abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_196305475
Centraal topic om alles te bespreken met betrekking tot de adviezen/publicaties van C19 Red Team, de onafhankelijke expertgroep die de bestrijding en preventie van COVID-19 probeert te verbeteren door gefundeerde tegenspraak te bieden aan de adviezen van het besloten OMT, die lang niet altijd in lijn waren met de internationale consensus.

In het kort is C19 Red Team vooral voorstander van een beleid/strategie waar de indammingsinstrumenten zo effectief mogelijk worden gebruikt, zodat nieuwe schade aan economie, volksgezondheid en maatschappij worden voorkomen. in feite zeggen ze dat The Dance (uit het model van Tomas Pueyo) heel lange tijd vol te houden is zonder dat je last krijgt van nieuwe serieuze golven. Mits het testbeleid en BCO optimaal functioneert en er kleine, kosteneffectieve, niet-ingrijpende maatregelen van kracht blijven.

Op twitter kun je het beste op de hoogte blijven van hun vinden.

Helaas neemt het kabinet de expertise van Red Team nog steeds nauwelijks serieus, aangezien ze keer op keer niet openstaan voor de dialoog. Individuele leden van Team Red zijn bij de coronatafels (lessons Learned) wel uitgenodigd om feedback te geven op de aanpak van de eerste golf. Maar daar bleef het bij, want goedbedoelde adviezen over de huidige aanpak worden blijkbaar gezien als stoorzender. Het team probeert nu invloed uit te oefenen in het publieke debat door te praten met oppositiepartijen (zie briefing van gisteren), media en burgemeesters.
[ twitter ]

Een dag geleden verscheen er in Trouw nog een artikel waarin regelmatig naar C19 Red Team werd verwezen

Samenvatting:

[..]

[ afbeelding ]
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De Volkskrant publiceerde eergisteren een artikel over een deel van het OMT dat zich buitenspel gezet voelde door het kabinet en waar een gewraakte passage/quote van een OMT'er van C19 Red Team stond vermeld. Is later uit het artikel verwijderd en vervangen door een neutralere quote.
Favoriete 400 platen van de Top 2000 (2020): spotify:playlist:7b6J05ddBTzmCzsfkBAbR0
pi_196305482
Rake column van een van de teamleden:
https://ginnymooy.com/202(...)corona-kunnen-leven/

quote:
Nederland is een van de weinige landen ter wereld waar verspreiding onder de 'niet kwetsbare' personen van de bevolking als niet problematisch beschouwd wordt. Ons land kwam met deze strategie op een zevende plaats in de wereldranglijst met de meeste corona-sterfgevallen per honderdduizend inwoners te staan en heeft het, in vergelijking met andere landen, bijzonder slecht gedaan. Het besef dat de strategie niet werkt en het doel juist veel schade aanricht aan de volksgezondheid, de economie en de samenleving, lijkt langzaam in te dalen bij het kabinet. In de kamerbrief van Hugo de Jonge van 17 november jongstleden, wordt voorzichtig een ander doel geschetst: heel Nederland moet terug van risiconiveau 4 ('zeer ernstig') naar risiconiveau 1 ('waakzaam'), waarbij weliswaar nog teveel verspreiding van het virus wordt toegestaan, maar waarbij er toch een breuk gemaakt wordt met de acceptatie dat het virus zich op hoog niveau mag verspreiden.
quote:
De route naar perspectief: vaccin, medicatie en testen. Het voorkomen van verspreiding en een niveau 0, waarbij er nog amper verspreiding is zodat geen maatregelen meer nodig zijn, staat nog niet op de routekaart van het kabinet. Het kabinet weifelt nog altijd en houdt - ook nu er afgetast wordt om over te stappen naar een strategie van minder verspreiding - de deur op een kier om toch sneller te kunnen versoepelen en verspreiding op hoog niveau toch toe te staan. Misschien heeft het kabinet nog niet voldoende geleerd dat 'golven' komen en gaan door versoepelingen en aanscherpingen en dat het toestaan van verspreiding onvermijdelijk weer zal leiden tot escalatie. Of misschien is er geen moed om op de schreden terug te keren, toe te geven dat er bij het begin van de uitbraak een verkeerde inschatting is gemaakt door groepsimmuniteit na te streven en in te zien dat 'de beste experts van de wereld' ook fouten kunnen maken.
Favoriete 400 platen van de Top 2000 (2020): spotify:playlist:7b6J05ddBTzmCzsfkBAbR0
pi_196532173
Lezenswaardige column:

Beste Hugo de Jonge, mag ik ook even ‘gecontroleerd uitrazen’?

quote:
“Iedereen is dood. Kijk hier. IJskasten leeg. Alles is leeg. Alles moet in de container. Al die mensen zijn dood gegaan. … Deze hele gang is dood, dood, corona heeft ze allemaal meegenomen. Gezonde mensen zijn weg. Het kan niet. Onbegrijpelijk.”

Het zijn gek genoeg niet de filmpjes van de patinten op IC’s of de naar adem happende mensen, die tijdens deze pandemie de meeste indruk op mij hebben gemaakt. Als ik denk aan de enorme impact van de coronacrisis, denk ik altijd aan de beelden die een medewerker van het Amsterdamse verpleeghuis Flevohuis maakte. Geen ziek mens in beeld. Alleen maar leegte. En daar ligt juist de pijn. Deze medewerker, dit mens, brengt het zo nuchter mogelijk. Hij is “niet boos, maar gefrustreerd”. Toch voel ik zijn boosheid. Zijn onmacht. Zijn onbegrip.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Favoriete 400 platen van de Top 2000 (2020): spotify:playlist:7b6J05ddBTzmCzsfkBAbR0
pi_196656796
Must-read draad over het coronadebat van gisteren, specifiek de vragen die Asscher en Marijnissen stelden aan De Jonge en de motie die daarop volgde.

Analyse waar imo geen speld tussen te krijgen is.
quote:
In deze situatie gaat het OMT dus geen advies geven, want ze volgt al de opdracht. Het kabinet gaat geen nieuwe opdrachten geven, omdat ze vinden dat het OMT al de juiste opdracht heeft gekregen tav indammen.

Wat dus niet zo is. En ondertussen kwakkelen we door.

Het lijkt me een goed plan als de Kamer de motie aanneemt: het is niet meer dan het OMT om advies vragen over hoe we zo snel mogelijk bij niveau 1 komen. Een advies vragen, daar is toch niemand op tegen?

Of ontdekken we dan dat de strategie nog steeds gecontroleerd uitrazen is?
Favoriete 400 platen van de Top 2000 (2020): spotify:playlist:7b6J05ddBTzmCzsfkBAbR0
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')