gegeven moment saai omdat je het trucje kent.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_196367445
quote:
7s.gif Op zondag 22 november 2020 14:41 schreef Nobu het volgende:

[..]

Automatisering heeft de beginnersklussen ook gewoon duizend keer kutter gemaakt de afgelopen decennia. Vroeger kon je nog een beetje met paperassen door het kantoor sjouwen, kopietje maken, even overleggen op een andere afdeling etc. Tegenwoordig zit je gewoon zestig uur te alt-tabben tussen excel en teams.
Ja voor veel banen wel denk ik.
Daarom zorg voor specialisatie en vakmanschap in iets.
Met het vullen van excel en vergaderen kom je niet verder en dit voldoet ook niet op lange termijn.
Vakman pur sang
pi_196368089
Wat een CCD is, wist ik ook niet (met dank aan Investeerdertje: Customer due diligence analyst)
Overigens zegt mij dit niets over bij wat voor een soort organisatie dit soort werk dan gedaan wordt en wat je dan zo'n beetje doet qua dagelijkse werkzaamheden.

En: assiocate degree
Je lijkt er van uit te gaan dat dit een term is die iedereen kent (evenals WFT, HSP, etc. maar dat terzijde) maar dit is een opleiding van 'na mijn tijd'. Welk niveau is dat (zoals je het schrijft ligt het onder hbo niveau?), bestaat daar maar één studierichting van, hoeveel jaar duurt die opleiding, heb je het diploma?

Hoeveel jaren / vanaf welke leeftijd werk je nu fulltime sinds het verlaten van het dagonderwijs?
Als ik het zo snel even optel, dan ben je nu op zoek naar je zevende werkgever/baan?
Met onderbreking (?) van/door een depressie. En met diagnose HSP.

En mijn laatste vraag: wat bedoel je met 'gehoord' worden; kan je uitleggen wat je daarbij verwacht?

Zoals sommigen hier al opmerken: werken is vooral van belang om in je levensonderhoud te kunnen voorzien.
Naarmate er méér belscripts, regels, procedures, protocollen, voorschriften zijn, heb je zelf maar weinig invloed op de inhoud van het werk zelf.
Richt je op een prettige werkomgeving, leuke collega's en zoek uitdaging/passie/levensvervulling gewoon wat meer buiten je werk om.
pi_196368977
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2020 12:39 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Iets scheefs in deze maatschappij. Van alles moet je maar genieten. Je passie zien te vinden. Alles eruit halen.

Dan heb je sociale media waarin bijna iedereen alleen maar zijn/haar leuke kant laat zien.

Het gewone dagelijkse leven is niet spannend. Dat is veelal saai en niet yolo.

Ouders zouden dat hun kinderen wel meer bij mogen brengen.

Zo enorm mee eens. En ironisch genoeg kun je juist meer uit het leven halen als je dit gaat begrijpen. Tijd om trots te zijn op mijn soms ietwat saaie werk en mijn saaie woning :+
  zondag 22 november 2020 @ 21:00:21 #40
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_196369124
Ik denk dat je het vooral moet treffen met collega's en af en toe de tijd kunnen krijgen om een blokje om te lopen buiten het kantoor/fabriek.
pi_196372253
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 19:57 schreef Niz het volgende:
En: assiocate degree
Je lijkt er van uit te gaan dat dit een term is die iedereen kent
(evenals WFT, HSP, etc. maar dat terzijde) maar dit is een opleiding van 'na mijn tijd'. Welk niveau is dat (zoals je het schrijft ligt het onder hbo niveau?), bestaat daar maar één studierichting van, hoeveel jaar duurt die opleiding, heb je het diploma?
Sommige dingen mogen als bekend worden verondersteld, hè. Het BaMa-stelsel is wellicht ook van na jouw tijd; moet iedereen dan vertellen wat een bachelor/master is, hoe lang dat duurt en of dat al dan niet vergelijkbaar is met het oude kandidaats? Er staat expliciet bij wat het niveau is en dat het behaald is:
quote:
ik heb een assiocate degree.
"Met charme kun je je een kwartiertje redden, daarna moet je iets te zeggen hebben."
  maandag 23 november 2020 @ 09:11:28 #42
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_196373391
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 november 2020 17:52 schreef Mishu het volgende:
Er wordt vaak gelogen door werkgevers bij sollicitaties, je moet dat gewoon incalculeren.
quote:
Jullie doen of dit de perfecte baan is, met veelzijdig werk en eindeloze carriere kansen.
En ik doe me voor als de perfecte kandidaat die zich 110% in zet.
N/A
Disclaimer: ik ben geen expert maar shitposter, dit is geen advies en aan deze post zijn geen rechten te ontlenen
pi_196378997
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 04:20 schreef baskick het volgende:

[..]

Sommige dingen mogen als bekend worden verondersteld, hè. Het BaMa-stelsel is wellicht ook van na jouw tijd; moet iedereen dan vertellen wat een bachelor/master is, hoe lang dat duurt en of dat al dan niet vergelijkbaar is met het oude kandidaats? Er staat expliciet bij wat het niveau is en dat het behaald is:
[..]

Eens. maar ik vraag bijvoorbeeld naar de richting van deze opleiding.
En ik verwijs naar het feit dat wanneer je anderen vraagt om met je mee te denken, het wellicht handig is om afkortingen te vermijden en/of deze termen volledig uit te schrijven.

Je kunt heel 'netjes' WFT diploma's halen, maar die zijn waarschijnlijk ook heel 'netjes' door de werkgever betaald? Dus die werkgever ("...van vestiging naar vestiging gestuurd om te kijken 'of het daar wel ging'..."), had e.e.a. vermoedelijk ook graag ánders gezien...
Ik lees vooralsnog nergens dat (bijvoorbeeld deze) werkgever "niet netjes" gehandeld zou hebben.

Wanneer je ergens wordt aangenomen, en de werkgever schetst een mogelijk toekomstperspectief, dan "liegt" een werkgever niet per definitie als deze je éérst inzet op uitvoerende werkzaamheden; de werkgever wil graag zien wat je kan en hoe je werkt.
En die zit niet altijd te wachten op nieuwe werknemers die 'gehoord' willen worden: vandaar mijn vraag waarover of in welk opzicht dat 'gehoord worden' moet worden gezien.

[ Bericht 0% gewijzigd door Niz op 23-11-2020 16:23:17 ]
pi_196381963
Je geeft aan dat je wil dat er naar je geluisterd wordt, en dat je iets wil betekenen voor mensen, maar dan noem je een aantal vorige banen waar dat niet echt in de lijn der verwachtingen ligt. Zeker als je ergens kort werkt kan ik me voorstellen dat jouw mening nog niet zo op waarde wordt geschat.

Als HSP lijkt mij een baan waarbij je iets bijzonders voor mensen kan betekenen, terwijl je geen specifieke opleiding hebt gevolgd op basis waarvan je adviezen kan geven, mij bijzonder frustrerend.

Sowieso valt een depressie al snel op en dat maakt je geen aantrekkelijke kandidaat. Dus wellicht moet je daar eerst mee aan de slag.

Succes!
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')